Şimdi Ara

Silinsin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
24.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allah acil şifalar versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poker in the Face

    "kesin" öldürür diye bir şey yok

    doktorların 1 ay yaşamaz dediği insanlar senelerce yaşayabiliyorlar. yani ölüm allah istemedikçe gerçekleşmez...


    şokirt detected
  • bir akrabamin cigerlerinden biri alindi ve yasiyor umut var
  • Benim dedem karaciğer kanseri 5 senedir yaşıyor, morali çok yüksek bir insan . Ve şu an turp gibi. Moral çok önemli böyle şeylerde, napıp yapın moralini yüksek tutun
  • Geçmiş olsun.. Ben 5 yıldır bıraktım içmiyorum şu mereti.. İnsanlar sağlığını kaybettiğinde anlıyorlar ne kadar değerli olduğunu
    Şimdi tıp bayağı ilerledi.. umarım başarılı bir tedavi ile babanız tekrar sağlığına kavuşur..
  • Babamı 4 ay önce bu hastalıktan kaybettim.Çook zor çooook.
  • Kardeşim moralini yüksek tut. Allah acil şifalar versin. İnşallah kurtulur bu hastalıktan. Geçmiş olsun.

  • Bende babamı mide kanserinden kaybettim. Arada sırada kendimi suçlarım niye internetten gerekli araştıramayı yapmadım, niye yeterince ilgilenmedim, niye o bi bokla ilglenmeyen doktorlara güvendim diye... Allah yardımcınız olsun. İlgiyi hiç eksik etmeyin.
  • hocam çok çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin
  • kesin öldürecek diye bir kaide yok benim anneannem hayatinda 1 tane bile sigara icmemistir 70 küsür yasinda akciger kanseri olmustu.. o yasina ragmen kanseri yenmisti babanda yener yeterki inanci tam olsun ve sigarayi biraksin.. Allah yardimciniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 5 Ağustos 2011; 4:03:13 >
  • öncelikle yazıma şöyle başlıyım abicim. Sigara falan tabiki etken akciğer kanseri konusunda Biz adapazarlıyız benim büyük anneannem 102 yaşında akciğer kanserinden vefat etti ömrü boyunca 1 tane sigara içmemiş bir insan. O biraz genetik yani insan doğduğunda dnasında varsa bozuk gen ilerki yaşlarda çıkıyor işte dedem ve onun annesi babasıda akciğer kanserinden vefat etti. Konuya döneyim dedem 71 yaşında akciğer kanserine yakalandı 10 yaşından beri sigara içer normal sigarada kullanmazdı Bafra sigarası içerdi hep her gecede yatmadan esrar içer 1 kasede yoğurt yerdi. (Yanlış anlaşılmasın adapazarı halkı arasında esrar yaygındır köylüsüde avukatıda doktoruda içer. Ancak satılmaz bizde kendi ihtiyacın kadar eker içersin) Bundan 3 sene önce Öksürükten hastaneye gidiyor ve akciğer kanseri teşhisi konuyor dedeme söylenmemiş kanser olduğu bu çok önemli moral için aslında 1.5 senedir kansermiş ancak anlaşılamamış. Biz istanbul pendikte yaşıyoruz Burda anadolu yakasında Süreyyapaşa senatoryumu var. Oraya getirdik dedemi doktor ilk teşhiste 2 türlü kanser var demiş büyük nodüllü yavaş ilerleyen, küçük nodüllü hemen vucuda ve beyne sıçrayan 2 3 ayda ölüme götüren dedem yavaş ilerleyene yakalanmış ve 5 kategoride 3. kategoriymiş 4. ve 5. katagorinin kurtulma şansı yokmuş. Hemen ameliyata aldılar dedemi 14 saat sürdü kciğerinde oluşan mandalina büyüklüğünde kistleri temizlemişler ve ciğerinin üçte ikisi alındı zor yürüyodu konuşurken bile nefes nefese kalıyordu. 2 ayda 1 kemoterapi gördü ozon tedavisi oldu ve kanseri atlattık darısı başınıza. Doktor yaklaşık 8-10 sene daha yaşar dedi. Dediğim gibi hastanın kanser olduğunu bilmemesi ve erken hemen tedavi süreci çok çok önemli. Moralini yüksek tut asla pes etmeyin süreyyapaşa senatoryumu çok iyi bir hastane devlet hastanesi her türlü sigortaya açık istanbula gitme imkanınız varsa hemen götürün inanın kanser öldürmez yeter ki geç kalınmasın dualarınızı eksik etmeyin moralinizi yüksek tutun önemli olan bu... bende 18 yaşındayım 14 yaşından beri hergün nerdeyse 2 paket sigara içiyorum benimde sonum öyle ama insan bile bile yapıyor işte umarım babanız iyileşir allah acil şifalar versin.




