Şimdi Ara

sıfır araçta motoru açmak için nasıl kullanmak lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • basmam grekirmi devirli kullansam zararı olurmu bilgi veririseniz sevinirim



  • İLK 1000 KM YE KADAR ORTA DEVRİ GECMEYEREK VE MAKSİMUM HIZIN 4/3 ÜNÜ GECMEYEREKVE 1000 KM SONUNDA BİR YAĞ VE FİLİTRE DEĞİŞİMİ YAPARAK
    1000 KM SONRASINDA 5000 BİNE KADAR NORMAL KULLAN 5000DEN SONRA ABANA BİLDİĞİN KADAR KADAR (ABANMA KONUSUNDA CİDDİYİM)


    BIRKAC YIL ONCE AUTOSHOW DERGİSİNİ SUREKLI TAKIP EDIYORDUM ORDAN AKLIMDA KALANLARI AKTARDIM
    AYRICA AYNI YAZIDA OTOMOBİLİNİ COK DUSUK DEVIRDE KULLANANLARIN RODAJ SURESININ YUKSEK DEVIRLI KULLANANLARA GORE KAT KAT UZADIĞI YAZIYORDU VE HATTA 20.000 KM GELMIS BI ARACIN RODAJININ DEWAM EDEBILME IHTIMALININ OLDUĞUNU YAZIYORU

    1.000 KMDE YAĞ VE FİLİTRE DEĞİŞTİRMEN FAYDALI OLCAKTIR
  • ilk 1000-1500 km'yi aştıktan sonra, arabanı yavaş yavaş yüksek devirlerde kullanabilirsin. Günümüzde motoru açma diye bir pek kalmasada aşağıdaki yöntemi uygulaya bilirsin.

    Uygun trafik şartlarında, 120-130 gibi hızlara normal bir şekilde yüksel, sonra aracı 4. vitese tak ve motor freni ile yavaşlamasını sağla, sonra 3, sonra 2 iki. Bunu haftada bir yap, uygun şartlarda da araba ile yüksek hızlara çıkmanda fayda var.

    Böylece motorundan en iyi performansı almaya yaklaşırsın. Not: Arabanın yağınıda kontrol etmeyi unutma!
  • bir topicte arabayı çok yakmaya alıştırırsan öyle yakıt tüketmeye devam eder diye okumuştum.bu durumda canavar arkadaşın dediği mantıklı .
  • ilk binde parola

    "yüksek vites normal altı bir hız" olmalı
  • ARAÇ SIFIR ALINDIKTAN SONRA İLK 1000 KM DÜŞÜK DEVİRLERDE BAĞARTILMADAN KULLANILMALIDIR ÇÜNKÜ ARACIN PİSTONLARI DAHA SIKI OLDUĞU İÇİN AŞIRI YÜKLENME GEREKSİZ AŞINMALARA HATTA KİTLENMELERE NEDEN OLABİLİR.1000 KM 5000 KM ARASI KULLANIM DEVRİ KADEMELİ OLARAK ARTTIRILMALIDIR.AYRICA ARAÇ İLK 5000 KM MOTOR ISITILMADAN HAREKET ETTİRİLMEMELİDİR.DİZELSE BUNLARA EK OLARAK ARACA MARŞ VERİRKEN VE ISITIRKEN ASLA GAZ VERİLMEMELİDİR.
  • yeni arabalarda motor açma artık tarih olmuştur. öyle 1000 km de yağ değiştirmek te gereksiz. burdaki firmaların müşteriyi yolmak için bulduğu bir yöntem bu. ben stılo aldım. ilk bakım 20.000 de yaptırdım. alırken adamlara sordum 1.500 bakım? yağ? hiçbiri yok dediler. 20.000'den 20.000'e gidiyorum. yağ bile 20.000'den 20.000'e. maliyetleri epeyce bir düşürüyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mert81

    basmam grekirmi devirli kullansam zararı olurmu bilgi veririseniz sevinirim

    hepsi hikaye. lastiklerin 500km rodajı var ona dikkat. oto'yuda normal kullan. lastikler için 500km boyunca sert fren ile sert viraja girme yapılmaması gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.