Şimdi Ara

Sıfır manuel mi yoksa ikinci el otomatik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Araç alma arefesinde kafam epey karıştı ve vaktimde kısıtlı doğrusu. Bu sebepten böyle bir konu daha önce açıldı mı araştıramadım. Özetle şu şekilde.


    Sıfır 2023 model manuel polo 1.0 impression model aylık kredi ödemesi 20 bin tl mi


    Yoksa 2018 model 55 binde polo 1.0 tsi dsg comfortline aylık kredi ödemesi 16500 tl mi?


    Üçüncü seçenekte c3 1.2 puretech manuel feel bold (orta paket) aylık kredi ödemesi 20 bin tl mi?


    İkinci el polo bizim şirkete 20 bin km deyken şubat ayında alındı ve bizden sonra kaza bela olmadan 55 bin km ye geldi. Servis bakımlı. Süren arkadaşta iyi şöfördür hor kullanmaz.


    Görüş ve önerilerinize ivedi şekilde ihtiyacım var. Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybrstn -- 16 Aralık 2023; 21:33:10 >



  • cybrstn C kullanıcısına yanıt
    İmpression'da turbo yok. Bu sebepten kanser olabilirsiniz.
  • Ben de 1.0 İmpression Polo alma arefesindeyim. Manuel olması ve atmosferik 80 beygir olması beni düşündüren yanları, ancak bu paralara da daha güçlü ya da otomatik seçenek olmadığını düşünüyorum. Aradığım bayilerde stokta araç kalmamış, bir iki hafta içinde gelebilecek araçlar varmış.


    Sizin durumunuza gelecek olursak, öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre ilerlemenizi tavsiye ederim, eğer otomatik vites elzem ise mecbur ikinci el Poloya yönelmeniz gerekiyor, güçlü motor istiyorsanız da aynı şekilde, ancak bunlar benim için elzem değil, sıfır olsun derseniz 1.0 İmpression Poloyu düşünebilirsiniz. Benim sıfır araç istememden dolayı tek tercihim var gibi görünüyor. İleride motor ya da şanzımandan dolayı pişman olur muyum bilemiyorum.

  • Turbosuz 2015 1.0 motor polo kullanıyorum. Uzun yolu geçtim 100km mesafe bile artık çekilmez hale geliyor hele ara sıra uzun dik olmayan rampa varsa düşür allah düşür vitesi. Allahtan bekarım yüküm yok idare ediyorum. Bende 2023 1.0 tsi polo bakıyorum.
  • Polo
  • Turbosuz polo nun bu denli negatif kullanıcı yorumu olabileceğini düşünmemiştim.


    Aslında otomatik elzem değil ancak eşim için manuel e alışma sürecini ortadan kaldırmak ve bildiğim bi aracı almak için polo tsi seçeneği kafamı karıştırıyordu.


    Burdaki kilit soru otomatik elzem olmadığı durumda ikinci el otomatik mi yoksa sıfır manuel mi diye düşünebiliriz o halde?


    1 turbosuz polo yerine 1.2 puretech 83 beygir olan daha mı iyidir sizce?

  • cybrstn C kullanıcısına yanıt
    İlk defa bu kadar nokta atışı bir tecrübeyle geliyorum. Önce özet ve sonrasında detaylarla açıklamaya çalışacağım, ilave sorunuz olursa memnuniyetle yardımcı olurum.

    Ben temiz kullanıldığından emin olunduktan sonra sadece otomatik olması değil, turbolu olması ve daha uygun ödeme şartlarından dolayı 2. El polo alırdım.

    Geçen sene bu aylarda 2014 model 148K kilometrede 1.2 82 puretech Peugeot 308 aldım, 1 haftanın sonunda arıza verdiği için 500 kilometre tecrübenin ardından iade ettim. Motor canlı değil, devir çevirmek gerekiyor. İnanılmaz bir sesi var, ben çok beğeniyordum. Kronik bir triger kayışı sorunu var deniyor ancak turbosuz da aynı mı emin değilim, kontrol etmek gerek.

    Daha sonra bu kötü tecrübenin ardından 2023 model 1.0 80 hp Seat Ibiza aldım. Kesinlikle doğru kullanılırsa çok az yakıyor. Araçtaki yük azami öneme sahip, 5 kişi binildiğinde çekiş ve yakıt karakteristiği çok değişiyor. Ben tek kişi olarak kullanıyorum. Şehirlerarası yol da dahil olmak üzere beni üzmedi. Zaten şehirlerarası çekiş sorunu çok fazla yok, 100 kilometre hızla giderken 3000 RPM devir çeviriyor, dolayısıyla çoğu zaman otoban hızlarında vites düşürmeden devam edilebiliyor. Rampada ve sollamada yine kesinlikle devir çevirmek gerekiyor.
    Birçok araca binmiş bir abimle kullandığımda da arabanın olan gücünden daha iyi hissettirdiğini söyledi, tabii burada bir TSI performansından bahsetmiyorum ancak atmosferik 1.0 beklenen performansı veriyor denilebilir.

