Şimdi Ara

Sigara lütfen yasaklansın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    Bana pis pis yorum yozup ''pislik'' demeye getiriyorsun. Biz laf sokunca ''oooo''. Ayrıca lafım size değildi; topyekün alkol-sigara her yerde yasaklansın diyenlereydi. Konuda akıl tutulması yaşatan çok yorum var.


    Sigara ve alkol kullanan biri olarak ben de karşıyım, halka açık yerlerde sigaranın kullanılmasına. Ama gelip de birisi ''her yerde herkese yasaklayalım'' derse sonuçları daha çok kullanım olur.

    Önce insanı eğitip bilinçlendireceksin ki; neden yapılmamalı onu anlayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 9 Kasım 2022; 1:27:39 >
  • Sigara yasaklanmaz ama sigara içen ile içmeyenin kanser tedavisi aynı olamaz birisini sigorta karşılamalı sigara içenide parasıyla tedavi etmeli göz göre göre bizim sırtımızdan tedavi olmamalılar bakın içmeyeni ayrı tuttum o kaderdir ama sigara içen bile bile kansere davetiye çıkarıyor..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abartmayın la. Paketi olmuş 33 lira. İstediğim yerde içerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara içenlerin sigaraya bağlı sağlık giderleri kendi ceplerinden karşılansın. Kimisi yazmış içiyorum size ne tamam o zaman karşılayın giderleri. Ayda o kadar parayı sigaraya veriyor iseler sağlıkları içinde verirler tahminimce.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • andelip kullanıcısına yanıt

    Tamam hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman arabalar da yasaklansın. egzozdan çıkan duman benim temiz havamı kirletiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    E geber o zaman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.sınıftayken kızamık olmuş ve sonrasında da zatürreye çevirmişti. Birkaç gün yoğun bakımda olmak üzere günlerce hastanede yattım. Sonrasında çocukluk dönemi uzun süre sorun yaşamamış olsam da zamanında ciğerlerimin düzgün gelişmesi için özel bir uğraşa girmediğimden ki tam tersi ailemden de çoğu zaman bünyen zayıf denilerek fiziksel efor gereken durumlardan geri çekilmem neticesinde ilk olarak lisede beden derslerinde sıkıntılar çekmeye başladım. Sigara içen arkadaşlar bile maçlarda sonuna kadar devamlı koşturabilirken ben 10-15 dk içinde nefessiz kalırdım. Nabzım bir kere hızlandımı düşürmem çok zaman alır ve enerjim çabucak bitiverirdi. Bundan dolayı da kendimi zorlamadan günlük işlerime devam etmeye başladım. Üniversite yıllarımda ise henüz kapalı alanda sigara yasağı falan da olmadığından kyk yurdunda koridorlar ve kantini geç odada bile içenler oluyordu. 2-3 sene sonra soğuk algınlığı gibi ama geçmeyen bir rahatsızlık başladı. Kendimi bildim bileli hep normal kilonun altındaydım. 187 boyla 57-58 kilolarda dolanıyordum. Bir hafta sonu yine ablamın yanına gittiğimde durumumun farkına vardı. Çalıştığı hastaneye götürdü ve akciğer tüberkülozu şüphesi ile bu konuda uzmanlaşmış bir doktora gönderdiler. Yapılan tetkikler ile de şüphelerin doğruluğu kesinleşti. Çok ileri safhada olmadığından sadece hergün ilaçlar için ablamın evine yakın çapaya uğramam doğrultusunda evde tedavi sürecim başladı. 3 ay kadar maske taktım. Yazın sıcağında hem evde hem de hergün ilaçlar için çapaya giderken maske kullandım. Özel diyetle 2-3 ay içinde 49 kilodan tekrar 58e çıktım. Maske gereksinimi kalktıktan sonra da birkaç aylık yetecek ilacı alarak memlekete döndüm ve toplamda 8-9 ay ilaçlara devam ettim. Artık sadece sigara da değil temiz olmayan bir hava olduğunda sıkıntı yaşar oldum. Fazla kalabalık ya da sıcak olduğunda da yeterli hava olmadığından sıkıntı yaşadım. Askerde de hastenede kontrolden geçtim ve erkenden terhis oldum.


    Şu an ilk dönemlerimden daha iyi başedebiliyorum yaşadığım sorunlarla. Yine de başta sigara dumanı olmak üzere bu gibi ortamlarda büyük sıkıntı yaşıyor ve oradan uzak durmaya çalışıyorum. İş icabı macbur kaldığımda da çabucak işi halletme ya da başka bir çözüm bulmaya çalışıyorum.


