Şimdi Ara

Silin şu konuyu plox op hort var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
5.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ehh mümkünse şekilsiz arkadaşlar saçma sapan mesaj atmasın.

    Neyse gelelim rehbere şimdi kimdir bu irelia. Kendisi oyunun en op herolarından biridir.Solo top kralicesi derler genelde. Eğer oynamayı biliyorsanız kimseye fail olmazsınız.

    Oynanış stiline gelelim : Kendisi item herosu olduğu için focusumuzu creeplere yapıyoruz ilk 8 9 dk kill almamız diğer rakiplere göre zor olduğu için creep kaçırmamaya dikkat ediyoruz. Öyle saçma sapan şeyler yazmak istemiyorum hani yok sonra b atıp phage alıp adamı kovalayıp kill'imizi alıyoruz falan. Gereksiz şeyler zaten ireliayı oynadıkca neler yapabileceğinizin farkına varır ve yaparsınız.


    Nedir irelianın görevi ? : Karşı takımdaki carrylere önden girmek meşkul etmek ( zaten rahat kesersiniz ) takımı tanklamak. Falan filan.

    Gelelim itemlere öncelikle solo top kasıyoruz tabiki. Yanımıza Rejuvenation Bead + 2 hp pot + 2 ward alıp lanemize gidiyoruz. Karşımızdaki junglere bakıyoruz ve ona göre ward dikme dakikamızı belirliyoruz. Genelde ganklenmezsiniz ganklenemezsiniz ama farmımızı güvenceye alıyoruz. Karşıda ww gibi bir jungler varsa wardı 7 8.dk larda dikiyoruz. Yok eğer nocturne , udyr gibi garip insanlar varsa 3 4. dk da atıyoruz. Herneyse wardlarımızın süresi bitene kadar farmlıyoruz önemli olan nokta hiç creep kaçırmamanız. Karşınızdaki atarlı bir delikanlıysa başlarda tınlamayın potlarınızı kullanın farma devam edin 6 lvldan sonrada kesmesi dahada zorlaşır. Wardlarımızın süresi bittiğinde lanemizi biraz pushlayıp b gidiyoruz. Phage + bot(bebek bot sonra bunu mercury tamamlıyoruz ) + 2 ward daha alıp yine gidiyoruz farmlamaya. Last hiti kötü olan kişiler irelia falan oynamasın derim sonra ne kadar igrenç bir hero falan diyorlar yazık oluyor. Herneyse karşımızdaki atarlı delikanlı hala devam ediyorsa atarına artık dişimizi gösteriyoruz melee'yse zaten creeplerle falan uğraşıyordur yanına gidin W nizi açın bir süre adam kendini dener genelde gerizekalıysa. Kesermiyim kesemezmiyim edasıyla dalar herneyse karizmamızdan ödün vermiyoruz phage arada slow atıyor onun slowu kaçtıgı zaman E ile yardım alıp tekrar kovalıyorsunuz adam flash bastığında ise Q ile giriyoruz falan filan . Dive girmekten korkmayın diveci zaten hero. Trinity force bitirene kadar farmlıyoruz. Bitirdigimiz zaman tekrar laneye gidip junglerinde yardımıyla kuleyi almaya calısın. Aldıgınız zaman diğer lanelere gidebilir takımla takılabilirsiniz. Zaten karsınızdaki adam top'u pushlayamaz daha fazla.

    Neyse sonra Giant Belt alıyoruz ardından brutalizer alıyoruz aldıktan sonra Warmog's armor bitiriyoruz. Sonra sırasını siz belirleyin ister Youmuyu bitirirsiniz istersenizde Atma's impaler . Atma's ı yada youmuyu bitirdiysenız bitirmemiş oldugunuz itemi bitirebilir yada duruma göre Guardian angel kasabilirsiniz. Neden guardian angel alıyoruz çünkü verdigi mr armor yeterince iyi ve respawn özelligide focus yememenizi sağlıyor. Yani Guardianı gören karşı takımda bir hüsran olur oyun bitti diye genelde. Sizi focuslamaya kalksalar bir tank kesecekler hemde herkesden cok vuran bir tank ve bu tankı 2 kere kesicekler + respawn süreside dahil. Yani sizi focuslamaya kalksalar teamfightı kaybederler. Böylece irelia işini çok daha iyi yapar. 2 3 saniye içerisinde karşı takımdaki carryi kesebilirsiniz. Kritik noktalarda malkoçoğluculuk oynamayın çok gördüm bizim takımda 20 5 oynayan bir irelia bizim takımı taşıyor ve gör görelimki adam aldıgı killerle bir havaya giriyor anlatamam. Kendini ilah sanıyor 5vs1 atlıyor ölüyor ve takımını kaybettiriyor ardından bağırmaya baslıyor noob team diye. Anlamıyorum onları.


