Şimdi Ara

Siemens WM14W560TR mi ELECTROLUX CDW2 Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu iki makine arasında kaldım arkadaşlar siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kazan hacminin 69 lt olması, deterjanı su ile çözüp çamaşırların üstüne atması nedeniyle electro daha ağır basıyor. benim oyum cdw ye. benden onu araştırıyorum çünkü.
  • servis yönünü düşünürsen siemensten şaşma. aeg elektolüx servisi çok az ve kalitesiz. ilçelerin çoğunda zaten servis yok. bir kaç kez işim düştü canımdan bezdirdiler. amanın deyim uzak dur.
  • Kesinlikle Electrolux derim. Siemens'in bahsettiğiniz modeli fiyatını hak etmeyen bir model. Servis konusunda sıkıntı çekeceğinizi sanmam. Electroux'te parça değişimi gerektiren bir arıza yaşadım, kısa zamanda sorunumu çözdüler. Servis de epey ilgiliydi.
  • Özellikleri itibarı ile 1497cdw2 derim.Gördüm,aldım,mutlu oldum.
  • Tambur hacmi ve yükleme ağzı genişliği, ultramix yıkama sistemi, enerji verimliliği, 8 kademeli süre seçimi, buhar teknolojisi, yorgan yıkama kapasitesinin daha fazla olması vb. sebeplerden Electrolux daha üstün bir cihaz.

    Servis konusu ülkemizde Arçelik dahil tüm firmalarda problem. Yerine göre alacağınız servis hizmeti değişir. Ben yazın ev sahibime aldırdığım Profilo buzdolabı için İstanbul'un göbeği Beyoğlu'nda 3 kez arka arkaya kayıt açtırdığım halde montaj için servis alamadım mesela. Ya da hasarlı çıkan Arçelik fırınımda her değişimde birer hafta beklemek zorunda kaldım. Demek istediğim ürün kalitesi servis kalitesinden her zaman daha iyidir.
  • Electrolux ün en üst modeli olan EWF1408WDL çamaşır makinesini kullanıyorum ve gürültüye bakın Inverter motoru BSH ın YENİ Inverter Motor(Eco Silence Drive) u na göre aşırı sesli ve Electrolux çamaşır makinesi sıkmada çok titreşimli. Video aşağıda izleyin.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 11 Aralık 2016; 14:47:58 >




  • AEG-Electrolux ün bu çamaşır makinelerinin tabanı plastik ve bu durumdan dolayı yıkama esnasında da sık sık olmak üzere, dengeleme ve sıkma esnasında takırtılar oluyor. Video aşağıda izleyin



  • Bu video yu da izlemenizi öneririm. En üst model Electrolux EWF1408WDL çamaşır makinesinin hali


    https://www.youtube.com/watch?v=9HlyyXU60dw&t=4s






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 12 Aralık 2016; 18:13:40 >




  • Yazlık için electrolux 1486 gdh aldık. Yıkaması ve sıkması gayet sessiz. Sadece malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi. Annem çok memnun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yerli üretimde WM12T480TR de mantıklı fiyat olaraktan şuan da gerçekten çok cazip.
    Bence makine alacaklar için hem ulaşılabilir fiyat, hem de ithalde kullanılan IQDrive motor bu modelde de aynı.
    Düşünen arkadaşlar buna da kesin bakmalı derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yıllık 5kg arçelik 3340S çamaşır makinemizde hiç sorun yaşamadık, servisle hiç işimiz olmadı ve halen saat gibi çalışıyor ancak daha büyük hacimli bir çamaşır makinesi almanın artık zamanı gelmişti. Bir süre Siemens WM 12T480TR üzerinde durdum onu alacaktım döviz artışı derken fiyatı biraz arttı ve fiyat 2000 lere yaklaşınca bir üst seviyeye bakmaya başladım.

    İncelemelerim sonucunda fiyat olarak benzer olan Electrolux EWF1497CDW2 UltraMix in Siemens WM14W560TR ile karşılaştırılmasının doğru olmayacağına karar verdim. Belki siemensin varsa daha üst modeli olabilir, onunla karşılaştırılabilir. Electrolux EWF1497CDW2 siparişi verdim. Ancak servis konusunda şüphelerim var internette okuduklarımdan sonra.

    Siemensin artısı, yükü tartarak ekranda göstermesi ve köpük tanıma olarak görülüyor.

    Electrolux un artıları, ultramix sistem (daha düşük sıcaklıkta yıkama ve daha az deterjan), yün sertifikası, daha büyük hacimli kazan (çift kişilik elyaf yorgan yıkanabildiği yazıyor), buharla tazeleme ve kırışık azaltma, 1-9 kg aralığında yükü hissedip yüke göre elektrik ve su harcama, yoğun 60 programı ve en önemlisi hiçbir rakibinde olmayan 105kW/yıl enerji tüketimi.

    Ancak siemenslerde olan deterjanı toplu olarak koyup, ihtiyacı kadar deterjanı alma özelliği (i-dos) sadece siemenste var sanırım. (bu modelde yok sanırım). Electrolux te olmayan, olmasını isteyebileceğim özellik bu.

    Kullanmadım ancak yorumları okuyunca ve özellikleri karşılaştırınca electroluxe karar verdim. Umarım doğru bir karar vermişimdir. Ama halen içim rahat değil. Bir çamaşır makinesi için çok para veriyorum diye düşünüyorum.

