Şimdi Ara

Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
8
Favori
18.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • murattk kullanıcısına yanıt

    araç hakkında daha detaylı bilgi gerekir kaç model marka model varyant Tu5jp4 motor demişsiniz pegeout 206 mı dır bu araç

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    2005 model 206 1.6 benzin hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • murattk kullanıcısına yanıt

    sayın murat bey araç ruhsatta lpg işli ise sökmek ciddi bir masraf tutar ki tavsiyede etmem .Güncel fiyat listemiz için .2022 lpg sıralı sistem montaj fiyatları için lütfen tıklayınız .

    www.simsekotogaz.com
    Lpg Otogaz montaj Fiyatları 2022
    https://www.simsekotogaz.com/index.php/privacy/montaj-fiyatlari
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Vakit ayırdığınız için teşekkürler hocam. Söktürmek,işletmek dediğiniz gibi çok fazla tutuyormuş.Yeni tesisatların fiyatlarıda malesef beni aşıyor mecburen muayneden geçebilmek için tank değişimi yaptırmak kalıyor geriye benim için.tekrar teşekkür ederim hayırlı işler iyi forumlar hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,

    araç gazda rölantide aşırı tekleme, devir dalgalanması ve çekişde zayıflık var.

    benzine alınca da rölantide tekliyor. 10-15 km benzinde kullandıktan sonra araç saat gibi düzeliyor.

    tekrar gaza alınca aynı durum.


    lpg kablo sipariş ettim genel ayarlarına baktım.


    lpg'ye geçince:

    gazdaygen gaz basıncı 1.25-1.35 civarı

    lpg enjektörleri 3,40 ms civarı

    benzin enjektörleri 1,80 civarı


    aracı benzine alınca benzin enjektörleri 2,40-2,80 ms civarı yükseliyor.


    onarıma nereden başlayacağımı bilmiyorum. gaz basıncı yüksek gibi geldi. düşürsem ne olur?

    aracın bujileri orijinal değil. orijinalde ngk üstündeki bosch marka.

    yağ yakma su eksiltme yok. benzinde performans düşüklüğü, tekleme yok. 2-3 gün çalıştırmasam bile yarım marşta çalışıyor.


    kit: atiker microfast

    araç: palio 1.2 16v 130.000 km

  • command_4 kullanıcısına yanıt

    1-BASINCI 1 BAR YAPIN (GAZDA İKEN) MEME ÇAPI 1,8 MM OLMALI

    2-ENJEKTÖR SIRALAMASINA DİKKAT EDİN

    3-OTOMATİK KALİBRASYON YAPIN BENZİN MS DEĞERLERİ GAZDA VE BENZİNDE AYNI OLMALI .

    4-İMKANINIZ VARSA AFR AYARI YAPTIRIN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsekotogazankara -- 5 Şubat 2022; 12:12:12 >
  • 11/02/2022 TARHLİ OLARAK TÜRKİYE GENELİ LPG ÜRÜNLERİNE %40 ZAM YAPILDI

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    selam hocam


    dediklerinizi aynen yaptım.


    • basınç 1 bar yaptım. meme çapı 1,8 mm
    • enjektör sıralaması doğru
    • otomatik kalibrasyon yaptım. benzinde ve gazda ms değerleri aynı hale geldi.


    şu anki sorunum şu hocam: rölantide al ver yapıyor. gaza ani basınca tekliyor. benzinde hala yağ gibi çalışıyor. test amaçlı bujileri değiştirdim değişen bir şey yok.


    şu anki sorunum tahmini nedir?

