Şimdi Ara

Silkeleme Problemi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault 9 Broadway 1.4 rNi (Enjeksiyonlu) 1998 model aracımla ilk otoban deneyimim oldu. Şöyle birsorun ile karşılaştım: Otobanda 90 km/h hızla giderken araç düzde ve hafif otoban rampalarında sağa sola değil ileri geri silkeliyor. Bir elim vites topuzunda diğeri direksiyonda silkeleme yaptığında vites zangır zangır oynuyor. Devir 2500-3000 arası. GS stadının orda silkeleme yapmaya devam etti rampada devir 2500 hız 60 a indi. yokuş aşağı sorun yok ama düzde ve rampada biraz daha fazla olmak üzere silkeleme var. Araç LPG'li. Problem nerede acaba? Cevaplarınız için şimdiden tşk.



  • Bi kere polo aynı sorunu yapmıştı. Rampalarda silkeleyip duruyordu.

    Gaz ayarı bozulmuş. Bence bi lpg ustasına baktırın.
  • Gaz ayarı kaç binde tekrarlamak gerek yoksa teklemesini mi beklemem lazım? Gerçi halen göstermedim ustaya. Korkum şu yok orada burada sorunu var diyip sorunsuz parçaları değiştirtmesinler.
  • Anlatımınıza bakılırsa gaza basınca sorun ortaya çıkıyor. Bu durumda şanzımanı elemiş oluyoruz.

    İlk yapacağınız şey, aracı benzinde de kullanıp aynı sorunun benzinde de olup olmadığını kontrol etmek. Eğer benzindeyken de varsa ateşleme sorunu demektir. Buji, kablolar, avans, distribütör varsa bobin gibi parçaları kontrol etirmelisiniz.

    Benzinde sorun yoksa zaten lpg dendir.
  • Kayınpeder aracı tamire götürmüş gaz ayarı bozuk demişler ve gaz ayarı yapmışlar. İşin tuhaf tarafı araba alınalı 2000 Km yaptı ve yaklaşık yarım litre yağ eksiltti. Ben yağı azalmış diye benzinlikten 10 40 yağ aldım 1 litre ve 750 mlsini koydum "UZUN YOLA ÇIKACAĞIM DİYE". Çentikleri tam ortaladı. Kayınpeder arabada yağ çok azalmış alt çizgiyi görmüş dedi. Bu nasıl olur. 2000 km yarım litre eksilt 140 km de 1 litreden fazla eksilt. 2000 Kmyi şehir içinde yaptım. 140 km yi uzun yolda yaptım bunun bir izahı olur mu? Yoksa silkelemenin yağ eksiltme ile bir bağlantısı mı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmareII -- 12 Eylül 2014; 20:21:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightmareII

    Kayınpeder aracı tamire götürmüş gaz ayarı bozuk demişler ve gaz ayarı yapmışlar. İşin tuhaf tarafı araba alınalı 2000 Km yaptı ve yaklaşık yarım litre yağ eksiltti. Ben yağı azalmış diye benzinlikten 10 40 yaş aldım 1 litre ve 750 ml yağ koydum çentikleri tam ortaladı. Kayınpeder arabada yağ çok azalmış alt çizgiyi görmüş dedi. Bu nasıl olur. 2000 km yarım litre aksilt 140 km de 1 litreden fazla eksilt. 2000 Kmyi şehir içinde yaptım. 140 km yi uzun yolda yaptım bunun bir izahı olur mu?

    Yağ koyarken çok dikkat etmek gerek.
    Düz bir yerde, aracı stop ettikten, yağın süzülmesi için en az bir 10 dakika bekledikten sonra yağına bakmanız gerekir.
    140 km.de 1 litre dediğniz, yukarıdaki kurallara uymadan fazla yağ koyduysanız motor o yağı atar.
    Araç biraz eski model, yağ çubuğunuz düzgün göstermiyor olabilir, başka birinin çubuğu ile deneyebilirsiniz.
    Çubuğun alt çizgisinde yağ koymayın, onun altına inerse inerse yağ tamamlayın, bir deneyin onun altına inmezse sorun yok demektir.




  • Maalesef gaz ayarı yapılmasına rağmen aynı problem devam ediyor :(
  • Aracın baskı balata yeni değişti. Şöyle 1 2 deneme yaptım mesela 90'ı bulduğunda silkeleme esnasında debriyaja bastığımda silkeleme kesiliyor. Bıraktığımda devam ediyor. Silkeleme esnasında vites 2 3 cm ileri geri sallanıyor. Hızı 80 in altına indirdiğimde zerre sorun kalmıyor. Çok sinir bozucu bir durum. Ya vites ile ilgili bir bağlantısı var çünkü aracın ileri geri darbeli bir şekilde titremesi vites ile senkronize halde meydana geliyor. Titremeyi hem koltukta hissediyorum, hemde aynı anda viteste de aynı vuruntular meydana geliyor. Yani sanki biri aracı komple tutmuş telefon titremesinden daha geniş aralıklarla ileri geri sallıyor. Sizce ne yapmam gerekir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.