Şimdi Ara

[Sıfır] Astra vs. Egea vs. Corolla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende boş araç sevmiyorum yavan geliyor hele astra hem boş hem eski. Ama Egea’da 1,3 5 vites, 100bine 1,6 olanı olabiliyorsa Egea daha mantıklı gelirdi.
    Corolla o da boş ama otomatik öyle bir güzelliği var. Ben son kararı muhtemelen Egea’nın 1.6 dizel veya Otomatik olanlarının fiyatına göre karar verirdim.

    Ekleme: Fiat’ın Fiyat listesine baktım Lounge Plus 1.6 otomatik Egea 101900 yazıyor bence onu almak daha mantıklı pazarlıkla 100 altına gelir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 17 Haziran 2019; 23:3:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lepanto kullanıcısına yanıt
    Mtv ve ödeme imkanları için bir şey diyemem ama yakıt olarak corollanın lpg uyugumu göz ününe alındığında egeanın daha az yakacağını düşünmüyorum. Şehir içinde defalarca baktım egea taksiler 7.4 civarı, corollalar 11.5 civarı yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepanto

    @masterap
    Motor ve kasa olarak çok çekici ama eski ve çok boş donanım hocam, kol dayama, ekran, hoparlör gibi eklemeler şart gibi. LPG de ek ücret olacak.

    @emrcnd
    Evet Astra eski ve çok boş, işte hepsinin ciddi eksileri var hocam ne yazık ki. Corolla da çok boş ve LPG uygulaması da gerekecek yakıt tasarrufu için, sanırım şuan 103 bin en düşük fiyat. Egea makyaj konusu kesin mi? Bekleyip daha da pahalıya almak da var hocam işin ucunda.

    @mmg02
    Egea ile ilgili en çok düşündüren zaten motor performansı ve dediğiniz uzun yol konusu, 5 ileri olması sebebi ile. Ama yakıt tüketimi, MTV ve donanım gibi ciddi avantajları var, Corolla'ya karşı fiyat avantajı da var. Astra performans olarak en iyisi ama Egea Corolla'nın çok gerisinde kalmaz gibi geliyor.

    @klongs
    Litre bazında tüketim paylaşsanız daha kayda değer olur hocam.
    Makyaj olayı kesinhttps://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/makyajli-egea-ne-zaman-geliyor-4718021/ ama daha mı erken gelir geç mi gelir bilemeyiz.Egea şuan ucuza alırsınız ama makyaj çıkınca yine ucuza satacaksınız birde eski araba kullanmış olacaksınız

    Donanım olarak ne aradığınıza bağlı corolla standart 7 hava yastığı , arka havalandırma , far sensörü , hız sabitleme , bluetooth,arka bağımsız suspansıyon sunuyor bir tane de ekran tattıktan sonra bence donanım olarak pek bir eksiği kalmıyor

    Egea full donanımı ile 4 yıldız alan bir araç kuşkusuz corolladan güvenlik olarak daha zayıf.Donanım mı güvenlik mi tercih ediyorsunuz ?

    Egea eski tasarım corolla daha yeni tasarım.

    Ben donanım dan ziyade dizel mi LPG mi kararını verirdim.

    Egea en büyük avantajı dizel olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 17 Haziran 2019; 23:12:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmg02

    Yeni corollanın performansı 1.4 turbo astradan iyidir. Yazılım yapılsa astra çok daha hızlı olur tabi ama hem ckrolla daha hafif olduğu için hem arada çok güç farkı olmadığı için corolla bu gruptaki en hızlı araba. 1.3 dizel egea bu arabalarla kafa tutamaz, 1.6 dizeli de tutamaz egeanın otomatik kliması, ekran ve deri direksiyonu var, corollanın far sensörü var. Geri kalan noktalarda aynılar. Bence corolla alın hiç düşünmeden.
    Benzinli Toyota ve egea 1.3 arasında kalmış egea 1.3 almış biri olarak, yazdıklarınızı anlayamadım, özellikle egea nın 1.6 sı bile performans olarak toyota ile kafa tutamaz kısmını yanlışmı anladım. 1.6 bir kenara, 1.6 benzinli toyota ile 1.3 egea perfomans olarak çok fark yok, egea torku daha fazla dizel olduğu için toyota beygir gücü daha yüksek 6 vites olması avantaj, 1 tık daha önde olabilir toyota ama 1.6 dizel egea gerçekten çok performanslı, hem güçlü hemde hızlı bir araç, toyota 1.6 benzinli karşılaştırılmaz bile. Dizel almayacak olsam, ilk tercihim toyota olurdu benimde, imkan olsa toyota corola hibrit alırdım,Corolla Hibrit ve 1.6 Egea ya bütçem yetmedi. Not olarak şunuda belirteyim, Astrayı bilmiyorum ama egea, toyotadan 60kg daha hafif bir araç.
    1.6 egea, 1.3 egea, toyota 1.6 vision, toyota corolla hibrit test sürüşü yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 17 Haziran 2019; 23:28:46 >




  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    Hissettiklerinize bir şey diyemem ama gerçek hayat verileri bu şekilde.
    https://youtu.be/qTZE5nxLasQ
    https://youtu.be/BW0UMtULglE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmg02