  • command_4 kullanıcısına yanıt

    gazda al ver şayet motor hava alıyorsa ondan olabilir .Şayet böylesi bir durum yok ise haritada rolantinin bulunduğu alanına biraz müdahale edin.öbür arıza ise ateşleme bobin den olabilceğini düşünüyoruz.deneyiniz

  • LPG Sisteminden Kaynaklı Sebepler

    LPG enjektörleri belirli bir süreden sonra içerisinde bulunan piston yay ve orringlerin aşınması ile motora düzensiz yakıt gönderip sıralı sistem araçta LPG'de rolanti düşüklüğü ve düzensiz çalışmasına sebep olurlar. Özellikle Landirenzo sistemlerinde LPG enjektörleri, tıpkı araç motorunun yıllar sonra çekiş gücünü kaybetmesi gibi landirenzo enjektörlerinde çalışma performansı azalır ve aracın gazda rolantisinin düşük çalışmasına yol açar. Tabi LPG enjektör arızası araçta en çok teklemeye neden olur.

    Mevsimsel Etkenler


    Rolanti Düzensizliği Özellikle dört mevsimi yaşayan bölgelerde hava sıcaklık değerlerinin değişmesinden dolayı LPG regülatör basıncındada değişmeler sıkça görülür. Bu sebepten ötürü LPG enjektörlerinin motora gönderdiği yakıt miktarında değişim yaşanacağı için araçda LPG'de rolanti düzensizliği yaşanır. Bu tür bölgelerdeki araç sahipleri en az yılda bir kez LPG ayarı yaptırması gereklidir.

    Sıralı sistem araçta rolanti şikayeti LPG ve motor sistemi olamak üzere iki ana sebepten ortaya çıkar. Öncelikle LPG sistemi kaynaklı sıralı sistem rolanti sorunu ve sebeplerini ele alalım.

    Sabahları Veya Motor Soğukken LPG'de Rolanti Düşmesinin Sebepleri


    Bazı sebeplerden ötürü kış aylarında motor soğukken LPG regülatöründe motor suyu zayıf dolaşır bu sebepten ötürü regülatör içerisinde bulunan sıvı gazı LPG enjektörlerine göndererek motor soğukken LPG'de rolanti düşmesi hatta stop etmesine yol açar. Peki LPG regülatörü neden geç ısınır? sorusuna açıklık getirelim su hortumlarında kaçak olduğundan dolayı motor suyunun hava yapmasına bu vesile ile regülatöre suyun geç gitmesine neden olup sabahları veya motor ısından düzensiz çalışmasına yol açabilir. Sıkça rastladığımız bir diğer sebepse araçta kışlık termostadın olmayışından dolayı LPG regülatörü tam olarak ısınmayıp sıralı sistem aracın gazda aşırı yakıt tüketmesine ve rolantinin düzensiz olmasına yol açar.


    Sıralı Sistem Araçlarda Regülatörün Rolantiye Etkisi

    Her şey gibi LPG regülatör yani beynininde bir kullanım ömrü vardır. Reğülatörün içerisindeki contalar ve diyafram yıllar içerisinde motor sıcakken +100 derece soğukken -50 dereceye mağruz kaldıkları için görevlerini yapamaz hale gelirler. Bu sebepten ötürü arızalı LPG enjektörlerine düzensiz miktarda yakıt göndererek aracın gazda rolantisinin bozulmasına ve gaza geçişlerde motorun stop etmesine yol açar.


    Gaza Geçiş Isısının Düşük Ayarlanması Sonucu Motor Soğukken Rolanti Düşüklüğü


    LPG servisine gaza çok geçiyor diye gaza geçiş ısısı düşük ayarlatmak sebebi ile motor ısınana kadar araçta rolanti düşüklüğü ve stop etme sorunu yaşanmaktadır. Sıralı sistem araçlarda LPG sisteminin markası ne olursa olsun gaza geçiş ısısı minumun 30 derece olmalıdır.


    LPG Ecu Arızasının Rolantiye Etkisi


    Bilindiği üzere sıralı sistemlerde ecu yani elektronik beyin bulunur. Ecu içerisine su kaçması veya nem alması sonucu arıza yaparak LPG enjektör sürelerinde sapma görünür. Bunun sonucunda araç gazda iken sıralı sistem araçta rolanti düzensizliği görünür.