    Skiller : Önce W maxlıyoruz. Sonra E. Sonra Q
    Neyse
    Rune olarak : 3 devasal runeyi AD alıyoruz
    9 kırmızı runeyi : armor pen
    9 sarı rune : armor. (İstersenız per lvlda olabilir )
    9 mavi rune : magic resistance ( İsteyen per lvl alabilir )

    Masteries'e gelince fotograf falan koyamayacağım tipik off tank masteries olabilir yada jungle masteries olabilir siz bilirsiniz. Ya 9-21-0 yada 0-21-9 yada 0-9-21.

    Fotoğraf falan filan koymadım açıkçası çok uğraşmadım hemen yazıverdim öyle zaten süse püse gerek yok anlama kapasitesi olan anlar.

    Haydi bay bay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 2 Mart 2013; 20:26:41 >







  • özen gösterilmemiş yetersiz kuru okuyunca insanın icini sıkan bir rehber burdan örnek almanı isterim

    http://forum.donanimhaber.com/m_51532962/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: healheal

    özen gösterilmemiş yetersiz kuru okuyunca insanın icini sıkan bir rehber burdan örnek almanı isterim

    http://forum.donanimhaber.com/m_51532962/tm.htm


    Adam yazmış ne güzel yav Allah Allah bir alemsiniz.
  • öyle demeyin adam türkiye 6. sı
  • Adam kendini gerçekten uber biri zannediyo. Kişilik bozukluğu diye buna derim. Rehberde baya kötü. Benim rehberlerimden bile kötü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok---

    Adam kendini gerçekten uber biri zannediyo. Kişilik bozukluğu diye buna derim. Rehberde baya kötü. Benim rehberlerimden bile kötü.


    eee ben ne dedim uğraşmadım fazla öyle yazdım anlayan anladı dedim anlama kapasitesi olan anlar dedim kapasite yoksa sende ben napayım.


    Ha bu arada sıkmış sıkmamış orası benı ilgilendirmez rehber yazıyorum lunapark hikayelerimi değil. Kısa ve öz yazdım daha ne yazabilirimki ? İreliayla nasıl fantazi yaparsınız ? yada ne yazayım alın ireliayı gidin solo topa vurun kırın kesin mi deyim ? Bunlar sizin oynamanızla gelişecek şeyler benım anlatmamla değil ben sadece item rune masteries yazdım ireliayı kısaca tanıttım neler yapabilir onu anlattım daha ne yazayım ? Hayat hikayesini falanmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 11 Ağustos 2011; 16:39:08 >
  • Öyle yazmakla rehber yapılmaz. Dediklerini gayet iyi anlıyorum merak etme mantıklı bulduğum 2 3 noktada var ama durup '' KAPASİTESİ OLAN ANLAR '' falan yazman hoş değil.
  • Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok---

    Öyle yazmakla rehber yapılmaz. Dediklerini gayet iyi anlıyorum merak etme mantıklı bulduğum 2 3 noktada var ama durup '' KAPASİTESİ OLAN ANLAR '' falan yazman hoş değil.


