Şimdi Ara

Sıfır Ford Fiesta - Berbat bir sorun - LÜTFEN YARDIM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
5
Favori
13.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doral

    Merhaba ben aracın sahibiyim..

    Araç bu problemi sadece şirketin kapalı (fakat etrafı açık) otoparkında yapmakta. Aynı yükseklikteki açık otoparka koyduğumda ise yapmıyor. Başka kapalı otoparklarda da denedim, bir sorunla karşılaşmadım.

    Serdar abinin dediklerine ek olarak araba 3 kez motor arıza sinyali verdi. Zaten bu sorunda sanırım motor arıza sinyalinden sonra başladı. İlk ikaz araba viteste yokuş aşağı gaz vermeden giderken yandı. Motor kendini bloke etti ve sağa çekip arabayı stop ettim. Tekrar çalıştırdığımda bir sorun olmadı. Bir diğerinde ise sorunsuz bir çalışma sonrasında kısa bir yolculuk yaptım ve arabayı tekrar park ettim. Anahtarı çıkardım ama araba hala boğuk boğuk çalışıyordu. Anahtarı tekrar takıp çevirdim ve göstergeler geri gelerek motor arıza sinyali yandı.

    Bu olaylardan her birinden sonra arabayı servise götürdüm ve makinaya bağlattım fakat hiç bir sorun çıkmadı. Arabayı 2 farklı Ford yetkili servisine bırakmama rağmen bir çözüm bulamadılar. Arabanın sadece şirket otoparkında sorun çıkardığını söylememe rağmen, orada böyle bir sorun yapmadığını söylüyorlar. Şu anda da havalar ısındığı için motor problemsiz çalışmakta. Ayrıca kattaki diğer araçlar, hatta diğer fiestalar sorun çıkarmıyor.

    Dolayısıyla elim kolum bağlandı. Dava açayım diyorum, elimdeki videolar dışında bi kanıtım yok. Servise bırakıyorum bir çözüm bulamıyorlar. Sanayi ye götürüp bir ustaya göstersem garantiden çıkar diye korkuyorum. Kısaca ne yapacağımı bilemiyorum.


    Naçizane fikrim bunun bir beyin arızası olduğu yönünde.
    Ford yetkili servisinin biz arızayı bulamadık çözüm yok gibi bir şey demesi kabul edilebilir değildir.Sonuçta aracınız sıfır ve garantili..Şüpheli parçalar değiştirilerek deneme-yanılma yoluna gidilebilir,eğer çözülemiyorsa motorun ya da aracın değişimini isteyebilirsiniz.




  • Can sıkıcı bir durum sıfır araçta bu tip şeylerin yaşanması.
    Bir de aracın sesi dikkatimi çekti traktör gibi ses çıkması normal mi bu kadar?
    Ayrıca ayıplı mal kategorisine girecektir büyük ihtimalle direkt değiştirin tamir edemezlerse.
  • Merhaba..

    2 ayrı Ford servisine gitti araba, dediklerine göre beyini kontrol etmişler. Videoları göstermeme rağmen arızayı tespit de edemiyorlar. OTOSAN ile iletişime geçmek zaten çok zahmetli. Mesela 1 haftadır Ergin bey'den haber bekliyorum aramadı. Benim kendisine ulaşmam zaten mümkün değil çünkü ne mail ne de telefon veriyorlar. Bu şekilde gizli arızası olan bi aracı satamıyorum da çünkü vicdanım el vermiyor. Herhalde en son çare basını çağırıp arabayı OTOSAN'ın önünde yakacağım.
  • okadar para ver rezilliğe bak ya
  • Otokoç'tan aramışlar arkadaşı, mühendislik birimine ve Avrupa'ya ilettiklerini söylemişler sorunu, bekliyoruz halen.

    Arkadaş aracı satmak istemiyor vicdani yönden rahatsızlık duyuyor normal olarak.

    Araç için değişim konusunda yardımcı olabilecek var mı?
  • videoda dikkatimi çeken şey devir saati ve aracın çalışması, yağ lambası söndüğü anda sonra normal dönüyor.
    Yağlama ile ilgili olabilir mi?
  • Sıfır bir araca o kadar para verip sonrasında bunu yaşamak büyük talihsizlik. Bence sonuna kadar gidin mağdur olduğunuzu belirtin, Ford Avrupa vs. kimse yetkili ordan mühendis mi yollarlar ne yaparlar gereğini yapmalılar. Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun. Aracın kontağını açtığınız zaman ışıklar sönene kadar beklemiyorsunuz. Dizel araçlarda önemli bişidir bu. Bence buna da dikkat etmelisiniz. Eğer araç için dava açmayı düşünüyorsanız önce sorunu ispatlamanız lazım. Yani bi avukatla konuşup yardım alın bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

    videoda dikkatimi çeken şey devir saati ve aracın çalışması, yağ lambası söndüğü anda sonra normal dönüyor.
    Yağlama ile ilgili olabilir mi?