    Motor Sisteminden Rolantiyi Etkileyen Sebepler


    Enjeksiyonlu sistem araçlarda benzinde boğaz kelebeği kurum yağ bağladığı zaman nasıl rolanti düşüyor ise gazdada aynı sorun yaşanır. Fakat benzinde rolantinin düşmesi için boğaz kelebeğinin aşırı kirlenmesi gerekirken gazda kullanırken az bişey kirlenmesi aracın LPG'de kullanırken rolantide sarsıntılı çalışmasına yol açar. Bu yüzden her iki üç yılda bir boğaz kelebeğini temizletip adaptasyon yaptırmak gerekir.

     

    Sıralı sistem LPG'li araçlarda her 30 bin km bir buji ve kablolarını değişmek gereklidir. buji veya kablolardan biri görevini tam yapamaz ise araçta rolantide sarsıntılı çalışma meydana gelir. Örneğin buji veya kanlonun birinin arızalı olması bunu motorcu buji ve kabloları değişmeden ne bilgisayarda nede bakarak anlayamaz. Bunun sonucunda araç sahibini LPG sisteminden kaynaklandığını söyleyerek gazcıya gönderir gazcıda buji ve kablo arızasını bilemiyeceği için ateşlemenin zayıf olduğu enjektörün arızalı olduğunu düşünerek LPG enjektörlerini değişir.


    Ama sorun gazda rolanti sorunu doğal olarak devam eder. Boşuna enjektör değişimi yaşamak istemiyorsak her 30000 km bir buji buji kabloları ve her 100.000 km birde ateşleme bobini değişmelidir.araçta motorcu Aracın şarz dinamosu görevini tam yapamıyorsa yani düşük şarzdan dolayı rolantiyi etkiler.


    Enjeksiyonlu yeni nesil araçlarda rolanti motoru bulunur ve çeşitli nedenlerden dolayı Rolanti motoruna pislik kaçarak yada arıza yaparak duruma göre araç gazda çalışırken rolantide düşüklük yaşanır. Son olarak kırsal tozlu bölgelerede bulunan araçların hava filtresi aşırı kirlenirse LPG'de rolanti düşüklüğü yaşatır. Bu sorun benzinde görünmez.

    LPG Enjektör Kaynaklı Gazda Rolanti Düşmesi


    Atiker Akl Aldesa Brc Landirenzo Lovato Mimgas Zavoli kısacası saymadığımız tüm markaların LPG enjektörleri içerisinde bulunan piston yay ve contalarda zaman içinde kullanmaya bağlı aşınma yaşanır. Belirtilen parçaların aşınması sonucu LPG enjektör arızası ve debi ayarlarının sapması yaşanıp araçta LPG'de rolanti düşüklüğü ve motorda tekleme ortaya çıkar. LPG enjektörlerinden her hangi birinin bozuk olması rolantinin düşmesine ve tekleyerek çalışmasına yol açar.

    LPG Enjektör Değişim Sonrası Yaşanan Rolanti Sorunu


    Arıza sonrası LPG enjektör değişimlerinde nadirende olsa rolanti düşüklüğü hatta benzinden gaza geçişlerde stop etme sorunları yaşanmaktadır. Yeni enjektör takıldıktan sonra yaşanan rolanti ve benzeri sorunların bir kaç sebebi vardır. Bir kaç örnekle aracın LPG ayarının eski enjektörlere göre ayarlı olması beraberinde enjektör nozullarının küçük olmasından kaynaklanır. Enjektör değişim sonrası araçta rolanti düşüklüğü var ise eski enjektör nozullarını yeni enjektöre takıp LPG ayarı yapılınca sorun düzelecektir. Bir diğer sebep ise araç sahibi veya bilinçsiz usta tarafınca yapılan enjektör değişim esnasında LPG enjektör kablo sıralamasının yanlış dizilmesi sonucu sürekli rolanti sorunu yaşanır. Kablo sıralaması bazı sistemlerde 1234 diye sıralanırken bazılarında A B C D diye sıralanır.

