Şimdi Ara

sıfır arac alırken ozurlu indirimi otv indirimi ile yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
5
Favori
216.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım Clio 3 1.2 almayı düşünüyor. 26000 TL'lik olanı.
    Bu indirimler araç 15.000 TL civarına falan mı geliyor? Net hesabı bilen varsa, yazmasını rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Bir arkadaşım Clio 3 1.2 almayı düşünüyor. 26000 TL'lik olanı.
    Bu indirimler araç 15.000 TL civarına falan mı geliyor? Net hesabı bilen varsa, yazmasını rica ederim.

    yukardaki hesaplamalar gibi hesaplanırsa yaklaşık %30 indirim olması gerekiyor.

    Fakat ülkemizdeki çakal firmalar 26bin tl üzerinden indirim yapmıyorlar malesef. Aracın asıl fiyatı 30bin tl diyorlar 26 bin tl indirimli fiyattır sizde geçerli olmaz diyorlar.
    indirimleri 30 bin tl üzerinden yapıyorlar..

    kısaca devletin engellilere yaptığı kolaylıktan firmalarda faydalanıyorlar
  • Bende uzun bir süre bu konuyla uğraştım ve birçok bayilere gittim.En sonunda ortalama bir fiyat çıkartan bir web sitesi hazırladım. Yalnız buradan belirteyim tekrar sitede çıkan fiyatla bayinin verdiği fiyat arasında 2-3.000 tl fark olabiliyor. Ben 42.500tl lik bir aracı bayiye gidip sorduğumda 30000 tl fiyat verdiler. Oluşturduğum sitede ise 31021 tl fiyat çıkarttım. Bayii indirim yapmış olabilir fiyatta.30000 tl ise kasko hariç anahtar teslim sigorta falan herşey dahildi. Aynı arabayı başka bir bayiye sordum 34000tl fiyat verdi. Fiyat bayiden bayiye değişebiliyor. O yüzden ortalama bir fiyat çıkartıyor diye söyledim. Arkadaşlar site linkini aşağıda paylaşıyorum ve umarım size yardımcı olur.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
    ENGELLİLER İÇİN ÖTV İNDİRİMİ HESAPLAYAN PROGRAM:
    Programa Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfettinkahveci -- 2 Ekim 2012; 23:45:44 >




  • Kimse deyinmemiş bir ilavede ben yapayım;

    Aracı aldıktan sonra dava açıp KDV bedelini iade alabilirsiniz.

    Detaylarını internette araştırın emsal davalar var ..


    Not: Alacağınız aracı belirledikten sonra bayilere telefon açın ve durumunuzu anlatarak anahtar teslimi fiyat isteyin, farklı fiyatlar ile karşılaşacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Bir arkadaşım Clio 3 1.2 almayı düşünüyor. 26000 TL'lik olanı.
    Bu indirimler araç 15.000 TL civarına falan mı geliyor? Net hesabı bilen varsa, yazmasını rica ederim.


    satsatış fiyatı üzerinden %27 indirim oluyor. (ötv zammından önce tabi şimdi ne oluyor bilmiyorum), bu araba 19000 tl gibi bir fiyata geliyor, aracın fiyatı ne kadar pahalıysa indirim o kadar fazla oluyor.
  • bu iş sakat ben araştırdım mesela araç pert oldu 2 ay sonra .50bin aracı 30 bine almıştık. kaskoda 30 bin tl üzerinden olacak haliyle .kaskocu bize al kardeşim 28 binini dedi.

