Şimdi Ara

SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
7
Favori
14.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU


    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı



    Sifu, Absolver'ın arkasındaki bağımsız stüdyo Sloclap'ın yeni oyunudur. Yoğun göğüs göğüse dövüşler içeren bir üçüncü şahıs aksiyon oyunu, sizi şehrin her yerinde intikam yolunda genç bir Kung-Fu öğrencisinin kontrolünü veriyor. 2021'de Playstation'da çıkıyor.


    Sloclap ekibi son iki yıldır çok çalışıyor ve hepimiz bu yıl PS4 ve PS5'e gelen yeni oyunumuz Sifu'yu duyurmaktan gurur duyuyoruz.


    Absolver'ı piyasaya sürdükten sonra, heyecan verici ve yenilikçi dövüş sanatları oynanışı yaratma deneyimimizi geliştirmeyi seçtik ve benzeri görülmemiş özgünlüğe sahip yoğun Kung-Fu dövüşü içeren bir 3. şahıs aksiyon oyunu yaratmak için ilk oyunumuzdan öğrendiğimiz her şeyi kullandık. Kung Fu'ya ve genel olarak dövüş sanatları filmlerine olan tutkumuzdan ilham alarak, derin ve zorlu oynanışa sahip sürükleyici bir macera oluşturmak için tek oyunculu bir deneyime odaklanmaya karar verdik.


    Sifu, ruhunu intikam arayışına adayan genç bir Kung-Fu öğrencisinin kontrolünü size veriyor. Ailesi gizemli suikastçılar tarafından öldürüldükten sonra, kahramanımız hayatının sonraki sekiz yılını intikamını hazırlayarak geçirdi.


    Hesaplaşma günü nihayet geldi ve hiç kimsenin yoluna çıkmasına izin vermeden katilleri tek tek avlayacak. Kendisine karşı biriken zorlukların üstesinden gelmek için, Kung Fu becerilerine ve onu öldüğünde canlandıran sihirli bir kolyeye güvenecek. Bu sihrin bir bedeli var: kahramanımız hayata her geri döndüğünde yaşlanıyor. Göreve yeniden başlamak zorunda kalmadan önce ne kadar hayatta kalmayı başaracaksın? Kung Fu'ya sahip olmak için bir hayat yeterli mi?


    İntikam yolunda: Suikastçıların avı sizi şehrin gizli köşelerine, çetelerin bulunduğu banliyölerden şirket kulelerinin soğuk koridorlarına götürecek. Bir gününüz ve yolda sayısız düşmanınız var. Ödenecek bedel zaman olacak.


    Adaptasyon şu şekildedir: Dikkatli konumlandırma ve çevrenin sizin yararınıza akıllıca kullanılması, hayatta kalmanızın anahtarıdır. Elinizin altındaki her şeyi kullanın: fırlatılabilir nesneler, derme çatma silahlar, pencereler ve çıkıntılar… Olasılıklar size karşı yığılır ve size merhamet gösterilmeyecek.


    Eğitim asla bitmez : Kung Fu beden ve zihin için bir yoldur. Hatalarınızdan ders alın, benzersiz becerilerin kilidini açın ve Pak-Mei Kung-Fu'nun yıkıcı tekniklerinde ustalaşmak için içinizdeki gücü bulun.



    Geliştirici: Sloclap


    Yayıncılar: Sloclap, Microïds


    Türler: Dövüş oyunu, Beat 'em up, Aksiyon-macera oyunu


    Resmi Site: https://www.sifugame.com



    Sifu - Official Reveal Trailer | PS5, PS4



    Görseller :