    Bunlara ilave olarak evdeki bir diğer araç da 1.2 TSI DSG Leon, tabii ki alt devirlerdeki çekiş ve rampalarda diğer iki araca göre çok daha iyi. Yüksek beklentisi olmayan kişileri kullandıkları süre boyunca mutlu edecek ve üzmeyecek bir motor/şanzıman seçeneği. Ibizanın kredisi bittiği anda 1.2 130 puretech ya da 1.0 TSI bir araca geçiş yapmak istiyorum.




  • Süren Michael Schumacher de olsa araba dünyanın çevresini bir kez turlamış. Clio 1.0 TCE X-Tronic alınır geçilir.

  • Manuel araç çoğunluk tavsiye etmıyor. Belki çok uygun fiyat olur tercih edilir .
  • Polo 1.0 impression 750bin idi bir ara.. arabaya 3-5 kişi binip uzun yol yapyorsanız ok almayın üzer ama tek kişi iki kişi binip giden, her arabaya oturduğunda eli klimaya gitmeyen için o fiyata sıfır km on numara araç. fiyat arttıkça cazibe azalıyor.


    ve Bmw 6 silindir gibi çok spor sesi var atmosferik-3 olduğu için. o araç bende olsa basa basa minik M3 gibi gezerim zaten basınca bile yakacağı 7.5 max bir yere gittiği de yok :)


    Ancak Tsi olan Polo bildiğiniz temiz araçsa bence o tarafa gidin. ben 1.0 impression Poloyu ikidir hunharca övüyorum ama en temel sebebi fiyatı, fiyat/kalite oranı.. yoksa 1.0 Tsi ile 1.0 atmosferik arasında uçurum var çekiş gücü olarak. tüketim olarak da yakınlar. çoğu kişinin aksine de ben ikinci el DSG alırım, sanayide her sorunu inciği boncuğu çözüldü bitirildi, parçası çıkması yan sanayisi kaynıyor, çoğu problemi nispeten uygun maliyetle hallediliyor..





  • marslan1999 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam. Gerçekten faydalı oldu ancak sürekli bir şekilde kafa karışıklığı içerisinde bırakır çevre insanı. Aman sıfır araç manuelde olsa iyidir candır diye ancak yıl 2024 olmuş ve ben nispeten biraz daha konfor arıyorum sanırım. Dediklerinizi değerlendireceğim bu konuda.

  • Hakan792 H kullanıcısına yanıt

    İşte bu polo 750 bin bandında olunca sürekli bir şekilde manuele yönelme havası oluyor insanda. Ama gönül istiyor ki otomatik olsun kafa rahat etsin. Bıktım her gün trafikte debriyaj pedalından.

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bende otomatik turbolu ve nispeten kilometresinin çoğunu bildiğim bir araca yönelmek istiyorum ancak şu iki konu kafamı çok bulandırıyor.

    1. si araç 2018 model

    2. si ise dsg şanzımanın arıza potansiyeli.


    Hayatımda hiç dsg sürmedim uzun süreli ancak yıllardır dsg nin öveni olduğu kadar yereni olduğunuda gördüğüm için 5 yaşında dsg alıp saatli bombaya sahip olur muyuz diye düşünmüyor değilim?

  • -Hardwell- - kullanıcısına yanıt

    Polo için mi diyorsunuz hocam?

  • cybrstn C kullanıcısına yanıt

    Bu kadar korkacak bir şey yok, cidden kuru DSG artık arızaları çok pahalıya mal olmayan ve her türlü parçası ustası bol bir şanzıman artık.. 5 sene önce sorsan ben 2010 Dsg'li araç alacağım desen farklı konuşurdum uzak dur derdim..


    hatta şöyle söyleyim, sağlam diye tork konvertörlü diye gittin 7-8 yaşında bir Eat6 aldın örneğin, asıl o cortlarsa büyük sıkıntı. değişimi aşırı pahalı, iş revizyona girdi mi de bir daha fabrikadan çıktığı gibi düzen tutmaz kolay kolay.. Dsg öyle değil normal kavramalı basit kompakt bir şanzıman, onarımı sonrası sıfır gibi oluyor.

  • sıfır olsunda manuel olsun

  • Paranı vadelide vs beklet biraz bekle b segment araçları almak için bir fırsat yok özellikle baz pakette matrah düzenlemesi olur baz paket etkilenir. Turbolusu alt dilime düşer. Egea fiyatı iner vs

    Ötv arttırımı olmayacak piyasa daralma bekliyor ötv zammı işten çıkarma trendini arttırır. Sektörü öldürmeyecek idareten bir düzenleme yapılması yüksek ihtimal.

    Eğer ki full donanım bir araç alacak son C sınıf vs fiyatı değişmemesi yüksek ihtimal idi ama en alt dilimde olan araçları almak için ortada bir fırsat yok. Clio5 1.0 tce xtronic 953.000 TL %80 lik dilimde %60'a düşerse 100.000 TL lik bir düşüş olması anlamına geliyor.
  • ikinci el otomatiğe bulaşma . geneli patlamaya hazır bomba

  • Hem manuel hem de güç yok. Ford cargo gibi sürekli vites değiştirirsiniz artik😀

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.