Şimdi Ara

Silent Hill (2006) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
0
Favori
5.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmin senaryosu ve karakterler Silent Hill 1'den alıntıdır. Piramid head ve diğer yaratıklar Silent Hill 2'deki yaratıklarla benzerlik gösteriyor. Müziklerin çoğu da Silent Hill 3'tendi. Umarım filmin devam bölümleri çekilir.
  • oyunu oynamadım ama film son dönemde çıkan ani ses ve sahne değişimleriyle izleyiciyi korkutmaya çalışan bir çok filmden güzeldi...

    filmde bencede bazı tutarsızlıklar var.........
  • Adamın Googleda arama yapması komiğime gitmişti

    Halâ koridordaki hemşireler favorim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiegel -- 28 Ekim 2006; 17:49:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spiegel

    Adamın Googleda arama yapması komiğime gitmişti

    Halâ koridordaki hemşireler favorim

    hemşireler
    ama yazık oldu birbirlerini katletdiler
  • quote:

    Bu filmin vcd'si ne zaman çıkar acaba?


    Film iki hafta önce gösterime girdiğine göre VCD ve DVD'sinin piyasaya sürülmesi zaman alacaktır.
  •  Silent Hill (2006)


    Bu aktoru tanırsınız bircok filmde oynamıstır Boromir olarak daha cok tanınır kendisi Truva filminde falanda oynamıstı kaliteli bir aktordur bence bu elemanı James Sunderland rolunde oynatsalar daha iyi olurdu diye düsünüyorum hem oyundan bir karakter basrolde olsa daha saglam bir atmosfer olusurdu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ..Knight..

    quote:

    Bu filmin vcd'si ne zaman çıkar acaba?


    Film iki hafta önce gösterime girdiğine göre VCD ve DVD'sinin piyasaya sürülmesi zaman alacaktır.





    film Türkiye'de 2 hafta önce gösterime girdi. Yurt dışında 1 yıl önce gösterimdeydi.

    Filmin DVD'si ise 22 ağustos'ta yurtdışında piyasaya çıktı.. BlueRay olarak bile satışta şu an..
  • S.a arkadaşlar bende ilk oyunu ve dördüncü oyunu bitirdim.Aldığım duyumlara göre de 3. oyunda çok benzerlik gösteriyormuş 1 ile.

    Filmden aradağımı fazlasıyla buldum filmin sadece oyunu oynayanlara hitap etmesi bence çok hoş olmuş bu arada dikkat ettiniz mi ilk başta etraf karanlıkken tellerin oraya gelmeden kamera üstten göstermişti yukarıda da yuvarlak bişi vardı ne olduğunu anlayamadığım(anladım lambaymış;)) onu bile aynı yapmışlar buda filmin kalitesini gösteriyor.

    Filmin sonu hakkında deişik yorumlar yapılmış.Özellikle bana kalırsa filmin sonu devartoi ve knight arkadaşın dediklerinin karışımı öldüklerini sanmıyorum orada hapsodular ama şöle bişide var herkez bi kazadan sonra puslu yere gelio burada bir çelişki var ölmüşte olabilirler yoruma açık ilk oyundada herşey bir hayalmiş adamın ölmeden önce gördüğü zaten. inş böle bişi yapmamışlardır.Hayal olması beni sarsar ama umarım devartoi arkadaşın dediği gibidir.Anlamadığım bişi var şimdi devartoi cevap yazar mısın? ölen orda kalıo dedin ya şimdi olaylar çözüldü diyelim başka bbiri yine silent hill'de ölse puslu mekanda mı kalacak yine? bunu merak ediyorum cvp yazarsan sevinirim.
    Film hakkında kötü yorum yapan arkadaşlara da çok kızdım bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonbarbaros -- 12 Kasım 2006; 12:31:26 >




