Şimdi Ara

Şimdiye kadarki en önemli Windows 11 güncellemesi çıktı: İşte değişenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemimi 2022 yılında aldım ve aldığım gün Windows 11 kurdum ilk başlarda ufak tefek droplar oluyordu ama son 1 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Sistem yağ gibi akıyor sizin yaşadığınız sorun tam olarak nedir? Aynı sistemi kullanıyoruz nerdeyse benim sistemde 5600 işlemci, 24gb ram 3733mhz, b550m anakart var ekran kartı ve m2 ssd aynı zaten

  • 12 Çıkınca geçersin bence geçme. Durum kötü geçilmez !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fendur -- 27 Eylül 2023; 13:26:53 >
  • Kurdum(KB5030310) hiç birşey gelmedi, insiderde değilim, anlamadım.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    İçerikte de dediğimiz gibi şimdilik herkese yeni özellikler gelmiyor. Kademe olarak yayılacak ve Kasım ayında tamamı gelmiş olacak.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. İşlemcim intel 6600 K uyumlu mudur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Direct storage henüz oyunlarda kullanılmıyor. forspoken sadece. Diğer bahsettiğiniz özellikleri artık GPU'nun kendisi yapıyor. Nvidia reflex, AMD Anti Lag vs. Windows 11 ile 10 arasında bir oyuncuya verebilecek pek bir fark yok yani. Auto HDR diyebiliriz belki ama HDR'ı kendi desteklemeyen oyunda Auto HDR yerine SpecialK injection kullanmak en iyi sonuçları veriyor.

  • Malesef destek listesinde değil. 8. nesil ve üstü intel işlemciler destekli görünüyor. Ancak yinede ufak bir iso modifikasyonu ile yüklenebiliyor diye biliyorum araştırmanızı öneririm.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    Güncellemeyi kaldırıp win update sıfırladım ve tekrar kurdum, ilk seferde gelmeyen dinamik aydınlatma ayarı + dev home geldi fakat copilot yine yok, her seferinde farklı davranıyor güncelleme düzgün yüklenmiyor anlaşılan. İkinci yükleyişimde görev çubuğunda kaymalara neden oldu ek olarak, tam preview olmuş. Beklemek daha iyi gibi görünüyor.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Dinamik aydınlatma bana ilk yüklemede geldi ama çalışmıyor. Tepki bile vermiyor klavye ışığı, kurcalıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt

    Her donanımı desteklemiyor.





    Bu arada copilotu etkinleştirmek için şöyle bir register buldum youtubede bende işe yaradı.

    Alıntı

    metni:
    Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Copilot\BingChat]"IsUserEligible"=dword:00000001



    not defterine atıp uzantısı .reg olacak şekilde kaydedip çalıştırın, görev çubuğu ayarlarına copilot tuşu gelecek, onu kapatıp açın ve task barınıza gelecek.

  • Yaw Arkadaş Bu Windows Masaüstü olup olmadık yerde donuyor lag oluyor vs.. nasıl düzeltebiliriz ?

  • FerreT kullanıcısına yanıt
    AMD ekran kartı kullanıyorsan ve son güncellemeleri yaptıysan ondan kaynaklı olabilir. 23.8.2'ye geç temiz kurulumla.

  • Çok şükür görev çubuğu "birleşik" işkencesinden kurtulduk.

  • PikaTak kullanıcısına yanıt

    evet AMD ekran kartı kullanıyorum söylediklerin mantıklı geldi çünkü eski sürümde problem yoktu

  • FerreT kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu yaşadım oradan biliyorum. Forumlarda çokça konuşuldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    W11 tamamen telemetry odaklı bir os bence. 1-2 ay kullandıktan sonra hiç memnun kalmadım. 3-5 saniye yükleme süresi ya da input lag vs gibi şeylere hiç takılmam, zaten anlamamda. Ama beni bile uyuz etmişti w11 genel deneyim ve oyun için. Silip w10 döndüm.

    Siz yazınca baktım ama dediğiniz gibi değil gibi görünüyor. w10 hala daha iyi genel oyun konusunda.


