Şimdi Ara

Sierra SA 4050 amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
11.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu amfiden buldum bitane buna ne bağlayabilirim bir woofer bi comp kaldırırmı internette bayağı bir araştırdım fakat kimi diyo çok güzel kaldırır kimi diyo vasat birde sizlere sorıyım dedim benim isteğim 1 sub 1 takımda comp bağlamak



  • KICKER ES 124 almayı düşünüyorum yada bundan daha iyi bi woofer tawsiyeniz varmı tok bir bass sesi istiyorum ve en önemlisi bu sierra amfi 1 takım 16cm lik comp ile bu wooferi kaldırırmı ??
  • Woofer alişinizda tok bir sesse. Portsuz kabin tercih ediceksiniz. 35 ltlik bir kabindedir. ES serisi. Mukavva çapini büyütürseniz elde ediceğiniz kalite daha iyidir. Es serisi biraz eski ve çok tutulmaya bir serisi.


    Sierra 4050 güzel bir anfidir ancak; Anfi 4x50 rms. Köprüde 2x75 rms@ 4 ohm. Componetlerde cok bir şey fark ettirmez ama süperde olmaz.. O yüzden bu anfiden vaz geçip Sierra 5050 almanizi önericem. (5 kanaldır. 4x50 rms+150 rmstir.)

    Size sub olarak daha yeni bir seri olan Kicker comp 12 önericem. Anfi olarak Sierra 5050.

    Daha fazlasi içinhttp://www.rrsierra.com/urundetay/04.html


    Kolay gelsin..




  • Açıkçası amfiyi bir arkadasımdan alacağım para vermiyeceğim comp da var ama çok kaliteli bişi diğil sanırım kicker comp. birde kicker woofer almayı planlıyorum butcem çok yok ilk etapta sadece wooferi alıp ondaki comları bağlayıp evde biraz takılmayı düşünüyorum nedense kickere karsı bir sempatim war senin dediğin wooferede baktım ama açıkçası o amfi o wooferi kaldırmaz diye wazgeçtim çok abartı bir ses istemiyorum ama hafifden bi beni titretcek bass =))
  • Kardes o zaman gine sende comp 12 al Es alma beni dinle. arada sadece 25 rms oynuyor.
  • yani kaldırır diosn sora bağlayıp yakmayalım wooferi =) peki hertz hakkında ne soylersiniz yada helix ??
  • Ne anlamda Hertz yada Helix? İkiside birbirine göre farkli klasmanda bastirabilen markalar? Componet olarak mi sordunuz?
  • yok woofer olarak sormusdumda neyse daha çok kafamı karıştırmayayım ben bi kicker comp12 alıyım =)) Ya bide bu amfinin wooferle 1 takım component i kaldırıp kaldırmayacağını tam net söylemedin bana =))
  • Hocam kaldırır. Dinlersin fazlasila ev ortaminda sana yeter ama çok böle yıkıcı bir şey bekleme. Ama woofer alicaksanda Es alma yani. 25 rms önemli bir değer değil o kadar. Kesme felan yapmadan dinlersin. Anfin köprü modunda 75 rms veriyor. Buda ev ortaminda yeterli olur. Sadece wooferin kabini felan hazir alma kendin yap ugraş. Kendin derken yaptir yani. Düzgün ölçülerde... Kabinin ne kadar sağlam olursa o kadar kaliteli dolgun basslar yıkıcı basslar alirsin.

    Resime göz at

     Sierra SA 4050 amfi




  • sierra nın amfileri parasının hakkını veren amfilerdir, sa4075 olan modeline 2 takım hoparlör 1 adet gt4 25 cm bas ile mitsubihsi minibüse bağlamıştım teyp dandik oldugu halde kesme yapmadan çok güzl çalmıştı
  • amfiyi aldım bir takımda Bolt (lightning audio) nun 1 takım compu wardı onlarıda verdi arkadaş bu compları daha önce hiç duymadım yani çin malı gerlde bilmiorm amfiyi bağlamaya çalışdım evde ama psu ya bağladığımda amfiyi protection ışığı yanıyor power ışığı yanmıyor tedirgin oldum açıkçası nerde hata yapmış olabilirim 1 tane psu bağlıyorum we sadece amfiyi bağlıyorum kırmızıyı + ya siyahı - ye ortadaki anahtarıda kırmızıyla kısadevre yapıyorum sonuç protection ışığı :S
  • Kırmızı olan kablo 5v kanalıdır. Sarı olanı 12volt kanalıdır. Kırmızı yerine sarı bağlarsan amfi çalışacaktır...
  • çok sağol capiton arkadaş yeşil ışığı aldım sıra geldi compları bağlayıp pc de denemeye =))
  • Kardes sari. Bağlican 5v kanalı anfiye yetersiz gelip yanmasindan kaynaklaniyor.

