Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2023 (14459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hiickimse , corollam54 , hiickimse , Kursunsuz Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 41 Misafir - 44 Masaüstü1 Mobil
5 sn
292.082
Cevap
4.687
Favori
47.507.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1055 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş
Mesaj
  • Sungur16 kullanıcısına yanıt
    EMG de devriye arabasi yapıldıktan sonra bütün albenisini kaybetti diye düşünüyorum.. Yok kenarlarında sürekli Tucson dan gına geldi, yüzü çabuk eskitti..

    Şahsen 1.2 bütçem varsa sıfır omoda5 zorlardım ben de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 28 Nisan 2024; 13:50:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakın zamanda c5 aircoss fiyatı alan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raif Ulutürk R kullanıcısına yanıt

    360 kamera olmayan araç bundan sonra almam.İsterse önünde yıldız olsun 5 kuruş vermem.Kendim ihtiyaç duymuyorum desem yalan olur ama hanım için büyük kolaylık.

    2400 veriyorsun o bile yok.Paranla dahi alamıyorsun.

    Ne acı...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw ark oto, vw caddy life 1360tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt

    408 gibi bu da ilk çıktığında 1.800 - 1.900 a falan gitti 2023 yılının son çeyreğinde.


    Herkes gömmüş ben de gömeyim biraz aracı :) Bir tanıdığımzda vardı aldığından beri servisten çıkmadı en son dava sürecine kadar geldi. Şirket üstüne olduğundan 6 ay bekleyip sattı kurtuldu. Tabi bu her aracın başına gelebilir ama Renault Clio ve Megane dışında dikiş tutturamadı bana da kalırsa.

  • Agonize kullanıcısına yanıt
    Sıfır alın. Zaten burası da sıfır araç fiyat paylaşım platformu. İkinci ellere girersek model sayısı 10 kata çıkar, hepsinin yıpranmışlığı ayrı, paketi ayrı. X araba şu fiyata değiyor, Y araba değmiyor, çok karışır. Eski modeller için o arabanın kendi forumu vardır, orada fikir sorabilirsiniz bence.

    Sıfır istiyorsanız kendi izlediğim arabalardan Mg zs o fiyata var ve boyutuyla bagajıyla C segment’e bildiğim en yakın araba, 1200’e bulunur rahat. Dacia Duster var, aynı fiyatlara. Opel Crossland var. Bayon, City, Jogger, Polo, Stonic var. Var yani. O marka bu marka ayrı, ama o bedellerle sıfır almak çok daha mantıklı diye düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexus lbx şuan showroomlarda var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agonize kullanıcısına yanıt
    Megane 4 sıfır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen Duster’ı kendi portföylerine alma sebebi, kendilerinin bir türlü C SUV tutturamamaları. Tutmuş ürünü alıp en azından oradan devam edecekler. Belki daha büyük segment için de Dacia Bigster’ı da Renault Bigster falan diye kendilerine maletmeye devam edecekler.

    Tabi bunun için önce Renault Duster’ın iyi satması lazım. Onun için de iyi bir fiyat koyup sattırmaları lazım. Yani trend SUV’ye geçmeksw onların da en uygun fiyatlı arabaları üretip girişi parsellemeleri lazım.

    Ama pek olacağını sanmıyorum. Renault, yeni Duster’ı muhtemelen olması gerekenin çok üzerinde bir fiyatla çıkarır. O da bir diğer başarısızlık hikayesine dönüşür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    Bu togg bu kredi oranlarla çok satar çok gidip geliyorum ama şarj yeri benim içim sıkıntı olacak diye vazgeçiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FatalError2.0 kullanıcısına yanıt
    Hocam duster da sorun yok. Duster dediğin zamanında dağ bayır sürmek, yaylaya çıkmak, çimento taşımak, beyaz eşya servisi vs amaçlı ikinci araç olarak kullanılan sağı solunu vurursak dert etmeyelim dizel gider her türlü diye çok tutmuş bir araç. Ki bence de bu amaçlar için çok mantıklı. İlk duster in içinin Anadol Dan hallice olduğunu unutmayalim.
    Zaman için de bu aracı biraz allayip pullayip yüksek kar marjiyla toparlayalım diye düşündüler. Zira Unutmayınız araç ne kadar büyük ve basit olursa (ticari araçlar gibi) otomtovic de kar marjı o kadar yüksek oluyor.

    O nedenle Renault için doğru hamle duster.
    Zira üst segmente hitap etmeyi beceremiyorlar.. Genlerinde yok adamların yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rodrigoramirez R kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyim, suv araçlar içinde kendimce test sürüşü deneyimi yaşadığım ( Peugeot 408 GT, Hyundai Tucson, EQB) en beğendiğim araç Alfa Romeo Tonale phev modeli oldu. Her isteği karşılıyordu. Kalitesi hissiyatı çok iyiydi ama gel gelelim, tek kurşunumuz var. 2. Elde hiç piyasası yok, satmak için almasak da bir şey olur satarız mantığı ile insan almaya korkuyor. Rahat rahat alabilsek ilk seçeneğim olabilirdi. Kalite maalesef bir yere kadar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çinden gelen elektrikli araçların alış vergisi sıralaması nasıl hesaplanıyor