    Mtv ve ödeme imkanları için bir şey diyemem ama yakıt olarak corollanın lpg uyugumu göz ününe alındığında egeanın daha az yakacağını düşünmüyorum. Şehir içinde defalarca baktım egea taksiler 7.4 civarı, corollalar 11.5 civarı yakıyor.
    11.5 ne öyle Hocam? Forumda başlığı var, 7-8 litrelerden bahsediyor kullananlar. Keza Suzuki vitaramız var atmosferik 1.6 otomatik, o da 7-8 litre şehir içi. İstanbul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Rind -- 17 Haziran 2019; 23:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel bir konu olmus bende biseyler karalamak istiyorum
    Corolla 1.6 vision otomatik pazarlıkla 105 bine jant park sensoru ve deri direksiyonla birlikte alinabilir boylece
    1 yepyeni bir kasaya sahip olunur
    2 yillardir dunyanin en cok satan aracina binilebilir
    3 toyota denince sorunsuzluk akla gelir kimse egeaya baktigi kadar hakir goremez
    4 egeadan az yakar ikisini de 1.6 benzinli dusunursek
    5 guvenlik donanimi fazlasiyla yeter 7 hava yastigi
    ayrica egea yil sonu makyajlanacak astra ise cok eskidi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmg02

    Hissettiklerinize bir şey diyemem ama gerçek hayat verileri bu şekilde.
    https://youtu.be/qTZE5nxLasQ
    https://youtu.be/BW0UMtULglE
    Bunlar gerçek hayat verileri değil ki, 0-100 değildir ki gerçek hayat, gerçek hayatta araçta 3-4-5 kişi olabilir, bagaj olabilir, yokuş olabilir, birinin torku 150küsür, birinin ki 300küsür, 2 kat tork farklı var.

    Toyota, egea dan çok daha iyi bir araç buna katılırım, imkanım olduğunda ilk alacağım araç toyota hibrit ama dediklerinize katılmıyorum, turbo dizel bir araç ile atmosferik benzinli bir aracı karşılaştırıyorsunuz. 2 sinide test ettim ayrıca, ha derseniz ki düz asfalt yolda 400m yarışı yapılsa toyata kazanır buna katılırım.




  • Bir Rind kullanıcısına yanıt
    hocam bizim de corollamız var. 25 km altı ortalama hızda yakıt bu şekilde. bu arada 11.5 dediğim lpg. benzinle 10 yakar. corollanın 7.5 yaktığı şartlarda egea da 5.2 falan yakar galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    hocam gerçek hayat verileri de bu şekilde. koltuğa yapıştırma hissi olaraka 75 beygir clio bile corolladan iyi ama ibrede gördüğünüz değerler arasında uçurum var. videoda dikkat ederseniz corolla ve egeanın 100'e kadar değerleri çok yakınken 120'e geldiğimizde aralarındaki fark 1 saniye oluyor. üst hızlara çıktıkça aradaki fark artıyor. yine torku daha yüksek olduğu için ara hızlanmasının daha iyi olduğunu düşündüğünüz egeanın 80-120 süresi 7.3 saniyeyken corolla 6.1 saniyede tamamlıyor. yokuşta da bu şekildedir durum. ben demiyorum ki egea kötü gidiyor ama corolla daha iyi gidiyor diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 18 Haziran 2019; 0:9:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lepanto kullanıcısına yanıt
    20 bine 12 ay 0 faiz ne zaman gelecek ? Bir duyum mu aldınız ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorleoneFamily

    20 bine 12 ay 0 faiz ne zaman gelecek ? Bir duyum mu aldınız ?
    6 aymış hocam, tanıdık bayi bu şekilde söyledi bize, başka bir bayiye daha sordum sıfır faiz yok dedi, yine başka bir bayi de aynı sıfır faiz var dedi telefonda yanlış anlamadı isem, bağcılar veya esenler bayisi olabilir var diyen. Bana özel midir bilmiyorum ama her bayide yok sanırım, farklı bayilere sorun derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea 1.3 multijet Mirror paket tanıdık bayiden 96 bin lira ve 20 bin lira 6 ay sıfır faiz şeklinde anlaştık.

    Corolla ise en ucuz 104 bin lira fiyat bulabildim, LPG ile 110 bin oluyor. Manuele ise 100 bin dediler, 4 bin için anlamsız bir tercih.

    Egea hem dizel olması, hem de dolu araç olması ile cezbetti, orayı burayı düzelteyim derdimiz yok direk binip gezeceğiz.

    Corolla bir tık daha kaliteli bir araba, lakin çok boş ve benzinli. Bir de sınıf ortalamasının kalite olarak bir tık altında geldi, Golf Focus vb. araçlara göre. Çok detaylı incelemedim sadece showroom izlenimim bu yönde. Egea'dan da 14 bin kadar daha pahalı LPG ile ve sıfır faiz de yok. Otomatik de şart değil bizim için.

    Çamur atmak gibi amacım asla yok, hala bu piyasadaki fiyat fayda bazında en makul araçlar olarak Corolla ve Egea'yı görüyorum, tercihim Egea'dan yana oldu o kadar.

    Astra'yı ise eski kasa oluşu, ve özellikle çok boş oluşu ile eledim. Kol dayama ve arka kapılarda hoparlör bile yok, bluetooth usb gibi şeyler de yok, çok eksiği var ve sıfır araç alıp onu taktır bunu taktır şeklinde uğraşmak istemedim. Ek olarak LPG için bayiye fazladan en az 5 bin lira ödemek gerekecekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.