Şimdi Ara

SIM kart takılarak kullanılan telefonların keyfi iadesi hakkında Yargıtay'dan karar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
5
Favori
9.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pi kullanıcısına yanıt

    Haklı olup olmamam önemli değil veya bir sorun değil ama başkalarının alışverişine karışmak bir sorun. Ne yazık ki ülkemizde insanlar birbirini sevmiyor, küçük görüyor. TV konusunu açtınız madem, büyük firmaların alt model TV leri üst model numarası üzerinden ülkemizdeki insanlara sattıklarını biliyorsunuzdur. Siz insanların haklarını küçük görürseniz büyük firmalar da bunu rahatlıkla yapar, yazık. Değerinin kat kat üzerinde satılan ürünler için aylarca çalışan ve o ürünü alan veya alamayan tüketicinin davranışını eleştirmezsiniz. Ekonomi kötüye giderse hırsızlıkta artar benzer olaylar da artar bunlar birer zincir. Sözleşme bellidir, sözleşme dışına çıkılmamış bir alışverişi eleştiriyorsunuz, sorun bu değil ki? Konuda yüzlerce kişinin yaptığı eleştiri de kesinlikle yanlıştır.

  • yuksek olasilikla e ticaret yapan satici kisiler olabilir bunlar.. ya da bir sekilde kullanilmis urun denk gelmistir, alicilara hirslanmislardir.. ikincisiyse cok komik cunku sebep degil sonucla ilgileniyorlar.. ben yine de sanmiyorum saticiyim demektense iade mal alan musteri taklidi daha mantikli geliyor bana.. forumlarda kim nedir bilinmiyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Ocak 2023; 7:5:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Kanunların verdiği haklar konusunda haklısınız. Olması gereken şeyler bunlar katılıyorum. Fiyatlar yüksek ve kalitesiz malları da iteliyorlar bize. Bu da dogru. Sadece suistimal edilebilir bazı kişiler tarafından. Sonuçta herkes bir degil. İyi insanlardan çok kötü niyetli kişiler var. Boyle olunca da bu sefer bahsi geçen yasayi tüketici alehine değiştirebilirler. Yine olan durust vatandaşa olur.. Yaşa çıkmasın satıcılar hep kazansın. Veya insanlar haksız duruma düşsün diye bir şey diyemez kimse. Ama insanlarımız kötü niyetli onun için sorun olabilir diyorum sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Sim kart takmadan 1 hafta kullansam ne oluyor ? Sıfır olmaya devam mı ?

    Edit: He bu arada yanlış anlaşılmasın ben iadenin her koşulda kabul edilmesini istiyorum. Mi 10t telefon aldım hoparlörde konusurken ses karşıya ekolu gidiyor. Telefon kulağına gidince kararmıyor vesaire. Bunları deneyimlemeden anlamak imkansız ve iade edilince kabul edilmesi şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 15 Ocak 2023; 12:55:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı yasa neden mağaza dan satın alınan cihazlar için geçerli değil acaba,eşim hediye telefon aldı ertesi gün iade veya değişim istedik ancak kutusu açılmış diye kabul etmediler bende bundan sonra mağazadan ürün satın almıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt

    görerek ve inceleyerek aldıgın kabul ediliyor..

  • Adam alacak 14 pro. Yükleyecek pubg 10 gün şarja takıp oynayacak bataryanın anasını ağlatacak sonra ben beğenmedim diye iade edecek. Sonrada o telefon başkasına satılacak. Çok yazık. Şahsen başıma gelmesini istemem. Ama yorumları okudum bu şekilde yapan forumda bile yüzlerce kişi var. Beğenmeyip iade etmekte nedir ya. Ülke olarak tüm tüketici haklarını çözdük bu mu kalmış yani. Telefonların özellikleri bataryaları işlemcileri bellidir ve buna göre alırsın beğenmedim iade edeceğim demek art niyettir ahlaksızlıktır.


