Şimdi Ara

Sıfır Ses [0db]- Fansız Sistem / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
19.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mersin123 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, saygılar...
  • Elinize sağlık hocam harika bir konu olmuş. Psu konusunda ufkumu açtınız diyebilirim. Evga 650 GQ almak üzereyken Corsair RMx 750'ye döndüm. Size bir sorum olacak, işlemci olarak i5 6400 kullanıyorum stok fan sesinden kurtulmak için soğutucu bakıyorum aklımda Enermax liqmax II var sıvı soğutmaların görüntüsü de bence kasaya ayrı bir hava katıyor fakat pompa sesi beni rahatsız eder mi bilemiyorum. Hava soğutmalar ise gözüme çok kaba görünüyor açıkçası görünüşe biraz önem veren biriyim kasayı monitör yanında kullanıyorum. Tavsiye edebileceğiniz biraz da boyut olarak muadillerine göre küçük olan bir hava soğutma var mı acaba max 200-250 TL civarında ? Şimdiden teşekkürler.
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Beğendiğiniz için teşekkür ederim, sağolun.

    İşlemci soğutucusu konusunda tasarımlarda çok özel bir fark yok. Kişisel fikrim olarak üreticiler tüketicilerin tasarıma ne kadar önem verdiklerini anlayamıyorlar. Görsellik albeni yaratır. Artık çok fazla pencereli kasa var, yeni yeni değişik tasarımda anakrtlar, bellekler çıkmaya başladı. Su soğutucu üreten firmalar da işlemciye yapışan aparın üstüne biraz olsun önem vermeye başladılar. Ancak sizin de farketttiğiniz gibi hava soğutmalılarda çok fazla seçenek yok. Sanıyorum hava akışının sağlanması için bir tarafa da fan takılacağı hesaplandığı için kenarları mecburen sâde bırakıyorlar. Geriye üst kısım kalıyor. Üst kısıma da biraz elleyen kapak görünümünde birşeyler ekliyor.

    Ben genellikle büyük profilde soğutucuları araştırmıştım. Biraz daha küçüklerinde değişik tasarımlar var mıdır bilmiyorum. Eğer soğutucuyu fanlı kullanacaksanız gözün muhatabı soğutucu bloğu değil fan olacaktır. Soğutucunın tipi çok fazla farketmeycek ledli fan dikkat çekecektir.

    Kendimce farklı bulduğum modeller şunlar;

    Prolimatech Unveils the Blue Series Armageddon

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme


    Tuniq Tower 120 Extreme

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme


    Zalman FX100

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme

    işlemcinizin enerji tüketimi düşük olduğu için tüm modeller fansız oalrak da ihiyâcınızı karşılayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 7 Mart 2017; 22:9:36 >




  • Hocam zahmet verdim sağolun resmen aklımı okumussunuz özellikle zalman cube çok hoş görünüyor. Dediğiniz gibi fan kullanmama gerek olmaz diye düşünüyorum bunlar tam aradığım tipte soğutucular. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Ne demek, ricâ ederim. Hazır soğutucunuzu sipariş verirken yanına 'MasterGel Maker Nano-High Performance' gibi kaliteli bir termal mâcun da almanızı tavsiye ederim;

    https://www.amazon.com/MasterGel-Maker-Nano-High-performance-MGZ-NDSG-N15M-R1/dp/B019BZENY8?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Hocam bence arctic i32co alın. Pasif soğutmanın sıcak aylarda tam yük altında yeterli olup olmayacağı belli olmaz. Dediğim soğutucuyu alın 60-65 dereceyi geçtiğinde fanı çalışacak şekilde ayarlarsınız. Bu da oyun esnasında falan olur. O sırada ekran kartı, psu vs fanları da çalışacağından işlemci fanının bunlara eklenmesi gürültü açısından sorun olmaz. Fiyatı da uygun hem. 6400 e rahatlıkla yeter.
  • emrahkaracam E kullanıcısına yanıt
    Arkadaş tasarımı farklı soğutucu istiyor. i32co çok kaba. Bu yüzden tavsiye edemedim. Yazın da zaten kasadan ısınan havayı dışarı atmak önemli. 300RPM'de sıfır ses dönen bir egzos fanı içeride biriken sıcak havayı dışarı atmak için yeterli gelir. Büyük profil soğutucular iç ısı çok sıcak olmadığı sürece kendilerini tolere ediyorlar. Bu yüzden soğutucunun üzerine fan takmaya gerek kalmıyor. Aynı fanın çıkış fanı olarak kullanılması kasa içindeki tüm donanımlara yarıyor.