  • ben silent hill oynamadım ama thief diye bir oyun oynamıştım
    orda da konusu buna benzer bir bölüm vardı
    zaman ve mekanlar aynı olmak üzere 2 ayrı boyut var
    bir boyutta normal insanlar diğer boyutta lanetlenmiş insanlar yaşıyordu
    bencede silent hill de gerçekleşen olay buydu

    film güzeldi beğendim..
  • Filmin senaryosunda son nokta:

    (Divxplanet.com'dan alıntıdır...)

    quote:

    Filmin işleyişi serinin 4 oyunundan da bir nebzede olsa bir şeyler almış. Ama ana hikaye 1. oyunun etrafında dönüyor. Aslında kendi adıma söylüyorum filmi 2. oyunun hikayesi ile çekmiş olsalardı daha iyi olurdu. Filmde 4 oyundan da bir şeyler olduğunu söyledik. Peki bunlar neler? Silent Hill 1 den senaryosunu alınmış, Silent Hill 2’den, SH4 de adı geçen bir karakter olan Walter Sullivan’ın olduğunu sanılan piramit kafa alınmış, Silent Hill 3 den dedektif rolündeki Gucci alınmış, ve SH4 den de alınan aslında hep olayların içinde bulunan dedektif rolündeki Gucci nin 4. oyundaki karakter Henry Townshend olmasıydı. Buradan da anlaşıldığı gibi 4 oyunu da bir şekilde harmanlayıp, filme aslında ana senaryoda olmayan ama oyunu sevenlerin bir şekilde de görmekten haz alacağı karakterleri filme dahil etmiş olmaları. Öyle ki piramit kafanın 1. oyunun senaryosu ile alakası yok. Ve film sonlarına doğru gördüğümüz kırmızılı hemşire filme bu da olsun mantığıyla konulmuş. Aslında bu hemşirenin rolü çok büyük. Ama sevilen bir karakter olduğunu için filmde kullanılmış.
    Senaryo açısından 2 saatte anlatabilecekleri her şeyi anlatmışlar diyebilirim. Ama 1-2 nokta var atladıkları. Aslında Alessa Dahlia nın doğurduğu bir kız değil.Dahlia onu bağlı bulunduğu tarikat için, tanrıyı yaratmak adına bir çocuğun kurban edilmesine inanıyordu. Bunu yapmak içinde üstün yetenekleriyle Alessayı yarattı. Ama filmde gerçek kızı olarak gösterilmiş. Ama doğru aktardıkları kısımda Alessa'nın yanmasından sonra hayatta kalmak uğruna kendisinin bir eşini yaratıp (Sharon) onu bırakmasıydı. Oyuna göre normal olarak Sharon bir yetimhaneye bırakılmıyor onu yol kenarında buluyorlar. Ama filme böyle aktarılmış. Alessa'nın kötü kısmı olarak lanse edilen kızda aslında filme sonradan eklenmiş. Hikayeyi anlatması açısında. Ama bence güzelde olmuş. Hikayeyi en iyi böyle anlatabilirlerdi. Sharonun filmin başında uyurgezer bir halde evine gitmek istemesi aslında Alessa'nın diğer yarısını telepatik yoldan ve ıslıklarla yanına çağırmasıydı. Bu da çok güzel düşünülmüş. Es geçilen bir konuda hemşire Lisa. Aslında oyunda Lisa Alessa'nın bakıcılığını yapıyor, ve bu kısım filmde az da olsa gösterilmiş ama gösterilmeyen nokta Lisa nın tarikata karşı gelerek Alessayı bırakmak istemesi ve aniden ortadan kaybolması. Filmdeki yaratıklar aslında kasabada yaşayan normal insanlar yalnız karakterlerimiz lanetli olduğu için onları yaratık olarak görüyorlar. Filmin son sahnesinde olan olayda gerçek anlamda çok güzel düşünülmüş. Sanıyorum ki bu Akira nın fikriydi.Aslında Rose un alt kata indikten sonra Alessaya bu kadar kısa ulaşması olmamış. Biraz daha yaratıklarla savaşabilirdi. Ama sanırım filmin süresini uzatmak istemediler.Ayrıca ana karakterin kadın olmasını nedeni Cybil ında bir bayan bir polis olması diye düşünüyorum.Yalnızlık hissini bayan karakter ile 1 kat daha arttırmak istemişler. Filmde Rose un silah bile kullanmaması da atlanmış bir ayrıntı diye düşünüyorum. Rose ve Sharonun eve gelmesi, ama ne kocasının onu neden onun kocasını görmesi güzel bir fikirdi. Bence bir nebze de olsa 2. filme bir açık kapı bırakıldı bununla. Aslında bununla anlatılmak istenen ( filmde de bir diyalogda geçen “Nefret ve intikam şeytanı doğurur” ) annesini ve kızının da lanetlenmiş olduğuydu. Ve ikisi de Silent Hill in 2. boyutunda bulunuyorlar. (3. boyut alternate olan kısım, 1 boyutta Chris’in gördüğü gerçek SH) Bunun sebebi Silent Hill’ın onlarda olmasını istediği ve amacına da ulaştığı, intikam duygusuydu. Kocasının kasabayı normal haliyle görmesi onun bir günahsız olduğunun kanıtıdır.
    Aslına bakarsanız 1-2 eksiğine rağmen 2 saatlik bir filme gayet güzel aktarılmış. Bütün olanları burada anlatmam imkansız. Ama eğer aklınıza takılan bir yer olursa yanıtlayabilirim. Teknik açıdan oyundaki en güzel olaylardan biri olan altere olma olayı güzel gösterilmiş.


