Şimdi Ara

Siemens KD40NX73NE/06 Buzdolabında -18 den +4 Kısmına Su Damlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;


    Siemens marka KD40NX73NE/06 model buzdolabımızda dondurucu kısımdan (üst kısım) soğutucu kısma (alt kısım) su damlıyor. Dondurucu kısımdaki buzları erittik. Buzdolabının su tahliye giderini kontrol ettik fakat herhangi bir tıkanıklık yok. Hatta Buzdolabına geriye doğru eğim vermeyi de denedik fakat sorun hala devam ediyor. Beni daha iyi anlayabilmeniz için sorunun görsellerini paylaşıyorum. Bu sorunla ilgili nasıl bir çözüm uygulayabiliriz bilen arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.


    Şimdiden teşekkür ederim.

    Siemens KD40NX73NE/06 Buzdolabında -18 den +4 Kısmına Su Damlıyor


    Siemens KD40NX73NE/06 Buzdolabında -18 den +4 Kısmına Su Damlıyor







  • Buzdolabınız bence su damlatmıyor. Sadece ısı dengesizliğinden dolayı terleme yapıyor. Üst tarafta buzlanma olduğunu tahmin ediyorum. Üst taraf sürekli buzlanınca ve buz ile kaplanınca bir tarafta -18° diğer tarafta +4° terleme yapıyor diye tahmin ediyorum.
    Arızanın 2 seçeneği var.
    1.seçenek:
    Defrostaki termal sigorta açık devre olmuştur ve 8 saatte ısıtma yapmıyordur. Buzları otomatik kendisi eritmiyordur. Yada timer'ı bozuktur. 8 saatte eritmeye geçirmiyordur. Bunun için defrosu açıp kontrol etmeniz gerekmektedir. Buzlanma varsa termal sigortanın sağlamlığını ölçmeniz gerekir. Termal sigortaların kontrolünde Normalde kısa devredir. Eğer açık devre olduysa arızalıdır. Bunu değiştirdiğinizde hala olmuyorsa timer arızalıdır. (Buzdolabı fanınızın çalıştığından eminseniz bu durumlar geçerlidir. Kapağı açıp kapattığınızda fan çalışır yada susar. Fan çalışmıyorsa arıza fandadır.)

    2.seçenek:
    Alt kısımdaki sğutucu bölmesindeki otomatik klape bozulmuştur. Alt tarafta soğutma gerçekleşmez. Terletme yapıyor olabilir sıcak dengesizliğinden dolayı
    Alt tarafı soğutmaz.
    2. Seçenek




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.