Şimdi Ara

SİLİNSİN !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yol verme olayı şehir dışında olur, istanbulda kimse sol şeritten çekilmez, önde araç verken yol vermeyin boşu boşuna yorulmayın
  • Bunun kötüsü var hocam bu yine iyi arada mesafe bırakıyorsun öndekinde ani bir durum olursa diye önüne bir başkası zang diye atlıyor. Arada bir daha boşluk bırakmak istiyorsun arakdaki seni sollayıp önüne geçiyor yine bir daha boşluk bir daha geride kalma derken bıkıyorsun. Bu adamlar ehliyeti nerden alıyor diye sorgulamaya başlıyorsun





    Hadi insanları geçtim ilerde tesla gibi kendi kendine giden veya dijital yardımcı sürücüye sahip araçlar öndeki aracın hızını ve bulunduğu şeridi takip eden araçları bu yolda kullanmak istesek, aracın önünde bıraktığı boşluğu dolduran biri olunca bug'a girip kazaya sebep olmayacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen ay gece Sabiha Gökçen e gittim. Çamlıca gişeler - havaalanı arasını 100 ile gittim orta şeritten, dönerken 2 gişe arasını 190 ile geçtim. Sol şeritten. Benden yavaş kim varsa selektör yapan yapa. Sanane dostum benim hizimdan? Hızının gerektirdiği şeritte gitsene sen. Ben 190 ile giderken arkamdan 200 ile gelen biri olsaydı paşa paşa yol verecektim. İki gişe arasının hız kuralına niye uyuyorsun diye soran var mı sana? Sen niye uymayana soruyorsun? Sollama yapacaksan, aynanı kontrol edersin ve uygun anda çıkar, sollama yapar, şeridine dönersin. 200 le geliyorsa adam, aynadan baktın, ben çıksam sollayana kadar bu beni yakalar diyorsan cikmayacaksin. O geçtikten sonra çıkacaksın, sonuçta onlarca araba konvoy halinde 200 ile gitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Efendi adam sağa geçer saygı duyar, 260kmh ile giderken 2:20'de sağa geçiyor, her solladığı adamdan sonra sol şeridi boş bırakıyor çünkü olması gerektği gibi bir sürücü. Bütün video sol şeritte hız yapıp daha sonra sağa geçmesi ile geçiyor, hatta videonun sonlarına doğru 300 küsür hızla refleks olarak sağa geçiyor.

    Saygı çok önemli, trafikte saygı duyun, saygı görün. Eğer sol şeritten aşırı hızlı giden bir araç, hız limitlerini aşan bir araç görüyorsanız ve bu durumdan rahatsızsanız plakasını alın ve şikayet edin. Hızlı gittği için o şahsın önünü kestiğiniz anda karayollarında giden bir aile değil, yol kesen bir eşkiya olursunuz, sizin hüküm koyma yetkiniz yok. Bu ayrıma varmak çok önemli.




  • Sol şerit sollama şerididir, isteyen de istediği hızla gider, 400 küsür liralık cezayı göze alan basar gider.

    Hayatımızı tehlikeye atıyor kabul ancak bu duruma şu anda bir şey yapamazsınız, sürekli bir hız koridoru olmadan istisnasız hız limitini aşan herkese ceza yazmadan durum bu şekilde...
  • Üstadım sana şöyle bir şey izah edeyim. Aracımın partikül filtresi ile sıkıntım var belli bir sıcaklığa geldikten sonra 15-20 dakika boyunca 2500-3000 devir civarında 3.viteste kullanmam lazım. Bu da 60-80 km hız yapıyor. 80 km limit olup gerçek hız denetimi yapılan 3 şeritli yolda trafik yokken en sağ şeritte 70 km hızla bir süre kullandım. En sağda olmama, trafik yoğun olmadığı ve limitin 10 km altında kullandığım halde arkamda yaşanan şerit değiştirme yol alma-verme hareketliliği trafiğe ciddi eziyet oluyor. Bırakın gitsin insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI: TrafikK. MADDE 46
    Karayollarında trafik sağdan akar.

    Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:

    a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

    b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,

    c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

    d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,

    e) İki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet, otomobil, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek, Zorundadırlar.

