Şimdi Ara

Sınavı batırdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşit Ağırlık. 45-50 civarı TYT 45-46 da AYT gelecek ( 23.75 AYT Mat) OBP 84. YDT’ye öylesine gireyim dedim 69-70 net geliyor en kötü senaryoda. En azından o güzeldi hiç çalışmamama rağmen fakat vasat tyt yüzünden YDT’den de bir şey çıkmaz büyük ihtimal.

    Batırdım bütün sınavı. Çok panik yaptım. TYT’de Matematikte 12 soru işaretledikten sonra dakikalarca boş boş baktım kağıda. Türkçede ilk sorularda arka arkaya 6 yanlışım çıkmış. Fenden emin olmayıp boş bıraktığım soruları işaretleseymişim 4-5 net daha gelirmiş. Sosyalde de saçma sapan hatalar yapmışım.

    Mezuna kalacağım %90 ihtimal. Seneye de yapamassam korkusu var. Tamamen evde halletmeyi düşünüyorum, matematikten uzun süredir tanıdığım bir hocam var onunla götüreceğim. Edebiyat sosyali kendim halledeceğim çünkü adam gibi çalışamadım sosyale, edebiyat kısmı gene iyi fakat sosyal kısmı vasat. Ne zaman başlayacağım hakkında en ufak bir plan yapmadım, bilmiyorum.

    Ne yapılmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theperplex -- 5 Temmuz 2020; 10:58:30 >







  • Valla hocam değişik bir psikoloji içerisindeyim tekrardan mücadele etsem mi etmesem mi. Tekrardan katlanabilir miyim bu tempoya ve bu sefer tamamen evde çalışmayı düşünüyorum. Bir de tekrardan mezuna kalma korkusu var. İnsan değişik hissediyor be.
  • sonuçlar açıklanana kadar kafanı topla rahatla oyun oyna vs,kitap okuyosan ona devam et yoğunluğu artır vs

    sınav sonuçları açıklandıktan sonra çalışmaya başla, planını çok iyi yap ki bida nası çalışayım vs ile uğraşma,her ders için yol haritanı sağlam bir şekilde çiz,1 ağustos iyi bir tarih başlamak için

    yine yapamam paniklerine girme çünkü sana garanti veriyorum sağlam çalıştığını görünce o his azalacak,forumda ilk sene 150k yapıp ikinci senesinde 3 4k yapan pek çok isim var,hepsi de ilk senesinde yarım yamalak çalışmış tipler yani

    kendine güvenini eksik etme,bu seneki yaptığın hataları iyice analiz et ve önümüzdeki sene yapma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beausejour -- 5 Temmuz 2020; 10:19:27 >
  • theperplex T kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız hocam. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Puanımın yettiği bir yere gidip kurtulsam mı yoksa 1 yıl daha mücadele etsem mi ?

    Mezuna bırakırsam gece gündüz çalışırım ama bir noktadan sonra dersi bırakmaktan çok korkuyorum. Bir daha aynı sonucu alıp 1 yılımın boşa gitmesinden çok korkuyorum.
  • Beausejour B kullanıcısına yanıt
    Bir nebze motive ettiğiniz için teşekkürler hocam. Eksiklere gelecek olursak AYT Matematiğim fena değil, edebiyat güzel, sosyal şöyle adam gibi çalışsam yaparım (sınavda biraz hazırlıksız yakalandım tarihe, coğrafyayı tamamen şansa bıraktım zaten) fakat hocam TYT'de çözemediğim bir sıkıntım var. Bazen düşük bazen yüksek geliyor. TYT Matematik garip bir şey, yapamayınca aptal gibi hissediyorum. TYT Türkçe tamamen odaklanma işi zaten. AYT'yi yaparım fakat TYT garip geliyor. Sanki çözmek için üstün zeka lazımmış gibi değişik değişik sorular var hocam. Ben mi gözümde büyütüyorum bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theperplex -- 5 Temmuz 2020; 10:49:16 >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede hayatta kalmak için her yol mübahtır hocam. Tekrar hazırlanıp en azından bir nebze iyi bir bölüme gitmek her zaman daha iyidir diyorum.

    Geleceğimden tamamen umudumu yitirmiş durumdayım gibi bir şey.
  • theperplex T kullanıcısına yanıt
    Odamda hala 10larca kitap var bunları gördükçe gözümde büyüyor; kendimde şu an cesaret göremiyorum ne yazık ki.
    Ama bunun nedeni de halen taze durumda olduğu için olabilir sonuçta henüz sınav biteli 1 hafta oldu.
    Belki birkaç haftaya daha sağlıklı kararlar alabilirim özellikle sonuçlar açıklandıktan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 5 Temmuz 2020; 11:1:55 >
  • 2019da 54 tyt 30 ayt yapmıştım bu sene 83-88 tyt 66-70 ayt bekliyorum, tmyim

    Çalışmaya çok geç başlamıştım ben, dershanenin açılmasını beklemiştim hata yaptım. Şimdiden baslamani öneririm ufak ufak. Ayt mat ve geoya ağırlık ver gerisi gelir
  • zodiac956 kullanıcısına yanıt
    0 çalışmayla hiç kitap yüzü açmadan geometriden 4 netim var hocam. Hiçbir şey bilmesem de bir şeyler biliyorum gibi bir şey oldu.