    Şu mantıkta fan ancak küçük profil soğutucular için gerekli. Bunlar çabuk ısınıyorlar ve kasanın serin olması yeterli gelmiyor. Bu yüzden direkt kendilerine fan takmak icâp ediyor.
  • Halihazırda Seasonic fansız güç kaynağı kullandığım sistemi, 160 Watt gücünde picopsu ve harici 12V adaptör ile güncelledim. Güç kaynağını kasa dışına taşıdığım için hem kasa içindeki sıcaklıklar düştü, hem de güç kaynağı kaynaklı elektromanyetik kirlilikten kurtulmuş oldum.

    picopsu güç kaynağı, anakartın 24-pin ATX güç girişine takılan bir devre kartından ibaret. Harici olarak 1 tane 4-pin CPU kablosu ile üzerinde hem SATA hem de 4-pin Molex güç fişinin olduğu 1 tane kablo ile birlikte geliyor. Bu ikinci kabloyu ayrıca satın alarak, devre kartına 2. kabloyu da takabiliyorsunuz.

    Kendi sistemimde kullandığım mini-ITX anakartta 4-pin CPU fişi olmadığı için bu kabloyu hiç kullanmadım. Xonar Essence ST ses kartını da 4-pin Molex güç fişiyle beslemem gerektiği için, SSD ve ses kartı için tek bir kablo yetti.

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme




  • siyau kullanıcısına yanıt
    Siz bu paylaşımı yaptıktan sonra Pico-Psu'yu araştırdım. Bunu ilk defâ görüyorum, ufkumu genişlettiniz. Bunun için teşekkür ederim öncelikle. Hacmi dolayısıyla kasa içerisinde biriken ısıyı birkaç derece değil hatırısayılır bir şekilde düşüreceğini tahmin ediyorum. Mini bir kasayı çok daha taşınabilir kılması da garanti. Benim kafamda bâzı sorular oluştu, bu konuya ilgi gösterebilecek diğer kullanıcılar adına da sormak isterim;


    -Bu devrenin elektrik gerilim sesi veya CW sesi gibi bir problemi asla olmayacak. Doğru mudur?

    -Minimal sistemler için 160watt gâyet yeterli. Biraz daha yüksek watt'a ihtiyaç duyan kullanıcılar için alternatifleri var mıdır ve nereden satın alınabilir?

    -Standard bir PSU'ya göre dezavantajı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 12 Mart 2017; 7:38:54 >
  • - picopsu tam anlamıyla "0 Desibel" çalışıyor. Yük altındayken herhangi bir coil whine veya farklı bir ses duyulmuyor. Tabii şu an için beslediği sistemin azami güç tüketiminin 25 Watt olduğunu söylemeliyim.

    - picopsu'nun olmasa da, benzer bir ürün olan HDPLEX'in 300 Watt'a kadar güç sağlayabilen modelleri var. Ancak tek satın alma alternatifi yurtdışından sipariş etmek.

    - Standart bir ATX PSU'ya göre dezavantaj diyebileceğimiz nokta, yüksek amper değerine sahip bir harici adaptöre ihtiyaç duyması. Misal 160 Watt'lık picopsu'yu tam randımanlı çalıştıracaksanız, 12V ve en az 15 amper değerinde bir adaptöre ihtiyacınız olacak. Bu adaptörler de biraz pahalı ve piyasada yaygın değil. Benim picopsu'yu satın aldığım arkadaş, 200 Watt gücündeki bir XBOX 360 adaptörünün fişini modlama yoluna gitmiş. Detayları ve fotoğrafları aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz:

    ATX Güç Kaynağını PicoPsu ve Harici 12V Adaptörle Değiştirmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 12 Mart 2017; 19:14:35 >




  • siyau kullanıcısına yanıt
    Pc'yi sizin gibi kullanan ve sessizliğe önem verenler için çok iyi bir alternatif. Müsait olunca ilk sayfaya ekleme yapıp orada bahsedeceğim.

