Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2023 (14522. sayfa)

8 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 65 Misafir (17 Mobil) - 53 Masaüstü20 Mobil2 iOS
5 sn
293.285
Cevap
4.718
Favori
47.739.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1059 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #3
Giriş
Mesaj
  • turkay23 kullanıcısına yanıt
    Bayilerin liste fiyatları öylesine yazılıyor arayınca %x bayiye gidince 2x indirim alıyorsun üstüne kampanyalı kredi :)
    Şuan faiz kullanıyorsan 2 milyonluk aracın kapıda durma maliyeti vade + kasko + sigorta + mtv ile 100 bine yakın hatta geçiyor (kırım oranı hariç), millet bunu farkettikçe ev araba elde ihtiyaç (olmazsa olmaz kesin ihtiyaç ) fazlası ne varsa satıyor…
    Antalyaya buyrun 10 milyona ev alıp 30 bine kiraya verin :)
    Bu piyasa bi yerde kopar ama bakalım nerde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • legendaddy kullanıcısına yanıt
    408 allure c2 donanımı c0 a göre çok azalttılar. Fiyat yüksek geldi bana. 1.65 civarı gt 408 ikinci el daha mantıklı gelebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emreq E kullanıcısına yanıt
    2021 göre OTV ve KDV farkını düşünce fark o kadar yüksek olmayacaktır. Tabi her türlü yüksek şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Mayıs 2024; 21:24:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkCA T kullanıcısına yanıt

    40 senem Hollandada gecti,cogu bayiler orda sunu der,bizde araba en az 3 ay durur,3 ayda elimizden cikaririz,3 ayda satilmazsa,fiyattan kirar öyle elimizden cikar,Türkiyede ise fiyat kirmayi birak senelerce bekletibte sürekli fiyat cikariyorsa bu ülkede piskolojik sorun var demektir, kimsede sesiniz cikarmiyorsa, fiyat alir basini gider,halbusiki bir aracin degeri,her sene düser, cikmaz,türkiyede ise tam tersi oluyor,inecegi yere cikiyor,ilginc bir ülke,buranin insani bu yasama alismis,yurtdisindan türkiyeye gelenler anlamakta zorluk cekiyor..

  • Arkadaşlar 29 Mayıs da makyajlı tucson tanıtımı olacakmış, takip eden arkadaşlara soruyorum , piyasada ki rakiplerin fiyatlarına bakarsak sizce tucson piyasaya nasıl bir fiyat ile başlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt

    chery nin suan avrupada satista hic bir arabasi yok,chery satmak icin üretir, avrupadan taleb gelmezse, yarin türkiye pazarindan cekilirse,araclar elinizde kalma ihtimali yüksek,sonucta her markanin parcalari o markaya göre tasarlandigi icin baska bir markanin parcasi o araca uymaz..


    Mesela BYD de cin markasi suan avrupanin ikinci pazarlarinda bile satilirken,chery nin ikinci eli bile satilmiyor.

    Gecmisde chery avrupuda tutmadigi icin,o pazardan hizli cekilmisti,eger avrupada chery satilmazsa,ilerde türkiyede kalacagi garanti degil,bu konuda cok dikkatli olun,ne kadar full opsiyonda olsa,cazibesi yüksekte olsa,tutulmuyorsa diger ülkelerde chery, türkiye ve bir kac pazar icin satisa devam edmez,araba üreticileri,sadece aractan kar etmiyor,bozulunca servislerde tamir edilmesi, onlarin ikinci ekmek kapisi..parcalarida satilmazsa..

    Chery fazla satamayinca size o teknik destegi vermesi icin cebinden ödüyecek buda zamanla chery nin hizlica türk pazarindan kacmasi sebeb olur..


    BYD markasi suan avrupada tutulmus,chery den tik yok suan..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 5 Mayıs 2024; 22:11:14 >




  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    tam bayilerin galericilerin direnci kırılacak oluyor hooop devlet işe karışıyor yok ötv yok matrah yine ortalık karışıyor


    iddia ediyorum emlak+araba bu ikisinin fiyat artışını durduramaz iseler enflasyon hiçbir zaman düşmeyecek boşa kürek çekiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreq E kullanıcısına yanıt

    İşte bu mantıklı ve akılcı bakışı bizim tüketici çoğunluğumuz maalesef gösteremiyor.

    Galericilerin yada otomobil ithalatçılarının kurbanı ve maşası oluyor...


    En sonunda hevesli hevesli yatırım yapıyorum diye araç alıp stoklayanların elinde patladı aldıkları otomobiller. Hâla normale dönmemiş fiyatlar için ucuz algısı kasıyorlar.


    Hayır! Araç fiyatları halen çok yüksektir...


    Dolar bazında çeşitli sebeplerle (pandemi çip vs) otomobil piyasası şişti.

    Son aylarda durdu ve gerilemeye başladı. Şimdi normalleşecek yani bugünkü fiyatlar dolar bazında yüzde 30 inecek.

  • acquiles kullanıcısına yanıt

    gümrük vergisi zaten ödenmiyor,avrupa ve turkiye arasindaki anlasmadan dolayi ama ötv ve kdv ödüyorsun,istersen avrupa birligi icinde olan ülker olsun,iki tarafinda sokacagi araca ötv ve kdv yi öderler..cogu avrupa ülkelerinde ötv ve kdv oranlari farklilik gösterdigi icin..

  • ankarali321 A kullanıcısına yanıt
    Her cümlen ofsayt be hocam 😃 araçların Avrupa fiyatları için Google amcaya bir uğra sen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emreq E kullanıcısına yanıt

    2021 de de fiyatlar şişikti.