    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 6 Şubat 2022; 16:28:31 >







  • Oyunu bitirdim, yakından takip ettiğim bir oyun değildi ama çıktığı zaman gördüklerim hoşuma gidince şans vermek istedim ve memnun kaldım. Oyunu normal sonuyla, herhangi bir yaşı hedeflemeden bitirmem 10 saati buldu. Sonrasında bir 6 saat kadar daha oynayarak 25 yaş altında ve gerçek sonu görecek şekilde iki defa daha bitirdim. Uzun süredir bu kadar sinir bozucu olan ama bir o kadar da oynaması keyifli olan, başından kaldırmayan bir oyun oynamamıştım. Sifu bana göre zor bir oyundan ziyade acımasız bir oyundu, bazı şeylerin işleyiş biçiminin yetersizliği de bununla birleşince oyun zor hissettiriyor ama alışınca aslında çok da zor bir oyun olmadığını fark ediyorsunuz. Sabredildiğinde karşılığını veren bir oyun bence, oynamaya alışınca gerçekten keyif alıyorsunuz. Hata yapıldığında pek affetmeyen bir yapısı var, yaş sistemindeki artış biçimi de bu konuda pek yardımcı olmuyor ve oyunu diken üstünde oynuyorsunuz çoğu zaman. Bu durum insana ciddi anlamda adrenalin salgılatıyor, heyecanlı bir oynanış deneyimi sunuyor. Oyunun bu yapısını genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim, kaliteli bir oyundu bence.


    Oyun tam bir roguelite gerçekten, kendine has yaşlandırma sistemi ve Sekiro tarzındaki dövüş mantığı ile türün diğer oyunlardan sıyrılıyor. Oyunda karakteri 3 farklı değer üzerinden geliştirebiliyorsunuz. Tecrübe puanı düşmanları alt ettikçe kazandığınız ve bir sonraki bölüme de aktardığınız bir puan. Bununla jade heykelciğinde 2 farklı geliştirme yapabiliyorsunuz. Kalıcı yetenekler de bu puan ile açılıyor. Oyunda yetenekleri açmanın iki farklı biçimi var. Bir yeteneği ilk defa açtığınızda sadece o sefer de kullanma hakkınız oluyor, yetenek açıldıktan sonra ona yatırdığınız her tecrübe puanı yeteneği daha da kalıcılaştırıyor. Bir yetenek açıldıktan sonra 5 defa kalıcılaştırmak için yatırım yaptığınızda hangi bölümden başlarsanız başlayın o yetenek sizin oluyor. Kalıcılaştırma konusunda yaptığınız tecrübe puanı yatırımları da boşa gitmiyor, 2 defa kalıcılaştırma işlemi yaptığınızda sonraki denemelerde 3 defa daha yapmanız yeterli oluyor. Karakteri geliştiren ikinci değer skor, bu her bölüm sonunda sıfırlanıyor ve o bölüm içerisinde ne kadar iyi oynadığınız, ne kadar çok düşmanı patakladığınıza göre değişiyor. Bununla yapılan geliştirmeler jade heykelcikleri aracılığıyla oluyor. Bölüm sonuna kadar topladığınız skorlarla yapabildiğinizi yapıyorsunuz, sonraki bölümde bu değer sıfırlanıyor. Karakteri geliştirmek için kullanılan son değer ise yaş, karakterin bulunduğu yaşa göre jade heykelciklerinden 3 farklı geliştirme yapabiliyorsunuz. Karakterin yaşı açabildiğiniz yetenekleri ve jade heykelciklerinden yapılan geliştirmeleri de etkiliyor, yaşlandıkça açabildiğiniz yetenek sayısı düşüyor, jade heykelciğindeki geliştirmeler kapanabiliyor. Yaş ilerledikçe açılmamış olan yetenekler ve geliştirmeler erişilmez hale geliyor. Şöyle bir baktığımızda oyun yetenek ve geliştirme olarak aslında fena olmayan bir yelpaze sunuyor ama bana sorarsanız Sifu'daki asıl ilerleyiş değerler ve sayılar üzerinden olmuyor, oyunu ne kadar iyi öğrenebildiğiniz ile doğru orantılı oluyor. Oyunu iyi oynamaya başladığınızda gerçekten ilerlediğinizi hissediyorsunuz. Elbette bahsettiğim geliştirmeleri yapmak ve yetenekleri açmak önemli fakat bunlar iyi oynamadığınız takdirde hiçbir işinize yaramıyor. Bu yetenekler size sadece biraz daha fazla hata yapma lüksü sunuyor. Diğer roguelite'lardaki gibi bir yere kadar karakteri geliştirip sonrasında çok iyi oynamadan da oyunu tamamlamak söz konusu değil. Oyunu bitirmek istiyorsanız oyunun dövüş sistemi iyice kavrayıp patır patır ölmemeniz lazım.


