Şimdi Ara

Sigortalar Hasarsız Olsak Bile Haksız Artmıyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2012 yılından beri araç sahibiyim şükür kazam olmadı 7. Kademe sigorta ve hasarsızlık indiriminden faydalanıyorum fakat geçen sene 480 lira olan sigorta 1160 liraya yükseldi bu sene aralık da tahminim 2000 lirayı bulur.




    Hepiniz trafikdesiniz ve kaza yapan araçlara gercekte veya sosyal medyada şahit oluyorsunuz akıl alır gibi değil ölümlü kaza olmasa bile son model araçların çoğu pert ve bu araçların bir çoğu lüx semtlerde örneğin 10 kat trafik olan şaşmaz da ulus da kızılay da kaza olmazken, bombos 3 4 şeritli yollara sahip incek beytepe ümitköy koru gibi yerlerde boş yolda kafa kafaya veya zincirleme 4 5 arabanın birbirine girdiğini görürsünüz hepsi zengin ve lüx arac sahibi pelin sular berkeler veya 50 yaşında teyzeler ama hepsi acemiler ve her dk lüx araçlarla kazalar oluyor.


    Şimdi benim merak ettiğim sigorta şirketi yada kasko şirketleri bu araçlardan en az birini ödüyor ve meblalar inanılmaz seviyede bunu da bir sonraki yıl hasarlı olandan 2 3 kat olarak çıkarıyor ancak ben hiç kaza yapmamama rağmen bende yine müthiş fahiş fiyatlarla sigorta ödüyorum.


    Enflasyon zammı bile halt etmiş yani eskiden %25 zam varken simdi 3 katını geçti.


    Benim tahminim yıllar boyu kaza yapsanız da yapmasanız da kaza yapan kişilerin bedelini onlar ödediği gibi yine sizler bizler ödüyoruz bunun başka açıklaması olamaz. Hasarsızlığı olmayan kişiler belki bizden daha fazla ödüyor ancak o kadar fazla gider var ki bunun yansıması bize de bir önceki yıla oranla 2 3 kat zam olarak çıkıyor.


    Sizce kazaların aşırı ve pahalı araçlarla olması bizim sözde hasarsız sigortalarımızı da etkiliyor mu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 23 Ağustos 2022; 17:2:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tespitinizde haklısınız. Araçların ve parçaların pahalanması primleri yükseltiyor. Ama sizin priminiz genel sigorta primlerine göre düşük sayılır. 8-10bin sigorta ödeyen tanıdıklarım var. Benim de 3bin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlarında fiyatı arttı eskiden 10 bin lira hasar kaydı bile büyüktü şimdi bir far 10 bin olmuş artması normal. Ama dediğiniz gibi trafikteki gereksiz dikkatsiz düşüncesiz yapılan kazalar sonucu kurunun yanında yaş ta yanıyo

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğru gerçekten. Kaçak elektriği nasıl ödüyorsak bunu da ödüyoruz. Her ay mutlaka bir kazaya karışan şehir içi dip gaz gezmese ayağı sakat kalacakmış gibi gezen taksicileri de ödüyoruz. Adam nasılsa tavan kademedeyim diye umursamadan devam ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cadmium C kullanıcısına yanıt

    Hocam geçen gördüm g20 kasa bmw iki tane far tampon radyatör bir iki ıvır zıvır 135 bin lira hasar kaydı vardı demek ki bu arabanin göğüs değişse airbag açsa emniyet kemeri falan patlasa motora girse 300 350 bin hasar çıkacak ve otomatik perte ayıracaklar.


    E bu adamın dengesizliği yüzünden benim poliçem niye her yıl 3 4 katı artıyor ki? Bu adamdan alsınlar her yıl 30 bin ₺ sigorta primi görelim bakalım bi daha nasıl kullanıyor arabayı... Kaza yapanla daha doğrusu ciddi masraf açanla hiç hatasız araç kullananın poliçesi arasında uçurum olması lâzım diğer türlü caydırıcı değil kurunun yanında yaş da yanıyor.

    O kişilerden hasarsızlığınız bozuldu adı altinda bir önceki yıla göre örnek 4 katı alıyor ise benden de giderler cok arttı adı altında 2 3 katı alıyor. Alma kardeşim git sana masraf açan adamdan al parasını benden niye alıyorsun diyor insan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 23 Ağustos 2022; 22:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene kasko, sigorta ve mtv arttı. Bu süre içinde araç aynı ve hiç kazam yok. Enflasyon sağ olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama 60$ ödürüyordun... yine 60$ ödemişsin...


    bizim kazıklı voyvodalar saolsunlar çok güzel nasiplendiler bu enflansyon furyasından...


    ortalama 100-110$ bandına çıkardılar risk primini... sorsan ağlarlar....batıyoruz...

  • sigortacıların bahanesi bu gün aracın fiyatı ve yedek parçalarının 360 gün içinde artmayacağının garantisinın olmaması. o yüzden 12 aya göre hesap yapıyorlarmış. haklılıarda aslında. ülke ülke değil ki. yarın ne olacağı hiç belli değil.

