Şimdi Ara

Sigaranın uyuşturucudan ne farkı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yasak olan ot türü uyuşturuculardan ne farkı var ve sigara neden yasaklanmıyor?

    İkisi de keyif verdiği yani “kafa yaptığı” için kullanılıyor

    ikisi de bağımlılık yapıyor

    İkisi de en çok emperyalizmin kullanımına en çok açık olan keşme keş entel marjinal solcu ve fantazi arabeskçi keko çakal türü tipler arasında kullanılıyor

    Tabiki doktorlar arasında da var ama oranı %20-30 ise bu dediiklerimde %80-90-100


    Bana zaten yasak olan bu tür uyuşturuculardan ne farkı olduğunu ve sigaranın neden bunlar gibi yasak olmadığını söyleyebilecek biri var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmrtmr -- 16 Mart 2024; 21:8:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt
    Türkiye de en çok neyden vergi alınıyor? Bunun cevabı senin sorunda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sigara uyuşturucudur evet, hatta uyuşturucuların hepsinden 1000 kat daha fazla bağımlılık yapar.


    Sigaranın içinde bulunan nikotin maddesi çok tehlikelidir, kişiyi öyle bir bağımlı yaparki, kişi tüm hayatını ona adar, nikotin almadan duramaz hale gelir.


    Neden bilinen yasaklı uyuşturucular gibi yasaklanmadığına gelince :D ana unsur tamamen duygusal :) PARA yani...


    Ayrıca bir eroin ve türevleri gibi yasak olan uyuşturucular insanı 1 anda öldürebilir, tak kullandın öldün :D , keza farklı yasak uyuşturucu kullandınn bilinç kaybı yaşatıyor insana yani kişi bu maddenin etkisinde iken suç işleyebilir, yine kendine veya bir başkasına zarar verme olasılığı yüksektir ve belirsizdir.


    Sigara da ise durum böyle değil, tamam sigara nikotin uyuşturucu,bağımlılık veren bir maddedir, ama sigara içen bir tiryaki hemen ansızın 1 anda ölmez! Sigara kullanıcısı yine kendinden geçipte kanunları çiğnemez çünki öyle bir uyuşturucu haline sokmaz sigara. Bu yüzden yasak değildir, fakat belirli yasakları da vardır, kapalı alanlarda sigara içilemez gibi, 18 yaşından küçüklere sigara satılamaz gibi gibi.


    Sigarayı kullanan herkes bırakmak ister aslında, fakat bunu yapamazlar çünki nedeni olmayan, sebebi olmaya bahanelere sığınırlar, aslında sığındıklarının hiç bir temeli yoktur, sadece nikotin alımına devam etmek için kendilerini kandırırlar.


    Sigara içen insan herzaman, her saniye sigara içmediği, günleri, yılları arar, düşünür fakat yinede sigara içmeye devam eder, çünki o uyuşturucu bağımlısıdır, yetersiz bir insan olduğu için sigara içmeye devam eder.


    Sigarayı ancak yetersiz insanlar içer :D


    Bu şu demek değildir SİGARA YANILGISI Güçlü insan olmak, iradeli insan olmak, nefisine yenilmeyen insan olmak gibi KAVRAMLAR sigarayı bırakma karşısında insanların en büyük yanılgısıdır!


    Güç, irade, nefis, haz sigaranın bu tür kavramlar İLE YAKINDAN UZAKTAN İŞİ OLMAZ ALAKASI YOKTUR.


    Sigarayı güç, irade, nefis e hakim olmak, akapuntur, ilaç yardımı ile bırakanların çoğu sigaraya geri başlar.


    Sigara içmeyen veya sigarayı gerçekten bırakan insanlar ben yetersiz bir insan değilim sigara kullanmıyorum, sigara içmeyeceğim diyen ve bunu uygulayan buna göre yaşayan insanlar sigaranın bağımlılıgından kurtulabilir...


    Bence yasaklamak yerine insanlara neden sigaradan uzak durulması gerektiği ve var olan sigara kullanıcılarına da sigarayı nasıl bırakabilcegini göstermek ve hatırlatmak lazım.


    Yasaklar adı üstünde yasak olan ne var herzaman HYPE olur, neyi yasaklarsan o var olmaya devam eder, yasak ile sen kendini kandırmaya devam edebilirsin :D Ama gerçekler acıdır.





  • Sigara dünyadaki en manasız üründür. Sigara kullanan herkes Diablo 1 deki ghoullar kadar aciz bir tiryaki olduğunu kabul etmelidir. Sigara kullanmak nedir, bu saçmalığı tüketecek kadar budala mısınız?

    Esrar bile miktarına göre parkinson vs gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor, tıbbi bir amaca hizmet ediyor. Sigaranın hiçbir anlamı, yararı, gereği yok. Amacı tamamen vergi makinesi olmak ve kendine hakim olamayan zayıf ghoulları cash-cow yapmak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.