    Kullanmaya başlayınca ve üzerinden biraz zaman geçince makine hakkında deneyimlerimi yazarım inşallah. Hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydin76 -- 12 Aralık 2016; 16:27:2 >




  • maydin76 kullanıcısına yanıt
    Siemens te de yüke göre su ve enerji kullanımı ve süre belirleme özelliği var yani 1-9 kg arası ne kadar çamaşır atarsanız yükü algılayıp ona göre su ve enerji harcayacak ve ona göre süre belirleyecek.. Ayrıca düşük sıcaklıkta ne kadar özellik eklenmiş olsa da beyazların hijyenik olacağını düşünmüyorum(EWF1497CDW2 için konuşuyorum)mecburen yüksek sıcaklıklar seçilecek hijyen için. Daha önce çamaşır makinesi tavsiyesinde bulunan kişilerin mesajlarına bakın, ben dahil herkes beyazlar da hijyen için yüksek sıcaklığın gerekliliğini söyledik.


    105kWh tüketimi sadece ultramix özelliği ile çalışınca geçerli. Diğer programlarda tüketim artacak.

    Electrolux te ara dereceler yok( 70, 80, derece gibi)

    Ayrıca Electrolux, Bosch-Siemens Almanya üretimi YENİ modellere göre sesli çalışıyor. Bosch-Siemens Almanya üretimleri daha sessiz ve titreşimsiz.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Kullandığım Bosch WAY28862TR ile Electrolux EWF1408WDL(en üst model) ses, titreşim, gürültü açısından dağlar kadar fark var. Electrolux titreşimli, gürültülü çalışıyor. Taban da plastik bir de oradan takırtılar geliyor.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Sizin kullandığınız makinede problem olabilir mi? Yazlıkta var electrolux dediğim gibi. Hiç bahsettiğinize bnzer bir ses sıkıntısına şahit olmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca Siemens wm14y862 3500tl civarı (gayet te güzel) bir cihaz 1408wdl ise 2200civari. Siemensin 2500tl altı hatta 3000tl altı cihazları da o kadar sessiz değiller. Sizin cihazda bir sorun olabilir daha önce de dediğim gibi. Bi servise gösterin. Bu arada kaç kg çamaşır olduğu gösterme özelliği her siemenste değil sadece Siemens y ve u serisinde var..biz wdl1408 de en çok o özelliği kullaniyoruz. 2000tlye bu kadar özellik bir arada cam. Mak. Yok çok araştırdım emin olun. Su kadarını söyleyeyim 2007 den beri olan butun forumu ve aeg bosch Siemens miele alt forumlarını inceledim. Bugün 1200-1300tl param olsa yine Siemens wm12t460tr değil aeg veya Elektrolux alırım. Bu arada wdl1408 in ağırlığı 80kg. Siemenslerin ithallerde dahil hepsinden ağır. Ben daha video işlerine başlamasına en kısa zamanda hanım yıkma işine girince çekeceğim. Üc makinalik çamaşırı tek seferde halledebiliyor. Allh aşkına benzer özellikleri taşıyan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arceliklere 3000-3500 tl istiyorlar şaka gibi. Bu cihaz üc yıl garantili. Gerçi bize gelen inanılmaz cahildi ama sonuçta makina sağlam. Bu arada cihazında ses olan arkadaşa ornek olsun ben bu cihazdan önce yani bir bir buçuk ay önce eski seri wm14s764tr Siemens aldım sıfır. 1900tlye. Kuruldugunun ikinci günü servisi cagirdik sestn dolayı. Servis motor ve kazan değişmeli dedi bizde para iadesi aldık ve 1408 wdl yi aldık. Evet o cihazda çok güzeldi. Hele ek leke çıkarma programları harikaydi. Ama ben tamir mi ettirsek diyince hanımın bozuk makinayı mi kabullenecegiz demesiyle hemen para iadesi aldım. Samimi söylüyorum wdl 1408 in yıkama sesi ve sıkma sesi beyan edilen 51 ve 75 in çok altında. Ve sıp şıp çamaşır sesi siemenste daha fazlaydı. Çünkü wdl1408 suyun ustten jetlwmek için çektiğinden cokta suyun içine sesi olmuyor..2000liraya güzel makina. Bu arada almadan önce siemensin wm12t661tr idos makinasını 1650tlye alabiliyordum. Tercih etmedim. Gerekçesini merak eden de açıklarım arkadaşlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maydin76 kullanıcısına yanıt
    Musa aydin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bgmeu B kullanıcısına yanıt
    Siemens i liste fiyatından yazmışsınız ama Electrolux ü internetteki uygun fiyatlardan yazmışsınız. Siemens WM14W560TR bahsettiğiniz fiyatların altında bulunabiliyor hatta inox modeli bile geçen gün 2200 TL civarıydı ve tüm Electrolux lerden çok daha sessiz ve titreşimsiz sıkması var.

    Makinenin denge taşları farklıysa birinde daha ağırsa(Electrolux) bu kaliteyi mi artırıyor? Hayır!!! Her iki markada da plastik diye tabir ettiğimiz polinox kazan var. Miele gibi çelik kazan var da ondan ağır değil Electrolux.


    SİZDEN RİCAM VAR MAKİNENİZİN EKRANI TÜRKÇE DİL SEÇENEĞİ AKTİFKEN MESELA BİR KAÇ PROGRAM GÖRÜNTÜSÜ BİRKAÇ FOTOĞRAF ATARMISINIZ MAKİNENİN FARKLI AÇILARDAN ALARAK. Video çekmek zamanınızı alabilir ama fotoğraf bekliyorum sizden.
  • bgmeu B kullanıcısına yanıt
    Size fabrika çıkışı sorunlu ürün geldiyse Siemens in suçu nedir? Kul yapımı bu, bir kaç ürün sorunlu çıkabilir fabrikadan. Bu Electrolux lerin plastik tabandan dolayı takırtılı çalışmasını veya inverter motorunun gürültülü olduğu gerçeğini değiştirir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.