    28 bine sıfır araç alamzsınız çünkü bu hak 5 yılda bir mecbur yine özürlüden araç bakacaksınız.tabi kimsenin 1-2 yaşında aracı satacağını sanmam .ölüm vs olmadıkça.
  • kdv işi sakatmış..
  • peki aracı üzerine aldığımız raporlu kişi vefat ederse ne olacak arkadaşlar?
  • Araç alırken önce ötvsiz alacagınızı söylemeyin! Normal alıcı gibi pazarlık yapın indiriminizi yaptırın ondan sonra indirimli fiyattan ötv yi çıkartın deyin o zaman bayinin kazık atma şansı kalmıyor :) Diğer türlü indirim yapmıyor bayii karını yükseltmek için! zaten indirimli alıyorsun diyor :))
  • evet gerçekten de mantıklı bir soru sormuş uruk33. 5 yıl içinde aracın sahibi vefat ederse ne olacak?
  • evet gerçekten de mantıklı bir soru sormuş uruk33. 5 yıl içinde aracın sahibi vefat ederse ne olacak?
  • araç sahibi diyelimkli 2008 yılında bir araç aldı 2013 yılında tekrar ötv ödemeden bir araç alabiliyor bu böyle 3-5 tane olabilir fakat işin sıkıntılı yanı sadece 1 araç için mtv ödemiyor diğerleri için ödemek zorunda

    alım satım işlemine gelirsek 5 yıl dolduğu anda aracı satabiliyor öyle bir sınır yok sadece özürlü vatandaşa satma gibi bir kural da yok konu hakkında başka öğrenmek istedikleriniz varsa cevaplayabilirim ayrıca %18 kdv nin ödenmemesi gibi bir durumda vardı geçenlerde bir mahkeme kararı buldum ben %18 ödeyen bir vatandaş bunun iptali için dava açmış fakat dava reddedilmiş haberiniz olsun yani şuan için sadece ötv den kaytarıyor özürlü vatandaşlarımız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioth

    evet gerçekten de mantıklı bir soru sormuş uruk33. 5 yıl içinde aracın sahibi vefat ederse ne olacak?

    araç sahibi vefat ederse mesela oğlu-kızı aracı yine kullanmaya devam edebiliyor o konuda sıkıntı yok ama bir daha ötv indirimi alamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katip1

    quote:

    Orijinalden alıntı: alioth

    evet gerçekten de mantıklı bir soru sormuş uruk33. 5 yıl içinde aracın sahibi vefat ederse ne olacak?

    araç sahibi vefat ederse mesela oğlu-kızı aracı yine kullanmaya devam edebiliyor o konuda sıkıntı yok ama bir daha ötv indirimi alamıyor.

    ruhsat kızı-oğlu üzerine mi alınıyor? (yararlanılan ötv indirimini ödemeksizin)
  • Arkadaşlar merhaba.
    Abimin %60 özürlü raporu var raporda yazan bilgiye göre ;

    1-) Göz Görme keskinliği tam/0,05 biomikroskopik muayane doğal korneada pigmante hücreler fundus doğal optik disk soluk ve makula doğal kinetik görme alanı puanı :%86 / %44 Özür Oran : %34.00

    2-) Nöroloji 2010 kasım ayında multipi skreloz tanısı alan hasta iki defa pulse steroid tedavisi almış.Copaxone kullanıyor.idrar kaçırma + gaita inkontinansı + hissediyor ancak yetişemiyor. Bilinç açık koopere oryante Konuşması: normal Anlaması: basit ve kompleks emirlere tam Fasyal duyu: intakt Fasial asimetri: yok
    Motor: Sol ÜE p: 5/5 d:5/5 el:5/5 KG Sol AE p: 4/5 d:4/5 ayak:4/5 KG Sağ ÜE p:5/5 d:5/5 KG el:5/5 Sağ AE p:5/5 d:5/5 KG ayak:5/5 KG Refleksler: BR++/++ P++/++ Plantar yanıtlar :F/F Duyu: Ağrı-Isı: sol üst ve alt ekstremite ısı ile korele hipoestezi Yürüyüş: sola düşme eğilimde ataksik yürüyor yükselti,eğim,uzun mesafede zorluk çekiyor:%20 mesane refleks akitivitesi bozuk %25 Özür oranı %40

    Kişinin Özürlülük oranı olarak %60 belirlenmiştir raporda. Rapor tarihi : 09.08.2012

    Bu durumda faydalanabileceğim durumlar nelerdir,Örneğin çalışmış olduğum kurumdaki haklarım, Araç alımındaki ÖTV indiriminden yararlanabilirmiyim,.... şeklinde
    bana yardımcı olabilirseniz sevinirim, Şimdiden teşekkür ederim




  • Herkese merhaba; %90 uzeri puanla engelli OTV muafiyetinde ruhsatin engelli uzerine mi cikmasi gerek, yoksa birinci derede akraba (ogul vs) uzerine ruhsat cikabiliyor mu?

