Şimdi Ara

Sıfırdan kodlalamaya nerden başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktada belirttiğim gibi kodlama hakkında hiçbir fikrim yok ve oyun oynamaktan daha öteye gidip kodlama öğrenmek istiyorum sıfırdan nerden nasıl başlamalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Code.org

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ne yapmak istediğine karar verip verdiğin karara göre programlama dili seçmelisin. öğrenilmesi gereken temel yapılar hemen hemen her dilde sözdizimi ve birazcık farklı özellikler dışında aynıdır.Kararını verdim, sonra dil seçimini yaptın ve en sona kalan şey ise okuduğunu anlayacağın düzeyde bir ingilizcenin olması ile gerek resmi dökümanlardan gerek ise site ya da kitaplardan hem okuyup hemde pratik yaparak yoluna devam etmen.Haa Türkçe kaynak var mıdır? Elbette ama kullandığınız teknoloji sürekli gelişeceğinden adaptasyon sağlamak için ingilizce anlamak önemli.Ayrıca sözdizimi ezberlemeyi öğrenmek saymayın ezberlediğiniz sözdizimi ile algoritmalar çözerek o sözdiziminin mantığını pekiştirerek öğrendiğinizi sanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıfırdan kodlalamaya nerden başlamalıyım?







    Önce İngilizce sonra da öğrenmeyi öğrenmen gerekiyor.




  • Zaten her başladığın yer senin açından sıfır olur. Oyun oynamayı seviyorsan, en baştan programlamada yanlışsın. Programlama bir iş, diğeri eğlence. Ama yine de şansını denemek en doğal hakkın. Scratch programlama ve oynamayı bir araya getiren bir uygulama.
    https://scratch.mit.edu/

    Ve mobil için ScratchJr. https://www.scratchjr.org/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 24 Haziran 2020; 10:20:28 >
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    C++ ı seçtim youtube a biraz bakındım c++ dersleri var İngilizcem açıkcası pek iyi değil zaten okuldada öyleydi bu c++ derslerini izlerken ve uygularken bir yandan da İngilizcemi Bi şekilde geliştirmeyi düşünüyorum sizce böyle başlayabilirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EFSANEW2816

    C++ ı seçtim youtube a biraz bakındım c++ dersleri var İngilizcem açıkcası pek iyi değil zaten okuldada öyleydi bu c++ derslerini izlerken ve uygularken bir yandan da İngilizcemi Bi şekilde geliştirmeyi düşünüyorum sizce böyle başlayabilirmiyim?
    çok zaman kaybedersin. 1 yılda öğrenebileceğin şey 2 yılını alır.Önce biraz ingilizceni ilerlet.En azından okuduğun bir sayfada her kelimeyi anlamayasanda konuya hakim olacak kadar ingilizce gerekiyor.
  • EFSANEW2816 E kullanıcısına yanıt
    Kimseden izin almana gerek yok. Başlayabilirsin.
  • 1 Milyon Yazılımcı projesine başvurabilirsiniz, tabi ki kontenjan dolmadıysa ::::

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırdan kodlalamaya nerden başlamalıyım?
  • EFSANEW2816 E kullanıcısına yanıt
    kodlamayı öğrenmeye niyet etmeniz çok güzel. bununla birlikte uzun soluklu planlamalarda, önünüze bir hedef koymalısınız. Yani, "ben c++ öğreneceğim.." demek yerine; "ben şöyle bir program yazacağım, bu amaçla da c++ öğreneceğim.." demek, sizi öğreniminizde daha teşvik edici olacaktır. hem kodlamayı öğrenir hem de hedefiniz olan programı yazarsınız, bir eseriniz olur.

    bu hedef, kodlama öğreniminiz boyunca sürekli pratik yapmanızı ve kod yazmanızı sağlar. konuyu öğrendiğiniz ama koda dökemediğinizde, hedefiniz olan programı yazmak için diğer yazılımcılarla iletişime geçebilir, bilgi ve tecrübelerinizi de arttırabilirsiniz.

    algoritma öğrenmek çok önemli. çok kaba bir benzetme ile; ben bir ev yapacağım deyip, kum, çimento, tuğla, kazma, kürek vb. bu işe girişseniz dahi, ortaya bir yapı çıkmaz, çıksa da güzel ve işlevsel olmaz. önce, o inşaatın planı (algoritma) yapılır, sonrasında inşaat (kodlama) o plana göre başlar-devam eder ve ortaya bina (program) çıkar.

    c++ çok kuvvetli bir dil. öğrenimi kişiden kişiye değişir, kimine zor gelir, kimine kolay. lakin iyi bir öğretici, rehber, kitap olduktan sonra başaramayacağınız şey yok. bununla birlikte, karar vermeden önce Python ve C# gibi dilleri de incelemenizi öneririm.

