Şimdi Ara

Sınavlarda başarılı olmanın yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
3
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Hayatım sınavlarla geçti, geçiyor. Yıllar boyunca edindiğim deneyimler taktikler var. Bunları anlatıcam. Anlatmadan önce şunu belirtmeliyim bu anlattıklarımın uygulanabilirliği ve sağlıycağı yarar kişiden kişiye değişebilir. Bilgi birikimi veya sürecin neresinde bulunulduğu hedefin ne olduğu bunlara göre farklılık gösterebilir. Ama uzun vadeli çalışma gerektiren üniversiteye giriş sınavı için yazıcam yani bizim zamanımızdaki ygs lys. Katılmayanlar olabilir ama bende işe yaradı ygs lys de ve sonraki sınavlarımda. Dediğim gibi kişisel bişey siz değerlendirin.
    İlk öncelikle sadece son sene çalıştım ve sene başında benden yüksekte olan birçok kişiden yüksek puanlar alarak bitirdim. Ama seneye başlarken yaptığım şey şuydu ki bence en önemli nokta da bu. Hayatımda yer kaplıyan gereksiz şeyleri çıkardım. Tüm sosyal medyayı kapatın. Zaman almasa bile kafanda yer tutar. Haber izlemeyin gündemi takip etmeyin. Gereksiz sohbetlere ortamlara girmeyin. Ciddiyim bu çok önemli. Haberi izlersin 5 dakika ama sonraki çalışıcağın 3 saat dersin yarım saati onu düşünürsün düşünmesen bile beyninde o bilgi yer eder algılama seviyen düşer. Bu tarz şeyleri tamamen çıkarıyoruz. Temel odağımız ders. Ders derken dersin içinde de kafayı yoran gereksiz şeyler var. Ne yazsam acaba diye şimdiden düşünmenin manası yok. Tıp istiyorum ama zormuş mühendislik yazıcam ama iş imkanı örnek veriyorum sadece bunları araştırmayın konuşmayın. Hatta şunu yapın kafanızda bir hedef olsun seviyenize göre ama sizi bir tık zorlayan. Mesela boğaziçi makina kazanıcam bu sabit bir hedef. Ve bunu araştırmayın sadece ilerde yurtdışında bir şirkette çalışıcam şunları tasarlıycam vs gibi güzel motive edici hayaller kurun. Hedef ve hayaller bunlar motive etmeli. Evet hayattan herşeyi çıkardım sadece ders çalışıyorum. Herşey derken şu yazıyı okuman da dahil. Başkalarının tavsiyelerini çok önemseme. Şu kitap bu kitap bak şu soru bu soru gerek yok. Tamam temel bir fikrin olsun ama bunlara çok takılma. Geleceğe olayın başında olumlu bakıcaksın ve kendini ders çalışmaya kaptırıcaksın o kadar ki bir süre sonra bunları sonucu düşünmüyceksin bile elde ettğin deneme sonuçlarından iyi alıcaksın bunlar seni daha da motive edicek. Kaygın kalmıycak. İşte o zaman tamam moda girdin demektir. Emin olun bu tüm dikkat dağıtıcı etkenleri çıkarmak önemli çünkü algı seviyeniz artıcak. Ama tabi ki insan sıkılabilir. Bunun yolunu söylüyorum. Deneme ve soru çözmek bol bol. Ve bunlardaki gelişimi görmek. Bunlar pozitif feedback yapıcak daha da çok çalışıcaksınız. İkincisiyse arkadaş ortamı ders konuşcağınız motive arkadaşlar. Evet ders konuşucaksınız. Kafa dağıtalım maç konuşalım falan değil dostlar dediğim gibi kaptırıcaksınız olaya. Rüyanda bile dersi görüceksin. Bu en önemli nokta teknik detaylara çok girmiyorum çünkü sistem değişti farklı soru bankaları var vs. Ama deneme çözmek çok önemli. Deneme ve bol bol soru bankası kolay zor farketmez. Konularda çok vakit kaybetmeyin. Süreli çalışabilirsiniz. Ders çalışmaktan zevk alın. Biraz stres iyidir. Ama çalışmayınca daha çok stres olursun. Çok yıldığınız anda alın kolay bir soru bankası çözün. Okulların taban puanlarına bakmayın. İnternete girmeyin.
    Çok sıkılırsanız müzik dinleyin. Ailenizle muhabbet edin. Zor ama güzel sonuç alınca değiyor. Başarılar diliyorum. Son olarak son yıl son aylar çok önemli. Ben o şekilde puan yükselişini yakaladım. O yüzden umudunuzu kaybetmeden herşeyi boşvererek yardırın kısaca.
    Eleştirenler olabilir olsun bu benim bakış açım size uygunsa bişeyler yapın zaten biliyorsanız ne ala. Yazım kuralalrına şekline dikkat etmedim amaç fikri vermek o konuda kusura bakmayın kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therah -- 26 Kasım 2017; 20:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Nereyi kazandınız? /Nerede okuyorsunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi okuldasın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav senesi akıllı telefon kullandın mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bahsettiklerim 7 sene öncesi. Okul bitti. Tıpta okudum. Tabi ki tıp sınavlarına çalışmanın taktikleri biraz farklı. İlk 3 bindeydim tüm alanlarda. Derecenin şu önemi olabilir belki. Konu temeliniz sağlamsa eğer o yüzden soru çok işe yarayabilir. O yüzden konu eksiğiniz varsa ilk onu kapatın tabi. Dediğim gibi herkesin tarzı farklı olabilir. Bu benim uyguladığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayatımdaki diğer düşünebileceğim alanları çıkartırsam kendi kendime okb hastası olurum. Acaba şu ne demek istedi bunda neden böyle alındı vesaire vesaire. Kitap okumayan zihnimin ne denli saçma şeylerle uğraşacağını hayal bile edemiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sitede gerekli bilgiler var ziyaret ederseniz mühendislik


    Ayrıca öğrenciyim internetten ek gelir elde etmek istiyorum para kazanmam lazım derseniz de clixsense sitesini duyurayım gerçekten çok güvenilir olan bu site anket doldurmaya ve görev yapmaya bakıyor türkiyeden oldukça çok kullanıcıya sahip bu siteye tıklayarak ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbelen03 -- 1 Ocak 2018; 18:6:8 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.