    Cok tsk.

    --L
  • 29 aralık 2011 tarihinde muafiyetli araç aldım, kaskosunu yenileteceğim fiyatlar çok yüksek olduğundan epey bi araştırdım,enson görüştüğüm acente aracın rayiş bedelinden değil de fatura bedeli üzerinden kaskolatmamı söyledi,araç 68000 gtl görünüyor fatura bedeli olarakta 46000 tl,46000 den kasko yapmamı önerdi,68000 tl den kasko yapsam dahi araç pert durumunda sigorta 46000 üzerinden işlem yaparmış,bilgisi olan arkadaşlar bu durumu önerirlermi,düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • merhaba arkadaşlar benim babamda %99 özürlü bende bir araç almayı düşünüyorum ödemesini kendim yapacağım.Beş sene sonra satarsam kardeşlerim hak sahibi oluyormu kendim satabilirmiyim yorumlarınızı biran önce bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • 1-) 3cü derece akrabalar da kardeşinin çocuğu giriyormu (yeğeni)
    2-) Vefatı halinde çocukları mirascısı olarak hak sahibi olacak bunun için ne yapılması gerekli çünkü aracta hak sahibi olmayacaklar.
    3-) Aracı 3 sürücüye kadar sınırlamış bu nasıl oluyor yani mal sahibi özürlü kişi; belirlediğim bu 3 kişi bu aracı sürmeli diye evrakmı düzenliyor?
    4-) 5 sene sonunda aracı satmak istediğinde özürlüye satılmak zorunda değil;herkese dilediğine satılabiliyormu araç ?
    5-) 5 sene süresinde vefat halinde aracı üstüne almak isteyen ötv ve mtv vergilerini geri ödeyecekmi yada 5 sene bekleyecekmi ?
    6-) Ucuz araçta 45000 tl yeni clio 32 bin tl ye gelmekte 75000 tl lik latitude ise 50bin tl ye gelmekte ürün fiyatı arttıkca indirim o oranda artıyormu ?

    Aklıma bunlar takıld
    ı .
  • kingger K kullanıcısına yanıt
    merhabalar arkadaşlar ben yüzde 90 rapor ile eniştemin üzerine micra aldım 2012 model alalı 6 ay oldu gayet memnunum hamd olsun bence elinizde ailenize veya 3.dereceye kadar yakın akrabağınızda 90 üzeri rapor varsa ve muafiyetten yararlanarak bir arac alamaya kara veriş iseniz ilk yapmanız gereken model ve marka belirlemek biliyorsunuz 1.6 lt kadar limit var.o yüzden acele etmeden iyice araştırarak karar vermeniz gerek 5 sene satamıycaksınız çünkü. bayii ye gittiğinizde onlar zaten gerken bütün hesaplamaları yapıyorlar ötv mtv olmadan fiyat çıkarıyorlar benim aldğım araba nissan micra 1.2 platinium 38.920 fiyatı vardı bana 22,500 e maal oldu her araçta fiyat aynı olmaz arayarak da bilgi alabilirsiniz aracı alır almaz soy isminiz tutmuyor ise hemen vekaletname ve muafakatnameyi almanız şart sakın ihmal etmeyin mazallah cins birine gelirseniz anlatamazsınız derdinizi büyük bi imkan devletimizin engelliye sunduğu simdiden alacak herkeze hayırlı olsun ben arabam ile gürcistana kadar gittim tekrar söylüyorum sakın alınması gereken belgeleri noterden alamayı ihmal etmeyin !!!!




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.