Şimdi Ara

silindir bloğunu taşlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar bi babacan bana şu silindir bloğunu taşlamanın ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını sölesin bi zahmet şimdiden sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banban10,5 -- 28 Ekim 2006; 17:03:10 >



  • Oluşan kurum ve pisliği temizlemek için yapılan bi işlem. Makinayla yapılıyor, kısacası yüzeydeki kurum ve pislik taşlama yapılarak atılıyor. Genelde LPG li motorlarda zamanla oluşan kurumu,pisliği bu sistemle temizliyorlar.
  • çok sağol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Oluşan kurum ve pisliği temizlemek için yapılan bi işlem. Makinayla yapılıyor, kısacası yüzeydeki kurum ve pislik taşlama yapılarak atılıyor. Genelde LPG li motorlarda zamanla oluşan kurumu,pisliği bu sistemle temizliyorlar.



    hocam motor ömrünü neden hangi sebeple kısaltıyor?
  • Zamanla aşınıyor,yıpranıyo motorlar... LPG kullanan motorlarda ise LPG yağlamayı benzin kadar güzel yapamadığı için zamanla kurum oluşuyor,pislik oluşuyor. Diğer motorlarda motorun kalitesine , yağın zamanında değiştirilip değiştirilmemesine göre, kullanıma göre motorda zamanla yıpranma,kirlenme oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Zamanla aşınıyor,yıpranıyo motorlar... LPG kullanan motorlarda ise LPG yağlamayı benzin kadar güzel yapamadığı için zamanla kurum oluşuyor,pislik oluşuyor. Diğer motorlarda motorun kalitesine , yağın zamanında değiştirilip değiştirilmemesine göre, kullanıma göre motorda zamanla yıpranma,kirlenme oluyor.


    onu sormamıştım silindir kapağını taşlamanın ne gibi zararı var. yani kapağa yaptığı etki nedir..*
  • Bir zararı yok, zaten mecburen yapıyosun, yoksa pahalıya patlıyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Oluşan kurum ve pisliği temizlemek için yapılan bi işlem. Makinayla yapılıyor, kısacası yüzeydeki kurum ve pislik taşlama yapılarak atılıyor. Genelde LPG li motorlarda zamanla oluşan kurumu,pisliği bu sistemle temizliyorlar.



    Hocam ne alaka kurum temizleme yok öyle bir $ey o zaman tel firca ile bicakla temizlenebilir pek ala sizin dediginiz gibi olsa!!!!
    $imdi soru aynen $u...

    s.a arkadaşlar bi babacan bana şu silindir bloğunu taşlamanın ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını sölesin bi zahmet şimdiden sağolun


    Silindir blogu yani blok ta$lama yalnizca yüzeyinde egilme ve paslanma su kanallarinda görülür! ve yüzeyde herhangi bir darbe varsa hafiften ta$lanir...

    Silindir kapagina gelince! Ta$lamaktaki gaye ISInan bir malzeme egilir veya bükülür,tabi bunun yaninda yukarida verdigim örnkler aynen silindir kapak icinde gecerlidir.

    Yoksa zevk icin ta$lanmaz!

    Gelelim fayda ve zararina!

    her ikisinden birini ta$larsaniz silindir ile kapak arasindaki hacim daralir buna uygun silindir contasi takilmasi gereklidir,tabi bu cok ta$lanirsa!!!!!

    Az ta$lanirsa bir $ey olmaz normal contasi takilir...

    Bu arada LPG"li motorlar benzinli motorlara kiyasla daha cok ISInan ve bu ISInmadan dolayi silindir contasini cok cabuk yakiyor yoksa uzun ömür veya kisa ömür yada yaglamada ne alakasi var!

    Eski motor yani rektefe yapilmi$ bir motoru sorun bakalim kac tamirci tork metre ile silindir kapagini ve firmasinin verdigi düzende SIKAR!!!!!!!!

    Ancak karburatörlü motorlarda diaframlarin ve lastik olan kisimlari kuru oldugundan cok cabuk eskiye bilir.
    Bunada cözüm arada bir benzinle arabaya binilmesidir.

    Lpg li aracin sadece biraz güc kaybindan bir ba$ka hic bir tehlikesi yoktur.

    Ha LPG tehlikelimidir degilmidir bu sorunun topigi ayridir insaallah ordada yazar tarti$iriz.

    Hepinize saygilar sunarim....