    Gaza Geçiş Isı Ayarının Düşük Ayarlanması Sonucu Motor Isınana Kadar Rolantinin Düşük Olaması


    Kış aylarında motorun geç ısınmasından dolayı LPG ayarında sorun olduğunu düşünüp gaza geçiş ısısını programdan düşürttürmek notor tam ısınana kadar gazda rolantinin düşük olmasına sebep olur. Sıvı LPG sistemleri hariç hangi marka olursa olsun gaza geçiş ısısı kış mevsiminde minumun 35 derece olmalıdır. 

    Sıralı Sistem Araçlarda LPG Regülatör Kaynaklı Rolanti Düşüklüğü 


    LPG regülatörleri motor sıcakken +100 soğukkende -50 dereceye mağruz kalırlar. Ani ısı değişikliğine uğrayan regülatör diyafram ve contaları zamanla serleşip motor ısınana kadar LPG enjektörlerine düzensiz miktarda yakıt göndererek gazda rolanti düşmesine hatta ilk gaza geçişlerde motorun stop etmesine yol açarlar. Beş yılını dolduran regülatörlerde diyafram değişimi rolanti sorunlarına engel olacağı gibi yakıt sarfiyatınada katkı sağlar.

    LPG Ayarının Düzensiz Olması Rolantiyi Etkiler

    Araçlarda LPG'de yapılan km bağlı LPG regülatör basıncı ve enjektör ms sürelerinde değişim yaşanır. Bu değişimlerin oranına göre araçta LPG'de rolanti düzensizliği performans kaybı gibi belirtiler ortaya çıkar. Rolanti problemi ve benzer sorunların yaşanmaması için yılda birkez LPG ayarı bakım yapılması araç ve LPG sistemi için fayda sağlar.

    LPG Ecu Arızasının Rolantiye Etkisi

    Bilindiği üzere sıralı sistemlerde ecu yani elektronik beyin bulunur. Ecu içerisine su kaçması veya nem alması sonucu arıza yaparak LPG enjektör sürelerinde sapma görünür. Bunun sonucunda araç gazda iken sıralı sistem araçta rolanti düzensizliği görünür.

    MOTOR SİSTEMİ KAYNAKLI LPG'de ÇALIŞIRKEN ROLANTİYİ ETKİLEYEN SEBEPLER

    Termostat Kaynaklı Sabahları Veya Motor Soğukken LPG'de Rolanti Düşmesinin Sebepleri


    Bir çok konuda belirtiğimiz üzere aracın gazda sağlıklı çalışması için motor termostadının sağlam olması gerekir. Yaz aylarında hararet yükseliyor diye sökülen veya arızalı termostat takılı araçlarda motor normalden geç sürede ısınacağı gibi araç ne kadar çalışsada motor normal sıcaklığa ulaşamaz. Termostat bulunmayan veya arızalı araçlarda özellikle kış aylarında regülatör depeodan gelen sıvı gazı buhar haline tam olarak dönüştüremez ve sıvı gazı LPG enjektörlerine gönderir. Bereberinde motor iyice ısınana kadar LPG'de rolanti düşmesi ve yakıt sarfiyatının aşırı derecede artmasına yol açar. 

    Boğaz Kelebeğinin Kirlenmesi ve LPG'de Rolantiye Etkisi


    Enjeksiyonlu sistem araçlarda benzinde boğaz kelebeği kurum yağ bağladığı zaman nasıl rolanti düşüyor ise gazdada aynı sorun yaşanır. Fakat benzinde rolantinin düşmesi için boğaz kelebeğinin aşırı kirlenmesi gerekirken gazda kullanırken az bişey kirlenmesi aracın LPG'de kullanırken rolantide sarsıntılı çalışmasına yol açar. Bu yüzden her iki üç yılda bir boğaz kelebeğini temizletip adaptasyon yaptırmak gerekir.

