Şimdi Ara

sıfır ibiza da hata(airbag)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar öncelikle herkese..arkadaşlar acil bilgilerinize ihtiyacım var... kısaca özet olarak anlatayım;
    sıfır ibiza tsI aracımı 19 kasımda teslim aldığım gün, arabayı daha 40 km kullandıktan sonra airbag arıza ışığı yandı ve bunu hemen bayiye bildirdim, ertesi gün servise getirmemi söylediler, ertesi gün teslim ettim..Arabam 1 hafta serviste kaldı hemen çözemediler, sonra airbag kontrol ünitesinin yenisiyle değişimne karar verip sipariş falan derken yenisiyle o parçayı değiştirdiklerinde hatanın cözuldugunu söylediler ve 26 kasımda teslim aldım.. aldıktan 1 gün sonra aynı hata tekrar çıktı yani yine airbag ışığı yandı, ve durumu bildirdim, yol yardımla arabayı servise gönderdim..ertesi gün doğuş bana bir araba temin etti ibiza sc, 3 gün onu kullandıktan sonra, bayiden elimdeki aracı teslim edip bayinin geçici bir araç verecegını söylediler,gecıcı olarak sıfır bi leon verdiler, neye nasip neye kısmet gibi.o gun bugündür süreç devam ediyor, leon bende benım aracım bayide, tabi bu arada yasal haklarımı araştırdık ve avukatımla görüştüm, yasal süreci başlattık..Bugun arabamdaki sorun çözdüklerini, seat merkezden gelen teknik ekip sorunun kablo olduğunu belirtmiş,konsolda bir kablo değişmiş, sorun çözülmüş ve aracınız hazır ve teslim alabılırsiniz dediler.. Şimdi siz olsaydınız ne yapardınız... arabamı bu sekılde teslım alsam bile içim rahat etmeyecek elbet, güvenim de sarsıldı, dava yoluna girersek süreç ne kadar uzar orası belirsizlik ama ben her sekılde haklı durumdayım an itibariyle, sanırım hic kimse aynı hatanın 2 defa tekrar etmesine rağmen böyle kabul etmezdi..ne düşünürsünüz, daha önce böyle bir şey yaşayan varsa bilgi verirseniz, cok ama cok sevinirim..teşekkürler şimdiden...







  • Leon marka aracımda da benzer bir sorun var.Serviste tamirini yaptırdım ancak kabloları koltuğun altından geçtiğinden dolayı ani ileri geri alımlarda sorun yaşanıyor dendi.Ne kadar doğru bilemiyorum.

    Ayrıca yine eski kasa 0 km almış olduğum diğer Leon aracımda 1000 km ye ulaşmadan şanzımandan kaynaklı olarak benzer bir sorun yaşadım.Milyonda bir olabilecek sorun benim aracımda çıktı ama tüm ısrarlarıma, tüketici heyetine başvurmama rağmen sürecin uzun süreceğini düşünerek yeni model farklı ödeyerek bir üst yıl aracıyla değiştirdim.

    Hava yastığı önemsenmeyecek bir sorun değil tabi ki ama sorunu çözdüklerini söylüyorlarsa bence mahkeme gibi işi çok uzatacak durumlara girmeyin.Sonuç olarak sizin canınızı sıkacak.
  • evet hocam genelde öyle diyenleri gördüm ben de,koltugun altındaki soketlerle ilgili problem olabılıyormus koltuğu oynatmalarda, benimkini de ilk basta öyle düşündüler orda bi problem bulamadılar ilk başta..airbag kontrol unıtesini yenisiyle değiştirdiler, bi süre sonra yıne aynı hata cıkmıstı dha sonra o unıtenin ara kablosunda problem varmış sımdı onu degıstırmısler, problem yok dıyorlar sımdı.. dha arabayı almadım servisten.. size de gecmıs olsun bu arada.. siz leonu 1 sene kullandıktan sonra mı fark verıp yeni kasa aldınız hocam, ben de sürecin uzayıp daha cok mağdur olmaktan endıselenıyorum, ama sımdı arabayı teslim alıp yasal süreci devam ettırcem bakalım me kadar sürerse artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvzz34

    evet hocam genelde öyle diyenleri gördüm ben de,koltugun altındaki soketlerle ilgili problem olabılıyormus koltuğu oynatmalarda, benimkini de ilk basta öyle düşündüler orda bi problem bulamadılar ilk başta..airbag kontrol unıtesini yenisiyle değiştirdiler, bi süre sonra yıne aynı hata cıkmıstı dha sonra o unıtenin ara kablosunda problem varmış sımdı onu degıstırmısler, problem yok dıyorlar sımdı.. dha arabayı almadım servisten.. size de gecmıs olsun bu arada.. siz leonu 1 sene kullandıktan sonra mı fark verıp yeni kasa aldınız hocam, ben de sürecin uzayıp daha cok mağdur olmaktan endıselenıyorum, ama sımdı arabayı teslim alıp yasal süreci devam ettırcem bakalım me kadar sürerse artık..

    Hiç kafanı yorma. Arabanı yapmışlar sonuçta al tepe tepe kullan. Benim de aldığımın 4. günü hız sabitleyicisi bozuldu. Hiçbir şekilde çalışmıyordu. Servis 2 gün içinde hız sabitleyici modülünü değiştirdi ve 1 aydır sorunsuz şu an.




  • yvzz34 Y kullanıcısına yanıt
    Ben 1 ay kadar kullandıktan sonra şanzımanın seyir halindeyken arıza vermesi sonucu anlamış oldum(Vites 5 ten 2 ye çekti direk kendini).Servise çekildi araç.Durumu izah ettim; incelemeler sonucunda da şanzıman değişikliği yapılacağı iletildi ama içime sinmemişti o zaman açıkçası 1 ay kullandıktan sonra fark ödeyerek değişiklik yaptım.

    Şuan yeni kasa Leon kullanıyorum öyle bir sorunla hiç karşılaşmadım; kimsede karşılaşmaz umarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.