    Link:http://forum.divxplanet.com/index.php?s=ed533258d0bf2ecc86f28dfae892e460&showtopic=61988&st=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 30 Kasım 2006; 17:25:42 >




  • bende oynunu oynadım. film görüntülerine bakılırsa iyiye benziyo





     Silent Hill (2006)
  • Bu filmin orijinal DVDsi kaç dakika? Bnedeki 1sa 35' , Burada yazıloan bazı şeyler yok sanki. Fragmanında Rose direksiyonu kırdığında Jeeple kızın içinden geçiyor ama filmde o sahne yok mesela. Benim DVD korsan mı
  • bence çok güzel bir film ama anlamak biraz zor karşık biraz grafikler mükemmel
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deli_mi_ne

    Bu filmin orijinal DVDsi kaç dakika? Bnedeki 1sa 35' , Burada yazıloan bazı şeyler yok sanki. Fragmanında Rose direksiyonu kırdığında Jeeple kızın içinden geçiyor ama filmde o sahne yok mesela. Benim DVD korsan mı


    Orjinal filmde de böyle bir sahne bulunmuyor. Bugün Silent Hill'in DVD'sini almayı planlıyorum.
  • Alırsan söyliyeyim kamera arkası var..gayet de güzel benim en sevdiğim bölüm sirenlerin çaldıktan sonraki durum...
  • Son zamanlarda seyrettiğim iyi filmlerden biriydi. Efektler çok başarılı.
  • Grafikleri şahane o yaratığın kızın derisini tutup çektiği bi sahne vardı o mükemmeldi
  • filmin tanıtımnda şöyle yazıyordu galiba

    ONCE YOU ENTER
    SILENT HILL
    THERE IS NO TURNING BACK
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fear Factory

    Grafikleri şahane o yaratığın kızın derisini tutup çektiği bi sahne vardı o mükemmeldi


    Sorma heba oldu kızcağız ama sapkın bir toplum olduğu için filmin mantığına göre öyle bir ölümü haketmiş Filmde bazı tezatlıklar olmasına karşın çok fazla kafa yorulmamasından yanayım. Yaşattığı gerilim bile yeter
  • izlemeyenlere siddetle tavsiye edilir
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.