    Karayollarının belirli kesimlerinde, bu yollardan faydalanma zorunda olan hayvan sürücüleri, hayvanlarını veya hayvan sürülerini gidiş yönünde yolun en sağından ve en az genişlik işgal ederek ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından götürmek zorundadırlar.

    (Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler, 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.




  • Adam sürekli sol şeritte gidebileceğini düşünüyor. Bu tipe ne anlatabilirsin ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alman otobanlarındaki pov videolarını izleyin adam bmw 760 li ile yardırıyor sol şeritte ama önüne bir arac çiktiginda yavasliyor, selektor yapmiyor, sol seritteki adamda sollamasıni yaptiktan hemen sonra sinyalini verio saga geciyor. Sonuç: sol şerit sollama serididir, sürekli işgal edilmemelidir, ama nizami sekilde hiz kurallarina uyarak sollama yapan arac varsa onun gececegi sure kadar hiz dusulmelidir, o aracta sollamasini tamamlar tamamlamaz sağ şeride geçmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eveett.. Ufak bir özet geçelim. şimdi arkadaşlar demişki, özetle, sen ceza kesme yetkisine sahip değilsin, 1km bile senden hızlı gidiyorsa yol vereceksin. isteyen istediği hizde bu şeridi kullanır. vs vs..

    Ya ben anlatamadım ya siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. sol şerit böyle bir şerit değil.. bak arkadaş ne güzel yazmış. almanya videosunda izliyorum bir 760 son sürat gidiyor, ama bir bakıyorki sol şeritte biri sollama yapıyor, hızı azaltıp bekliyor, sollaması bitince gene yapıştırıyor. tabi ki biz kimseye ceza kesemeyiz hesap soramayız. emniyet şeridinden de gider, hız limitinide geçer. cezasını eds çeker, devlete öder. tabi burada benide tehlikeye atar o ayrı sohbet konusu..

    konu şu kul hakkı. benim öndekini sollama hakkım var. sen benim hakkımı çiğneyemezsin. önümdeki 70 le gidiyorsa ben onu 100 ile rahat sollarım. ama sen soldan 150 ile geliyorsan, frene mi basarsın, ayağını gazdan mı çekersin, kısacası yavaşlayacak ve bnim geçmemi sakin sakin bekleyeceksin. ben sola geçerken, uzaktan sellektör atmaya başlarsan, ben tınlamaz ve sola çıktığımda k.çımın dibinde girip sellektörünü uzuna geçirirsen, taciz edersen, sonra sağa tekrar geçtiğimde yanıma gelip, ikide el kol haraketi yaparsan, iş değişir. hani benim ceza kesme yetkim yoktu. e senin var mı. sen bu şeridi VIP ilan etmişsin. evinden çıktığın gibi gideceğin yere kadar solu bırakmıyorsun. en soldan en sağa yol ayrımına gien gördüm. adam yol ayrımına 300-500 metre kala bile sağa geçmiyor. ben sana ceza kesemem de sen bana niye sendez hızım az diye ceza kesiyorsun. demekki bir kural ihlali yapıyorsun ki, benim sola geçmem seni rahatsız ediyor. o zaman bende sana ceza keserim. sollamak için 100 ile çıktığım sol şeritten, sollamamı tamamlamam ve 100 ile soldan devam ederim. senin yaptığın sellektöründe bari manası olur. boşa yapmamış olursun. sonunda gıcık olur sağlarsın. bende arkandan sağ şeridime geçerim. dimi. böyle cebe böyle tarak !!!

    herkes trafik kurallarını kafasına göre belirlemesin. senden 1 km bile hızlıysa yol vereceksin. nokta diyorsun. ne demek 1 km bile hızlıysa ya. işin bitince doğru sağa. sen bu cümlende itiraf ediyorsun ki devamlı soldan gidiyorsun. ve arkandan 1 km bile hızlı gidene yol vereceksin diyorsun. gitmeyeceksin devamlı soldan. arkandan da 1km bile hızlı gelen olmayacak. sende ona yol vermek durumunda kalmayacan. haa diyorsanki istanbul da büyük şehirlerde, o şerit artık sol şerit değil. milyonlarca araba var. artık o normal akan bir şerit olmuş. bu trafikte kim boş bıraksın o şeridi. o zman o normal şerit olmuşsa, herkez o şeridide doldurmuşsa hız levhasına uyacaksın. hız limitinden yüksek gitmeyeceksin. ama yok o şerit sol şerit ve sollama için diyorsan, arkandan zaten 1 km bile hızlı gelen olmaz ki, zaten sen çoktan sollamanı yapmış sağa geçmiş olursun. niye arkandan gelen olsun!! sen zaten baştan ben hep soldan gidicem diyorsan zaten kuralları çiğnıyorsun. neden arkandan gelene efendilik peşindesin. kuralın mına koymuşsun. hala benden hızlı gelen var ayıp olur!!!ayıbımı kalmış...

