Şimdi Ara

Silindir kapak contasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunu açmadan öğrenmenin bir yolu yokmu? Sadece açıp bakma ücreti yokmu nedir arkadaş bu.

    Aracım Opel borular sisiyor bir usta conta yanmış derken öteki opellerde normal durum diyor.duman çok sikistirmadikca hararet şu eksiltme vs yok.


    Araç 90 dereceyi hiç geçmiyor 90 a geliyor orda kalıyor 2 saat trafikte bile. Anlayan varsa beri gelsin.

    Suya yağ karıştırdı soğutucu değişti. Şimdi yağ pompası contası da deisecek. Birisi contadan yağ kaçırır diyor öteki contadan yağ kaçırmaz ama sistemde hava var diyor. Birisi test kiti LPG'li araçta sağlıklı sonuç vermez diyor.

    Ne yapsak yokmu bu işin ustası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga -- 28 Haziran 2021; 21:25:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Yağ soğutucusu değiştikten sonra soğutma suyu hortumları değişmediyse hortumların şişmesi normaldir. Malzeme yağı yiyince önce kendini salmaya başlar, sonra deformasyon artar ve patlamalar, kaçaklar başlar. Temizlik maalesef çözüm olmuyor.


    İyi ve deneyimli bir usta incelerse size %99 ihtimalle conta olup olmadığını söyler. Yok eğer ispatlı sonuç isterseniz conta test kitleri var, Würth'ün de test kiti var, bulursanız özellikle Würth kit ile yaptırın. LPG regülatörünüz sağlamsa ve araçta su eksiltme yoksa yanlış sonuç vermez. Ha eğer illa kesin sonuç istiyorum derseniz LPG'yi depodan kapatın, hortumlardaki LPG bitinceye kadar motoru çalıştırın, ardından aracı soğumaya bırakın, motor soğuyunca tüm soğutma suyunu boşaltın, saf su ve biraz antifriz ile yeniden doldurun. LPG kapalı şekildeyken benzinde 300-500 km yol yapın. Ardından conta kaçak testine sokun. Net cevabı alırsınız.


    Eğer araçta beyaz duman yoksa, hortum kenarlarından su sızdırması gibi bir durum yoksa, genleşme kabında veya radyatörde motor soğuduktan sonra ekstra basınç yoksa %99 ihtimalle conta sağlam. %1 de yanılma payı olsun.


    Bence sizin soğutma suyu hortumlarını değiştirmemişler, sistemi temizleyip aynı hortumları takmışlar. Hortum şişmesi bundan dolayı oluyor.


    Soğutma suyuna soğukken baktığınızda üstte yağlı tabaka görüyor musunuz?





  • Suya yağ karıştı ise motorun onu tamamen atması 3 ayı bile bulur. Arkadaşın dediği gibi hortumların değişmesinde fayda var. Ciddi kafa karışıklığına sebep olacak kadar sıkıntılı bir iş. Eğer işin içinden çıkamazsanız çok para harcamak yerine üst kapağı kaldırım contaya baktırabilirsiniz hem motorun içindeki durumda ortaya çıkar. Üst kapak sökmek çok zahmetli değil, kapak contası da çok pahalı değil işin içinden çıkamazsanız son çare bu. Yoksa orası mı burası mı derken çok para harcatır size.

  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Yağ tabakası var ama az bazısı sistemden diyor bazısı yağ pompası oringi diyor bazisida conta diyor cozemedik

    LPG'de daha çok oluyor bu durum temizlikten sonra 1 hafta sadece benzinde kullandım yağ neredeyse yoktu.

    Acaba LPG ısısı artınca ney genlesiyor onu cozebilsem ogrenicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga -- 28 Haziran 2021; 22:21:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cemalnalga C kullanıcısına yanıt

    Araç ne? LPG kit markası ne?


    Atiker regülatör taş çatlasın 200 TL. Regülatörünüz 5 yıldan eskiyse gözü kapalı değiştirin. Tamir takımıyla yenilemek de mümkün elinizden geliyorsa daha hesaplı çözersiniz. Neden regülatörü söyledim? Çünkü motor soğutma suyuyla tek bağlantılı olan LPG parçası bu söylediğim LPG regülatörüdür.


    Fakat regülatörde kaçak olması soğutma suyunda LPG kokusuna sebep olur. Koku yoksa muhtemelen problem yoktur denebilir.


    Tahmin ettiğim gibi soğutma suyunda yağ tabakası var, konunun çözümü %99 olarak soğutma suyu hortumlarının değişimi ve 3-4 defa sistem temizliğidir. Yerinizde olsam şimdilik başka bir problem aramam.


    İşlem adımını ters yaparlarsa yaptığınız tüm emek boşa gider. Önce 3-4 defa güzelce temizlik, ardından hortum değişimi, yeni soğutma suyu ve ardından 2-3 defa daha soğutma suyu değişimi. Bu kadar çok olmasına gerek var mı? diye sorabilirsiniz. Evet var. Böyle kıllatmazsanız 6-12 ay içinde tekrar hortumlarınız şişer.


    Bu arada LPG'de daha çok oluyor benzinde az oluyor kısmı yanlış gözlem. Siz aracı LPG'de de kullansanız benzinde de kullansanız soğutma sistemi aynı şekilde çalışır. Borularda ne yol değişir ne de miktar değişir. 1 hafta yağ olmaması hortumların emdiği yağı soğutma suyuna yavaş yavaş vermesinden ve kenarda köşede kalmış yağın sisteme dahil olmasından kaynaklanır. Yağlı tencereyi suya tutun yağ bir miktar azalır, tekrar suya tutun suya yağ karışmaya devam eder. Aynı mantık.


    Hortumlar komple sökülerek tüm metal soğutma sistemi aksamın içten hekzan ya da türevleri hafif olmak koşuluyla yağ çözücü madde ile temizlenmesi lazım. Basitçe balata spreyi ile bile temizlenebilir. Tüm sistemin birkaç kez hafif antifrizli saf su döndürmesi lazım. Ardından yeni hortumlar, ardından birkaç kez temizlik daha.


    Elinizden geliyorsa işin büyük kısmını kendiniz bile yapabilirsiniz.





  • Atiker grand fast hocam LPG 2017 senesinde takılmış en azından tankta öyle yazıyor. Dediklerinizi not ettim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.