Şimdi Ara

SIFIR COROLLA MI AURİS Mİ? (YARDIM LÜTFEN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
10.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben de araç almayı düşünüyorum şu sıralar. B sınıfı düşünürken Auris ve Corolla arasında karar vermeye kadar geldim. B sınıfı dizel ve dolu araç almaktansa Auris veya Corolla'nın 1.33 lt motorlu Life paketleri gayet mantıklı geliyor.

    Sırf dizel alayım diye B sınıfı almaktansa benzinli olmalarına rağmen yakıtlarının da beni çok zorlamayacağını düşündüğüm gayet oturaklı C sınıfı bir Toyota tercihim için sizler ne diyorsunuz?

    Aslında ben hem yaş itibariyle hem de daha önce genelde HB araç kullanmam nedeniyle Auris'e sıcak bakıyorum ancak Corolla da bence sedan olmasına rağmen hem çok hoşuma gidiyor hem de Auris ile arasındaki 3-4 bin TL fiyat farkını vermeyip sonradan aklım kalır mı diye düşünmeden edemiyorum.

    Çok ayrıntılı inceleyemedim ama Auris 1.33 life arka camları sanırım manuel, bu açıkcası biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bunun dışında öyle göze çarpacak donanım farkları var mı, araçları bilen ve kullanan arkadaşlardan rica ediyorum açıklasınlar.

    Sonuç olarak Kia Rio veya Hyundai i20 1.4 CRDI'den birine yönelmişken bu tercihim için siz ne düşünüyorsunuz?

    Ve Auris veya Corolla (ikisini de beğeniyorum) aralarındaki 3-4 bin TL fark vermeye/vermemeye değecek farklılıklar ve etmenleri söyleyebilir misiniz?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • Yeni kasa Corollayı yaklaşık 2 senedir ailede kullanıyoruz. 1.6 cvt bizdeki iç mekandaki trim sesleri dışında oldukça memnunuz

    Trim seslerini ise ilginç ki başka kimse yaşamamış muhtemelen bizim araçta sorum var.

    Ayrıca corolla ilginç şekilde auristen daha az yakıyor. Bunu da göz önüne alın derim.

    Şirvan abi iki aracı da biliyor size daha iyi yardimci olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 ile 1.33 arasında motor hacmi olarak cc bazında süper bir fark yok. Ancak 1,6 ile 1,3 arasında fiyat olarak bayağı fark var.
    Eğer donanım önemli değilse 1,33 corolla alıp lpg ile binilecek güzel bir araç tercihi yapmış olursunuz.

    Dış görünüm içinde canınız isterse ilerleyen zamanlarda orjinal çelik jant ile gayet güzel olur.
    Hatta yazlık ve kışlık lastik kombinasyonu bile düşünülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 5 Aralık 2014; 23:24:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • corolla iyihoşta 1.3 motor gerçekten yakışmıyor ya o araca ya hemde atmosferik çekmez diye bir şey YOKta
    iyi güzel hoş arabada hadi turbo koymuyorsun motorlara sorunsuzluk vs ne bahane bulursan işte
    güzellim corollaya 1.3 koyup nie arabanın foyasini bozuyorsun
  • Cok klasik olacak ama cok fazla gezmiyorsaniz sanirim oyle zaten benzinli alin degmez ama ozellikle dizelin fullundeki ozellikler sizin icin olmazsa olmazsa bir daha dusunun derim dizeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle beklentiniz önemli. Sedan araba mı yoksa hatchback araba mı? Bagaj benim için önemli, bir tatile çıkarım bagajı ful doldururum derseniz sedan sizin için biçilmiş kaftan. Yok, bagaj benim için önemsiz, tatile de çıksak en fazla 2 valiz yeterli derseniz hatchback araba size gider.

    Arabayı 15 gün önce aldım. Corolla zaten sevdiğim bir araba olup bu yeni kasayı çıktığından beri beğenirdim. Genelde hep 1.6 / 132 HP motora odaklanmıştım ve 60 - 70 bin bandında olduğundan almam bir hayaldi. Ancak 1.33'leri de araştırayım dedim ve zaten yıllardır küçük motorlu araba kullandığımdan dilinden anlarım deyip, 48.500 liraya 15 gün önce bıraktılar bana ve eski arabamı da takas verip aldım. Beklentime uyan bir arabaydı. Geniş, C segmenti, sevdiğim araba ve sedan olup bagaj bizlik.