    Bundan sonrada internetten alınan telefonların yüzde 40ı ikinci eldir. Ona göre sipariş verin. Buna şükür demek lazım maket telefon bile çıkıyor artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin dediğiniz sorunlu telefon iadesi. Bunun her türlü yapılması gerekli. Keyfi iadeler için konuşmuşyum ben

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş,gitsin araştırsın videosunu izlesin sonra satın alsın. Öyle bişey olamaz. Ne alaka ya kullandıktan sonra iade etmek ne demek. Satıcının suçu ne ki tekrar o telefonun sıfırlayıp paketleyip zaman kaybı yaşasın bir sürü iş çıksın tekrardan. Tamam piyasada çok dolandırıcı dolu ama böyle de olmaz yani.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel diyorsunda satıcı da iyi niyetli değilki. Gönderirim telefonu para iadesi için servise göndericez derler. Ordan sorun yok diye servis tutanağı gelir. Sonra g nene THH ile uğraş dur.
    Başka bir örnek verirsek. Adam gider iPhone 14 pro Max alır. Hatta incelemiştir de. Telefon çok büyüktür ama zamanla alışırım der. 2-3 gün sonra dert yanmaya başlar iade etmek ister. Şimdi bu kimine göre keyfi kimine göre değil. Kim karar verecek ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Satıcı sıfırlama gibi bir yeteneğe sahip mi? Ancak fabrikada sıfırlanabilir.

    Bu işin bir kuralı yok mu? Yasal olarak iade edince iş satıcıya patlıyorsa durum kötü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt

    Yukarda bahsettiginiz sey ayıplı ürün olayı değil zaten tüm xiaomi telefonlarda konusurken ses kısık gelir mesela.. Bu tüm cihazlarda böyledir kendi telefonum da bu sekil cihaz ayıplı değil fakat fabrikası bu sekil ayarlıyor donanımsal bir sorun da yok rootlayıp sesi arttırma imkanı mevcut fakat herkes root yapmak istemez güzel örnek vermissiniz..


    Ürün ayıplı olmadıgı halde memnun kalınmayabilir iade gerekir bunları arastırarak öğrenmek de mümkün değil..


    Ürün iadelerinde sistemden kargo takip edilmeli satıcı kargoyu alır almaz kullanıcının parası derhal ödenmeli.. Konuda bahsedilen site ve hatta tüm siteler bir de satıcıya button koymuslar, satıcı onaylıyor falan.. Satıcının böyle bir onay verme yetkisi falan zaten yok.. Satıcı ürün hasarlı bile gelse onu almak mecburiyetinde zaten.. Kargodan salatalık bile cıksa yine alıcının parası iade edilecek.. acaba kargoda mı calındı, yoksa alıcı satıcıyı mı dolandırdı ya da hasarı alıcı mı verdi kargo firması mı verdi kim verdi ne oldu nasıl oldu satıcı alıcıyı mahkemeye verecek bunlar sonradan tespit edilecek alıcının sucu varsa alıcıdan tazmin edilecek..


    Bu tarz siteleri öğrenin oralardan alısveris yapmayın.. Gittigidiyor alıcı yanlısı politikasıyla güzeldi fakat mevzuyu bıraktı.. Ben hic alısveris yapmadım fakat amazon türkiye de iyi diyorlar.. Konuda soruna sebep olan site gibi siteleri öğrenin kendinizi korumak icin oralardan mal almayın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Ocak 2023; 15:16:38 >




  • Size bu konuda güzel hukuki bilgi daha vereyim ürünleri iade ederken, iade ekranında, size sorar neden iade ediyorsunuz?


    Eğer cayma hakkı dısında bir sey secerseniz o ürünü iade almamakta yasal olarak haklı olurlar.. Mesela cayma hakkı yerine ürün bozuk demeyeceksiniz.. Eğer ürün ayıplı derseniz, servis raporu seklinde kıvırırlar..


    Burada sizin kendi iade sebebinizden yola cıkıyorlar, yani ürünü iade ederken, cayma hakkı seklinde mutlaka belirtin.. Mal size bozuk ayıplı gelse bile cayma hakkını sececeksiniz.. Eğer bunu secmezseniz, iade sebebiniz baska olur ve cayma hakkından yararlanmamıs sayılırsınız.. Böylelikle sizi servis raporu alacağız falan seklinde ugrastırırlar ve ürünü size kerktirirler.. Bunu da öğrenin kesinlikle ürün aldınız ayıplı cıktı diyelim cayma hakkından iadesini yapacaksınız yoksa ugrasırsınız..