    2018 sonrası tahminen başladı diyebiliriz bu Türkiye'yi kopartma yani otomobil fiyatlarının dolar bazında artması durumu... 2023 te de sonlanıp gerileme sürecine girdi.

    Bir grafik vardır muhakkak bunla ilgili...


    Konut piyasasında da aynı durum var...

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Farklı bir şey yazmadım ki :)

    Not: dünyanın hiç bir ülkesinde OTV diye bir vergi bulunmuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emreq E kullanıcısına yanıt

    isde bu,üretici fiyat artirmamis,fiyati artiran ithalatci olmus,suan türkiyedeki halk araba ithalatcilari tarafindan kaziklaniyor,aynisini ispanyada bir kac marka denemisti,sikayetler avrupa birligine gittiginde,cogu ithalatciya ispanyada okkali cezalar kesilince,ispanyadaki ithalatci bir daha o kirli islere sarilmadi,peki türkiyede durum nasil,ithalatcilar kartel olmuslar,bir müdahale yok..

  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    vergi reformlari,kontrollü serbest piyasa olsa avrupadaki gibi inan fiyatlar böyle hizli firlamaz,fiyat cikiyor parasi olaninda umrumda degil,kimbilir o paralari ne güclükle kazandin.

    Al satcilara yapilan mudahale cok gec yapildi belkide devlet bunu bilerek yapti,ötv ve kdv almak adina,mehmet simsek basa gecince bu böyle gitmez buna dur demem gerek,yani ötv ve kdv de fiyatlari frenlemiyecek en iyisi al satcilar icinde kanunlar getireyim,gitsin sirketini kursun,sahis olarak kalirsa basarim agir vergileri..

    Ithalatcilar napti,ortaklasa anlasib araclara döviz yükselmedigi ve zam gelmedigi halde basladilar okkali zam yapmaya nede olsa onlari kontrol eden dizginliyen mekanizma yok..

    Dedim ya ispanyada bunu bir kac ithalatci yapti aninda dügmeye basib,verdiler,cezayi ithalatcilara,cezalar caydirici olmasi gerek,bu yoksa,bu fiyatlarin sonu gelmez,nereye kadar gideceksiniz ödeme yapmak icin..

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    cogunuz avrupa araba cöplüklerinde gördügünüz araclar keske bizde olsa diyorsunuz ama o araclar artik fiyatlari pek deger etmeyince veya arizasini gidermek maliyetli ise,o araclar cöpe gider,birde avrupada araba fiyatlari her sene deger kaybeder,araba yaslandikca degeri düser,peki neden düsüyor,avrupada sirketler arac alirken,vergiden imdirim aliyor,aracin fiyati düstükce,vergi indirimide azaliyor,türkiyede böyle bir durum varmi bilmiyorum..


    Avrupada fiyatin düsmesi bundan kaynaklaniyor,degeri ve yasi düstükce vergiden indirim cazibeside düsmüs oluyor,napcaksin yenileyeceksin,tekrar vergi indirimi icin..

    Birde avrupada zamlarda gelse gene kontrollü zam yapilir,halkin birde alim gücünü kontrollü sekilde düsürdükleri icin kolay kolay eflasyona girmez,eflasyon olursada ,kamuda sikilastirmaya giderler,kuzey zengin avrupa halkinin neden maaslari yüksek,neden gecimlerini ödeme zorlanmiyor ondan kaynaklaniyor,birde vergiden kacirmak oldukca zor,kaciran olurda haberleri olursa okkalida ceza yazarlar,indirimde yapmazlar cezalara..


    Türkiyenin, kuzey zengin avrupa ülkelerine yetismesi icin harcama zihniyetini degistirmesi gerek bunu sadece halk degil devlette yapmasi gerek..

    Hayatimda ilk defa bir belediye baskanin kendine öz banyosu oldugunu ilk defa duyuyorum,avrupada hic bir belediye baskanina özel banyo yapmazlar belediye icinde..





  • sebinkaanhisar S kullanıcısına yanıt
    Tiguan’in bir tık alti ve daha dolu olarak satmalari lazim. Yoksa isi zor. 1900 civarindan baslar gibi dusunuyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ecguven kullanıcısına yanıt

    fiyatlar düşecek diyen kişiyle irtibatınızı kesin zaten. kötü niyetli insanlar onlar. ülkemiz nereden nereye düştü, hala fiyatlar düşecek diye milleti kekliyorlar.


    yeni tiguanı inceledim ön tarafı güzel ama arka kısmını beğenmedim. life paketi bomboş oluyor. daha önce boş araba aldıktan sonra kısa sürede satmak istedim. dolu araba olsun markası vw olmasın ama skoda olsun mesela. zaten aynı markanın araçları. skoda karoq prestige modelini ağzına kadar doldurmuş. yok yok deri koltuk, açılır tavan, matrix led vs. çok hoşuma gitti.


    düzeltme:

    kamiq de güzel araç ama karoq c segmenti ve daha büyük. matrix led özelliği kamiq'de yok. mutlaka deneyimleyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otherworld -- 6 Mayıs 2024; 16:38:58 >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Premiumculara takasa için gittim, elimdekinine piyasadan %25 az verip ellerindekine zerre indirim yapmıyorlar. Ellerinde olan ikinci el dahil. Ben sadece Volvo deneyimledim ve erteledim... Bütün mallar ellerinde kalsın :=)

  • SiyahPapyon kullanıcısına yanıt

    Şuan piyasada ilanlar satılmıyor 2. Elde fiyatı emsal ilanlara göre koyarsanız aracınız aylarca bekler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trexin T kullanıcısına yanıt
    O zaman en üst paket 2400/500 e dayanır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.