    AYT Matematik konusunda da bu sefer türev integral falan çıkarsa onlara tekrardan çalışırım. En iyi yaptığım konulardı.

    Sıralamanız kaçtı 2019'da hocam, bu sefer nasıl çalıştınız, ve en önemlisi adeta bir baş belası olan TYT'yi nasıl hallettiniz?
  • theperplex T kullanıcısına yanıt
    210k sıralamam vardi. Tytyi hallettim diyemem hocam ama 10,75 fen netim var ordan kurtariyorum en azından. Türkçe için bir tane dil bilgisi ve paragraf kitabının ardından bol bol branş denemesi öneririm. Mat için yine konulara hakim olduktan sonra deneme çözmek en iyisi. 1 taneden sonra mi hakim olursun 3 tane mi sana bagli. Pratik kazanmak gerek
  • zodiac956 kullanıcısına yanıt
    Türkçeyi dil bilgisinden sadece denemelerden/branş denemelerinden gitmiştim. Çoğunlukla fullüyordum sınavdada fulledim, 7 tane çıkmıştı zaten. Sınavda paragraf sıkıntılıydı dediğim gibi, psikolojik etmenler falan da var. Paragraf kitabı çözmüştüm bir daha çözmeyi düşünmüyorum hocam, full deneme çözeyim diyorum. Fakat bu sefer ek olarak paraf/apotemi vs. gibi zor yayınları da çözeceğim. Bu sene böyle bir şey yapmamıştım, sadece 3d,endemik,345 gibi ana akım yayınları çözdüm. En kötü senaryoya pek hazırlıklı değildim diyebilirim.

    TYT Fen konusunda da, bu sefer çalışayım diyorum. Ekstra net her zaman iyi olacaktır. Fakat çok fazla detay bakmam. Şöyle bi 7-8 neti garantilesem yeter. Belki daha fazla yaparız belli olmaz. Fizik bakmayacağım, temel bilgilerden 1-2 tane soru yapılır belki.

    TYT Matematik konusunda da dediğim gibi çok fazla deneme çözmeyi düşünüyorum hocam.

    AYT Edebiyat konusunda el kitabını baştan sona analiz eder+deneme çözerim. AYT Sosyal konusunda yazın planladığım bir günden itibaren her gün baştan sona tekrar tekrar okuyacağım hocam (denediğim bir yöntem, baya işe yarıyor) böylelikle aklımda çok kolay tutabileceğim bilgileri.

    AYT Matematik'ten de dediğim gibi bol bol deneme çözeceğim. Limit Türev İntegral tekrardan çıkacak büyük ihtimal, onlara çalışacağım, ki en iyi olduğum konulardı. Türevin geometrik yorumu kısmından biraz zorlansam da %80-90 lık bir kısmını kolaylıkla yapıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theperplex -- 5 Temmuz 2020; 12:42:16 >




  • theperplex T kullanıcısına yanıt
    Geometriye ağırlık vermeyi unutma hocam. Tmcilerin en büyük silahidir.

    Ayt mat için bil deneme iyidir ama kitap çözmeyi de ihmal etme. Karekök acil ve apot fasikulleri cozmeni oneririm.
  • theperplex T kullanıcısına yanıt
    tyt için hemen sonuç bekleme hocam,2018-19-20 tüm kitapçıkları incele ders çıkar,senden konuda neler isteniyor pratik olarak neler bilmen gerekiyor 3 tane örnek var önünde,3 4 aydan önce de tyt için dalgalanmayan netler bekleme nasıl olsa önünde kocaman bir süre var her şey rayına oturur yeter ki düzgünce çalış ve düzenli bi şekilde süreci devam ettir

    tyt için süre bakımından sana faydalı olacak işler yap,zira biliyosun ki süresiz bi şekilde tytyi çözsen yüksek netler yapabilirsin,sorular dikkatli okununca rahatlıkla yapılacak tipte

    sosyal konusunda adamakıllı çalış gerçekten,sağlamca ezber yap ve aytdeki soru tiplerine uygun sorular çöz

    elinde iyi bi ayt mat ve ayt edebiyat varken bu fırsatı değerlendir ve bu netleri arttır

    45 ayt netini 70 lere çıkarırsan hedefin ne bilmiyorum ama çok şey katetmiş olacaksın,tyt için mükemmel netler yapmana gerek yok 80 net civarı sana yeter de artar bile




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.