    Ayrica Bolt Lighting audio ürünleri güzeldir. Dinleme şansi buldum kalite ürünleri var. Hoparlörlerinin bir çogu pioneerdan bile iyidir. Pioneer Kevlar dersen orada dur oluyor ama.. Neyse ürünler güzel anfi süper olmasa besler dım tıs tıs dinlersin.

    Hadi çok ugraştin dinleyip emeğinin karşiliğini alirsin inş.
  • su anda bağladım ve dinliyorum mukemmel bi duygu başarmak ama sadece mid ve tiz aldığım için tiz bi ses ağırlıkta ipod dan ses veriorm son ses verdiğimde sesde bozulma oluşuyor ama orta seviyede baya iyi bakalım yarın herelde gidip wooferide alcam herelde tek başına bu psu kaldırmayacak bide psu alacağım bide bu son ses verdiğimde bozulması normalmidir ?
  • Ayarlarını iyi yapılandırman gerekir. Amfiden lp hp ve flat yazar componentlerde flat kullanılmalıdır bu da önemli bir detay. Gain ayarına ve bass ayarınada bakman gerekir büyük ihtimalle distorsiyona girdiği için bozulmalar oluyordur. Sağlam bir ayar çekilirse çok performanslı kullanabilirsin...
  • bu gun eminönüne gittim kicker woofer sadece comp15 modeli bulabildim we uçuk fiyatlar verdiler amfin kaldırmaz zevk alamassın dedler iice keyfimi kaçırdılar zaten arabayada bağlaymıorm iice uyuz oldum bakalım yeni bi amfi alabilirim belki mono bi amfi alıp 2 tane 30 cm yada bi l5 bağlarım parada biriktiririm o zamana kadar 2 amfi bağlarım sonuç bugunku husran ve konuştuğum adamlar evde o psu ile 2gunde cortlatırsın sistemi dediler birinin dediği birininkini tutmuyo bende nedir bu iiş anlayamadım =))
  • kardeş o anfi süper bi anfidir sen sağa sola kulak asma ben 4 senedir kullanıyorum benim arabamda 1 takım kicker es mid takımı var birde pioneer 306 c modeli bass var birde bu bass bildiğin gibi 250 değil 400 rms bass kabinde bağaja koydum sana şöyle söyleyim en ufak bi kesilme bile olmuyor hatta bağajın üstüne cep telefonu koyuyoruz onu bile zıplatıyor ben o anfiden çok memnunum beni dinlersen hiç değiştirme derim bak sana sistemin video linkini gönderiyorum belki anfinin verimi konusunda seni aydınlatır
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/843a0f983c05235091c669d248cfaeb6e12b2449dca69b30741d447dccb1804b0064350dac292ef515016




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferrariman

    kardeş o anfi süper bi anfidir sen sağa sola kulak asma ben 4 senedir kullanıyorum benim arabamda 1 takım kicker es mid takımı var birde pioneer 306 c modeli bass var birde bu bass bildiğin gibi 250 değil 400 rms bass kabinde bağaja koydum sana şöyle söyleyim en ufak bi kesilme bile olmuyor hatta bağajın üstüne cep telefonu koyuyoruz onu bile zıplatıyor ben o anfiden çok memnunum beni dinlersen hiç değiştirme derim bak sana sistemin video linkini gönderiyorum belki anfinin verimi konusunda seni aydınlatır
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/843a0f983c05235091c669d248cfaeb6e12b2449dca69b30741d447dccb1804b0064350dac292ef515016



    Kardes ne dersende. Tamam o anfi besler kesmede yapmaz. JAmeson o değerlerde kesme yapar o yapmaz.

    Unutma ki alt yapi çok önemli. Kablolama cok önemli. Zıplatma kısımı biraz aracin yalıtımıla ilgili. MEsala ½50 yalıtım olan Focusta 6000 rmsle arabanin çok nadir oynuyordu. Ama araba savruluyordu ayri bir konu. Ziplatmasi mesele değil. Ne kadar kalite ile çalidiği ve ne kadar verim ile.




  • peki ben simdi bir alpin falan dandik bir amfi alıp compları bağlasam bu sierrayı mono amfi yapıp tam performans alabilirmiyim acaba ??




    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrianOConner -- 3 Ocak 2009; 23:57:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.