    Tech YES Cityyoutube
    Which is the FASTER OS? Windows 10 or 11? Today we do FPS, start up times and LATENCY benchmarks at 1000 FPS, to see which is quicker and more responsive! So who will win? Let's see! SPONSOR Get Activated with VIP-SCDkey Windows 10/11 Pro Key for under $15 (Use 30% Coupon BFTYC) - https://bit.ly/BFTYC Windows11(21$):https://bit.ly/BFTYC11 Office2021(52$):https://bit.ly/BFTYC2021 ✅Shop Aliexpress WorldWide: https://s.click.aliexpress.com/e/_etUbxJ ✅Shop on Ebay Worldwide: https://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2F&campid=5337969792&toolid=10001&customid= ❤️Become a Tech YES City member and get access to perks https://www.youtube.com/channel/UC9Tn-atYOt8qZP-oqui7bhw/join ⭐Consider Subscribing here https://bit.ly/3G20vC1 💯Merch - http://www.redbubble.com/shop/techyescity ❤️Support Directly - http://www.patreon.com/techyescity 💻Discord Access - https://discord.gg/eahUDU37Q2 ------------------------------------------------------------------------------------------------- DISCLOSURES: Generally all links tied to products are either Amazon, AliExpress or Ebay Affilaite links, this means that if you purchase a product we earn a small sales commission, which costs you nothing extra (if you end up purchasing a product). All sponsored content will contain the word "SPONSOR" if directly sponsored or "AD." Any additional revenue stream will be disclosed with similar disclosure. Music Provided by either: epidemicsound, audio library or royaltyfreeplanet. #PCGaming #GamingPC #Winning
    https://www.youtube.com/watch?v=ZEns1LTicXI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 28 Eylül 2023; 0:47:42 >
  • Kesinlikle öyle fakat bu işin temeli W8 ve UWP ile atıldı zaten. Bu yüzden W10 da çokta farklı değil. Simplewall öneririm casusluk ve telemetri sunucularını engelleme gibi özellikleri var (her ne kadar yetersiz olsada.) Shutup10 + simplewall + elle yapılacak ayar kapatmaları + telemetri hizmetlerinin otomatik çalışmasının engellenmesi bunlar rutin ayarlarım fakat yinede alıyor yinede alıyor.


    Edge tarayıcısı ise tam bir ajan, bir ara kullandım fakat öyle böyle değil hemen herşeyi hesabınıza senkronize etmek için elinden geleni yapıyor, insanı resmen taciz ediyor, kesinlikle tavsiye etmem. nvidia driverleri bile telemetri barındırıyor(telemetri içermeyen versiyon sadece windows update üzerinden kurulum sonrası gelen microsoftun sağladığı driver ki vulkan uygulamalarında sorun çıkartıyor, mecburen sitesinden güncelini kuruyoruz) hemen herşeyin içinde var, amerikan ürünleri böyle bunlara çok takılınca tek çare linux kalıyor o yüzden mecbur kalıyoruz ki bu seferde sistem tarafından erişilemeyen donanımsal "çözümler" tehdit oluşturuyor, yani kurtuluş mümkün değil.


    Şunuda unutmayalım windows sonuçta bir işletim sistemi, kernel mode üzerinden yapacağı iletişimi size arayüz üzerinde göstermek zorunda değil ki bunu zaten yaptığını biliyorum işin ilginç yanı bunu yapmasıda zor değil, (tesadüfen bir kod denemesi sırasında keşfetmiştim) durum böyle oluncada ne firewallın önemi kalıyor ne başka bir high layer çözümün. Arkada daha neler dönüyordur kim bilir. Fiziksel firewall + tüm high layer tedbirler + linux üzerinde sanallaştırılmış bir windows anca güvenli olabilir oda belki :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 28 Eylül 2023; 2:13:39 >




  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Telemetry'i kapatmamın nedeni veriler çalınmasın vs diye değil, durduk yere sistemimi yormasın diye. Yoksa o veriler tabiki de gider hocam. W11'den tiksindiren bir şey de yeni nesil elemanlar tasarladığı belli. O yüzden afederseniz ama özürlü gibi eblek bir tasarım olmuş.

    Hiç efektif olmayan yenilikler. Mesela ses çubuğu açıp, mouse imlecini nereye getirirsem getireyim tekerlek ile sesi kısıp açabiliyordum. W11 de bunu kaldırmışlar, illa ses barının üstünde olacak imleç. Bu bile yetmişti bana.

    Şu an kullandığım w10 edu sürümü olması lazımdı ve MSMG toolkit ile defender ve bilinen telemetryleri sildim hep.

    Tüm bunların sebebi OS'un daha light hale gelmesini sağlamak. Yoksa veri vermemek gibi bir dünya yok.

  • Anladım hocam, siz bilirsiniz, şahsen W11 in tamamlanmış bir IS olduğunu düşünmüyorum, microsoft her seferinde aynı şeyi yapıyor, bir sürüm geliştirme, bir sürüm hazır, W12 bu yüzden W11in tamamlanmış hali olacak, W8 de öyle W11 in eski versiyonu. w8 de temeli attıkları şeyleri 10 da tamamladılar, 11 de temelini attıklarını 12 de tamamlayacaklar. (Burada kasteddiğim şeyler, ISnin altyapısı tabiiki) Microsoft böylece hem piyasayı yeni teknolojiye hazır hale getiriyor, hem iki sürümün adının kötüye çıkmasını engelliyor. (Örn: Vista ekran kartlarında wddm gereksimi gibi, vistada teknolojiyi ve yeni gereksinimi duyurdular W7 de sektör&kullanıcılar hazır halde idi. Haliyle tüm övgüler 7'ye)

  • Donanımhaber üyeleri için yapılmadı üstat, tecnopat üyeleri için yapıldı daha çok. Kesinlikle geçilmez. 😁

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.