Şimdi Ara

sıfır otomatik tavsiyeniz nedir? corsa, fiesta, ibiza, yaris? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Jazz'ı da eledim sanırım. iki seçenek kaldi geriye. polo ya da ibiza. yaklaşık aynı fiyata polo daha az donanımlı. haftasonu yerinde inceleyip karar vereceğim. bu ikisi arasında tavsiyeniz ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersoyozbek

    DSG şanzımanlar yokuşda geri kaçırıyor mu bu konuda farklı görüşler var?


    Şu konuyu okursanız orada DSG Polo'nun vites geçişlerinin çok başarılı olduğu ama yokuşlarda geri kaçırdığı yazıyor.

    Janjan dostumuz en ince ayrıntılısına kadar anlatmış herşeyi.

    http://forum.donanimhaber.com/m_49598711/mpage_1/f_/key_//tm.htm



    Eğer güzergahınız inişli çıkışlı ve de dur-kalklar içeriyorsa yokuş kalkış destekli bir şanzumana sahip bir araç almanızı şiddetle tavsiye ederim.


    Bir de şanzuman konforunu güvenlikten daha öncelikli tutmanızı gerçekten anlayamıyorum (Polo 2 hava yastığı (sadece ön) + abs ---- Jazz ön yan perde havayastıkları + ESP) !!!


    Para sizin tabii.


    Umarım hayırlısı olur.




  • Daha çok şehir içinde kullanılacaksa bayan için Suzuki Splash bir seçenek olabilir.Tam otomatiğin liste fiyatı 29bin Tl ama 27,5a indiriyorlar.1.2 86bg.Tüketim ş.içinde kullanımda yol bilg. göre 6,9-7,1. 4airbag,direksiyondan kumandalı panasonic cd-çalar,yol bilg. standart.İç hacmi çok ferah.10bin bakımı yaklaşık 170-180 tl.Ağustsos-eylül gibi Suzuki,Doğuş grubuna geçecek.Yani VW grubu oluyor.Bence donanım/fiyat olarak bayan için en iyi seçenek bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgoncu -- 8 Haziran 2011; 10:50:50 >
  • Nissan micra CVT bakın derim en baz versionda bile 6 hava yastığı ESP standart üstelik CVT tek kavramalı robotize şanzımanlara göre çok konforludur.YAkıtının şehir içinde 8 lt geçeğini sanmıyorum.Eşinizin düz vites tecrübesi yok ise tek kavramalı şanzımanlardan uzak durun.Yokuşlu yerlere girip dur kalka giriyorsa şikayetten başınızı alamazsınız.Ben eşime MMT li bir yaris aldım. 2 sene boyunca her gün şikayet etti.Sonunda 2. el klasik otomatik bir micra aldım(eski micralar klasik tork konvetörlü) kullandığı ilk gün dünya varmış dedi.5 senedirde sorunsuz kullanıyor.Tek kavramalılar yokuşlarda yavaşlayıp tekrar hızlanmaya kaltığında silkeleme ve bayılma gibi problemler yaratıyor.Bazende kesif bir balata kokusu duyuluyor.Kalkış desteğide yoksa kalkışta geri kaçıyor.Birkaç DSG li aracı kullanma fırsatım oldu.Konfor olarak iyi buldum ancak benim kullandıklarım kalkış destekli idi.(Golf ve Altea) Polo ve ibizada varmı bilmiyorum.ancak bunların donanımları(özellikle ESP ,yan ve perde hava yastıklarının olmayışı) bence istedikleri fiyatlara yakışmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgoncu

    Daha çok şehir içinde kullanılacaksa bayan için Suzuki Splash bir seçenek olabilir.Tam otomatiğin liste fiyatı 29bin Tl ama 27,5a indiriyorlar.1.2 86bg.Tüketim ş.içinde kullanımda yol bilg. göre 6,9-7,1. 4airbag,direksiyondan kumandalı panasonic cd-çalar,yol bilg. standart.İç hacmi çok ferah.10bin bakımı yaklaşık 170-180 tl.Ağustsos-eylül gibi Suzuki,Doğuş grubuna geçecek.Yani VW grubu oluyor.Bence donanım/fiyat olarak bayan için en iyi seçenek bu.


    +1

    Splash yalnızca bir şehir içi otomobili değildir, uzun yolculuklarda da keyifle kullanabilirsiniz. Opel - Suzuki ortak çalışmasıdır.
    Hem yüksek konumlu bir araçtır, hem geniştir. Tavanı yüksektir. Çok bilinen bir otomobil olmadığı için maalesef herkes fikir sahibi değil.
    Özellikle özel tanıtım modeli GLS-H versiyonunu bulabilirseniz süper olur.
    15' lastikler, çelik jantlar, sis farları, deri dreksiyon, 6 hava yastığı, gövde renginde desenli koltuk döşemeleri, çok iyi bir Panasonic ses sistemi, üstte konumlandırılmış metal çerçeveli devir saaati, çift kademeli uzaktan kumanda gibi özellikleri var.
    Yalnıca bir bayan için değil, herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim hakikaten güzel bir arabadır.
    Biraz araştırırsanız uygun fiyatlara da bulma imkanınız var üstelik.

    Diğer taraftan ben de arkadaşın taviyesine katıldıktan sonra bahsettiğiniz modeller arasında naçizane fikrimi belirtmek isterim:
    Tercihim Jazz olurdu, dizaynı çok başarılı, içi ferah, sorptif bir yapısı var. Bu modeller arasındaki en başarılı dizayn Jazz'ın bence.
    Siz Jazz'ı elediğinize göre kalan iki araç arasında Polo biraz daha ağır basıyor sanki. Aynı grup altında kardeş modeller diye düşünürsek teknik, motor, elektirik aksamı vs benzer seviyelerde. Lakin Polo'nun dizaynı, iç yapı ve iç malzeme kalitesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    Sonuç olarak iki model arasında kaldıysanız içine oturup kapısını kapattığınızda içinize hangisi siniyorsa, hangisinde kendinizi daha iyi hisediyorsanız, cebinize hangisi uyuyorsa onu alın. Neticede ikisi de çok güzel araçlar.

    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 29 Haziran 2011; 1:33:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersoyozbek

    Jazz'ı da eledim sanırım. iki seçenek kaldi geriye. polo ya da ibiza. yaklaşık aynı fiyata polo daha az donanımlı. haftasonu yerinde inceleyip karar vereceğim. bu ikisi arasında tavsiyeniz ne olur?



    dostum polo da hill holder (yokuş kalkış desteği) yok. olmadığından dolayı da geri kaçırır. link aşağıda.

    http://binekarac.vw.com.tr/polo-donanim.aspx

    ya incelerken dikkatimi çekti ayrıca hill holder yok ama onun yanında esp, asr falan da yok. Polo 1.6 lt TDI 90 PS Tiptr. DSG alacaksın 43.000 tl vereceksin ve bunların hiçbiri olmayacak. hakikaten boşline dedikleri kadar var yani. arabanın kalitesine lafım yok ama donanım zayıf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 30 Haziran 2011; 10:03:53 >




  • Ford Focus Hatchbag Benzinli otomatik şanzıman füme rengi 35 civarına gelir collection ve titanium seçerseniz fiyat 42 lere kadar çıkar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.