    Evet benimde dikkatimi çekti (2. videoda) Motor çalışıyor ama yağlama yapmıyor.Devir saatide sıfırda.Sıfır araba utanmasa yatak saracak.Sanki motor çalışıyor ama arabanın bir kısım aksamı çalıştığını geç farkediyor gibi birşey.Böyle arızaları bulmak piyasada yeni araçlardan anlayan, elektronik bilgisi olan usta olmadığı için zor oluyor.

    Bende kesinlikle bu arızanın ecu veyahutta sensör kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Yeni nesil araçların ecusu soğuk havalarda ilk çalıştırmada deviri otomatik yükseltir motoru hareket etmeye hazır hale getirir bu sırada hidrolik sübap mekanizmalı motorlarda hafif bir ses artışı olur...vb.Görünen o ki ecu sensörlerdeki bir arızadan yada kendi bünyesindeki bir arızadan dolayı soğukta ne yapacağını şaşırıyor.Aslında aracın ecusunu söküp yerine sıfır bir ecu takıp denemek lazım aynı şeyi yapacak mı diye yaparsa tüm sensörleri değiştirme yoluna gitmek en mantıklısı.Bilgisyara bağlayınca arıza göstermedi diye sensörler sağlam demek yanlış.Sensör çalışıyor olabilir ama doğru çalışıp çalışmadığı önemli.(Bir termometre vardır çalışıyordur 20 derece sıcaklık gösterir ama aslında hava 30 derecedir.)
    Allah sabır versin işin zor....




  • Birde bana servisin "araci bilgisayara bagladik sorun yok gozukuyor" demesi cok sacma geldi. Arac zaten sorunu servisteyken yapmiyor ki bilgisayar neden ariza gostersin? Sorunun bilgisayarda gozukmesi icin -2. katta baglanmasi gerekir gibi geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

    videoda dikkatimi çeken şey devir saati ve aracın çalışması, yağ lambası söndüğü anda sonra normal dönüyor.
    Yağlama ile ilgili olabilir mi?


    Araba çalıştığını anlamadığı için geç sönüyor gibi geliyor bize.

    Otosan güya problemi Avrupa'ya iletmiş, onlar da bu görülen bir sorun ve üzerinde çalışıldığını ifade etmişler, telefonda böyle demiş temsilci. Bunu yazılı olarak bize bildirin dedik fakat yanaşmadılar, Avrupa'da kontak noktası verin onlarla görüşelim dedik ona da yanaşmadılar, bu nasıl bir iş anlamadık.

    Eminim ki Ford Avrupa böyle birşeyi duysa mağduriyetimizi giderecektir ve buradaki işe yaramaz distribütörüne ceza kesecektir, Otosan gibi kraldan çok kralcı firmalar yüzünden çok müşteri kaybediyorlar, bir şekilde bunu ileteceğiz İngiltere veya Almanya'ya, hatta Koç'a da iletmeyi düşünüyoruz, sonuna kadar uğraşacağız.

    Şunu da söyledik kendilerine, aracı geri verelim, üste para ekleyip bir üst modelini alalım onda da sorun çıkarıyorlar, yardımcı olacaklarına utanmadan piyasanın aşağısına almaya kalkıyorlar, çok yazık koskoca Koç, Otosan kendilerini rezil ediyorlar.




  • Sorun ortamdaki oksijen yoğunluğuyla alakalı olabilir.

    Motorların çalışabilmesi için yakıta ihtiyaç olduğu kadar havaya da ihtiyaç vardır.Havanın olmadığı yerde (atmosfer) yanma olayı gerçekleşmez.Bana kalırsa ortamdaki hava miktarının az olması motorun çalışmasını güçleştiriyor.(Sadece -2. katta olmasından yolaçıkarak.)

    Tünellerde ve otoparklarda oksijen oranı düşüktür.

    Çözüm olarak muadil bir araba bulup bir süre aynı yerde denemeniz fikir verme açısından yardımcı olabilir.
  • Allah yardımcınız olsun..Zor bir iş benimde serviste bir takım sıfır focusumda yaşadığım sorunlardan ötürü gidip gelme sürecim oldu zor ve meşakatli bir süreç..Benimde tahminim aracın ecu veya daha çok sensör arızası olduğu yönünde..

    Çünkü bende araçtaki soğuk havalarda tam 1750 devirde meydana gelen ancak araç ısınınca kesilen bir ses için servise gittim.İlk önce burdada söylenen sensörlerin bahsi geçti sonra çok farklı yerlere gitti katalizatör dendi egzoz civatası dendi vs..

