Şimdi Ara

SilentBlade GT9225 Kasa Fanı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, sessiz ve de gerekli sogutma yapacak bi' fan arıyorum.. silentBlade GT9225 kasa fanı buldum, kullananlar var mı¿ varsa memnun mu acaba¿ rpm ve cfm degerlerine (1600rpm, 34 cfm) gore, inanılmaz sessiz geldi bana (19db).. gercekten de cok sessiz ses duzeyi bu seviyelerde mi? ama guvenipte alamıyorum ama eger oyleyse harika!

    Gürültü : 19 dBA (Max. RPM)
    Hız : 1600 RPM ±15%
    Hava Akımı : 34.28 CFM (Max. RPM)
    http://www.mascom.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=371:glacialtech-19-dba-1600-rpm-silentblade-gt9225&catid=99:glacialtech-kasa-fanlar&Itemid=278

    silentblade'i gormeden once asagıdakilerden birini almayı dusunuyordum:
    1) artic cooling 9225 PWM (10-24 db, 600-2000 rpm, 34 CFM)
    2) artic cooling 8 PWM (9-20 db, 600-2000 rpm, 28 CFM)
    3) artic cooling 9225 (24 db, 2000 rpm, 34 CFM)

    siz degerli forum uyelerinin tavsiyesini-gorusunu bekliyorum¿

    not:
    1) anakart fan soketim 4 degil, 3 pinli..
    2) kasaya 80 ve 92 mm fanlar uyuyor..

    ilginiz ve yardımınız icin simdiden tesekkurler:)







  • silentblade kullanmadim fikrim yok ama pm'ne buradan cevap vereyim mecburen cunku profile cep tel girmeyince pm alamiyorsun.

    quote:

    1) artic cooling marka fanların pwm modellerden birini almak.. ama benim anakartın fan girisleri 3 pinli.. pwm modellerinin ise hepsi 4 pinli.. Eger 4 pinli alırsam (mesela 600-2000 rpm), bende surekli maksimum devirde mi (2000rpm) calısır.. eger boyleyse almaya degmez cunku.. yoksa anakarttan aldıgı ortam ısısı verisine gore kendi hızınımı ayarlıyor..

    2) anakartın bios undan ayarlanabilir sanırım ama benimkinde oyle bi ozellik var mı yok mu bilmiyorum (anakartım: Asus p4s800d-x)

    3) “Sen bosver direk fan kontrolcu al” dersende, hangisini onerirsin..


    1-ac pwm fan ben aldim memnun kalmadim.anakartin 3 pin ise pwm calismaz bosuna alma.

    3-su fan kontolcusunu al amma floppy yuvasina takiliyor.floppy kullaniyor ve ikinci floppy yuvasi yoksa problem olabilir.dvd yuvasina takilan kontrolculer ise gayet pahali 100 lira ve uzeri bence o kadarina degmez.tek fan kontrol eden aletler veya ara kablolar var.kablolardan bulursan bana da haber ver en temizi o sekilde bende 3 tane var 5v 5v 9.5v'luk.

    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9516

    http://www.sanalmarketim.com/urun/52df8407039f6447212732234d0cfc4c/COOLTEK-Fan-Kontrolcusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 2 Mart 2009; 23:30:11 >




  • benim anakart üzerinde 2 adet 3 pin giriş mevcut. ikisine de aynı fandan bağladım. biostan kontrol verdim şu an devirleri kontrol ediliyor otomatik. sıcaklık arttıkça devirleri artıyor. emin misiniz çalışmadığına? bendeki kontrol pwm değilde başka birşeymi?

    edit: benim fandan 3 pinden 4 pine çevirici çıktı. bunun tersi bir çevirici mevcutmudur? 4pinden 3 pine çevirmek ?

    @capon_murat pm atıcaktım ama sanırım ayarlarında pm kabulu engellenmiş yollanmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 2 Mart 2009; 23:55:01 >
  • forumdaki konulara bir göz attım şöyle birşey geçiyor

    quote:

    3-pinli bir kasa fanı aldım, ve anakart üzerindeki 'chasis 3-pin'e taktım. Bios'tan ayarları yaptım ama kasa fanı maximum devirde dönüyor, uzun araştırmalar sonucu benim anakartın Q-fan özellikli olduğu, iki fanın kontrolü için Q-fan2 özelliğinin olması gerektiğini buldum. Tabi asus k8n'ler için bios update'ine çalışmayan bir özelliği niye koymuş onuda anlayabilmiş değilim. Şimdi tek bir fanı kontrol edebildiğim için 3-pin Y adaptörü alıp sorunu bu şekilde çözmeye çalışacağım. Belki başka birilerine yardımcı olur diye yazmak istedim.


