Şimdi Ara

Silinebilir (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence sende kesinlikle özgüven sorunu var , bunun arabayla filan alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

    Bence sende kesinlikle özgüven sorunu var , bunun arabayla filan alakası yok.

    Katılıyorum arkadaşa araba kullanmak zevktir ya insan araba kullanmaktan korkar mı?
    Sınıf arkadaşımız bize arabasını verince sevinçten uçuyoduk ilk sürüşümde trafiğe çıktım hem de uğurmumcu yolu Kartalda oturduğuna göre biliyosundur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VIPERBOLD2

    yaş 14 araba sürmeyi biliyorum ondan basit ne var ? trafikte kontağı kapama firene bas vitesi boşa al alla alla.

    yaş 14 işte sorunun içindeki gizli cevap






    çözüm:bence heyecan yapıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SoğukZebani

    quote:

    Orijinalden alıntı: VIPERBOLD2

    yaş 14 araba sürmeyi biliyorum ondan basit ne var ? trafikte kontağı kapama firene bas vitesi boşa al alla alla.

    yaş 14 işte sorunun içindeki gizli cevap






    çözüm:bence heyecan yapıyorsun

    yaş 14 zaten niye saklıyım reis. heyecan yapmam hiç :D
  • Bu kadar sıkıntı yapma kendıne ya çok kasıyosun kendını valla ben bıle okurken strese gırdım he rahat ol bıraz al arabayı tek başına ben bunu surerım de ya gıt boş bir yere sureklı dur kalk yap sag sol yap anı manevralar yap taş yada ağaç aralarına park etmeyı dene yokuş biyer bul biraz yokuşta dur kalk yap surersın korkun olmasın
  • Arkadaşlar cevsplar içn teşekkürler tekrar. Lakin belirteyim psikoloji okuyorum ben zaten. Hani teşekkür ederim tavsiyeleriniz için psikoloğa gitmem konusunda filan ama zaten öz eleştiri yaparak anlattım olayı size. Bu konuda özgüven eksikliğine sahibim dedim baştan zaten. Ama çok olumlu teşvik edici yorumlar aldım inşallah yemek yeyip çıkıyorum kuzenimle bir iki saate. Kullanacağım bu sefer kendime güveniyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VIPERBOLD2

    yaş 14 araba sürmeyi biliyorum ondan basit ne var ? trafikte kontağı kapama firene bas vitesi boşa al alla alla.

  • Kimse anasının karnından araba sürmeyi bilerek doğmamıştır.
  • Araba kullanmak zor bir şey değil . Panik , endişe olmasın sakin kullan yeter . 14 yaşındayım arabayı rahat kullanıyorum zor bir şey değil gerçekten . Kendine güvenin olsun her yerde sürersin
  • trafikte o kadar gerizekali insan sürüyor hocam hergün birilerinin canlarına teşebbüs ediyorlar hemde sürersiniz merak etmeyin.kimse anasının karnından öğrenmiyor.çok kolay araç sürmek bende sizin gibiydim 2010 aralıkta aldım ehliyeti manuelnası kullanıcam edicem bimnemne kurs aracıyla 120 bile bastım (abartmıyorum) millet parkurda çalışırken ben otobanda çalıştım
  • Sizinkisi tamamen psikolojik bir sorun. İlerde evlenince malum işi de yapamıyorum, utanıyorum dersiniz.


    Ben de çok tedbirli ve kontrollü bir insanım yapım gereği ama trafiğe çıkıp alışma süreci 1 haftayı geçmemişti. Acemi olduğunuzu da belli etmekten korkmayın. Kimsenin laf etmeye hakkı yok.
  • Benzer problem bende de vardı.Ehliyeti aldıktan sonra 4-5 ay trafiğe çıkamadım hiç.Şehir dışı kullanıyordum sadece.Daha sonra babamın iş yerine gittim 2 ay boyunca.Orada iyice kavradım olayı tabi.Şimdi sürüşümü babam bile beğeniyorsa sıkıntı yoktur bence.

    Yolu hizalayamama gibi probleminiz var sanırım.Bunun için silecekleri kullanabilirsiniz.Mesela benim araçta sileceklerinin kıvrımlı olduğu yerden hizalayınca sağ tekerler çizginin üzerinde oluyor.Direksiyona hakim olursan km.'lerce çizgi üstünde bile gidersin.Çizgi yok ise hislerine göre hareket etmelisin.Atıyorum şehir içi yol 2 şeritli ise çok sağa yanaşma ama çok sola da gitme.Yavaş sürersen daha iyi kavrarsın.