    lütfen sollama yapana sellektör ile ceza kesmeye kalmayın. o da geçer sola at arabası gibi gider size ceza keser.

    kimse size şu nu yap bunu yapma diyemezse, sizde trafik kurallarına harfiyen uyana laf edemezsiniz.

    sol şeridi normal şeride çevirmeyin. çevirirseniz siz uzulursunuz. sağ dakilerde geçer oraya, hız limiti dahilinde gider, acelesi olanda arakada delirir..

    ısteğini bas. ama sollama yapanı gördüğünde frene yapısıcan. bi fren bi gaz keyif vermiyorsa kurallara uy geç sağa, geçmem dersen bunu kabul edicen.

    SELLEKTÖR İLE TACİZ EDİLEN, FREN İLE KARŞILIK BULUR.

    Büyük şehirde lütfen yaşam kurallarına uyalım. Yapamıyorum diyen lütfen köyüne..Orada kafana göre takılırsın...

    ''Emniyet kemeri hayat kurtarır! ''




  • Bide Sol şeridin Fatih’i vardır accent blue bunuda iyi öğren

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medeniyet denilen birşey var ya.

    Çoğu zaman Youtubeden 911/M5/R8/760i gibi araç ismi yazar yanına da onboard on highway/Autobahn yazan izlerim.
    Adamlar 240+ hızlarla seyahat ederken yol musait olunca orta seride geçiyor önüne arac çıkınca tekrar soldan devam ediyor yine orta şeride giriyor. Eğer orta şerit dolu ise orta serit boş olan yere kadar soldan devam ediyor önüne yavaş biri çıkarsa sakince frene basıyor ve önündeki yol verince yürümeye devam ediyor. Medeniyet o ki adamda spor araba olsa bile eğer hızlı gitmeyecekse arkasından gelene yol veriyor.
    Uçarak gelenler sellektör ile önündeki taciz etmiyor (bazi videolarda 300lü hızlara gelince uyari amaçlı kullandıklarını gördüm sadece) yol istiyorsa sola sinyal veriyor ve en önemlisi ADAMIN DIBINE girmiyor, takip mesafesini koruyor.
    İzlerken mutlu oluyor insan
    Bir de bize bakın.
    Bu arada bizdeki gibi adamlardaki arabalar 1.2 motor olmadığı için adam frene basıp yavaşlıyor sinirlenmiyor nasilsa gaza dokununca tekrar uçuşa geçiyor araçları.

    Unutmadan diyelim ki otobandayız orta şerit 110 ile akıyor ben de sol şeritte 150 ile gidiyorum arkama yanaştı bir tane 911 tabi ki mal gibi orta seride atlamayacağım arkamdaki mal değilse zaten benim ona yol veremeyeceğimi anlar ve yolun müsait olmasını bekler uygun anda orta şeride geçerim arkamdaki trafik boşalınca tekrar çıkarım sola ve basmaya devam ederim. Eğer orta şerit full dolu ise. Ama yol bomboş iken de istersen 300 ile git orta seridi kullanacaksın

    Geçen Aliağa taraflarında trafik alıyor ama sağ şerit tamamen kamyon ve tır ile dolu. Bir tane passat yanaştı arkama deli gibi sellektör yapıyor sola sinyal verdim ( anlamı da şudur; hayvan oğlu sakin ol görmüyor musun benim önüm bile dolu müsait olunca yol vereceğim) adam halen sellektör yapıyor 4leri yaktı dedim kesin hastası var yol istiyor girdim kamyonların arkasına yol verdim. Gerekirse arkamdakine yol vermek için frene basmam gerekiyor.