    Ben buraya uzun uzun anlaşılırda yazsam bu forumdakiler anlamaz zaten millet anlasın diyede yazdıgım yok mola verdim sıkıldım yazdım. Zaten hala niye özentisiz yazılmıs demekte diretiyorsunuz yazdım yani alta uğraşmadım diye zormu anlamak bunu bu kadar. Dedim ben garip mesaj atıcaklar yazmasın ben kimseden rehber nasıl yazılır beğendinizmi beğenmedinizmi diye tavsiye almak istemedim. Yani beğenmediysen bu dediklerimi görürsün çıkarsın mesaj yazmazsın sıkıntıdan yazılmış birşey ben dedimmikide arkadaşlar eksigim varsa tamamlayın yada dedimmi beğendinizmi diye ? Yoo eee problem ?

    Hani ben örnek verdiğiniz rehberide okudum adam E maxlıyor. Şimdi bu adam roman gibi yazsa ne olacak ? Çokmu faydalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 11 Ağustos 2011; 17:03:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.
  • Ben o rehbere daha bakmadım bile. Yani genellemeler yaparak başkasına gönderme yapmayı bırak. Git adamın kendisine söyle. Sonuna kadar okudum rehberini dediğim gibi mantıklı şeyler var gerçekten fakat benim bozulduğum kısım '' KAPASİTESİ OLAN ANLAR NAPIYIMEA YNİEAE '' diye yazman. LoL oynarken forumda pek bi şımarık olsamda oyunda her leveldan adamla oynuyodum. Bunu niye yazdım gerçekten bilmiyorum. Fazla tankard dinliyorum. Ramazan ramazan bismillah...

    http://leaguecraft.com/strategies/guide/11826-a-very-detailed-ezreal-guide.xhtml

    Örnek rehber olarak buna bak derim mesela. Item buildini pek sevmiyorum fakat birçok detaya girmiş. Öyle aman aman resimde yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnarok--- -- 11 Ağustos 2011; 17:21:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erayyirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.


    Yani yok kişilik bozuklugum falan forum bozdu benı yoksa böyle değilimdir. Hani diyorum ya yazsan başka nasıl yazacaksın ? Söylesin arkadaş böyle yazsın desin. Daha ne yazabilirim irelianın donunun markasınımı ? Kan grubunumu ? Yoksa okudugu okulumu. Hani ireliadan hoşlanan oynamayı seven adam okur benım çoğu rehberi okudugum gibii.

    @Ragnarok

    Onu yazmamın sebebi forum. Tahmin ediyordum 1 kaç kişinin gelip saçma sapan şeyler yazacağını ona önlem olsun diye yazdım ama fayda etmiyor. Bu forumda ne zaman birşey anlatmaya calıssam kimse anlamadı bunuda onun için yazdım. Hani yani alınma ama yarası olan gocunur derler öyle olmadıgını düşünüyorsan alınma üstüne.

    Benım detaya inecek vaktim yokki bunu 5 bilemedin 8 9 dk da yazdım. Gösterdiğin rehberi yazmaya calıssam 15 20 gün falan oyuna giremem heralde. O kadarda yazmış o adamda ben onu okuyacağıma ez oynarım ezraeli öğrenir prosu olur itemlerimi kendim yapmaya baslarım bile. Cok gereksiz o kadarı insanlar az öz olanı okurlar böyle 15 20 sayfa olanı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 11 Ağustos 2011; 17:36:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erayyirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.


    saten lafım sadece karşılaştırmaydı bunda 5 6 konu once yazılan başka bi irelia rehberiyle kıyaslayınca yanına bile yaklaşamıo bneim lafım sadece oydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok---

    Ben o rehbere daha bakmadım bile. Yani genellemeler yaparak başkasına gönderme yapmayı bırak. Git adamın kendisine söyle. Sonuna kadar okudum rehberini dediğim gibi mantıklı şeyler var gerçekten fakat benim bozulduğum kısım '' KAPASİTESİ OLAN ANLAR NAPIYIMEA YNİEAE '' diye yazman. LoL oynarken forumda pek bi şımarık olsamda oyunda her leveldan adamla oynuyodum. Bunu niye yazdım gerçekten bilmiyorum. Fazla tankard dinliyorum. Ramazan ramazan bismillah...

    http://leaguecraft.com/strategies/guide/11826-a-very-detailed-ezreal-guide.xhtml

    Örnek rehber olarak buna bak derim mesela. Item buildini pek sevmiyorum fakat birçok detaya girmiş. Öyle aman aman resimde yok yani.