    Her seferinde ki toplamda ilk 4000 km boyunca 7-8 sefer servise girdim sorun bir türlü çözülemedi..Bu arada motorda enjektör altlarında yağ kaçağıda vardı..Enjektör keçeleri defalarca değişti,enjeöktör altlarındaki pullar,yağ haznesinin üstündeki plastik kapağın contası vs defalarca değişti..Disbürütör kapağı denen parçanın değişmesinin gerektiğini söylediğim ve ustalarında teyit ettiği halde bir türlü servisler bu işe yanaşmadı...Sürekli parça değişimi ve silikonlama ile soruna çözüm aradılar...Otokoça ford direk hattına durumu bildirdim sürekli ne gerekiyorsa yapılır dediler ancak durum bir türlü düzelmedi..

    En son servise girdiğimde motor saplamaları dahil herşey yeniden değişti silikonlama yapıldı ve şuan için yağ sorununu aştım.Ancak gel gelelim ses sorunu hala devam etmekte.havalar ısındığından ses çok fazla duyulmasada kış aylarında soğuk motorda aynı sesi duyuyorum ama servis bana ısrarla egzoz manifold contası desemde ondan olmaz diyor.yani servislerin durumuda otokoçun yaklaşımıda malesef müşteriyi mağdur eder yönde...Umarım iş daha büyümeden ford ile sorununuzu çözebilirsiniz.Yoksa bu servis ve otokoç ile iş zor


    Buyrun buda benm arızanın videosu 1750 devirde ses değişmekte özellikle 3'cü videoda motor soğukken..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 7 Mayıs 2011; 23:28:09 >




  • OTOSAN'ın dediği bu arızanın bazı başka FIESTA'larda da olduğu bu yüzden konuya Avrupa FORD'un baktığı..

    OTOSAN mühendislik birimi "bu durumun bir arıza olarak nitelendirilmediğini,aracın sürüş ve güvenliğini etkileyecek bir durumun da söz konusu olmadığını sadece konforda bir süre düşüş yaşanacağı" nı söylemiş. Avrupa FORD en kısa sürede soruna çare bulacakmış. Araç değişim talebim bu yüzden kabul edilmiyor. Ne saçmadır ki Avrupa FORD'dan çözüm bekliyoruz arabama ama ortada bir 'sorun' yok..

    İşin kötüsü havalar ısındığı için araç artık bu sorunu yapmıyor otoparkta. Araç değişimi için açılan davalarda da bilirkişi raporu gerekiyormuş. Elimde bir sürü video olsa da mahkeme önünde herhangi bir geçerliliği olmuyormuş. Şimdi bir sonraki kışa kadar beklemek zorunda kalacağım..

    Diyeceğim o ki müşteri memnuniyeti, sattığı araba falan OTOSAN'ın umrunda bile değil. Eğer aşık olmadıysanız FORD almayın. hele ki bu 15 senelik 1.4 68hp TDCI motoru hiç almayın.




  • konu takibindeyim böyle bir durumun olması üzücü

    corsa ile fiesta arasında gidip geliyordum bende
  • bende ford fiesta diesel 2010 var. Bugün yazılım arttırdım. Fiestalarda yazılım sorunu var. Sorun aracın rolantisinde dalgalanma olması, durduk yere gaz verir gibi oluyor daha sonra kendi düşürüyor. Yeni bir yazılım daha bekleniyor.
  • yazılım attırmayı ilk defa duyuyorum
  • Araba bariz naz yapıyor hoca güzel güzel otur bi konuş bi dondurma bi çikolata al git yanına bi derdini dinle şu dünyada her şey maddi değil işin felsefesine in sadece kablo lehim işi değil bu metafizikle bi dene olmadı sat aga bundan öte köy yok.
  • aracınızda yazılımsal problem var..yabancı sitelerdede bu motor hatasından bahsedılmıs..rolanti problemı dıye bahsedılıyor sanırım ılk kalkınma anında yeterli karısım motora gıtmıyormus belli sıcaklık ve basınc altında..-2 katta belli sıcaklıkta normal basınc olmaz (deniz seviyesınde 1024mmhg dir) eger bu 1020 lere dusuyor ve sıcaklıkta -5-+10 aralığında ise bu sorun olabiliyor..ford avrupa yeni bir firmware üzerinde çalışıyormus...yeni yazılımla problemınız giderilir merak etmeyın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    aracınızda yazılımsal problem var..yabancı sitelerdede bu motor hatasından bahsedılmıs..rolanti problemı dıye bahsedılıyor sanırım ılk kalkınma anında yeterli karısım motora gıtmıyormus belli sıcaklık ve basınc altında..-2 katta belli sıcaklıkta normal basınc olmaz (deniz seviyesınde 1024mmhg dir) eger bu 1020 lere dusuyor ve sıcaklıkta -5-+10 aralığında ise bu sorun olabiliyor..ford avrupa yeni bir firmware üzerinde çalışıyormus...yeni yazılımla problemınız giderilir merak etmeyın...

    Umarım kısa zamanda yeni firmware başarı sağlar, havalar soğuyunca arkadaşın problemi artarak nüksetmeye başlamış malesef.

    http://forum.donanimhaber.com/m_48417397/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48879690



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hserdark -- 15 Kasım 2011; 23:39:19 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.