    Yokuşta kalkmak için debriyaja basıp vitese attıktan sonra ayağın frende olsun.Ayak hala frendeyken debriyajı yavaşça kaldır.Tam titremeye başladığında ayağını çek frenden.Sonrası kalkışı rahatça yaparsın.Sürekli tekrarlarsan bu sorunu da çok rahat aşarsın.

    Arabaya vurmaktan da korkma.Dünyanın sonu değil ya.Öyle böyle öğreneceksin.




  • Bendede bazen trafikte korkuyorum aslında öyle degildim ama ehliyetsizken ufak bi kaza yaptım hafif bi korku oldu
  • Arabanın hacmi ile ilgili sıkıntın varsa boş bir alanda arabanın genişliğinden 30-50 cm daha fazla olacak şekilde 2 direk dik ve arasından geç. Daha sonra arabanın uzunluğundan 1- 1,5 metre daha uzun olacak şekilde 2 kova, bidon, direk vs. koyarak paralel park yap defalarca. Araçtaki konumuna göre göz kararın oluşur.
  • Arkadaşlar son durumu yazıyorum. Dün gidip süreceğimi yazmıştım. Gittim, harika bir deneyim oldu benim için neler yaptım oraya geçelim.

    He birde geçmeden yapmayın arkadaşlar etmeyin. Yahu tamam ben zaten söyledim bu konuda cesaretsiz olduğumu belli olaylar geçirdiğimi önceden. Yani psikolojik bilmem ne yok sen evlenince de o işi yapamazsın Yapmayın psikolojik teşhisler böyle pat diye konulmuyor hatta konulmuyor. Neyse oraya geçmeyelim. Tabi ben yinede teşekkür ederim dikkate aldığınız için.

    Herkesin her yorumunu dikkate aldım ve gittik ailemle bir açık otoparka içinde hiç araç yoktu ve hafif yokuştu arabayı geriye kaçıracak kadar. Bizimkiler indi yeşilliklerde termostan çayını içerken ben aldım arabayı tek başıma huyunu suyunu öğrenmeye çalıştım. Öncelikle özgüvensizliğimin kaynağı olan bu debriyaj nasıl kullanılır kısmını ciddi ciddi kendi kendime keşfettim. Bütün cesaretim bundan sonra geldi zaten. Arabayı el firenli ve frensiz bir şekilde durdurup durdurup kaldırdım yokuşta bunu oturtmaya çalıştım. Sonra park çizgilerine düz bir şekilde parketmeye çalıştım yarım saat boyunca. Açıkçası geri geri girerken ciddi bir şekilde zorlandım ama sonuna doğru kabiliyetim arttı.

    Zaten benim ulaşmak istediğim sonuç araca hakim olma noktasıydı arkadaşlar hani kazadan korkuyorum ama bisiklet sürerken de kaza olabilir. Demeye çalıştığım şey araca hakim olamayışımdı. Nasıl çalıştığını tam kavrıyamıyordum. Şimdi en azından fikirlerim oluştu.

    Sonrasında park yerinden çıktım virajlı yollarda sürdüm ve bu sefer yavaşta sürmedim cidden otoparktaki alıştırmalardan sonra araca çok daha ileri bir özgüvenle sürdüm aracı. Hayatımda hiç 100 km yapmamıştım beşinci vitese atmamıştım bunları da yaptım. Trafiğe çıktım. Burada fransızlar her dakka kasis koyuyolar şehir içinde onlarda da zorlanmadım ne bileyim vites inip çıkmada.

    Özet olarak tek başına aracı keşfetme çalışmalarım psikolojik olarakta beni çok ileri bir noktaya götürdü ve tekniksel açıdanda bir çok şeyi kavramama vesile oldu. Şu an benden bir tavsiye istense tek başına pratik yap derdim şu aşamada.

    Herkese tek tek çok teşekkür ederim bana cidden cesaret verdiniz motivasyonum arttı bu günde çıkıp gezeceğim. Arabanın hacmiyle ilgili yorum yapan arkadaşların dediklerini de inşallah deneyeceğim. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.