    yabancı dil, yaşadığınız problemler-takıldığınız yerler konusunda yurtdışı forumlarda hayat kurtarır ve elbette pek çok kaynağa da erişebilirsiniz. Gelgelelim, "programlama öğrenmek için yabancı dil şart.." ilkesine kesinlikle karşıyım. Arkadaşların fikirlerine de saygı duyarım ancak; bana göre, kodlamayı öğrenmek için yüksek seviyede ingilizce gerekliliği, kodlama eğitimine çok sayıda insanımızın, gençlerimizin ulaşmasında, önlerine çıkarılan ekstradan bir zahmettir. ingilizceyi tabi ki öğrenelim, bilelim.. ama konuşmak, anlamak, kendimizi ifade edebilmek için. Yani yabancı dil, modern bir eğitimin farzı olarak sayılmamalı..

    konuyla ilgili pek çok arkadaşım da bilir ki, 2000 yıllarına kadar -ve sonrasında bile- türkçe kaynak sıkıntısı vardı ve bir dili profesyonel manada öğrenebilmek için -bırakın video eğitimleri- yetkin kaynaklara-kitaplara erişmek için ingilizce bilmek şarttı, evet.. ama günümüzde çok sayıda türkçe eğitim kaynağı (youtube video serileri, udemy eğitimleri, doyurucu kitaplar) mevcut. eskiden sadece bahsini duyduğum ama bir türlü edinemediğim Deitel C++'ın bile türkçe çevirisi çıkmış, bu kadarını beklemiyordum.

    türkçe kitaplarda, programlama ile ilgili önemli terimler, genellikle ingilizce ismi ile kullanıldığından, ilerideki bilgi gereksinimlerinizde, yeterli bir ingilizce ile sorunuzu yazabilir ve yazılanları da anlayabilirsiniz kanaatindeyim.

    ve programlamayı öğrenmek, tam da yukarıdaki karikatürde (mükemmel bir örnektir) belirtildiği gibi başlar. bilgisayarınızı açın ve -ne kadar basit olursa olsun- kodlarınızı yazmaya başlayın.

    çıktığınız yolda hedefinize ulaşmanız temennisiyle,
    syg.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 26 Haziran 2020; 1:10:32 >




  • seckinar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim bir sorum var Python ve C# e bakmanızı öneririm demişsiniz başlangıç için bunlardan başlasam mı daha iyi olur yoksa direk C++ a mı başlayayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EFSANEW2816 E kullanıcısına yanıt
    dostum şöyle anlatayım pythonda gereksiz detayları düşünmene gerek kalmaz ve hızlıca yazarsın ben de python öneririm sana ama bu senin ne yapmak istediğine de bağlı mesela ben küçükken (6. sınıf) oyun yapmak istiyordum ve python öğreniyordum biraz python öğrendikten sonra “ben bununla nasıl oyun yapacağım yav bu kadar ilerledik oyuna dair bir şey yok” diye düşündüm sonra araştırdığımda meğer python ile oyun yapmak çok zormuş ve 3D oyun yapılmıyormuş sonra da öğrenmeyi bıraktım mesela sen oyun yapmak istiyorum diyorsan c++ veya c# öğrenmelisin ki işin kolaylaşsın yapay zeka yapmak istiyorum diyorsan python öğreneceksin ki işin kolaylaşsın, başarılar dilerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EFSANEW2816 E kullanıcısına yanıt
    değerli arkadaşların da belirttiği üzere; öncelikle programlama dilini hangi amaçla (ne tür program/programlar yazmak için?) öğrenmek istediğinize bağlıdır, programlama dili seçimi..

    kendinize bir hedef program seçtikten sonra, o programı en etkili şekilde hangi dil ile yazabileceğiniz hususu da netleşecek ve seçim yaparken daha net bir karar verebileceksiniz.

    hemen her programlama dilinin kendisine özgü üstünlükleri, avantajları-dezavantajları vardır. bu forumda bir çok üstat yazılımcı varken söz söylemek bana düşmez ancak, kişisel görüşüm : "en iyi programlama dili" yoktur, her yazılımcının kendi özelinde "en iyi ve etkili kullanabildiği programlama dili" vardır.

    bu nedenle, amacınız doğrultusunda bir programlama dilini çok iyi öğrenirseniz ve etkin bir şekilde kullanım seviyesine gelirseniz, (platform/os farklılıkları dışında) kolay kolay "keşke bunu değil de şu programlama dilini öğrenseydim.." demezsiniz.

    siz hele bir hedefinizi belirleyip kodlamaya başlayın, gerisi gelir.

    bu arada, microsoft'un açık akademi isimli internet platformunda gerçekten çok çok güzel ve etkili bir C# eğitimi vardı ve bir kaç saatlik eğitim ile (henüz başlangıcındayken bile) basit konsol programları yazabilecek seviyeye geliyordunuz. şimdi bu platform kapalı ve maalesef microsoft cloud society içerisine bu eğitimi aktarmamış, kaldırılmış. interaktif, etkili bir öğretim tekniği içeren çok güzel bir eğitimdi. umarım tekrar erişime açılır.

