Şimdi Ara

Sıfır gibi Seagate Backup Plus 2TB External Harrdisk Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    1 hafta kadar önce aldığım external Seagate Backup Plus 2TB 3.5" harddiskim feci şekilde bozuldu. Bozulmadan önceki durumu özetlersem, bir arkadaşın harddiski bilgisayar takınca sadece sürücü olarak görünüyordu (hem disk management'da hem de aygıt yöneticisinde hem de sürücü harfi atanmış şekilde) ama açılmıyordu, ben de bunu recovery programları ile kurtarırız dedim ve birsürü dosyayı buldum ve kaydetmesi için de hedef olarak yeni aldığım external harddiski gösterdim. Malesef önceki günlerde de yeni olduğu için tüm önemli belgelerimi içine atmıştım. (Hatalar silsilesi oldu biraz malesef.)

    Bu kayıt uzun sürüyor, bildiğiniz gibi, evden çıkmıştım kaydetmeye başladığımda eve geldiğimde, kayıt işleminin aşırı yavaşladığını gördüm ve iptal ettim, harrdiske halen erişim vardı ancak çok yavaştı, daha sonra bilgisayarı kapadım. Birdaha açtığımda malesef yeni aldığım harrdiski göremedim, bir kaç denemeden sonra ancak harddisk aygıt yöneticisinde disk driver olarak çıktı, bir süre sonra backup plus şeklinde göründü, ancak ne disk management da ne de sürüc harfi atanmadı. Ayrıca ara ara taktığımda bilgisayarda da kitlenmeler meydana getirdi. İçinde çok önemli veriler olmasaydı direk garantiye verecektim ama garantide bunların gideceğini bildiğim için vermedim.

    Birkaç kaynaktan okuduğum üzere, harddisk kutusunu açıp bilgisayara direk satadan bağlama seçeneğini denedim ancak bios görmedi harddiski.

    Kurtarma için önerisi olan var mı ? Nebir düşme nebir darbe sadece dosya transferini kesme yüzünden bu durum oluştu, harddisk normal çalışıyor, sesi bana öyle geliyor.

    İnternette araştırdığım üzere PCB board yanmış olabilir diyen var (bulmak çok zor), firmware kitlenmiştir diyen var (bir yöntemle yüklenebiliyor ama zor). Önerisi olan varsa çok sevinirim.

    Buna paralel garantiden çıktı artık olay, açtım kutuyu, kırdım hatta :)







  • harddiski çıkartıp bir bilgisayara bağladığında görmesi lazım. o şekilde ancak kurtarabilirsin
  • Dediğim gibi external içini söküp masaüstü bilgisayara sata olarak bağladım ama biosta dahi görmüyor, enteresan olan usb olarak bağlayınca device manager görüyor, ama disk management da görmediği için işlem yapamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.