    Benim gibi korkuları olan arkadaşlara not: Temel seviyeden sonra aracı tek başına boş bir alanda pratik yapın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

    al otomatik vitesli araba gitsin ne üzüyosun tatlı canını, ehliyetinide almışın işte,, bu otomatiklerde yokuş kalkış destek sistemi olanlar var geriye kaçırmıyor

    +1 ACEMİLER ÖNCE OTOMATİKTE araca hakim olmayı öğrenip

    ardından vites değiştirmeyi öğrenmeleri lazım,

    böylece kademeli olarak daha kolay bi şekilde araba kullanmayı öğrenirler

    not: caps lock açık kalmış.
  • koyar olm kullanıcısına yanıt
    kesin öğretirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

    kesin öğretirler

  • Benim babamda 9 yada 10 sene önce broadway vardı. Babam yokuş yukarı arabayı kaldırırken ya el frenini kullanırdı yada debriyaj, fren, gaz pedallarını üçünü aynı anda kullanırdı. Sol ayağı ile debriyajdan ayağını kaldırırken, sağ ayağı ile hem fren hemde gazı kontrol ederken. Bu bana imkansız gelirdi. Bana araba öğretirken çok kızardı.

    2010 yılında, A2 ehliyeti aldığım Gelişim Sürücü Kursuna (Kadıköy) gittim. Orada Koray hoca, yokuş yukarı nasıl kaldırılır araba işin tekniği öğretti. Babamın aksine çok sakin biriydi. 2 saat için 70 TL ödemiştim. 120 dk'lık süreyi çok iyi değerlendirmemi sağladı.

    2012 yılında Albea marka araba aldık. Babamda uzun süre araba kullanmadığı için ilk 5 ay falan araba doğru düzgün hiç kullanmadık. Babam kendini geliştirince sıra bana geldi. Bi kaç defa babamla araba kullanmaya gittik. Babam araba kullanmayı öğretirken çok kızıyordu. Bi gün dedim. "Bu sondu, artık araba kullanmayı öğrenmiyecem" diye. Kendi arabı alırsam onu kullanıcam diye babama sitem ettim. Sonrasında artık araba kullanmama karışmamaya başladı. Özgüvenim artı. Ara ara karışıyordu, elim ayağıma dolaşıyordu.

    Albea'yı yokuş yukarı kaldırmakta çok kolay, debriyajdan ayağımı yarım kaldırıyorum, arabada titreme olunca, frenden ayağımı çeksem bile araba geri kaçmıyor. Broadway'de ise gaz vermediğim takdirde araba stop ederdi. Belki yokuş yukarı cikleyi çekiyor olsaydım, yokuş tukarı kaldırırken, el frenini kullanmaya gerekte kalmayacaktı.

    Uzun yola iki defa gittim. Albea ile 140-160 ile gittim. Babam çok sakin ve yavaş kullanır. OGS gişelerinden 30 ile geçer. Ben köyden dönerken, 140 ile geçiyordum. Babamın uyarısı ile fren yaptım fakat 120 ile geçmiş oldum.

    Bugünde araba kullandım, babam her zaman ki gibi "hiç beğenmiyorum araba kullanışını" dedi.

    Özetle, babamın arabası var fakat sadece babam yanımda iken kullanabiliyorum. Arabanın bandrol, kasko, OGS gibi masraflarını ben karşılıyorum. Babam sadece otopark ücretini ödüyor ve çoğunlukla kendi kullandığı için mazotu kendi alıyor. Eğer arabada ben varsam, mazot parasın ben veriyorum. Şimdi aklım olsa, babamın araba almasını beklemez ve istemezdim, kendi hoşuma giden arabayı alırdım. İkinci el Hyundai Getz almak istemiştim, babam öyle arabalar bize gitmez demişti. Sıfır km Albea aldık. Oturduğumuz semt çok dar sokaklara sahip olduğu için, babamda bundan sonra büyük araba almam keşke küçük araba alsaydık diyor. Albea'nın tek avantajı bagajı ve arkası çok geniş. Birde motor hacmi düşük olduğu için vergisi düşük.

    Özgüven herşeydir. Ben 2 saat Kadıköy'de araba kullandım. Araba kullanmak hiç benim düşündüğüm kadar zor birşey değilmiş dedim. Araba kullanmadan önce, eğitmene ara sokaklarda yada kadıköy pazar yeirnde kullanmak istediğimi, 9 senedir hiç araba kullanmadığımı söylemiştim. Eğitmende ara sokakta başlatıp, trafiğin içine sokmuştu. Boğalı heykelin oralarda arabayı hiç geriye kaçırmamıştım. Özetle, her araba kullanmasını bilen öğretemiyor. Babam hala araba kullanışımı sevmez ve güvenmez. Yaş 28. Arabayı ben almadığım için pişmanım biraz. Kendime araba alsam evde iki tane araba olacak. Masrafın katlanmasınıda istemiyorum.




  • Senin durumun daha sıkıntılıymış. Ama mantıklı almışsın dersleri kadıköyde ki trafikte. Boğanın oralarda da sürdüysen tamamdır zaten ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.