Şimdi Ara

şikayetim var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu halktan ve bu demokrasiden şikayetçiyim!

    Ankara'da yaşıyorum. Neresinden başlasam bu ülkede ve bu şehirde yaşamanın sorunlarını anlatmaya bilemiyorum.
    - Yollar;
    Araba ile çıktığınızda yola, tümsekler, çukurlar, yamulmuş yollardan asla kurtulamıyorsunuz. Bozuk olmayan yollara rastlamak neredeyse mucize. Yalnızca halk arasında 'kaymak tabaka'nın yaşadığı semtlerde yollar nispeten iyi. Diğer bölgelerde ise berbat.

    - Toplu taşıma;
    Toplutaşım araçlarının çok büyük çoğunlluğu, günün her saati tıka basa dolu. Nadiren olağan dolulukta araçla karşılaşıyoruz. Araçlarda belirlenen ayakta ve oturan yolcu sayısını uymak bir kenara hatırlayan bile yok. Kamyonlarda taşınan davarlarla o otobüs ve metrolarda taşınan insanların farkları nedir? (Burada şunu hatırlamak lazım:"Toplumlar hakettikleri gibi yaşar ve yönetilirler")
    Bu rezilliğe rağmen taşıma ücreti ülkenin en pahalı olduğu kentlerden birisi burası. Yrni bir zam daha yapıldı. Tam ücret 1,50 YTL oldu. Bu zam yapılacağına toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullananların sayısı azaltılsa veya tamamen bitirilse çok daha doğru olur. Otobüsleri ücretsiz kullananlar; polisler, ptt çalışanları, belediye çalışanları ve yakınları, yaşlılar vs. vs.)
    Böyle büyük bir şehirde ulaşım zaruri bir ihtiyaçtır. Sosyal bir devlette ücretsiz olması gereken bu hizmet(tabi ücretsiz olsun demiyorum, onu da beklemiyorum bu insanlardan), Ankara'da kar beklenen bir ticari hizmet halinde. (Şimdi burda aptalca ama haklı birşey istiyorum: Belediyenin istediği taşıma ücretini, başındaki adama oy verenler versin. Ben bu rezil yönetime oy vermedim ve haketmedim bu yönetimi.)

    - Su sorunu;
    Gösteri amaçlı alt geçitler, üstgeçitler, kaldırımlara para aktarılacağına, büyük hızla büyüyen Ankara'nın bu gelişimine uygun geleceğe yönelik projeler üretilmeli. Bu konunun başında ise su sorunu vardır.

    - Rant;
    15 yıllık Gökçek yönetiminde kendisinin ne durumlara geldiği ortadadır. Minare bulunamasa da başına neler geldiğini arif olan farkeder. Fark etmeyenler ise ya biraz fazla saf ya da ortada dönen ranttan kırıntılar koparanlardır.

    Yazıya daha devam edilebilir: Bağımsızlık, yolsuzluk, ihalelerin peşkeş çekilmeleri, kadrolaşma, gelir adaletsizliği gibi başlıklardan bahsedilebilir ama devam etmeyeceğim.

    Şikayetim bu halka ve demokrasiye; gerekli basireti, tarafsızlığı ve yeteneği olmayanları başımıza geçirdiği için. Seçmediğim halde beni de bu yönetime katlanmak zorunda bıraktığı için.

    Yeter artık madem seçiyorsunuz bari bu rezilliklere tepki gösterip hesap sorun.







  • Abartmışsın bence, istersen diğer şehirlerimizi de gez ona göre karar ver, ben de Ankara'da yaşıyorum öyle senin bahsettiğin kadar büyük bir rezalet!? yok...
  • aynen katılıyorum. çoğuna alıştık ama bir şey şu aralar çok gözüme batıyor.


    o 50 kere kazılıp tekrar yama yapılan kızılay-dikmen arası tapu kadastronun önü. köstebek yuvası gibi arabayla gidiyorum zıplaya zıplaya.

    kanalizasyon diye kazıldı 2 ay kapatıldı abuk bir yama yapıldı

    sonra gaz için bir daha kazıldı 1 hafta yol kapatıldı daha abuk bir yama yapıldı

    sonra tekrar kazıldı elektrik için gene yama yapıldı.

    şimdi çukur ve tümsek içinde, aydınlatma yok. o 500 metre ızdırap resmen. oradan geçmemek için güzergahı uzattım cinnahtan gidiyorum. yok böyle bir şey.


    jantlar eğrildi onları yaptırdım bir ton paraya. melih efendi sağolsun 1 hafta içinde tekrar yamuldu jantlar. bi çukurdan kaçsak 2 tanesine giriyoruz.

    her yer tek yön oldu kolej tarafından çankayaya dönmek için ekstradan 1 km yol gidiliyor. o da dur kalklı. trafik daha berbat oldu.

    bu inatoğluinat adam yüzünden çekmediğimiz kalmadı. daha kömür versin de seçilsin.




  • Benim Sabah Dudulludan Kadıköye giderken çektiğim rezilliği bir allah bir ben biliyorum.Yetersiz araçlarımı sayayım yoğun trafiğimi sayayım akbil ücretlerinimi sayayım.Konuyu başlatan arkadaşımıza çok teşekkür ederim.İnsanlar birazda hakkettiği gibi yaşıyor tabii kurunun yanında yaşta yanıyor o ayrı.
  • Balıkesir'de yaşıyorum ve senin de bahsettiğin yol problemi burda aşırı derecede var

    Şu doğalgaz döşendiğinden beri yollar berbat..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChaKaL_

    Balıkesir'de yaşıyorum ve senin de bahsettiğin yol problemi burda aşırı derecede var

    Şu doğalgaz döşendiğinden beri yollar berbat..