    Teşekkürler...
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Sizin kasa bence biraz fazla büyük kalmış hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarımda sessizliğe çok önem veriyorum. Bu güne kadar hep sessiz psu'lar ve thermalright gibi büyük bloklu soğutucular kullandım. Şu anki bilgisayarım sıfır sesle çalışıyor. Kurulum şöyle;

    Kasam micro atx Coolermaster silencio 352. Vatanda buldum. 2013 den kalmış hem küçük hem sessizlik için yapılmış. Yan kapakların arkasında ses emici malzeme kaplaması var. Üstteki fan yuvası fan takılıp kullanılmadığında kapakla kapatılıyor. Ön ve arkada cooler master'ın sessiz iki adet tahliye ve besleme fanları var. Bunlar 3 pinli anakartın kasa fanı için 3 pinli girişlerine bağlı ve biodtan dc kontrol ile hızlar 600-700 devirde kasaya kulağımı dayasan bile duymayacağınız sessizlikte çalışıyorlar.

    Psu corsair ax860i. Uzun zamandır almak istediğim psu'ydu. Fanı mevsiminde etkisiyle hiç çalışmıyor.

    İşlemcim i7 7700k ,soğutucum noctua nh-u12s

    http://noctua.at/en/products/cpu-cooler-retail/nh-u12s

    Noctua sessizleştirici kablosuyla 300 devir +-%10 ile dönüyor ve sıfır sesi var. İşlemcim oyun açmadan günlük aktivitelerde 40 derece de.

    Ekran kartım asus stryx gtx970 , masa üstünde fanları çalışmıyor. Oyun oynarken çalıştığında hiç duymadım sesini.

    Özetle sessizliği bu şekilde yakaladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 21 Mart 2017; 17:40:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam bir şey soracağım, fansız soğutucu arayışındayım da aşağıdaki soğutucu hakkında fikriniz var mı fanı kullanmadan i5 6400'ü yük altında soğutabilir mi ? Soğutucunun görüntüsünü pencereli kasa kullanan biri olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim.

    http://www.nanokatalog.com/be-quiet-Shadow-Rock-2-SR1-120x120x25-Islemci-Fani,PR-98996.html
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Corsair AX860i ve Noctua Nh-U12S kombinasyonu sessizlik için mükemmel olmuş. Hatta ben kasanızın bu donanımlarla bir etki ettiğini düşünmüyorum. Yâni kasanızın ses emici amlzeme ile donatılmış olmasının şu durumda pek de bir önemi kalmıyor. Çıtı çıkmayan bir PSU ve 300PRM'de duyulamayacak bir kaliteli fan.

    Bende de RM550 var, sistemi tam yük ile çalıştırıyorum, ekran kartını kastırıyorum ama fanını bir türlü döndüremiyorum. )) Tahminimce 350W civârı bir güç tüketimi oluyor bu testte, 225W'dan sonra fanın dönmesi gerek, dönmüyor. Acaba bozuk mu diye düşünüyorum. ))

    Sessizleştirici kablo dediğiniz 12V>>5V çeviricisi mi? Aslında bunlar önemli donanımlar. Anasayfaya eklemeliyim bu tür şeyleri...

    Paylaşımınız için teşekkür ederim.
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz 65W. Soğutucu bloğu 1120gr. Fan dahil. Fanı çıkarırsak 1000gr. civârı devâsal bir soğutucu bloğumuz var demektir. Benim yaptığım hesaplamalara göre her 10W için 100gr. soğutucu bloğu ihtiyâcı var. Bu durumda 650-700gr.'lık bir soğutucu bile 65W'ı soğutmaya yeter. Bu soğutucu hayli hayli yetecektir diye düşünüyorum. Kasanızın üstünde de sıcak havanın çıkabileceği boşluklar varsa sisteminiz tam yük altında 50-55 derecelerde dolaşacaktır. Alıp test ederseniz sonuçları lütfen bizimle paylaşın.

