Şimdi Ara

Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • çok uzun yıllardır kullandığım Almanya'dan gelen Siemens siwamat 276 çamaşır makinem artık iflas etti . Araştırdım ama teknik özelliklerini bulamadım (kaç devir,kaç kg kapasiteli vs. ) Şimdi yeni bir çamaşır makinesi alacağım , kararsız kaldım . bu forumda profilo öneren çok olmuş , Samsung da iyi gibi görünüyor fikir verirseniz sevinirim Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım ! Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım !
     Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım ! Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım !







  • quote:

    Orijinalden alıntı: vemuba

    çok uzun yıllardır kullandığım Almanya'dan gelen Siemens siwamat 276 çamaşır makinem artık iflas etti . Araştırdım ama teknik özelliklerini bulamadım (kaç devir,kaç kg kapasiteli vs. ) Şimdi yeni bir çamaşır makinesi alacağım , kararsız kaldım . bu forumda profilo öneren çok olmuş , Samsung da iyi gibi görünüyor fikir verirseniz sevinirim Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım ! Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım !
     Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım ! Siemens siwamat 276 yerine yeni çamaşır makinesi yardım !

    Devri makinenin üstündeki devir düşürme düğmesinde yazması gerekir zaten muhtemelen 600-800 veya 650-800 devirdir 5kg kapasiteli muadil olarak arçelik 2600-2700 serilerine benzer Siemensin 2200 benzeri makinelerden sonra çıkardığı modeldir rahat 25 yaşındadır. Yeniye gelirsek Samsung pek önermem Profilo Samsunga göre daha mantıklı bir seçim olur profilo hakkaten forumda hıt olan markalardandır 7 veya 8 kg modellerini öneririm fiyat olarak bayide 7kg modeller 900-1200TL 8kg modeller 950-1350TL arasındadır internetten almak isterseniz daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.




  • Makinenin sorunu nedir? Memnunsanız sorunu çözüp daha uzun süre kullanmanız için yardımcı olabilirim.

    Makineniz büyük ihtimalle 87-88 üretimi modellerden. 800 devirli ve 4,5kg çamaşır kapasiteli. Ancak şu an piyasada bakacağınız 6, hatta 7kg makinelerin bir kısmının tambur hacmi bu makine ile çok yakın.

    Yeni makine düşünüyorsanız ve bütçenizi paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
  • gökoş G kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vemuba

    Öncelikle teşekkür ediyorum ilginiz için . Makinenin sorunlarını sıralayayım ; makine 17-18 yıl önce Almanya'dan getirildi trenle , Almanya'da arıza yaptı mı bilmiyorum üzerinde almanca bi servis sticker var . son yıllarda arıza yapmaya başladı ilk olarak Şartel değiştirildi , sonra pompa motoru arıza yaptı değiştirildi . Geçen haftaya kadar sorunsuz çalışıyordu ancak performans olarak beğenmiyorlardı evdekiler(ör:çok iyi sıkma yapamıyordu,kapasitesi az vb.) ve değiştirecektik artık . Geçen gün çalıştıktan 10dk sonra makinenin altından,ön kapağın çevresinden ve deterjan gözünden sular akmaya başladı , çektim fişi makineyi boşalttım sonra tekrar çalıştırdım önce birbirine sürten demir parçaları sesleri geldi sonra ağır bir yanık kokusu oluştu evin şalteri attı . Hem arızaları yüzünden hem de küçük olması nedeniyle yeni bir makine almaya karar verdik . Bütçe 1000 TL civarı . [ Bu arada bundan önce tamir etmeye gelen usta çok iyi makine olduğunu,değiştireceğiniz zaman bunu bana satın dediğini hatırlıyorum :D ]

    Makinenin baya bi sorunları olmuş ancak ustanın dediği gibi bu zamanda o makine gibi iyi yıkayan ve o kadar uzun dayanan makineler yok gerçekten parçası bulunduğu sürece yaptırıp yaptırıp kullanılabilecek bir makine demir sürtme sesi motor rulmanlarından kaynaklanır motoru bobinajcı veya motor tamir eden bi yere götürüp tamir ettirebilirsiniz su taşması ventilden veya prosestatdan olmuştur o makine bende olsa kendim tamir eder torunlarımı görene kadar kullanırım 1000TL civarı bütçeniz varsa 8kg profilo modelleri size en uygunu olacaktır tahminimce neden derseniz şimdiki 6-7kg çamaşır makinelerinin tamburları o makineyle aynı 7kg lık makinede 5kg makine tamburu var şuan alınabilecek en uygun makine 8kg olanlardır Profilo CM1001ETR(8kg 1000devir) iyi bir modeldir eğer sessiz bir makine isterseniz çitayı biraz yükseltmeniz gerekiyor 2000TL ye kadar Siemenste yeni sessiz motorlu çok iyi makineler var o makinenin sessizliğini görünce eski makinenizde normal motor değil uçak motoru olduğunu farkedersiniz fiyatı 1500-2000 lere çıkarma imkanınız varsa başka modellerde önerebilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.