Şimdi Ara

Sibop Nedir? Lastik Sibopu Neden Değiştirilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sibop Kullanmanın Önemi

    Lastiğinizin üzerinde bulunan sibop, aracınızın lastiğinin sürekli hava kaçırmasını engeller. Lastiğin içindeki havanın sabit kalmasını sağlar. Asla sızdırma yapmaz, güvenli sürüş sağlar. Her araç için bu denli önem arz eden bir parça olan sibop konusunda kesinlikle kaliteden ödün verilmemelidir. Lastiklerde çelik sibop modellerinin kullanımı da bu konudaki en önemli noktalardan birisidir.

    Sibop kullanımı önemsiz gibi gözüken ancak çok önemli bir parçadır. Hem güvenliğiniz için hem de lastiğinizin daha uzun ömürlü olması için ciddi önem taşımaktadır.


    Neden Kauçuk yerine Çelik Sibop Tercih Edilir?

    Çünkü araç hız halinde bulunduğu zamanlarda ve uzun seyir esnasında lastik sibobu zorlanır, yüksek basınca maruz kalır. Jantın soğumasından ve ısınmasından etkilenir, kauçuk olan sibop kısa sürede yıpranır. Lastiklerinizi her değiştiğinizde de siboplarını değiştirmenizi ve kauçuk sibop yerine mümkünse biraz daha maliyetli olsa da çelik sibop takmanızı öneririz.

    Sibop Nedir? Lastik Sibopu Neden Değiştirilmelidir?
    Sibop Nedir? Lastik Sibopu Neden Değiştirilmelidir?


    Yeşil Sibop Kapağı Ne İçin Takılır?


    Bazı araçların lastiklerinin üzerinde ise yeşil sibop kapağı bulunur, bu kapakların normal sibop kapaklarından farkını şu şekilde açıklayabiliriz. Yeşil sibop kapağı bulunan araca normal hava basılmaz. Aracınızı götürdüğünüz lastik servisleri, lastiğinizin üzerinde yeşil sibop kapağı görürse, önceden lastiğe "Nitrojen Hava” basıldığını anlar ve asla normal hava basmaz. Görünüş olarak çoğu sürücü yeşil sibop kapaklarını sevmese de, lastik için hem çevreci hem de önemli bir parçadır.

    Sibop Nedir? Lastik Sibopu Neden Değiştirilmelidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art08 -- 7 Şubat 2018; 10:45:42 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.