    %40 ek gümrük vergisi

    %10 ötv

    %20 kdv olarak mı sıralanıp hesaplanıyor bilen var mı


    edit: ov bide normal gümrük vergisi mi varmış 2022den beri %30




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasık biti -- 28 Nisan 2024; 15:40:17 >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Adamlar yarım boy stepneye, hacim kazanımlı yedek lastik yazmış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onder46 kullanıcısına yanıt

    + google destekli olanını getirmemesi de büyük dezavantajı oldu... BTK işini Volvo çözdü (şu an sanırım tek marka) diğerleri ne bekliyor anlamıyorum. (renault btk dan dolayı google ekranlıyı getirmiyor)


    Birde full hibrit olanı biraz kolpa gibi :) pili çok küçük ve tüketime etkisi bana göre çok zayıf...

  • sarpuli kullanıcısına yanıt

    Bu Arada Anladığım Konu Değil Ama Chery lerde SOS Tuşuna Basınca Arama İşlemi Oluyor. 112 Aracı Arıyor. Durumunuzu Soruyor. Çağrıyı Kapatma Tuşu da Yok:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasık biti kullanıcısına yanıt

    Zaten araç yüzde 70 vergi yiyince bir üst ötv ye giriyor ötvde yüzde 40 oluyor birde yüzde 20 kdv oluyo sana 2 milyon TL




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 28 Nisan 2024; 16:29:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Genellikle liste fiyatının baya altına bulunuyor austral. ben 1 Şubat'ta teslim aldım full opsiyonla liste fiyatı 1950 di genel olarak 1800 fiyat veriyordu bayiler 1720 verilen fiyattan aldım. 3008 allure 1.5 dizel 1780 fiyat vermişlerdi (GT olsa 3008 iyidir ama bu haliyle austral önde bence). Volkswagen 100 bin üstü paraya taigo verecek oldu çıktım hemen. Aracın 0-100 değeri 9.7 saniye yurtdışı yayınlarında GPS ölçümlü testleri var. (Çok iyi değer mi değil araç 1600 kilogram. ama bu aracı alırken yarışmak amacım olmadı sollamalarda beni üzmesin, bu konuda da sorun yaşamadım) Rüzgar sesi evet 120 den sonra alıyor ama bu olay bence çok abartılıyor. Motor sesi ve yol sesi (otoyol ve şehir içi ise) kabine pek gelmiyor geriye rüzgar sesi kalıyor onu da dinlersen kulak verip duyuyorsun. 2020 model 1.5 dizel 2008 GT'miz var mesela onda rüzgar sesi almıyorum çünkü motor sesi daha belirgin baskiliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • V.Alvarzo V kullanıcısına yanıt

    Matematikten biraz anlarım değerli dostum...


    Mantığınız güzel ama bence bu mantığı BİR ARAÇ ÜZERİNE kurduğunuz için şu konjonktürde, şu piyasada, kar etmeniz çok çok düşük bir ihtimal.


    Hesap basit gibi görünsede aslında daha detaylı bir hesaba ihtiyacınız var. Biraz açayım.


    800k faizsiz verilen kredi evet çok mantıklı. Ama siz sigorta, kasko giderler, araç maliyeti şu bu derken gözden kaçırdığınız noktalardan en basiti bu 800k kredinin faizsiz oluşundan ötürü sıfır maliyet gözüyle yaklaşmanız. Size 800 k verilip, sizden 12 ay, 24 ay vade her ne ise, o vade tarihinde 800k verin denmiyor değil mi? Yani siz ilk aydan 65k taksit her ne kadar ise, bu taksiti ödemeye başlıyorsunuz. Hesabınızın ayrıntı kısmıda zaten burada başlıyor. 12 ay sıfır faiz görünen kredinin ortalama vadesi 6 aydır aslında. Yani siz 800k parayı 12 ay vade için ortalama 6 ay süre içerisinde ödemiş olursunuz. Her ay taksit olarak vereceğiniz paranında maliyetini hesaplamanız gerekir. Diyorum ya, kasko, sigorta maliyet diyen sizin, asıl bu maliyete odaklanması lazım.


    Gün sonunda kredili olarakta olsa nihai ürün olarak size verilen aracın bedeli 1930. ( Küsarı düzelten marka fanlarını dikkate almıyorum )


    Ve x vade sonra, 800k ayırdığınız para ile öyle karlar yapmanız lazım ki, aracın amortismanı, 2. el belirsizliği, piyasada olan talep, elektrikli araçlardaki rekabet, masraflar, OLASI KAZA RİSKİ SONUCU MUAZZAM DEĞER KAYBI RİSKİNİ, aylık olarak cebinizden taksit olarak vereceğiniz paranın maliyetini, her şeyi hesaplayıp bu maliyetin üstünde bir bedel kazanmalısınız ki, KAR ETTİM diyebilesiniz.


    Görüşünüze saygı duyuyorum. Umarım istediğiniz olur.





  • sarpuli kullanıcısına yanıt
    Sadece Volvo çözmedi,bir kaç marka daha var bu çözen. mesela Ssangyong

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.