    Ateşleme Sisteminin Gazda Rolantiye Etkisi

    Sıralı sistem LPG'li araçlarda her 30 bin km bir buji ve kablolarını değişmek gereklidir. buji veya kablolardan biri görevini tam yapamaz ise araçta rolantide sarsıntılı çalışma meydana gelir. Örneğin buji veya kanlonun birinin arızalı olması bunu motorcu buji ve kabloları değişmeden ne bilgisayarda nede bakarak anlayamaz. Bunun sonucunda araç sahibini LPG sisteminden kaynaklandığını söyleyerek gazcıya gönderir gazcıda buji ve kablo arızasını bilemiyeceği için ateşlemenin zayıf olduğu enjektörün arızalı olduğunu düşünerek LPG enjektörlerini değişir. Ama sorun gazda rolanti sorunu doğal olarak devam eder. Boşuna enjektör değişimi yaşamak istemiyorsak her 30000 km bir buji buji kabloları ve her 100.000 km birde ateşleme bobini değişmelidir.araçta motorcu Aracın şarz dinamosu görevini tam yapamıyorsa yani düşük şarzdan dolayı rolantiyi etkiler.

    Enjeksiyonlu yeni nesil araçlarda rolanti motoru bulunur ve çeşitli nedenlerden dolayı Rolanti motoruna pislik kaçarak yada arıza yaparak duruma göre araç gazda çalışırken rolantide düşüklük yaşanır. Son olarak kırsal tozlu bölgelerede bulunan araçların hava filtresi aşırı kirlenirse LPG'de rolanti düşüklüğü yaşatır. Bu sorun benzinde görünmez. 

    EGR Valfi Nedir? Ne İşe Yarar Arıza Belirtileri Nelerdir? 

    Motordan çıkan eksoz gazının %10 luk kısmının motorda göndererek yakıt sarfiyatına katkı sağladığı gibi zararlı emisyon değerlerini düşüren parçadır. Egr valfinde iki tür arıza yaşanır. Bunlardan ilki egr valfinde bulunan egsoz gazının geçtiği deliklerde yağ ve kurumdan dolayı zamana bağlı olarak daralma tıkanma yaşanmasıdır. İkinci arıza türü ise egr valf pistonunun açık konumda takılı kalmasıdır. Bu iki arızadan her hangi biri yaşandığında aşağıdaki belirtiler ortaya çıkar. Egr valfi temizliği her 50000 km bir yaptırmak motorun gazda ve benzinde sağlıklı çalışması için çok faydalıdır. 

    EGR Valfi Arıza Belirtileri

    * Tıkanıklık ve arıza oranına göre motor arıza ışığını yakabilir.

    * Eksoz emisyon değerlerinde artış ve eksozdan çiğ yakıt attırıp koku yayar

    * Arıza durumuna göre Motorun hararetinde yükseltme yaşatır 

    * Aracın LPG yakıt sarfiyatında artışa yol ve performansını düşürür 

    * Motor rolantide düzensiz çalışır ve tekler

    Debimetre ve Map Sensörü Arızası Rolanti ve Benzer Sorunlara Yol Açar


    Debimetre map sensörü aynı görevi gören araç çalıştığında manifolddaki hava akış miktarını ecu'ye ileten parçalardır. Kimi araçlarda map sensörü kullanılırken kimi araçlarda map sensörü kullanılır. Ecu yanma odasına giren hava miktarını debimetre ve map sensöründen gelen sinyaller doğrultusunda hesaplayıp enjektörlerinin silindirlere ihtiyacını karşılayacak yakıt püskürtmesini sağlar. 

    Debimetre Arızası Belirtileri ve LPG'de Rolantiye Etkisi

    Debimetredeki hava akışını ölçen sensörü zamanla yağ ve toz kaplayıp sensörü saran pisliğin miktarına göre rolanti düşüklüğü performans kaybı yüksek devirde gaz yememe gibi belirtiler ortaya çıkar. Fazla detaya girmeden debimetrenin LPG' de rolantiye etkisini açıklayalım. Benzine göre LPG'nin yanma oranı daha düşük olduğu için debimetrede oluşan pislik arıza lambasını yakmadan araç benzinde veya gazdayken rolantisinin düşmesine hatta vitesi boşa atınca aracın stop etmesine yol açar. Şayet sizinde aracınızda giderelemeyen gazda rolanti sorunu varsa debimetre ve map sensörünü temizlettiriniz. Büyük ihtimalle LPG'de stop etme ve rolanti sorunu düzelecektir.