  • lpg kullanılan motorda kurum olmaz...lpg kurum yapmaz...
    lpg kullanan motorun yagına bakın ılk gunkı gibi
  • silindir taşlamayı benim bildigim iki sebebtem yaparlar

    1. motor silindir hacmini artırıp motor gücünü artırmakki bunu yapınca pistonlar vs. ona göre yeniden secilip uygulanır.

    2. motor rektefiye girince şayet silindirlerdeki aşınma taşlama ile kurtarılacakdüzeyde ise masraftan kacınılıp taşlanır ve taşlama ölsüne göre segman gerekirse piston alınır sonucta her iki yöntemdede motor ömrü daha kısa olur.

    kapak taşlama ise genelde aracların hararet yaptıktan sonra conta yakması sonucu meydana gelen deformosyonları gidermek için yapılıyor. bubub bir ölcüsü var eski arabalarda işaret vardı yenilerde varmı bilmiyorum o işarete kadar taşlama toleransı vardı oraya geldiğinde yeni kapak almak gerekiyordu.
  • performan hava fıltrelerı derecelı eksantırık mıllerı takanlarda sılındır kapagını taslatıp daha ıyı bı conta takıyorlar...daha verımlı oluyormus
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ankara33

    silindir taşlamayı benim bildigim iki sebebtem yaparlar

    1. motor silindir hacmini artırıp motor gücünü artırmakki bunu yapınca pistonlar vs. ona göre yeniden secilip uygulanır.




    artık dayanamadım çakma kullanıcı adı aldım bunnarı yazmam gerek....

    kardeşim silindir kapağnı taşlayınca silindir hacmi büyür mü küçülür mü???
    bi düşün bakalım.

    silindir kapağında yanaklar taşlandığında motor hacmi belli bi oranda küçülür.küçülür ama vermi artar.taşlanan kapak eski kapağa göre piston kafasına daha yakın olacağından sıkıştırma oranı artar,böylece daha az yakıtla daha çok güç alırsın...

    olay bundan ibaret.

    ayrıca feykim.zamanında forumu eğlendirmek için giriyodum bu kullanıcıadıyla.geçmiş msjlarıma bakarsanız annarsınız.yöneticiye sölemeyin haa daha 6 gün cezam var bu nikle idaretmem gerek




  • heheh tabıkı taslandıgında kuculur zaten sılındır hacmı neye gore hesaplanıyor sanıyorsunuz bır motordakı yanma odalarının hacmı ıle dıyelımkı elımızde 1.6 4 sılındırlı motor var mesela benım kartal tam 1.6 lıtre degıl 1581 ml 1.6 lıtre dıye gecer bız bunu bıraz taslarsak 1500 hatta 1400 lere kadar dusurebılırız dah az yakar (orjınal 1.4 den fazla) ama daha az guc verır tabıkı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bal_975

    heheh tabıkı taslandıgında kuculur zaten sılındır hacmı neye gore hesaplanıyor sanıyorsunuz bır motordakı yanma odalarının hacmı ıle dıyelımkı elımızde 1.6 4 sılındırlı motor var mesela benım kartal tam 1.6 lıtre degıl 1581 ml 1.6 lıtre dıye gecer bız bunu bıraz taslarsak 1500 hatta 1400 lere kadar dusurebılırız dah az yakar (orjınal 1.4 den fazla) ama daha az guc verır tabıkı..




    daha az güç vereceğini hesaplamadan söylemek yannış olur.silindir hacmi düştükçe ürettiği gücünde düşmesi beklendik bi olay.ancak sıkıştırma oranı da arttırıldığı zaman tahmin edilmeyen değerlere ulaşıyor motorun verimi.
    yani şöyle diyeyim.benim arabanın motoru 455ci 7500cc.bu motorun elden geçmeden önceki sıkıştırma oranı komik gelebilir ama 8in altındaydı ve motor 220 beygir.başka hiçbişeyinideğeştirmeden yannızca sıkıştırma oranını 11.5 e çıkardık şuan 830 beygir(tererdeki değil motordaki).kapak taşlama bu kadar değiştirebiliyo değerleri




  • zilandiloy88 wayy bea hocam neler dıyorsun sen..ona lpg koy sen ıstersen..gecenlerde lpg forumlardın okumustum lpg nın sıkıstırılma oranı benzıne gore yuzde 10 daha fazlaymıs yanı 10:1 olan sıkıstırma oranı 11:1 yapılabılır adamın tekı yapmıs 5000 cc lık motora daha fazla gul aldım hemde daha az yakmaya basladı dıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.