    Bunların çerçevesinde benim için sigara dumanı en zararlı maddedir. Yolda giderken içenlerden gelen dumanlardan sakınmak için şekilden şekile girerim bazen. Ya da o dumandan kaçana kadar nefesimi tutarım. Bu durumda iken yakınımda sigara içilmemesini istemem normal değil midir? Açık alan yasaklansın demiyorum ama içenler de içerken yanlarında rahatsız olabilecek kişiler var mı diye dikkat etseler hiç fena olmaz. Tamamen sağlıklı birini bu dumana maruz bırakmak bile çok yanlış iken benim gibi dışardan sağlıklı görünse de bu tarz sıkıntıları olanlar için çok sakıncalı bir durumdur.


    Çalıştığım yerlerde veya daha farklı birçok yerde elindeki sigarayı bırkmayıp kapalı mekana girip az işim vardı hemen çıkacam diyenlere az rastlamadım. O duman bulunduğum kapalı yere girdikten sonra ne anladım ben adamın hemen çıkacak olmasından. İş yerinde genel temzilik yaparken arkadaş çamaşır suyu kullandığında içerisi havalanana ve kokusu gidene kadar dışarıda beklerdim. Bu gibi elindeki zıkkımı bırakamadığı için temiz havamı mahvedenlere ne yapmak lazım? Açık havada da insan gibi içemeyenler yüzünden devamlı dumana maruz kalıyoruz.


    İçmek isteyenler içsin tamam ama bizim de hakkımıza girmemek için biraz duyarlı olsunlar. Olmayanlara da düzgünce yaptırım uygulansın.


    İçki konusunda başkasının içmesi benim sağlığımı direkt etkilemiyor. Araç kullanmaları o haldeyken zaten yasak. Kavga edip sağa sola saldıranlar ayıklar arasından da çıkabiliyor ki görünce şikayet edebiliyoruz. Ama sigare içenler konusunda fazla bir şey yapamıyoruz.





  • 15 yildir icen biri olarak ben de bu onermeye katiliyorum. uzun yillar yurtdisinda yasiyorum. Turkiye den ilk ayrildigim zamanlar, yolda yururken ictigimde insanlar bana ters ters bakiyordu, anlam verememistim. Ancak yolda yururken bir arkanizdaki asiri derecede sigara dumanina maaruz kaliyor evet.. Yada durakta beklediginizde, yada kafede otururken yan masada oturan kisi.


    Artik kesinlikle baskasinin hava sahasina girecek kadar sigara icmiyorum. Cunku bir baskasi yakinimda fosur fosur ictiginde ben bile rahatsiz oluyorum, sigara icmeyen adam nasil rahatsiz olmasin yani.. Bu sebeple yasaklansin demiyorum ama gorgu kurallariyla bagdastirilarak insanlarin baska bir bolumde sigara icmesi saglanabilir ayni havaalanlarindaki sigara odalari gibi.


    Tatil icin Turkiye ye geldigimde sokakta karsilastigim manzara asiri rahatsiz edici oluyor. Insanlarin adim basi sigara dumanini cekmekten nefret ediyorum.


    Hicbir icicinin baska bir insani dumana bogmaya hakki yok. Medeniyetin ve gorgu kurallarinin yuksek oldugu ulkelerde zaten bunlarin neredeyse hicbiri olmuyor.Ama ben medeniyetsizim ben gorgusuzum, cahilim, insanlarim benim dumanimi ceksin milletten banane diyorsaniz bu ayri tabi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhadss -- 9 Kasım 2022; 15:10:20 >




  • 20 yıl içtim hiç birşey anlamadım. Askerden gelince 5 yıl bırakmıştım geri başladım şuan 6 ay oldu bırakalı zararlı olduğu için hep içmeme taraftarıyım ama canım yine çekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tütün bağımlılıktır alkolu bırakırsın kolay

  • "Alkole bir şey demiyorum" demekte ayrı bir cahillik seviyesi. Hiç alkol bağımlısı görmedin sanırım veya uyuşturucu madde bağımlısı? Ayıkken melek olan adam, kafası güzelken şeytana dönüşüyor.

  • Düşük zeka insan işi
    Bir insan neden kendisine zarar verir anlamış değilim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir şey, alkol insanın kontrolünü kaybettirir, bilinçsizlestirir doğru. Hatta bu yüzden şiddete meyilli insanlar için inanılmaz bir tetikleyici. Ama gerçekten melek olan hiç kimse içince şeytan olmaz, kendisini çok baskılıyordur o ayrı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    İçeceksen parlamient iç o güzel kokusu hoşuma gidio

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi tek hoşuma giden bi sigara markası var oda parlamient

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2. Sınıf insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.