    Emme ve Egsoz Manifold Contası Sorunu

    Sıralı sistem araçlarda LPG'de rolanti sorunu yaşanıp bir türlü soruna çözüm üretilemiyorsa sorunun çözümü için bakılacak yerlerin başında emme ve ekzoz manifold contalarıdır. Özellikle emme manifoldundaki contanın hasarı kolay kolay tespit edilemediğinden araç sahibini yaşadığı LPG'de rolanti dalgalanması sonucu gereksiz yere yaptığı masraflardan dolayı araçtan soğur. Manifolt contasındaki hasarın miktarına göre yanma odasınndaki oksijen miktarı değişir beraberinde gazda çalışırken rolantide düzensiz çalışma ve performans kaybı yaşanır.





  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    ustam


    farklı bobin denedim düzelmedi, (eskisini geri taktım)

    sigara dumanı ve balata spreyi ile hava alıp almadığını test ettim düzelmedi

    buji kablosu değiştirdim düzelmedi

    haritayı elledim düzelmedi

    en son programdan 1. lpg enjektörünü kapatıp benzin verince herşey düzeliyor.

    sanırım lpg enjektörü arızalı. sen ne dersin ustam?

  • LPG ENJEKTÖRÜ DENEMEKTE FAYDA VAR

  • Hibrit Arabaya LPG Takılır mı?

    Hem hibrit, hemde tüp nasıl olur dediğinizi duyar gibiyim. Ama bunda şaşılacak bir şey yok. Hibrit araçların motor yapısına tekrar baktığımızda elektrikli motorların yanı sıra bir de içten yanmalı benzinli motorları olduğunu görüyoruz. Benzinli motora dokunmayacağız . Sadece benzinli motorun yakıtını benzin yerine LPG yapılır.Tabiki bu konuda güven duyulacak tek Lpg Markası Prins olacaktır.Prins Belçika'daki ortağı AGS Auto Gas Systems ile işbirliği içinde Toyota Hybrid otomobilleri için CNG sistemleri geliştirdi. Bu, otomobilin üç farklı enerji türünü kullanabildiği anlamına gelir: elektrik, benzin ve CNG. Biz buna 'üç yakıt' diyoruz. Arabanın elektrik pili bittiğinde, araba sürücüsü benzin yerine CNG'ye geçebiliyor. Depolama odasına yerleştirilen ekstra CNG tankları nedeniyle sürüş menzili 600 km'ye kadar genişliyor. Hibrit ve CNG kombinasyonu, benzine kıyasla CO2 emisyonlarını %20'ye kadar azaltır ve partiküller %60'a kadar azalır.

    Toyota RAV4 2.5 VVT-I Hibrit CVT -Toyota C-HR 1.8 VVT-I Hybrid CVT-Toyota Auris touring sporları (aşağıdaki broşür ve resimlere bakın) 





  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    selamlar, Technomax eski tip enjektörüm vardı lpg de sarsıntı obd den baktığımda zengin karışım hatası alıyordum. bir senedir lpg yerine benzinde kullandım. şu an lpg yi devreye almak istiyorum tektardan.

    araç 2011 1.6 dcvvt hyundai elantra 130 bg

    şimdi enjektörde sorun olduğu kanaatine varip vikars 2 ohm fast enjektör aldım. bu enjektör 2 ohm prins 1.75 ohm pek bir sorun teşkil etmemesi gerekir diye biliyorum. lakin bu enjektörün technomax a uyup uymayacağı konusunda tereddütlerim var. enjektör değişme işine girişmeli miyim? bir de bu araç için kaç mm uç takılması gerekir? araç üzerindekileri bilmiyorum enjektör aldığım mağaza yanında göndermiş lakin numara yazmıyor. sanırım 1.8 veya 2 dir diye düşünüyorum. kaç olmalı ?_

