Şimdi Ara

sıfır araba mı ikinci el arabamı almak lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • araba almayı düşünüyorum. clio, logan ve tata gibi araçları sıfır almakmı mantıklı yoksa ikinci el bir araba mı almalıyım. karar veremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.kaya -- 6 Ağustos 2008; 0:54:10 >



  • 0 alacaksan en az 5 sene binmen lazım bugun alır 1 sene sonra satarsan çok düşer fiyatı hele lagın ve tatanın
  • Sıfır km. almayı çok istiyorsan'ki sıfır almak her zaman almış olacağın ikinci el 3-4 yaşında veya 5-6 yaşında kullanılmış Avrupa arabadan bile daha caziptir, Clio veya Logan bak derim. Tata düşünme bence. Logan ve Clio'ya alternatif olarak da Accent Era, Albea düşünebilirsin. Tabi ben bu markaları düşündüğün arabaların emsali arabalar olduğu için söyledim.
    Ancak şunu da söyleyeyim. Seçeneklerinde Clio olduğu için eğer kafanda ki modeli CLİO III olmayıo Symbol ise vay senin haline. Suç işliyor gibi yorum alırsan şaşma. SYMBOL düşmanı o kadar çok kişi var'ki. Hatta birazdan meşhur ismi lazım değil kazalı fotoğrafı bile koyan olursa şaşma.
    Sıfır arabayı al 5 yıl bin. BEn sıfır aldım mesela. Hoş, önce'ki arabalarımız da hep sıfır olmuştur. İkinci el almadık bu güne kadarbundan sonra almakta istemem. Adam nasıl kullanmıştır, nasıl binmiştir bilemezsin. Alırsın 4 yaşında bir arabayı 5 yıl sonra 9 yaşında olur. Ama alırsın sıfırı 5 yıl sende olsa neresinden ses gelir, neresinden ses gelmez bilirsin. Mesela ben 2004 Ekim'den beri tam 3 kez servise gittim. İlki aldıktan bir yıl sonra yıllık bakımdı. 2. si 15 bin bakımıydı, 3. sü de 2 ay önce 30 bin bakımıydı. Haricinde servis yolu görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 6 Ağustos 2008; 8:28:44 >




  • Bende sıfırı öneririm. Clio dediğin araçlar içinde bence en iyisi. Sıfır alırsın kafan rahat binersin. Yok çok iyi baktırarak üst sınıf bir araba alacağım dersen o da mantıklı ama çok çok iyi incelemek şartıyla. Benim 2. elde ağzım yanmıştı. Bu nedenle sütü üfleyerek içiyorum.
  • 2. elde araç memnuniyeti ile ilgili açtığım forumdaki bilgiler karar vermende faydalı olabilir...


    http://forum.donanimhaber.com/m_22786199/mpage_1/key_//tm.htm#22786199
  • Geçmişini bilmediğin bir araba almaktansa sıfır araç almak daha mantıklı bence.2. el de adamı ayakta uyutuyorlar.Senin gözüne baka baka yalanı doğru gibi söylüyorlar.Sıfır araç alacak kadar paran varsa hiç durma sıfır al.Kafan rahat olur.
  • paran varsa yani kredi yükünün altında ezilmiceksen sıfır alman daha doğru olur o sıfır araba kokusunu içine çektiğinde anlarsın zaten nedemek istediğimi kafan rahattır ilk marşa sen basmışsındır neyi var neyi yok herşeyini bildiğin için rahat rahat gezer tozarsın symbol iyidir hoştur ama alternatif olarak eraya da bi bakmanı tavsiye ederim oturuş ve sürüş ve donanım olarak eranın daha iyi olduğu kanaatindeyim iki aracıda git bi test et bak bakalım hangisi içine sinecek kullanırken hangisinde daha huzurluysan onu tercih et kimin ne söylediği pekte önemli değil sen rahat ettikten sonra
  • sıfırın avantajı fazladır.Arabanın nasıl kullanoldığını bilirsin,huyunu suyunu bilirsin,en az 7 yıl kullanacksan al derim.Sıfırı liste fiyatı 25.000 ytl olan arabayı zaten kafadan 22.000 ytl ye veriyorlar,aynı arabanın bir yıl kullanılmış olanınada 19-20.000 ytl istiyorlar o da 50 60 belki 90-100.000 km de olacak zaten yapacağın ilk bakımlar pey tutacak.lastikleri yağı balatası filtreleri vırt zırt sıfır araba fiyatrına yaklaşır.
  • maddi durumun elveriyorsa sıfır araba her zaman iyidir. en azından kafan rahat olur. RomuLUSThEBiG arkadaşım doğru söylemiş. liste fiyatlarına aldanma. kota eritme zamanı şu an fiyatlarda baya bir indirim vardır. mutlaka gidip konuş ve pazarlık et.
  • Aralık ı beklemek daha iyi olur bence 0 alınacaksa malum yıl sonu kampanyaları ...
  • arkadaşım benim amcam 2006 model polo tiptronik aracı 27000 ytl ye aldı. araba 13.000 kmde idi. bu arabanın sıfırı 29.000 küsür ytl idi. ancak 500 km sonra amcam arabayı bakıma soktu 500 ytl de öle ödedi... yani ben hiç mantıklı bulmuyorum 1-2 yaşında araba almak... bu arabalarda kar etmek bir yana dursun çok üzüle de bilirsin. liste fiyatlarına aldanıp insanlar 1-2 yaş arabalar arasında çok cazip fiyat avantajı var sanıyorlar, ama işin rengi öyle değil. ben 2. el araç alacak olsam 2002 üstüne bakmam... 2002 üstü araç istiyorsam sıfır alırım... bu benim piyasaya dair genel tespitim tabiki tercih senin...
    bu arada benim en aptalca bulduğum olay ise kredi çekip 2. el almak bu son derece mantıksız... sıfır alsa hiç olmazsa belli bir miktar sıfır faiz kullanabilirisin... kredi ile bir arabanın 2. elini sıfırından daha pahalıya mal etmekten ne zevk alıyorlar anlamıyorum...
  • aynı fiyata alacagın üst sınıf bir araçtan sıfır bir alt sınıf araç almak daha uygundur bence.
    ikinci elde nelerin döndüğünü görünce şok olmamak elde değil.