    Güvemlik donanımları tüm versiyonlar da standart. Zaten önemli olan o. ESP, ABS, TRC, EBD, 7 hava yastığı, yokuş kalkış desteği, led'li gündüz farları gibi. Motor olarak 1.33 / 99 HP / 128 NM tork. Eğer trafik ışıklarında yeşil yanınca ok gibi fırlayıp ilk kalkan ben olacağım iddanız yoksa bu araba yeterlidir. 500 km oldu ve araba gitmiyor değil. Gidiyor ama fişek gibi de gitmiyor. Gerçi ilk 1000 km ücretsiz bakıma kadar zorlamayın dedikleri için yüklenmedim henüz. Vites uyarı lambasına göre kullanıyorum. Doluyken de yokuşu çıkmamazlık, yokuş da kalkmamazlık yaşamadım. Bir küçük vites ile çıkarsın ama çıkarsın.
    Tüketim olarak daha 500 km deyim ve 4 - 5 bin km de kendine gelir. Ama şu an şehir içinde 8.2 - 8.4'ler de geziyorum ve geçen haftalar da 7.9'u da gördüm. Arabanın ön konsolu çoğu kişi tarafından beğenilmez. Ancak beni 20 yıl önce ki arabalara götürdüğünden nostalji yaşatıyor. Dijital saat Casio saatleri andırıyor, daha şık olabilirdi. Arka da şaft tüneli yok ve arka diz mesafesi gayet geniş. Arka çamurluk da davlumbaz var. İlk çıkanlar da yoktu çünkü. Anahtar sustalı. Cam butonlarında cam figürü yok. Siyah karanlık butonlar pek hoş durmuyor. Gidip beyaz nokta şeklinde sticker aldım ve yapıştırdım fena durmadı.
    4 cam otomatik bu arada. Şimdilik ilk 500 km izlenimlerim gerçek kullanıcı yorumu olarak bunlar olur.
    Dediğim gibi, seçeneklere eklersiniz veya eklemezsiniz o size kalmış. Yorumlarımdan dolayı da arabanın fanatiği değilim. Daha zaten 15 gün oldu alalı ve 507 km yol yaptım. Bu arada alırken park sensörü, bagaj havuzu, kauçuk paspas hediye edildi. Jantlar LIFE yani baz donanım olduğundan kapaklı. Ama ben yaza doğru alaşımlı jant alıp taktıracağım. Bir de 1.33 motor LPG ile uyumluymuş. Şahsen ben LPG taktırmayacağım. Önce ki arabalarımı da benzinli kullanıp LPG taktırmadım hiç. Çünkü sevmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 5 Aralık 2014; 23:46:36 >




  • Öncelikle yorumlariniz için tesekkur ederim.

    Kia Rio 1.4 crdi fancy sınıfına gore hayli dolu ve yakıt olarak tatminkar olduğu için yakin zamana kadar ilk tercihimdi. İstanbul şehir içi kullanacağım ve gün içinde aslında bayağı yol yapıyorum. ( senede 20 bin km'ye yakin )

    Ancak çalıştığım şirket yol masrafimin önemli kısmını karşılıyor ve 1.4 crdi ile 1.33 benzinli arasında aylık 200-300 TL fazla yakıt da önemli görünse de çok çok kritik değil.

    Onun için corolla veya auris donanım olarak zayıf olsa da C sınıfı ve iyi bir araç için donanım göz ardı edilebilir diye düşünüyorum.

    Ama auris mi corolla mi derseniz tarz olarak farklı görünse ve yaşıma, zevklerime gore auris öne çıksa da corolla da sedan alirsam en beğendiğim araçlardan biri.

    Beni ilk mesajda yazdığım gibi auris'in arka camlarının manuel olması biraz rahatsız etti, bunu dışında aralarındaki 3-4 bin TL fiyat farkını verip corolla almaya yoneltecek farklar var ise bilenlerin açıklamalarını rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genç iseniz Auris alın, önceki kasasını göz önüne alırsan 1 değil 10 çağ birden atlamış, gerçekten güzel ve çekici bir kasası var.

    Ayrıca 1.3 motor konusunda pişman olabilirsiniz, Auris 1.6 alın + LPG doya doya gezin. Gerçekten güzel bir araç. 10sn. 0-100km hızlanması var.

    1.3 motorlu olan ise 12.6 sn. hızlanması var ayrıca aracı zorlarsanız LPG liden çok daha fazla yakar. LPG taksan hiç hiç olmaz.
  • Bütçe olarak 50 bin TL nin üzerine maalesef cikamayacagim. Yoksa bence de 1.6 lt motor seçeneği gayet iyi ve o fiyatlara diğer markalarda da güzel araçlar var.

    Leon 1.2 TSİ da mantikliydi ancak artik bayilerde kalmadı ki bence Toyota modelleri su an f/p açısından daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris bayinin solemesine gore ingiltere uretim coralla bildiginiz gibi turkiye uretim ayrica bugun bayide gordugum auris arka camlar manuel di arti 1500 tl ye 16 celik jantla auris iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32-33 e 2013 model Kia Rio 1.25 fancy yi bir düşünün. Gerçekten harika bi araç. B segmenti olmasına rağmen donanim kalite ve genişliği ile C sinifini aratmaz. Auris ve corollanin direksiyonu deri bile değil. Ayrıca o araclari 39 bine veriyorlardı hem de ithal olanları. Simdikiler yerli üretim. Yeni kasa i20 de hoş araç olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence corolla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 49.500 e seat toledo style aldim. Bencede birde ona bakın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50.000 liraya baz model benzinli aracı sırf sıfır diye alacağıma, 5.000-20.000 km arasında 1.6 dizel alır keyfine bakarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B segmentten nefret ediyorum,c segmentin hakkı da en az 1.6

    Şahsen 2. el bakardım.