    Ama malum Almanyada bir otobanda değiliz. Sakin olmak barzoları görmezden gelmek lazım. Günümüzde yol vermedi diye adam vuruyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 4 Şubat 2018; 19:59:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • InvisibleLord kullanıcısına yanıt
    Hastası falan yoktu. Olsa arabaya bindiği an yakardı. Bu yeni çıktı aynısı geçen gün başıma geldi yol verdim ama girdiğim avmnin otopark bagaj kontrol sırasında tam önümdeydi bu dangalak. Aynı size davrandığı gibi davranmıştı sonradan dörtlü yakmıştı. Yeni öğrenmişler bunu evrimleri devam ediyor tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin dediğinde bir problem yokki kardeş millet sol şeridi seyir şeridi gibi kullanıyor mesele burda patlıyor önde andavalın biri gidiyor 70 le arkasındakilerde takılıyor peşine sen 10 araba geriden geçmeye çalışıyorsun sonra oluyor ne selektör yapıyor kardeşim ya öndekine söyle yol versin geç onu yol ver yada geç kenera arkadan gelen alsın yolu.dikkat edin artık istanbulda çoğu yollarda en sağ şerit daha boş emin olun daha boş millet sanki soldan gidene + bişey veriyorlar gibi soldan gidiyor gerçekten eğitim şart ve dikkat ettimki sürücü kursları bu tip bir bilgiyi zamanında vermiyordu arabayı sürmeyi öğren geç ben kime öğrettiysem özellikle sol şeridi anlattım üstüne basa basa birileri sağından geçip önüne geçiyorsa yanlış şerittesin dedim diyorumda inşallah bu olguyu söyleye söyleye insanları eğiterek kazanıcaz.
  • wolkan60 W kullanıcısına yanıt
    İstanbulda bu kuralı uygulamak mümkün mü?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D. Targaryen

    İstanbulda bu kuralı uygulamak mümkün mü?

    İstanbul da trafik çözümü zor olur her yere eds lazım ben edirneye giderken özellikle mahmut bey gişelerini geçtikten sonra 120 km ile sollamaya çıkıyorum daha sollama bitmeden adam dibime gelip sellektör atıyor . La bi dur güvenli şekilde şeridime geçeyim ne taciz ediyorsun :/



    İstanbulda araç azaltmak şart mesela girişlere plaka tanıma sistemi entekre edilerek süre sınırlsması lazım . Plaka farklı bir ilin mi istanbulda kalacaksa vergi verecek transit geçiş yapacaksa süre verilecek ayrıca iki ve fazla aracı olan kişilerden ekstra vergi alınacak başka yürlü zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolkan60 W kullanıcısına yanıt
    Aman hocam yetkililer duymasın bunu karpuz kabuğunu düşürme akıllarına :)



    Şaka bir yana istanbul çok denetimsiz. Kendinize sorun günde kaç kez trafik polisi görüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D. Targaryen

    Aman hocam yetkililer duymasın bunu karpuz kabuğunu düşürme akıllarına :)



    Şaka bir yana istanbul çok denetimsiz. Kendinize sorun günde kaç kez trafik polisi görüyorsunuz?

    İstanbul Türkiye içinde ayrı bir dünya gibi denetim var ama yetmiyor teşkilatta adam kalmadı zaten şöyle örnek vereyim sen kafanda canlandır. Küçük bir ilçede bir haftada yaşanan suç sayısı istanbulda bir ilçede bir günde yaşanıyor. İlçe nüfus oranına göre polis oranıda neredeyse eşit çıkar gerisini sen düşün. İstanbulda trafik düzelmez



    Benim verdiğim örneğin benzerini londra belediyesi hava kirliliğini azaltmak için yapıyor. Bunu yakında bizimkiler trafiği azaltmak için kullanırlarsa şaşmam



    http://m.milliyet.com.tr/londra-da-dizele-ceza/ekonomi/detay/1918508/default.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wolkan60 W kullanıcısına yanıt
    Hocam senin dediğin sistem Paris’te de var ama bu kuralla olacak iş değil, bilinç lazım.



    Trafikteki araçların çoğu şirket arabası zaten kimsenin umrunda değil ki. Olan benim gibi sürücülere olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.