    5 yıldan az binmemek şartıyla sıfır araç her yonden avantajlıdır.
    en azından 3 yıl garanti alırsın rutin bakımları haricinde servise bile uğramazsın.
    sorun olursa zaten garantiden halledersin.

    ikinci el de ise aracı aldıktan sonra servis + alım satım yaklasık 1500 ytl daha verirsin.
    aracın nasıl kullanıldığını bilmediğinden yaşayacağın ekstra sıkıntılarda cabası olur.

    eskinin tamiri ile uğraşacağına yeninin taksidi ile uğraş.
    şu an kullandığım aracı 2.5 sene once sıfır aldık 15bin ve 30 bin bakımları haricinde cok şükür sıkıntı yaşamadık(80+120 ytl)

    zaten bir kaç ay sonra kampanyalar dolayısı ile fiyatlar biraz geri düşer. sıkı bi pazarlıklada 25 lik aracı 22-23 arasına alırsın.




  • Sıfır araç almak herzaman daha mantıklı. Ama tercihler ihtiyaçlara göre değişebilir
  • Uzun süre kullanılacaksa tercihim sıfır araçtan yana olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grrdn -- 8 Ağustos 2008; 4:26:51 >
  • clio alacaksan sıfır, ötekiler yerine 2.ci el
  • ikinci elde dönen dalavera yüzünden bende seneye sıfır LOGAN almayı düşünüyorum...
  • 1. Eğer elinizde 25-30 veya daha fazla para varsa ve bu paranın geri dönmesine en az 3-4 sene ihtiyacınız olmayacaksa Sıfır her zaman avantajlıdır.

    2. Eğer arabaya yatırdığınız paraya her an ihtiyacım olabilir veya ilerde daha iyi bir araba alırım, şimdilik idare ediyim. Aldığım bana çok kaybettirmesin diyorsanız, en az 4-5 yaşında, en fazla 10 yaşlarında bir ikinci el daha avantajlıdır.

    3. Eğer ilk arabanız ise kesinlikle ucuz bir ikinci el alın derim. Sıfırdaki arabalar arasında teknik özellikler ve malzeme kalitesi açısından çok fark var. Gerçi bir çok kullanıcı bu farkları ayırt edemediği için, bazı marka sahipleri benim gibilere, eleştirdiğimiz için ateş püskürüyorlar.
    Eğer aldığınız sıfırdan memnun kalmazsanız, satarken çok zarar edersiniz veya arabanıza zevkle binemezsiniz.

    4. B sınıfı dandik bir arabanın sıfırını almaktansa, 3-4 yaşında temiz bir ikinci el C sınıfı sedan almak -BENCE- daha mantıklıdır. Çünkü hiç bir mal sonsuza kadar sıfır kalmaz. Aldığınız günün ertesinde artık arabanız ikinci eldir ve eskimeye başlamıştır. Bir kaç zaman naylonlu arabaya binecem diye daha alt sınıf araba tercih etmem. (Tamamen şahsi fikrimdir, kızmayın hemen. Kimseyi bağlamaz.)
    Bu yüzden, arabadan anlayan arkadaşlar çoğunlukla bu yolu tercih ederler.

    5. Ekonomik olarak düşündüğümüzde; Bugün sıfır olarak 40 bin YTL ye aldığımız bir aracın 3 sene sonra değeri yaklaşık 25 bine düşer. (Örnek honda civic, 2005 leri 25 civarı)
    3 senede kaybımız 15 bin. Benzin, bakım, vergi vs.vs 3 yılda yaklaşık 10 bin de öyle gider. Kayıp toplamda 25 bin civarıdır.
    Elimizdeki 40 binin 14-15 ü ile ikinci el bi araba alıp, geriye kalan yaklaşık 25 bin ile altın dahi alsanız, 3 sene sonra en az 35-40 civarına yükselir. Arabanızın değeri de 12-13 civarı olsa elinizdeki sermaye yaklaşık 45-50 civarı olur.

    Bi de böyle bakın.

    Baba parası yiyen genç arkadaşlar gülebilirler. Ancak çalışan arkadaşlar hak vereceklerdir sanıyorum. Ben dördüncü arabamı kullanıyorum. Allah nasip ederse 5. yi bu sene alacağım. İstediğim B sınıf sıfırı alabilecek olmama rağmen,
    2004-2006 arası temiz bir İKİNCİ EL alacağım. (25-30 arası)
    Saygılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.