    Yaşlandırma fikrini genel olarak beğendiğimi ve orijinal bulduğumu söyleyebilirim fakat oyunu acımasız hale getiren yegane aktörlerden de bir tanesi. Oyuna 20 yaşında başlıyorsunuz ve 70 yaşını aştığınız herhangi bir yaşa kadar dirilme hakkınız var. Yaş artışı ölüm sayınıza göre ilerliyor. Art ardına olan ölüm sayınız artarsa dirildiğinizde daha da yaşlı kalkıyorsunuz. Yani oyunda 20'den 70+'ya kadar 51 hak var fakat art ardına 10 kere ölürseniz oyun bitiyor. Yaş bu şekilde kümülatif olarak artış gösterdiği için her hata daha da yıkıcı oluyor ve oyuna alışma evresinde ciddi anlamda çok hata yapıyorsunuz. Alışma kısmına sabır gösterebilirseniz, oyunun düşündüğünüz kadar zor olmadığını görüyorsunuz. Benzettiğim Sekiro bunu çok kaliteli bir boss olan Genichiro ile yapıyordu. Genichiro çoğu kişi için Sekiro'nun kırılma noktası olmuştur çünkü asıl oyun onunla olan mücadeleniz ile başlıyor. O ana kadar gördüğünüz görmediğiniz, oyunda mümkün olan neredeyse her hareketi size karşı sergileyip bir anda üzerinize çöküyor. İyi oynayana kadar Genichiro'yu geçmeniz mümkün değil, geçebilirseniz de oyunun temel mantığını, dövüş mekaniğini çözüyorsunuz. Tasarım harikası bir boss gerçekten... Sifu bu konuda ciddi bir eksiklik çekiyor bence, sizi oyuna tam anlamıyla alıştıracak bir düşman veya unsur yok dayak yiye yiye oyunu oynamayı öğreniyorsunuz, oyun konsantre bir eğitim sunmuyor yerine her düşmanı ezberlemenizi istiyor. Dövüşmeyi değil düşmanınızı öğretiyor. Oyunda antrenman yaptığınız düşman da çok sıradan olunca ciddi düşmanların ve boss'ların sizi soktuğu durumu aktarma konusunda başarısız kalıyor. Bahsettiğim bu eksiklikten ötürü film ikinci boss'da kopuyor çoğu kişi için. Oyun o noktaya kadar alıştırmıyor ve ikinci boss çoğu kişiyi Oldboy'a çevirip sonra da tahtalı köye postalıyor. Bu durum alışma sürecini çoğu kişi için sancılı ve keyif alınmaz bir hale getiriyor haliyle de oyundan zevk almaya başlanan kısma gelmeden bırakmalarını sağlıyor. Yani oyunun acımasız yaşlandırma sistemi, yeterli olmayan alıştırma süreci ile birleşince ortaya suni bir zorluk çıkıyor bu da oyunun keyifli hale geldiği kısma ulaşmayı anlamsız bir biçimde zorlaştırıyor.


    Dövüş mekaniği Sekiro'daki ile çok benzer bu yüzden keyifli bir yapısı var. Dövüştüğünüzü hissettiren bir oyun, heyecan çoğu zaman yüksek oluyor ve adrenalin dolu dakikalar geçiriyorsunuz. Bu olay beni oyuna ciddi anlamda bağlayan şey oldu, dibine kadar hissediyorsunuz dövüştüğünüzü. Oyunda hissedilen bu heyecan hem oynarken geriyor hem de oyunun sunduğu tecrübeyi özel kılıyor. Hata yapmanın oyundaki yıkıcı etkisi pata küte dalmanıza mani oluyor, düşünerek, planlayarak sanki öldüğünüzde kendiniz yaşlanacakmış gibi oynamanızı sağlıyor. Oyunun sunduğu bu heyecan dolu oynanış, en çok beğendiğim kısım oldu diyebilirim. Hata yapmanın yıkıcılığı ne kadar sinir bozucuysa da beraberinde getirdiği heyecan da oyuna bağlanmanızı sağlayan şey.


    Kullanıcı dostu bir kayıt sistemine sahip oyun. Returnal bu konuda ciddi anlamda eleştirilmişti, Sifu bu konuda işleri zorlaştırmamış. Bahsettiğim kalıcı özelliklerin her an kaydediliyor olması güzel, bir bölümü erken yaşta bitirirseniz oyunun onu varsayması da iyi düşünülmüş. Öğrenilen ipuçlarının, edinilen anahtarların ve açtığı kestirmelerin Deathloop'dakine benzer bir biçimde kaydedilmesi de hoş olmuş. Oyun bu anlamda Returnal'daki gibi suni bir zorluk yaratmamış ve iyi işleyen bir kayıt sistemi sunmuş.