    sanırım bendeki kontrolü sağlayan bu Q-fan özelliği. 3-pin den pwm kontrolü de mümkün değilmiş.
  • “.45 ACP” ve “theory of a dead man”:

    Pwm dedigimiz teknoloji:
    a) Sadece kendi hızını mı (600-2000 rpm gibi) kontrol etmeye yarıyor¿ (eger boyleyse AC 9225 pwm yi alıcam)
    b) Yoksa ortam ısısına gore hem kendi hızını hemde “diger fanların” hızını kontrol etmeye mi yarıyor¿

    bos floppy im var “.45 ACP” kardes.. akasa 30 lira, bana cok geldi acıkcası.. oncelikli olarak; ses sorununu, fan alıp halledemezsem, mecburen akasa fan kontrolcu ve bi' fan alcaz artık:( kablo konusunda hic bilgim yok, nerden alınır edilir, hic bilmiyorum, ama gorursem sana da haber vercem .45 ACP

    tek fan kontrol edenlerden; zalman fan mate 2’yi mı, yoksa cooltek imi tavsiye edersiniz, kullanan arkadaslar.. ayrıca cok merak ettigim bu kontrolculer kasanın icinde mi duruyor¿ resimde oyle gosteriyor cunku, icinde duruyorsa, hic pratik olmaz..

    AC PWM fan almayı dusunmemin nedeni de, diger fanlarla fiyatı aynı, ilerde kullanırım dusuncesi.. gerci ".45 ACP" memnun degilim demis ama:( son olarak, arkadaslar silentblade kullanan yok mu donanimhaber de?

    Not: Cep telefonu kaydını yaptım, artık ozelden de mesaj yazabilirsiniz beyler, acil olarak yardım almam gerekiyor.. her turlu yardıma ihtiyacım var cunku:(




  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0165

    arctic cooling af9225 sanırım işini görür. çünkü fan kontrolcüsü alsan şimdi fanı yavaşlatıcaksın kasa daha çok ısınacak sonra ısınma dan dert yanabilirsin.

    bu arctic ile ses yapan fanı değiştirirsen sesin baya azalacağına inanıyorum.
  • @capon_murat

    dostum benim kontroller anakartın özelliğindenmiş. Q-Fan2 diye bir özellik 2 fanı anakart ısıya göre kontrol ediyor. PWM için güç kontrolü diyebilmek mümkün. Anakartın üzerinden fanlara verilen güç kontrol edilerek fan hızları anakart tarafından ayarlanabilmesi.

    hepsiburada da şöyle bir ürün var. Bir incele istersen. Ben ürünü pwm ye örnek olduğu için yazıyorum piyasada birçok pwm fan mevcut.

    http://www.hepsiburada.com/akasa-smart-pwm-12cm-kasa-fani-ve-pwm-cogaltici-kablo-ak-fn053-cb002/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999453

    quote:

    Akasa'dan PWM kontrollü 12cm kasa fanı ile işlemci kullanımına bağlı olarak otomatik fan devir ayarı sayesinde sisteminizin en sessiz ve verimli şekilde soğutulması sağlanır. PWM fan teknolojisi ile sisteminiz yük altında değilken fanlar en düşük devirde dönerek kasanızda sessizlik sağlanır, sistem yüke bindiğinde ise fanlar maksimum devirde dönerek performanslı soğutma sağlanır.

    PWM Çoğaltıcı Kablo ile 3 Fanı Birden Kontrol Edin!
    Kasanızda kullandığınız işlemci soğutucusu, kasa fanları gibi PWM bağlantı ile çalışan fanlarınızı bu PWM çoğaltıcı kablo ile hep birlikte anakartın PWM bağlantısından kontrol edebilirsiniz. Bu sayede PWM bağlantı ile sistem yüküne bağlı olarak fan devri, hem işlemci soğutucunuz hem de diğer tüm PWM fanlarınızda birlikte otomatik kontrol edilecektir.


    Arctic Cooling Arctic Fan 8 PWM incelemesinde de ürün şöyle bir bağlantıya sahip
     SilentBlade GT9225 Kasa Fanı?


    sanırım 1 ile ifade edilen bağlantıyı cpu soğutucusunun fanını taktığımız yere takıyoruz. 2 ile ifade edilen bağlantıya cpu işlemci soğutucu fanına takıyoruz. 3 ile gösterilen bağlantıya da başka bir pwm fan takıyoruz. sonuçta işlemci soğutucu fanı ve 2 kasa fanı kontrol edilmiş oluyor.

    anakartını bilemiyorum ama cpu soğutucusunu beslediğin yerde 4 pin bağlantı olmalı. bu şekilde halledebilirsin gibime geliyor.ama bu durumdan emin değilim. konuya hakim kişilere onaylatırsan bu durumu iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 3 Mart 2009; 10:04:33 >




  • ayrıca bu incelemede şöyle bir sistem kurulacağından bahsedilmiş.