    Bandırma'lıyım bende doğalgaz çukurları yüzünden neredeyse bütün arabaların yürüyen aksamı dağıldı. İki senedir hala düzeltemediler yolları.

    Biraz yağışlı ve rüzgarlı havalarda elektriklerin kesilmesine sinir oluyorum.

    Şu anda Hakkari'deyim heryer su ama sular günün çok küçük bir bölümünde akıyor.

    En genel sorun bence yol sorunu gitmediğim şehir kalmadı neredeyse şöyle düzgün yolu olan biryere rastlamadım henüz.




  • dogal gaz izmir ıde vurdu.boru için açılan kanalların uzerıne asfalt dökulmedi.çok çukur var.bakan eden yok...sanki afrıka burası...hele ara yollardan eşek at zor geçer...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 1 Ocak 2008; 15:47:52 >
  • hiç abartılmamış az bile yazılmış
  • Demokrasi ile bağdaştıramadım?
  • hocam bende izmirdeyim ama bahsettigin sorunlar buralarda pek yok sanırım
    sen neresindensin ki ?
    İzmir-Bornova dayım
    Açıln cukurlar Manavkuyudan yukarıya kadar kapatıLdı
  • dün yolda giderken dikkatimi çekti.Otobüste gidekren yanımdan geçen raçların %90 ı bir şöförden(yani 5 kişilik arabada 1 kişi) oluşuyordu çok nadir 2 kişi vardı.Bu kadar araç çok fazla bence hem benzin pahalı hem yollar kötü arabalarda pek ucuz değil peki nedendir bu araba merakı....?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: REDLİNEMRE

    dün yolda giderken dikkatimi çekti.Otobüste gidekren yanımdan geçen raçların %90 ı bir şöförden(yani 5 kişilik arabada 1 kişi) oluşuyordu çok nadir 2 kişi vardı.Bu kadar araç çok fazla bence hem benzin pahalı hem yollar kötü arabalarda pek ucuz değil peki nedendir bu araba merakı....?


    belki insanlar toplutaşımda 'aids' olmaktan korkuyorlardır.
  • bugün 50 dakika otobüs, minibüs bekledim. Gelenlerin hepsi doluydu. Bilgisayar başında bunu yazması kolay ama Ankara'nın bugünkü soğuğunda 50 dakika beklemek pek de kolay değildi.

    Yine zeki(!), çalışkan(!) insanlarımızı düşündüm. Hele TV röportajlarında Gökçek'i övenleri saygıyla andım.


    Benim bu memleketten bir umudum yok.

    Koyun gibi geçip gideceğiz belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaafiyet -- 4 Ocak 2008; 14:15:43 >
  • Peki Erzurum
  • İstanbul a hiç uğramayın siz bence



    Bu arada Balıkesir in neresini kazmışlar ya zaten avuç kadar yer
  • Çok haklısın arkadaşım, millet bedava içi taş dolu kömüre,makarna, bulgura bilerek muhtaç edildi, halkımız sefilleştirildi, daha kötüleri olabilir oluyorda, din adına sömürü aldı başını yürüyor, zam ustune zam sam ustune zam, geçmiş donemde 40 milyon dolar borca millet bağıdı okadar zam olurmu diye şimdi 500 milyon dolar kimsede ses yok, rezillik... yoksa ihanet mi bilmiyorum.
  • Siz sincan-12.caddeyi göreceksiniz normalde bizim fakulteyle ev arası dolmuşla 40 dakika dersimiz 8:30 da başlıyor 7:50 de dolmuşa binersem yetişirim normalide budur ama gelgörki ben sabah 6 da kalkıyorum hazırlanıyıp derken 6:30 oluyor ve 6:35 de dolmuş bekliyorum ama ne bekleme adam almıyor dolmuşa neymiş mesafe cok uzakmıs dolmuscular ozellikle kısa mesafede binen yolcuları alıyorlar böylece kısa mesafede inen yolcunun yerine bir kişiyi daha alıp daha fazla kar ediyorlar onlarda kendilerini gore haklı tabi neyse uzatmayayım dolmuşcunun beni almayacagını bildigim için ta merkeze kadar yuruyorum yaklasık 20 dk. tabi sabahın o dondurucu sogugunda ilk duraga kadar yuruyorum.bir 30 dk da ilk durakta bekliyorum yani beklemek zorundayım çünkü ilk durakta bir kuyruk oluşuyor 75 m abartısız dahada fazla oluyor bazen,işte bu imkanlarla okumaya çalısıyoruz o sabah o sogukta yüz felçi gecirecem diye acaip korkuyorum




  • Bu millete fazla bile!

    beter olsunlar diyesim geliyor ama içlerinde bizde varız.Cahiller eğitimlilerden sayıca fazla olursa cahillerin istediği şey gerçekleşir.Bu bir amaçtı politikaydı zaten.Dış kumandacıların yıllardır bozmak istemediği güzel bir oyun ve cahiller bu oyunun ana parçası.
  • Ana parçayı destekleyen kim? Güzel ülkem, güzel insanım (!).
    Aziz Nesin söyledikleri yüzünden vatan hayini ilan edilmişti.

    Edit:
    Doğruları ört pas etmek adına rekorlar kitabına girmeye aday bir milletiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brutalite -- 4 Ocak 2008; 15:18:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChaKaL_

    Balıkesir'de yaşıyorum ve senin de bahsettiğin yol problemi burda aşırı derecede var

    Şu doğalgaz döşendiğinden beri yollar berbat..


    aynen hocam hiçbiyerde altyapı yok cengiz topel caddesi üzerinde oturuyorum bi yağmur yağsa yolları sular basıyo suların gidicek yeri yok sırf paradan çalmak için yapmıyor mütahit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.