    İlla sıfır ise lancer 1.6 düşünürdüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar güzel soyluyorsunuz, çoğunuzun dediği de mantıklı ama araç bir miktar peşin ve büyük oranda kredili alınacak.

    Yoksa bence de temiz ve dolu 1-2 yasında c sinifi dizel araç daha iyi olurdu.

    Ben alim gücüme ve şartlara gore en mantıklı secimi yapmaya çalışıyorum.

    Yoksa Toledo da, özellikle de lancer çok iyi tercihler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde hatcback araçlar sedanara göre daha güzel görünürler. Örnek vermek gerekirse:

    Astra HB> Astra Sedan
    Focus HB> Focus Sedan
    Golf>Jetta
    i30> Elantra
    Civic HB zaten inanılmaz güzel bir araç sedanıya karşılaştırılamaz bile ancak Toyota'da işler bence biraz farklı. Yeni Corolla Auris'ten çok çok güzel görünüyor. Ayrıca ben evliliğimin ikinci yılında i20 aldım. Şu an az daha koyup Accent Blue almadığıma hayıflanıyorum. Çocuk olunca sedan araç neredeyse zorunluluk haline geliyor.

    Corolla'nın 1,33'lük motorunun ise ara hızlanmalarda biraz yavaş kalabilir. Yokuş yukarı( uzun süren yokuşlar) nefessiz de kalacaktır. Yalnız şunu da belirtmekte fayda var: 2007-2008 model Mercedes B150 aracın 1,6 motoru 95 beygirlik bir güç üretiyor. Sadece 5-6 senelik araçların bile 1,6 motorla o güçleri ürettiğini biliyoruz. O yüzden 1,6 Corolla 132 beygir olan zoranabilirse iyi olur ancak o paraya çıkamayacaksanız kesinlikle 1,33'lük Corolla'yı alın, derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    Yeni kasa Corollayı yaklaşık 2 senedir ailede kullanıyoruz. 1.6 cvt bizdeki iç mekandaki trim sesleri dışında oldukça memnunuz

    Trim seslerini ise ilginç ki başka kimse yaşamamış muhtemelen bizim araçta sorum var.

    Ayrıca corolla ilginç şekilde auristen daha az yakıyor. Bunu da göz önüne alın derim.

    Şirvan abi iki aracı da biliyor size daha iyi yardimci olur.

    Yakıt farkı bana kalırsa farklı yazilimli cvt den kaynaklaniyor. 1,33 de böyle bir fark olacağını düşünmüyorum. Bagaj ihtiyaç değilse Auris derim 1.33 te.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Olabilir abi. Yalnız 1.33 corolla cazip geliyor bana 3-4 kişiye aldırdım yakın zamanda lpg ile bedava geziyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bayide hem auris hem corollayi iyice inceledim.

    Corolla ve auris 1.33'ün farkları:

    -Corolla'nin kliması manuel, auris digital,
    -corolla 4 cam otomatik, auris arka camlar kolla çevirmeli.

    Bunların dışında corolla'nin arka diz mesafesi ve bagajı çok daha iyi ve tasarımı benim gibi hb seven biri için bile gerçekten çok çekici ve oturaklı.

    Auris ise yakışıklı bir hb, çoğunlukla şehir içinde kullanilacagindan ve yeni evli olduğumdan dolayı yaş ve ihtiyaca hitabet acisindan daha avantajlı.

    Ancak gerçekten anlayamadigim bir sebepten ötürü hala "işte bunu almaliyim!" diyemedim. Bunda auris'in ihtiyaclarima ve begenilerime daha uygun olmasına rağmen corolla'nin bana daha dikkat çekici gelen tasarımı ve oturaklilik duygusu hissettirmesi olabilir.

    Ornegin VW alma durumum olsa ve ayni ikilemde golf ve jetta arasında kalsam, 2 kere bile dusunmem direk golf alırım.

    Ayni duyguyu eşim de yaşadı, beraber bayide ikisine de baktık ve ilk defa sedan bir arabayla hb arasında kararsız kaldı. Daha önceden kia'ya bakmistik Rio için, gitti picanto'yu görüp "AA ne güzel arabaymis" demisti, varın gerisini siz düşünün

    Sonuç olarak umarım yakin zamanda bu secimi netlestirir ve birine sahip olurum, onerileriniz ve tavsiyeleriniz için sagolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logical -- 6 Aralık 2014; 23:07:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.