     SilentBlade GT9225 Kasa Fanı?


    umarım faydası olur sana. kolay gelsin
  • quote:

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0165

    arctic cooling af9225 sanırım işini görür. çünkü fan kontrolcüsü alsan şimdi fanı yavaşlatıcaksın kasa daha çok ısınacak sonra ısınma dan dert yanabilirsin.

    bu arctic ile ses yapan fanı değiştirirsen sesin baya azalacağına inanıyorum.

    CrypticNS kardes; af9225 ile 9225 pwm aynı fiyat, "yinede" ileride kullanırım dusuncesiylede olsa af9225 mi al diyosun.. ayrıca:

    mevcut kasa fanım: YATELOON D80SM-12 (2200 RPM, 27 CFM, 29 dB)
    Arctic Fan 8 PWM 'e (600-2000 RPM, 28 CFM, 9-20 dB)
    Arctic Fan 9 PWM (600-2000 RPM, 34,8 CFM, 9,5-23,5 dB)http://mini.web.tr/?x=3468
    Arctic 9225 PWM (600-2000 RPM, 34 CFM, 10-24,5 dB)http://mini.web.tr/?x=3469

    “bu arctic ile ses yapan fanı değiştirirsen sesin baya azalacağına inanıyorum.” Demissin.. gorecegin uzere su andaki zaten 29db, pwmlerde 24 dB seviyesinde.. yani ses aldıgıma degecek kadar azalmıyacak heralde¿¿¿


    quote:


    @capon_murat

    dostum benim kontroller anakartın özelliğindenmiş. Q-Fan2 diye bir özellik 2 fanı anakart ısıya göre kontrol ediyor. PWM için güç kontrolü diyebilmek mümkün. Anakartın üzerinden fanlara verilen güç kontrol edilerek fan hızları anakart tarafından ayarlanabilmesi.

    Hmmm,bBenim anakartta sanırım oyle bi ozellik yok, acıklaman icin tesekkurler.. (anakartım: p4s800d-x)


    quote:


    anakartını bilemiyorum ama cpu soğutucusunu beslediğin yerde 4 pin bağlantı olmalı. bu şekilde halledebilirsin gibime geliyor.ama bu durumdan emin değilim. konuya hakim kişilere onaylatırsan bu durumu iyi olur.

    Sonuc olarak pwm in calısması icin sanırım tek care; anakartın fan girisinin 4 pinli olması¿¿¿ bi cok kisi bi soruyu soruyodu forumda, eger cevap alabilirsek bu konuda bilir kisilerden, cok faydalı bi baslık olucak..

    beyler, eger 3 pinli anakartta pwm calısmıyacaksa; (yuksek cfm)/(dusuk desibel) oranı yuksek olan bi fan onerisi bekliyorum¿

    paylasım icin tesekkurler, saygılar..




  • Eğer benim gibi en ufak sesten rahatsız oluyorsanız ve fan kontrolcüyü sadece kasa çok ısındığı zamanlarda kullanmak istiyorsanız, benim gibi işlemci ve ekran kartı soğutucunuzu iyi alın. Bakın kasamda yedi tane fan var, Cosmos 1000 kasa. Bütün hepsinin hızı en düşük hıza alınmış halde. Hiçbir zaman da ister Crysis, ister benchmark, ister Orthos'ta işlemci testi olsun, hiçbir zaman fanlarımın hızlarını yükseltme ihtiyacı duymuyorum.

    Gürültü seviyesi de çok az durumda. Aynı odada uyuyorum. Hem de hiç rahatsız olmadan. Ben uyurken en ufak sesten rahatsız olan biriyim. Ekran kartı ve İşlemcinin soğutucuları Thermalright, çok az havayla çok iş yapıyorlar. Mesela ekran kartım overclocklu 8800 GT, 50 derecenin üstüne çıkmıyor. İşlemcim 8400 o da 45-50 arası geziyor maksimum yükte. Ama fanlarımın hızları en düşükte. Sadece bir miktar hava sesi var o kadar. Başka bir gürültü yok.

    Zaten ilk defa çalıştırdığım zaman çalışıp çalışmadığını anlamak için eğilmem gerekmişti. Çünkü ondan önceki sistemim çok gürültülüydü, thermaltake fanlar vardı.

