Şimdi Ara

Siemens vs Bosch vs Electrolux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Evlilik arefesindeyiz, beyaz eşya seçimindeyiz. Yukardaki 3 markadan aşağıdaki ürünler için teklifler aldık. Siemens ve Bosch sanıyorum ki aslında birebir ürünler.


    SIEMENS

    Buzdolabı: KG55NVWF1N

    Bulaşık: SN231W51KT

    Çamaşır: WG42A1Z0TR

    Kurutma: WQ41G200TR


    BOSCH

    Buzdolabı: KGN55VWF1N

    Bulaşık: SMS4IKW51T

    Çamaşır: WGA142Z0TR

    Kurutma: WQG24100TR


    ELECTROLUX

    Buzdolabı: LNT7ME46W2

    Bulaşık: ESM48310SW

    Çamaşır: EW6FN449BT

    Kurutma: EW7H389S


    Yorumlarınız ne olur, dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır? İyi ya da kötü anlamda... İş servis kalitesine gelince maalesef hepsi patlak sanırım. Üç paket de ortalama 75-80k civarında. Ya da bunlar dışında önereceğiniz bir şey olur mu? Beko bunlardan pahalı benzer ürünler. Vestel benim için mümkün değil, Arçelik ve LG bilemiyorum.


    Sevgiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdengur -- 10 Aralık 2023; 18:29:41 >







  • siemens,bosch ve profilo aynı çatı altındaki markalardır. kalite olarak siemens>bosch>profilo şeklinde gider.

    ben siemens aldım ama çamaşır makinesinden çok memnun değilim.

    şimdiki aklım olsaydı arçelik alabilirdim. servis konusunda çok iyi diyorlar

  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Hayir kesinlikle değil uydurmasyon çağırdık yedek parcasi 2300 lira dediler 10 senelik 2.el makinaya da o para verilmez arcelik pişmanlıktir

    Konuya gelirsek elektroluxtan supurge aldim memnun kalmadim ama siemens ve bosch bulasik makinesi konusunda dünya devi ikisini de deneyimledim bulasik makinesinde gercekten cok iyiler param yetse onlardan alacagim yetmediğinden profilo alacagim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mow_

    siemens,bosch ve profilo aynı çatı altındaki markalardır. kalite olarak siemens>bosch>profilo şeklinde gider.

    ben siemens aldım ama çamaşır makinesinden çok memnun değilim.

    şimdiki aklım olsaydı arçelik alabilirdim. servis konusunda çok iyi diyorlar

    Bosch, Siemens ve Profilo markalarının BSH çatısında olduğu doğrudur. Fakat kalite sıralaması sunarken hangi kriterleri baz aldığınızı merak ettim. Zira denk modellerde kalite farkı söz konusu değildir. Tepe model Bosch-Siemens modelleri ile fiyat performans ürünü Profilo modellerini karşılaştırmak yanıltmakta. Kaliteden ziyade donanım farklılıkları görülmektedir. Grup içi yerel markalardan biri olan Profilo için daha uygun fiyatlı dolayısıyla daha az donanıma sahip modeller ürettiği söylenebilir. Fakat günümüzde bu fark oldukça azaldı. Hele ki Bosch ve Siemens için tasarım haricinde bırakın kalite farkı oluşturmayı, donanım farkı bile mevcut değildir. (Küçük program ve ek fonksiyon farkları gözlemlenebilir.)

    Bilmeyenler için şaşırtıcı olabilecek bir bilgi; Bosch marka çamaşır makinesinde, Siemens marka bir kart gözlemlemek mümkün.




  • Electrolux'ten bir bulaşık makinesi almıştım 3 yıl önce falan sanırım, 1 sene zor kullandım ve sattım. Hayatımda gördüğüm en kötü bulaşık makinesiydi, iç dizaynı çok kötüydü tencere falan sığdırmak ölümdü, ayrıca çok kötü yıkıyordu. Siemens artık beyaz eşya üretmiyor, bsh grubundaki hisselerini isim hakkıyla birlikte Bosch aldı, Siemens beyaz eşya ürünleri Bosch üretimi. Eskiden sadece ortak bir firma çatısı altındaydılar, şimdi Siemens'in üretimi, adı vs. her şeyi direkt Bosch'un. O yüzden Bosch diyorum bunların arasından. Arçelik ve Bosch olarak iki kere baştan beyaz eşya aldım bugüne kadar, ikisi arasında çok fark vardı diyemem, Arçelik'in servisi daha iyiydi kesinlikle ama.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.