  • Trafik sigortası için fiyat aldım yeni aldığım araca 4300 TL...

    Birde kazada 100bin TL ye kadar karşılıyor.

    Resmen devlet eli ile soygun. Yaptırmadan cezası 250 lira sanıroım. İstanbul içi araç kullanan varsa yaptırmasın böyle manyak bir düzen olmaz. Yakalanırsa zaten telefonla iki dakikada yaptırıryorsun..en çok ceza yersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Peki bir kazaya karışırsa ne olacak? Ya da şunu sorayım; sigortasız bir araç gelse ve size arkadan vursa, karşı taraftan bu durumu nasıl tazmin etmeyi düşünüyorsunuz? Ya da yaralanmalı/ölümlü bir kazada sigortasız bir araç sürücüsü ne yapmalı sizce?

    Bence bazı araçlar için sigorta değil kasko bile zorunlu olmalı. Yedek parça maliyetlerinin şu kadar arttığı bir dönemde hala çoğunlukla 50k ödemeli poliçeler kullanılıyor. Sonra aksi durum olduğunda da "vah başımı hangi daşlara vurayım" diye ağlanıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaza ortaya çıktığında sigorta şirketi için eskiden ortalama tamir masrafı 7 bindi bugün 21 bin....enflasyon ve parçaların fiyatları aynı kalsaydı 480 tl ödemeye devam ederdiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 24 Ağustos 2022; 12:44:15 >
  • dostum böyle elimiz önde beklersek daha çok öpülürüz. Adamlar nasıl olsa millet ses çıkarmıyor diye dayadıkça dayıyorlar. Önümüzdeki ay mesela yüzde 20 daha zam gelecek ...


    50k ödemeli poliçe yazmışsın benim bir arkadaşımda duran aracımda mesela sınırsız var. Bu senin trafikte araç kullanmana bağlı bir durum.


    birde kazaya karışırsan ne olur yazmışsın. Bende daha önce passat vardı yol kenarındaki aracın kapı açması sonucu yan cam falan patladı. Bende sigorta yoktu mesela. O gün tutanak tutarken sigorta yaptırdım. Bir güzelde aracımı tamir ettirdim.


    Ben seninle hemfikir olsamda ülkedeki sömürü düzeni yüzünden insan isyan ediyor. Konuştuğumuz şeyler çok farklı...


    ayrıca bana gelen trafik fiyatlarını yolluyorum bunların içinden sadece 1 tane firma sigorta yapıyor diğerleri onay vermiyor.


    Axa Sigorta 3.726,00 ₺

    Allianz Sigorta 3.728,45 ₺

    Neova Sigorta 4.102,87 ₺

    Türkiye Sigorta 4.115,99 ₺

    Sompo Sigorta 4.116,26 ₺

    Bereket Sigorta 4.143,20 ₺

    Ak Sigorta 4.334,50 ₺

    Ray Sigorta 4.503,00 ₺

    Mapfre Sigorta 4.503,00 ₺

    Groupama Sigorta 4.503,00 ₺

    Ankara Sigorta 4.503,00 ₺

    Ana Sigorta 4.503,00 ₺

    TürkNippon Sigorta 4.503,00 ₺

    Corpus Sigorta 4.503,00 ₺

    Generali Sigorta 4.503,00 ₺

    Quick Sigorta 4.503,45 ₺

    Koru Sigorta 4.511,00 ₺

    HDI Sigorta 4.511,00 ₺

    Doğa Sigorta 4.511,00 ₺

    Anadolu Sigorta 4.511,00 ₺




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 24 Ağustos 2022; 14:0:34 >




  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    Bende diyorum ki benden zaten parça fiyati 1 milyon lirada olsa her türlü kâr ediyor kimsenin kaza yapmayacağı %100 değil ancak 2 yılda 5 kazaya karışıp sigorta sirketine 200 300 bin lira geciren acemi veya serseri bir şoförle benim sigorta niye benzer dusunsene en hasarsızı 4000 diğeri 8 9 bin ödüyor. Burda benim günahım ne benden 1 alıyorsan kaza yapandan 15 al benden 2 aliyorsan ondan 30 al.


    Benim ilk kazamda bana da ayni tarifeyi uygula ama arada bir caydırıcı makas olsun. Tum sigorta giderlerinin %60 ı kaza yapanlardan alıp kalan %40 diger hasarsızların policelerine yansıtacaklarına onlardan %80 alsinlar bizden %20.

    Çünkü ben aracımı düzgün kullandigim hic bir kaza yapmayıp sigortaya gider açmazken birileri de benden 3 kat pahalı aracını perte çıkartmasına rağmen halen benle benzer sigorta ödüyorsa orda bir durup hayırdır kardeşim benim günahım ne demek düşüyor bizlere


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektore coreklenmis police sakirtisindan zevk alan susluler var olmaya devam ettikce biz de her yerden soyulmaya devam...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STRIX S kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    benden 3 kat pahalı aracını perte çıkartmasına rağmen halen benle benzer sigorta ödüyorsa


    kim? siz 1160TL öderken bu kişi ne kadar ödüyor yeni yaptıracağı sigortasına ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.