    Benim önerim ne fan alırsanız alın, fan kontrolcünüz mutlaka olsun. PWM falan hikaye bana göre. En iyisi fan kontrolcüdür. İstediğiniz zaman istediğinizi yaparsınız. Oyun oynarken hızlandırın fanları o kadar. Ben onu da yapmıyorum :)




  • @Buzmavisi

    pc hic bisey yapmazken, cpu 55 derece, yuklenince 80'e kadar cıkıyor.. bunun icin termal macun alayım diyorum.. islemci daha dusuk bi' sıcaklıkta calısınca, performansta bi artıs oluyor mu¿¿¿ alırsam, 3-5 derecelik bi’ etkisi olur sanırım.. sonrasında “arctic cooling af9225” (34 cfm - 25db) alayım diyorum.. (su anda kullandıgım kasa fanım 27cfm – 29db degerlere sahip) eger arctic cooling gercektende sessizse (ki sanmıyorum, cunku zaten kullandıgım 29db, arctic ise 25 db), fan kontroller almaya gerek kalmaz..

    eger sessiz olmazsa da fan kontroller alırım ve boylece (hava akımı: 17- 34cfm, desibelse: 12- 25db*) aralıgındaki degerler arasında ayarlama sansım olur diyorum, yanlıs mıyım¿¿ yardımcı olursan sevinirim, bu konularda uzman oldugunu dusunuyorumda.. tabii diger arkadaslarında goruslerini bekliyorum..

    *: fan kontrolcunun, af9225 fanın voltajıyla oynayarak; (34 cfm - 25db) degerlerin yarısına kadar dusurebilecegini varsaydım¿¿¿

    Silverstone u tavsiye etmissin ama fiyatı 45 tl.. Akasa fan kontroller ise 30 tl ve ustunde de 2 tane ek usb girisi var.. sanırım akasa almak daha mantıklı, yanılıyor muyum hocam?

    bi de sen 1024 ram kullanıyormussun.. bende de 512 ddr 400 var, peki bi 512 daha alsam veya 1024 daha alsam, performansta gozle gorunur bi artıs olur mu acaba..

    saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capon_murat -- 4 Mart 2009; 14:39:55 >




  • Birde speedfan gibi yazılımla fan devir olaylarını ayarlayabiliyorsunuz,forumda otomatik çalışabilen speedfan uygulamalarıda var işinizi görebilir belki.Ben kontrolcüden çok speedfanı tercih ediyorum,hem maliyetsiz hemde kullanımı daha kolay.
  • Aynı anda iki şeyi birden sağlamak çok zordur, istediğiniz fanı alın yine de hem sessiz hem de çok hava üfleyen fan bulmak zor. Eğer fan testine bakarsanız zaten belli oluyor. Eğer fan çapı büyümüyorsa istediğiniz kadar fan alın değişmez. Şöyle örnek vereyim: Ben de artic cooling S1 Rev2 ekran kartı soğutucusu vardı, ona 2 adet 92 mm fan taktım ve hızlarını iyice arttırdım gürültülü oldu, sıcaklığım 53 dereceden aşağıya düşmüyordu. Ama sonra ikisini de çıkardım bir adet 120 mm fan taktım hızını normal yaptım: 1000 rpm civarı, 50 dereceye düştü direkt.

    Şöyle söyleyeyim, eğer işlemci veya ekran kartı soğutmayı düşünüyorsanız önce üstündeki stok heatsinki değiştirmek herhangi bir kasa fanına yapacağınız yatırımdan çok daha iyi sonuç verecektir. Çünkü aynı ebatta fan alırsanız çok bir şey değişmeyecek, yine sessiz olmayacak ve iyi soğutmayacak. yani size bir çözüm sunmayacak. Eğer işlemciniz o kadar yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa mutlaka dediğimi yapın ve fanın üzerindeki işlemci soğutucusunu değiştirin, yoksa başka türlü sonuç alamazsınız ve paranızı da sokağa atmış olursunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Birde speedfan gibi yazılımla fan devir olaylarını ayarlayabiliyorsunuz,forumda otomatik çalışabilen speedfan uygulamalarıda var işinizi görebilir belki.Ben kontrolcüden çok speedfanı tercih ediyorum,hem maliyetsiz hemde kullanımı daha kolay.

    speed fan ayarlarıını nasıl yapıyoruz acaba. biosdan "Q fanı" bulamadım menüler içinde. speed fanı kurdum. speed fan automatik karesini tıkladım. diğer ayarları nasıl yapmalıym. yani yazılım açık olmadığı zamanlarda bu otomatik olarak fan kontol edilirmi. yoksa her pcyi açılışında speet fan prog ellemi açılmalıki automatik seçeneği devreye girebilsin. o.c. yapacağımda... değerli paylaşımcılara teşekkür ederim. sorunumun Cevabını dh forum içinden buldum. sorunum çözülmüştür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xAli05 -- 2 Ekim 2010; 19:28:11 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.