    If you notice for example sions stun is coming at you then you can arcane shift away to atleast increase the gap between you and sion so maybe he won't get any hit's in or you can make it to tower range, it's hard to master this but i thought you should know it.

    Ciddi ciddi okumayı planlıyordumda buradan sonra fazla okuyasım gelmedi , çünkü gayet 200 winli insanların bile yaptığı bir şey bu.Yinede yer imlerine ektim bir ara okurum heralde.




  • Her levela hitap ediyor rehber ondan başarılı. Bende ezreal almadan önce okumuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok---

    Her levela hitap ediyor rehber ondan başarılı. Bende ezreal almadan önce okumuştum.


    Birde şöyle düşün ben o rehberi okumaya kalkışsam 1 gün oyuna giremem. Rehberi okumak için harcadıgım vakitte ezrael alır prosu olur üstüne bi 6300 para daha kasar yeni hero alırım. Hani rehber şudur biri kafasına takmıştır irelia ister sevmiştir bir şekilde adam girer rehbere bakar irelia neler yapabiliyor görevleri nedir hangi itemler yararlı olur skilleri falan kısaca öğrenmek için girer. Daha fazlasına gerek yok sadece vakit israfı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLProjectoR -- 11 Ağustos 2011; 17:53:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: healheal


    quote:

    Orijinalden alıntı: erayyirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.


    saten lafım sadece karşılaştırmaydı bunda 5 6 konu once yazılan başka bi irelia rehberiyle kıyaslayınca yanına bile yaklaşamıo bneim lafım sadece oydu.


    Saten ?
    "Merhaba, bu ilk rehberim. Beğendiğim bir İngilizce rehberle kendi tecrübelerimi bir araya getirerek oluşturdum rehberi."
    Hani böyle Hon'un grafikleri çok iyi lol ün kötü , lol kaka hon da best !! diyen tipler vardır , her şeyi grafiklere göre yargılayıp içeriğe bakmaz (ki hon un grafikleri gayet berbat , 2 blur effect i ve reflect ile güzel olmuyor yani grafikler , oyun bildiğin 9-10 dakikada indi.)
    Bir karşılaştırma yapacaksan adam gibi ikisinide okursun , sonra ikisinin eksi ve artı yönlerini yazarsın , gelip "AMA RESIM YOK KI BUNDA ??" dersen bu pek adil olmaz.Mesela ben senin adın healheal olduğu için sana saygı göstermiyorum ve hiç oynamamıza rağmen kötü oynadığını iddaa ediyorum, bu sana adil geliyor mu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: healheal


    quote:

    Orijinalden alıntı: erayyirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.


    saten lafım sadece karşılaştırmaydı bunda 5 6 konu once yazılan başka bi irelia rehberiyle kıyaslayınca yanına bile yaklaşamıo bneim lafım sadece oydu.


    BUndan 5 6 konu önceki irelia rehberinde adam ilk E'yi fullemiş. Ben böyle birşeyi kaldıramam istediği kadar özenle yazsın daha oynadıgı heroyu bilmeyen birinin rehberini okumam. Sen okumuşsun demekki ireliayı sende bilmiyorsun böylece adam senide etkiledi ve noobların sayısı çoğaldı. Zararlı çıkan biziz.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erayyirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.


    Yazmaman daha iyi olur o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor


    quote:

    Orijinalden alıntı: erayyirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tormintor

    Gerçekten özentisizi bir rehber. Kimse kalkıpta bunu okumaz. 2 cümle sonra sıkılır.


    Her ne kadar yazan kişi kişiliği bozuk bir insan olsa da gerçekten okumak isteyen insan okur , bir guide yazsam bende böyle yazarım büyük ihtimalle.


    Yazmaman daha iyi olur o zaman


    Senin yazcağın resimli süslü püslü rehberden ziyade erayın rehberini tercih ederim. Arkadaşı olduğumu düşünme aramız baya bi bozuk fakat bu onun oyun bilgisini inkar etmem anlamına gelmez yani.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.