  • 2 ohm enjektör diye satılan enjektörlerin bobin sarımı 2 ohm yapılıp iç yay takımları hiçde iki ohm gibi dizayn edilmiyor.(bu genelleme ) siz vikars 2 ohm alacağınıza valtek 3 ohm alın daha hızlıdır.ayrıca prins enjektör olarak program tabanında 3 ohm valtek var ecomaxdan ötürü.biz technomax da valtek daha çok öneririz .ayrıca enjktör memesi 2 mm olmalı ve programdan kalibre edilmeli mutlaka

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    anladım hocam, bu enjektörü birçok kişi ytavsiye etmişti o yüzden aldım. youtube de bir arkadaşın birçok enjektörü kıyasladığı bir video var eşit basınç ve devir değerinde test ediyor bu enjektör de iyiydi bayağı açıkçası technomax enjektörü ile aynı olduğu için almıştım videodaki arkadaşın iyi demesine güvendim biraz.. şimdi ben sizin dediğiniz gibi 2mm meme ile takıp deneyeceğim. enjektör bu şekilde iyi performans vermezse ayar ile uğraşıp dertlenmek yerine iade ederim ürünü.


    bu arada aldığım ürün buydu ;


    https://www.hepsiburada.com/vikars-fast-4-silindir-enjektor-2-ohm-pm-HBC0000088DIY





  • UMARIZ SORUN YAŞAMAZSINIZ

  • Hocam selamlar. 2004 bora pasific bir arabam var. LPG şamandırası bozuk. Doğal olarak yanlış gösteriyor kalan gazı. Fakat benim sorunum, trafikte debriyaj+fren yapınca arabanın stop etmesi. Bunu nadir yapıyor. Ama yine de can sıkıcı bir durumda. Hem de tehlikeli. Bu durumda nerelere bakmak lazım, kontrol etmek gerekir. Şamandıranın böyle bir etki yapacağını zannetmiyorum, yine de bilgi olarak vereyim dedim. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Homework



    Öncelikle şamandra ile alakalı bir durum değil. Sürekli stop eden bir motor can sıkıcı olabilir. Sürüş esnasında, belirgin bir sebep olmadan da motor aniden stop edebilir. Duruma sebep olan nedenler genellikle hava, yakıt, ateşleme ve sensörlerle ilgilidir ve soğuk bir motorun ilk çalıştırılma esnasında daha sık görülebilir.Bunun çeşitli sebebleri şunlar olabilir.

    *Enjeksiyonlu araçların rölanti devri, sensörlerden gelen sinyaller doğrultusunda elektronik kontrol ünitesi tarafından yapılır. Rölanti motoru, gaz kelebeği kapalıyken, emme manifolduna hava alınmasını sağlar. Rölanti motoru ve gaz kelebeği kirlenmişse veya arızalanmışsa motor rölantide çalışacak kadar hava alamaz ve stop eder.

    *Su sıcaklık sensörü arızalanmışsa ve motorun gerçekte olduğundan daha soğuk veya daha sıcak olduğunu ECU'ya bildirirse, yakıt karışımı da bozulabilir. Sensör, normalden daha soğuk okursa motor zengin çalışır. Yani yanma odasına daha fazla yakıt gönderir. Bu durumda motor stop etmez ancak ısındıktan sonra rölanti sorunları yaşanabilir ve yakıt tüketimi artar. Sensör, normalden daha sıcak okursa ECU yakıt gönderimini azaltacaktır. Bu durum soğuk motorun stop etmesine neden olur. Arızalı sensörün mutlaka değiştirilmesi gerekir.

    *Bu sensör ECU'ya emme manifolduna giren havanın sıcaklığını bildirir. Hava / yakıt karışım oranını ayarlayabilmesi için ECU doğru verilere ihtiyaç duyar. Tıpkı, arızalı su sıcaklık sensörü gibi, arızalı hava sıcaklık sensörü de yakıt karışımını bozabilir ve stop etme problemine neden olabilir.