    Ürün ayıplı demeyeceksiniz.. Cayma hakkı diyeceksiniz.. Ürün arızalı bile olsa zaten almaya mecburlar ürünün ayıbından bahsetmeyin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Ocak 2023; 17:17:31 >




  • dobrasam kullanıcısına yanıt

    Yasalar insanların ihtiyaçları yada talepleri ile şekilleniyor genellikle... Şimdi keyfi iade kaldırılmıştı ama uygulaması 1 sene sonraya ertelenmiş... 1 sene sonra yine değişebilir veya mağazalardaki iade değişebilir. Sonuçta insanların yada satıcıların yaşadığı sorunlara göre yasaların değişmesi gerekiyor. Yasa koyucular da halkın taleplerini dikkate alması gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    Benzer şey başıma geldi ve dediğin şekilde çözmüştüm... Anneme N11 den adını bile hatırlamadığım televizyon almıştım ama TV sorunluydu ithalatçı firmaya aradım kargo ücretini ödeyerek gönderin dediler. Sıfır aldığım TV'ye ekstra niye masraf edeyim ve sonunda ne olacağı belli olmadığı için iade süreci başlattım n11'den aradılar "durumu anlattım 2 sene bana TV kullanma hakkı vermeyen TV ile neden uğraşayım cayma hakkını kullanmak istiyorum "dedim sonunda iade ettim sonra Vestel smart TV aldım Teknosa.com'dan onda da hafif sorun vardı ama sonuçta muadil üst markalardan %30-40ucuzdu onda iade ile uğraşmadım artık... Dün bu yasayı eleştirsem de bu yasa nedeniyle birçok ürün iade ettim bilinen marka olmadıkları yada teşhir urunleri piyasada olmadığı için . Mesele awox radyatör Vestel radyatör sesli diye iade ettim konvektör ısıtıcıyı da iade edecektim ama ona zamanım olmadı. Firmalar tanıtıcı videolar yapsa teşhir için belli yerlerle anlaşsalar bu sorun olmaz ama biz yine %50 ucuz diye teşhiri olmayan ürün almaya devam edebiliriz bu yasa yürürlükte olduğu için. İade hakkı olmasa adını bilmediğim tv'yi avox radyatörü almazdım muhtemelen yada benzer şekilde bir çok ürünü. Nasıl olsa iade hakkı var diye abuk subuk birçok ürün almışızdır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Hocam videodan anlasılacak ürün var anlasılmayacak ürün var. Elime alıp kalitesini incelemek isteyebilecegim mekanik seyler var mesela.. Elektronik ürünlerde yine üreticiye ve kanuna göre ayıplı olmayabilir fakat xiaomi ve kısık ses örneğinde bahsettigim gibi kullanıcı icin kabul edilemez bir özellik olabilir fakat o özellik firma icin ayıplı kabul edilmiyordur tüketici hakem heyeti nasıl yaklasır onu da bilemeyiz...



    Misal monitorlerde piksel hatalarında, ürünün üretim süreci böyle diyip pikselli monitorlerleri yıllardır ittiriyorlar millete ayıplı kabul etmiyorlar halbuki bende herkesle birlikte aynı parayı veriyorum adam atıyorum 3000 TL verecek mal pikselsiz cıkacak ben 3000 tl verecegim ben neden pikselli monitoru kabul edeyim? ben monitorleri almadan önce bakarak alıyorum, yıllar önce göstermem diyen satıcı olmustu, koltuktan kalktım fikrini degistirdi.. diyor piksel cıkarsa geri alırsam kime satayım? dedim benim sorunum değil ben para veriyorum bu sekilde satmayı kabul ediyorsanız alayım dedim fikrini degistirdi degistirmeseydi almayacaktım..


    simdi kullandıgım monitorde vatan mağaza kurarız bakarız deneriz fakat pikselli cıkarsa geri almayız dedi bu marka piksel garantisi vermiyor piksel garantisi veren baska bir monitor var dedi fakat o monitorun hem markası garipti hem de fiyatı kazıktı.. ben internetle ugrasmamak icin tamam dedim evde de monitor yoktu zaten hemen gerekiyordu piksel cıksaydı yasal yollarla iadesine ugrasacaktım bunun gibi bir cok farklı sorun olusabilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Ocak 2023; 17:34:20 >




  • Bir tüketici olarak kararı cokda doğru bulamadım ben. Bende şu ara telefon araştırması yaptığım dönemdeyim ve benim için görsellik önemli, elimde tuttuğumda verdiği keyif önemli bunun için internetten değil mağazadan bakarak almayı tercih ediyorum. Keyfi iade özellikle telefonlarda mantıklı değil bence m 1 saat kullanımda bile telefonu sıfırdan 2.ele donusturmus olabilir sıfır parası verip başkasının 19 gün kullandığı telefonu neden alayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.