    Toparlamak gerekirse oyunu sevdiğimi ve alışma süreci sonrası ciddi anlamda keyif aldığımı söyleyebilirim. Oyun, dövüş mekaniğini iyi tasarlanmış bir düşman, eğitim veya unsur üzerinden öğretmek yerine döve döve öğretiyor. Bu olay kümülatif bir biçimde ilerleyen yıkıcı yaş artışı sistemiyle birleşince sancılı bir alışma süreci geçiriyorsunuz ama oyunu kavrayıp iyi oynamaya başladığınızda, gerçek anlamda ilerleyiş gösterdiğinizde de oyunun keyfi ve heyecanı da bir başka oluyor ve dövüştüğünüzü sonuna kadar hissediyorsunuz. Mücadeleci yapıda bir oyun, heyecan dolu bir oynanış, sıra dışı bir roguelite arıyorsanız tavsiye ederim.

    Ya şu oyun firmalarının EMBESİLCE zorluk sevdasını anlayamıyorum ben. Hadi Sekiroyu anladık, Bloodborne'ü anladık, Souls serilerini anladık muhteşem oyunlar ama yeteneğim el vermediği için maalesef oynayamadık, izledik sadece.


    Böyle bir yapımın amacı ne ki koy kardeşim şuna zorluk seçeneği adam akıllı oynayalım ne var bunda. Oyunda lootbox sistemide yok birşeyler bulalım güçlenelim mantığı yok 3 vuruyorlar ölüyorsun 400 kere sen vuruyorsun anca ölüyor. Daha 2.bölümde bitti oyun anlamıyorum yani neden TEK BİR KİTLEYE HİTAP ETMEK İSTİYOR bu tarz oyun firmaları ?


    Koy oyuna VERY VERY ULTRA HARD zorluk seçeneğini SEKİRONUN iti köpeği olmuş adam açsın bunda oynasın oyunu. Benim gibi adamda açsın EASY'de 2-3 saatte tokatlasın olsun bitsin keyif alalım.

    Yaklaşık 10 yıldır pc kullanmıyordum. Pc tarafinda oyun fiyatlarından bile haberim yoktu. Geçenlerde kardeşim kendine lap top alınca masaüstü pc yi de bana verdi. 1 haftadır bir epic e bir steam e bakıyorum, durup durup "adamlar bizi konsolda ne düdüklüyorlarmış " diyorum. Şu oyunun ps de ki fiyatını görüp, epic te 69 TL olduğunu görünce gözlerim doldu resmen  

    Becerebilecegimi sanmıyorum ama yine de dayak yiyeceksem şu paraya yerim deyip aldım.

  • Sunumdaki en güzel oyun yerimizi alalım.

  • State of play deki tek iyi oyundu. Listeye aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhani devamı gibi, görür görmez PS1 günleri aklıma geldi.



    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
  • bana raid filmini anımsattı

  • SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı
    SIFU | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı




  • soulskike olabilir mi acaba?

  • Ön siparişe de açılsa ve kesin tarih verilse keşke. Epic ve Playstation ortaklığı çok güzel gidiyor.

  • Kısa kısa Tease'ler geliyor Firmadan .:)


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dictattor

    Ruhani devamı gibi, görür görmez PS1 günleri aklıma geldi.



    Harika bir oyundu ama o oyunda platform ögeleri,tırmanmalar,zıplamalar vs.de vardı.Tabi bir de Jackie Chan ‘in mizah ögelerine dayalı bir oyundu.

    Bu oyun ise sadece dövüş odaklıymış gibi görünüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun ne zaman çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gameplay çok yakında yayınlanacakmış. :)


    New gameplay video coming soon, stay tuned!


  • Önümüzde ki hafta yeni şeyler göreceğiz. :)


  • SIFU - Official Gameplay Trailer | Summer of Gaming 2021


  • oynanabilirlik çok güzel duruyor normalde bu tarz oyunlara zaman bile ayırmam ama ilgimi çekti bu oyun umarim çok uçuk bir fiyatla çıkmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sifu - Fight Club Gameplay Teaser | PS5, PS4


  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.