    *Bu sensör, ECU'nun motor yükünü algılamak için kullandığı en önemli sensörlerden biridir. Emme manifoldundaki vakum miktarını algılayarak, bu vakum miktarıyla orantılı olarak bir sinyal üretir. Motor kontrol ünitesi (ECU), bu bilgileri ateşleme avansını ve yakıt enjeksiyon miktarını ayarlamak için kullanır. MAP sensörü arızalıysa ECU çok fazla veya yetersiz yakıt gönderebilir. Bu da motorun stop etmesine yol açabilir.


    Şayet rolantide stop ediyorsa Trafik lambalarında beklerken rölantideki aracın stop etmesi, motorun yeterince hızlı çalışmadığını (rölanti devri çok düşük) veya motorun klima kompresörü ve alternatör tarafından oluşturulan yük tarafından gücünün azaldığı anlamına gelir. Ayrıca, yakıt karışımının çok zengin veya fakir olması motorun zayıf çalışmasına neden olabilir.

    Şayet Sürüş esnasında stop ediyorsa Bu tarz sorunlar genellikle ateşleme sistemi ile ilgilidir. Sorunun sebebi genellikle arızalı bir krank mili konum sensörü veya ateşleme bobininden (motorda sadece bir bobin varsa) kaynaklanır. Teması kaybeden arızalı bir kontak anahtarıda motorun ansızın stop etmesine neden olabilir.

    Böyle bir sorun yaşadığınızda kaputu açın ve bujilerde kıvılcım olup olmadığını kontrol edin. Bir kişi marşa basarken diğeri bujileri çıkarıp (buji ucunu motor bloğuna temas ettirerek) ateşleme varmı kontrol etsin. Ateşleme varsa sizi çarpabilir bu nedenle elinizi teline temas ettirmeyin. Marşa basılırken bir kıvılcım görmüyorsanız arıza ateşleme sistemindedir.

    Motorda ateşleme varsa arıza yakıt basıncının düşmesinden kaynaklanabilir. Yakıt pompası arızalandığında genellikle hiçbir uyarı vermez. Bu durumda motor çalışmayacaktır. Aracın çekici ile götürülmesi gerekir. Yakıt pompasını test etmek için kontak açıkken arka koltuk altından ses gelip gelmediğini dinleyin. Ses duyamazsanız yakıt pompası çalışmıyor demektir. Pompanın çalışmamasına sigorta atması ya da arızalı bir rölede yol açabilir. Eğer araç çok uzun kilometreler yapmışsa pompanın arızalı olması kuvvetli ihtimaldir.

    Sorun ECU rölelerinden de kaynaklanabilir. Bu rölelerden biri arızalanırsa ECU yakıt enjektörlerini kapatır ve ateşlemeyi durdurur. Bunun olası olup olmadığını öğrenmenin tek yolu, ECU güç rölelerini değiştirmektir. Sorun devam ederse aracın elektronik tesisatına bakılmalıdır.

    Başka bir olasılık ise düşük sistem voltajı, voltaj kaybı veya aşırı şarj durumudur. ECU ve diğer kontrol modüllerinin çalışması için 12 volt sabit akım gerekir. Besleme voltajı 9 voltun altına düşerse ya da 16 volt civarlarında dalgalanırsa (ya da kesilirse) ECU enjektörleri ve ateşleme devresini geçici olarak durdurabilir. Bu durum genellikle elektrik ve şarj sisteminde meydana gelen kısa devreden yaşanır. Bu tarz arızaların bulunması çok zordur ve anlık verileri yakalayan özel aletler gerektirir. İşini bilen bir elektrik teknikeri verilere bakarak, motorun stop etmesine neden olan arızayı tespit eder ve onarır.


     





  • Merhaba, 2002 volvo s40 2.0 aracımda atiker takılı, aldığımda üzerindeydi. Son günlerde lpg de giderken tekleme, rölantide silkeleme yapıyor. Çoğu zaman benzinde gitmek zorunda kalıyorum. Öneriniz nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.