    şimdiden kolay gelsin.
    Syg.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 26 Haziran 2020; 23:55:33 >




  • Selam
    Kesin olarak diyeceğim şey,https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ sitesinden başlangıç yap ancak buraya bağlı kalma başka kaynaklar da ara.Kesin olmayarak diyeceğim şey, şahsen ben şu an C# ile devam ediyorum(pyhton ile başladım çok kısa bir süre ancak biraz daha zor bir dile geçiş yapmak istedim dillerin zorluğu ve avantaj/dezavantajlarını okuduktan sonra).Sebebi ise zor bir dili öğrendikten sonra ondan sonra çıkan basitleştirilmiş dilleri öğrenmenin daha kolay olduğunun söylenmesi.Bu bir etki idi tabi ancak tamamen sebep bu değil.Aklıma iş ilanlarına bakmak geldi ne tür dillerin rağbet gördüğüne dair,meğer herkesin yaptığı birşeymiş sonradan başka yerlerdeki yapılan yorumlardan anladım(çok fazla iş aramadığımdan olsa gerek).İş ilanlarında Microsoft altyapısı kullanılıyor genellikle benim gördüğüm, .Net dili olarakta C#.Bunların yanında html css gibi arayüz bilgisinede sahip olmanı istiyolar.Tabi sadece Microsoft olarak düşünmemeli,Linux tabanlı PHP içinde iş ilanı var ancak 10 ilan varsa 2 tanesi PHP.Web programlama düşünüyorsan bir tavsiye olabilir bu yazdığım ancak bir fabrikada yada örnek veriyorum emlak yönetim şirketinin bilişim departmanı gibi bir yerde çalışmak istiyorsan birşey diyemeyeceğim.




  • iyi güzel yazmışsınızda bu kaynakları neye göre seçmek gerekiyor. mesela ben boş zamanlarda nasıl yapabileceğimi bilsem kendimce birkaç oyun yapmak istiyorum. playstiton 1 ve atari salonları döneminde oynadığım oyunların karışımı gibi bir şey olacak. unity çok adı geçiyor ama onun için c++ mı yoksa c# mı gerekli? hani ben bunu kendimce nasıl yapacağımı öğrenmek istiyorum. yazılan kitapların dili önemli değil, türkçe kaynaklar daha yeteri kadar yaygın değil nette gördüğüm, bu nedenle ingilizce, rusça, almanca dillerindeki kaynaklarda olabilir hiç fark etmez. atıyorum c++ için şu kitaplar c# için şu kitaplar iyidir olarak denilen neler var?
  • ALGORİTMA
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Oyunu yapımı ile az da olsa uğraşmış bir insanlar olarak bir kaç tavsiye verebilirim hocam. Unity C# kullanır eskiden javascript de destekliyordu lakin kaldırıldı. Öğrenem kısmına gelicek olursak ilk önce c# dilini öğrenmenizi öneririm hem unity hem c# sizi zorlayacaktır.Udemyde çok güzel c# kursları var birtanesini alıp hemen izlemeye başlayabilirsiniz. lakin unutmayın izledikçe değil uyguladıkça öğrenirsiniz.C#'ı az çok öğrendikten sonra Unity'nin kendi hazırlamış olduğu çok güzel tutorialları var onları yapmanızı öneririm.Devamında ise Pacman,Pong,Contra gibi atari oyunlarını tekrardan yapmaya çalışarak oyun mekaniklerini öğrenebilirsiniz. Ondan sonrası size kalmış
  • Bilgisayar bilimleri ile ilgilenen herkesin harvard universitesinin cs50 kursunu tamamlamasi bence yararinadir. Cs gecmisi olmayan icin bile guzel bir temel atilmis olacaktir. Edx, youtube gibi platformlarda ucretsiz ulasilabiliyor bu kursa. Kurs bitiminde kendinizin ne istedigi ya da neye yonelmeniz gerektigi konusunda bir fikir sahibi olunmus olur.

    Sorunuza gelirsek sifirdan kodlamaya herhangi bir dilden baslanabilir. Onemli olan oncesinde bir temel atabilmek ki uzerine binayi insa edebilesin. Bu yuzden cs50 ile baslamayi oneriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ne için kullanacağına karar vermen lazım. C veya C++ ilk etapta zor gelebilir, hayatının merkezi olmayacaksa o kadar detayı öğrenmene gerek yok. Anladığım kadarıyla Python senin için yeterli olacaktır. Anaconda ve Spyder kurarak başlayabilirsin. İngilizce büyük bir problem, ama Türkçe kaynaklar da bulabilirsin. Eğer Python'da devam etmeye karar verirsen bir iki kaynak önerebilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.