  • Allah acil şifalar versin..
  • 1. evrede bence kurtarabilirler. ama çok kötü bir illet işte bu kanser hele akciğer..
    inşallah daha yayılmadan tedavi edebilirler diye umuyorum. bu ramazan gecesi çok üzüldüm.
  • Doktor erken teşhis dediğine göre büyük ihtimalle sadece tek lobda tümör var, o lobuda ameliyatla alırlar.
    Babana ÇOK, ÇOK iyi bakman lazım. 2 yıl boyunca kanserle ilgili öğrendiğim şeyleri aktarayım sana:

    - Moral INANILMAZ derecede önemli.
    - Sigarayı bırakmak zorunda.
    - Akciğer kanseri çok hızlı ilerler. Tedaviye hemen başlayın, zaman kaybetmeyin.
    - HER HASTANE İYİ DEĞİLDİR, BABANIN TEDAVİ GÖRECEĞİ YERİ ÇOK İYİ SEÇMELİSİNİZ.
    - Önemli bir olaya karar verirlirse(örn. ameliyat) MUTLAKA AMA MUTLAKA BAŞKA DOKTORLARIN TAVSİYESİNİDE ALIN.
    - Akciğer kanseri insanları bazen hastalık değil kemoterapi öldürür. Akciğer kanseri için verilen kemoterapi öldürücüdür. Mutlaka doktorunuzla bu konu üzerinde konuşun.
    - Başından kanser hastalığı ile ilgili bir şey geçmiş(örn. atlatmış, ya da bir yakınını kaybetmiş) HERKESTEN TAVSİYE ALIN(özellikle kemoterapi günleriyle ilgili, yinede her şeye inanmayın).
    - Akciğere yararı olduğu bilinen her şeyden yedirin.
    - Onu gerçekten sevdiğinizi bilsin.
    - Herhangi bir konu hakkında üzerine gitmeyin.
    - Eğer davrannışları değiştiyse, ona buna kızar-çatar olduysa bilinki hastalığın etkisi. Sakın kızmayın.

    Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstros -- 5 Ağustos 2011; 4:56:25 >




  • Allah acil şifalar versin, inşallah şu mübarek ayda ettiğimiz bu dualar kabul olur ve baban iyileşir.
  • Allah acil şifalar versin.Ne kadar içme desemde benim babamda içiyor maalesef.İki dedemide kanserden kaybettim.İkiside 6 yıl kanserle yaşayıp daha sonra vefat ettiler.

    Umarım baban bi an önce sağlığına kavuşur.Moral ve erken tanı çok önemli.Başlangıç aşamasında olması iyi.Allah yardımcınız olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencFB35!

    Zatürre'nin akciğer kanserine dönme ihtimali var mıdır ? Bilen birisi var mı ?


    Zatürre (pnömoni) mikrobiyolojik (bakteri, virüs) etkenler sonucu oluşur. Ciddi pnömoniler yoğun bakımda tedaviyi gerektirebilir lakin tümoral oluşuma (kanser) dönüşmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 5 Ağustos 2011; 5:04:17 >
  • 4 ay önce kanserden babamı kaybettim.Akciğer kanseriydi. da en iyi doktorlar profesörler tarafından ameliyat edildi.Fakat doktorların en ufak gözden kaçırdığı metastaz olayı babamın hayatına maal oldu.Akciğer kanserini tamamiyle temizlemişlerdi ameliyat ile radyoterapi ve kemoterapi görmedi.Fakat beynine sıçradı kanser ve doktorlar elimizden artık bişey gelmez diyerek hergün litrelerce iğne verdiler.En sonunda solunumu durdu.Kanseri lütfen küçümsemeyin dünyanın en kötü hastalığı ve hastanın moralini çok yüksek tutun.Doktorlarla sürekli iletişim halinde olun.Geçmiş olsun.Allah yardım etsin.

    Şu yaşıma kadar en çok babama ağladım bağırarak.Halada atamıyorum etkisini üstümden heryerde aklıma geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg88 -- 26 Ağustos 2012; 19:51:30 >
  • rahmetli amcamda akciğer kanseriydi bu kanser 4 evreliymiş galiba 3 ve 4. evrede artık pek mudahale şansı olmuyormuş amcam 4. evredeydi bütün vücudunu sarmış adam 1 ayda eridi gitti 2,5 ay falan oldu

    ayrıca akciğer kanseri erken teşhiste bile kurtulma oranı % 65 miş 4 evrede ise %5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan_Drake -- 5 Ağustos 2011; 7:54:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullanici

    kardeşlerim söze nasıl başlasam bilemiyorum babama uzun zamandır bırak şu sigarayı dememe rağmen bugün babam tuvalette düştü bayıldı acilen ambulans çağırdık hastaneye gittik doktorlar 3-4 saat babama testler yaptılar ve göğüs hastalıkları uzmanı beni odasına çağırdı metin ol daha henüz başlangıç aşamasında kanser dedi inanın dünya başıma yıkıldı ateşim yükseldi ve baygınlık geçirdim babamın yaşı 60 ve 40 yıldır sigara içiyor babamı kaybedersem ne yaparım bilemiyorum yaşım 23 üni bu yıl bitti daha ne bir iş sahibi olabildim ne de evlenebildim anlayacağınız çok moralim bozuk içimi dökmek istedim sizlere sorum yakınlarınızdan akciğer kanseri olup kurtulan var mı acaba :(

    allah hepinizden razı olsun telefon onayım yok msj atamıyorum kusra bakmayın


    Dostum öncellikle geçmiş olsun, ama bugün düştü diyorsun, 3-4 saat içerisinde de kanser dediler diyorsun, kanser tanısı konulabilmesi için mutlaka biyopsi almak gerekir, o da en erken 3-4 günde çıkar. daha sonra evrelemek lazım o da en az 3-4 günlük bir iş. eğer doktor bunları yapmadan senle böyle konuştuysa biraz erken davranmış. akçiğer kanserinin de tipleri var. bazısı çok kötü iken, bir kısmı da çok kolay tedavi edilebiliyor. inşallah babanızın ki(eğer gerçekten kanserse) daha selim olan cinsdendir. tekrar geçmiş olsun.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.