    Bu arada soğutucunun üst kapak tasarımı gerçekten çok hoşmuş, siz söyledikten sonra farkettim.
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Hocam kasa olarak Dark N10 kullanıyorum hava sirkülasyonu ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum. Shadow Rock 2 ve Shadow Rock LP arasında kaldım bugün yarın sipariş geçeceğim test sonuçlarını da paylaşırım. Noctua'nın bir kaç tane LP soğutucusu dikkatimi çekti ama fanlarının rengi leğen izlenimi yarattığı için her ne kadar çok kaliteli olsalar da uzak duruyorum :)
  • Sesizleştirici kablo noctua'nın kutusundan çıktı. Pwm özellikli 4 pinli kablo yapısında 10 cm lik bir şey.

    Aslında benim kasa ve psu fanı sessizleştirme konusunda bazı deneyimlerim var. Şöyle ki; vakti zamanında bir cooler master psu almıştım. Download bilgisayarımda kullanacaktım. Sanırım 2006 veya 2007 ydi. Psu fanı bir sesli çalışıyor inanılmaz. Biraz araştırma yaptım ve fanın hızını düşürürsem sesinin kesileceğini anladım. Taş direnç denilen dirençlerden buldum. Bunlar 1 watt değere sahipti. 100,200,300,500 ohm 1 kohm gibi değişik dirençte olanlardan aldım. Çok ucuz şeylerdi. Psu ve kasa fanlarının 12 volt (sarı) kablolarını kesip güzel bir şekilde bu dirençleri teker teker lehimleyerek denedim ve tüm fanları sessizleştirdim. Fanlar yavaş dönüyordu artık. Şunu farkettim. Kaliteli markaların psu larındaki devreler yüksek ısıya dayananıklı ama üreticiler standart fan koyuyor giriş modellerine. Bu bilgisayarım aylarca açık kaldı sorunsuz olarak. Fan sadece bir esinti yarattı. O da yetti.

    Cooler master silencio kasanın yalıtımının yinede etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü sessizce dönselerde kasa fanları vibrasyona sebep olup uğultu benzeri ses çıkarabilirler.

    Ben sesizliği ilk 2004 de bilgisayarım emule için açıkken gece ne çok gürültü çıkardığını farkettiğimde keşfetmiş ve tagan 420watt psu alarak sessizliğe ilk adımımı atmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 21 Mart 2017; 17:53:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Noctua'nın fan tasarımı gerçekten çok kötü. Ben çocukken evin köşelerine kahverengi böcek yemi kutusu bırakırdı evdekiler, onu hatırlatıyor bana.

    Shodow Rock 2'ye hayran kaldım ben. Fiyatı da yurtdışı fiyâtı ile aynı;

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme

    Ancak anakartınız dik konumda ise İntel Skylake işlemcilere baskı yapıp işlemciyi yamulttuğuna dair yorumlar vardı. Siz bu konuyu da bir araştırın da öyle alın alacaksanız.

    Amazon üzerinden de ilginç bir fotoğrafa rastladım. Azimli bir kullanıcı soğutucuyu kullanabilmek için kasasını delmiş. Soğutucu külüstür bir kasaya bile şu kapak görüntüsüyle hayat vermiş.

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 22 Mart 2017; 1:16:17 >




  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Elektronik bilgi olunca insan çözüm üretebiliyor. Yönteminiz değerli, mutlaka ilgili kişilerin dikkatini çekecektir. Böyle sıradışı çözümleri seviyorum, teşekkür ederim.

    Silencio kasanın mutlaka etkisi vardır, ben sadece sizin donanımınız için gerek olmadığını düşündüm. Kasada birkaç fan olsa evet, süngerler ses emer. Sizin zaten çok iyi bir güç kaynağınız ve 300RPM'de dönen kaliteli bir fanınız odluğu için ses yalıtımıan ihtiyaç kalmıyor.

    Tespitinize de katılıyorum. PSU'lara kötü fanlar takılıyor. Dahası bu fanlar çok yüksek hızda dönüyor. Dediğiniz gibi biraz üflemesi bile ısının uzaklaştırılması için yeterli. Fanın belli bir noktadan sonra hava basması da zâten bir işe yaramıyor. İşlemci soğutucumu test ederken çıkan sonucu ilk sayfada paylaşmıştım;

    %100 Fan Hızı, %100 Stres: 41-42°C.

    %25 Fan hızı, %100 Stres: 54-55°C


    Aradaki 10-12°C için gürültüye ne gerek var? Sanıyorum üreticiler işi garantiye almak istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 22 Mart 2017; 1:56:1 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.