Şimdi Ara

sinerji amd ryzen 5800xd3 fiyat saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi forumlar. sinerji.gen.tr sitesinden amd ryzen 5800x3d işlemci aldım bundan 8 gün önce ancak şu anda fiyatı ben aldığımdan 1200TL kadar daha ucuz bu sitede.böyle bir durumda insanın ağzının tadı kaçıyor sinir bozucu bir durum.fikri olan var mı acaba bu durumda ne yapılabilir?siteye ulaşmaya çalıştım şikayetvarda şikayette bulundum acaba sonuç olmazsa Tüketici hakem heyetine başvursam fiyat farkını alabilir miyim?




  • yani "ben aldıktan sonra nasıl indirim yaparlar ulen" mi diyorsunuz?

  • Itiraz edilen huhus ne? 5 serisi heryerde indirime giriyor dunyada su an, sanirim AMD stok eritmek istiyor, gayet normal bir durum degil mi? siz kisaca zamanlama hatasi yapmissiniz.


    edit: orada gordugunuzden 750tl daha ucuzada var hatta neredeyse 7000, moraliniz daha da bozulmasin diyerek link vermiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 29 Ekim 2022; 19:49:53 >
  • Bir şey yapamazsınız böyle şeyler ticarette hep olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aldıktan sonra indirim yapmalarında sorun yok tabi sorun ben daha kısa süre önce fazla para verip aldım firmaya da yazdım durumu.müşteri memnuniyeti açısından bazı kurumlar örneğin amazon benzer durumlarda para iadesi vs. gibi tutumlarda bulunuyor burada firmaların tutumu önemli.cayma hakkından 14 gün içinde keyfi iade etmiyorum da.100 200 tl fark olsa mühim de değil ancak bu kadar kısa zamanda tutar farkı 1200 tl,mağduriyet var burada.

    ayrıca benzer durumlar için tüketici heyetine itiraz hakkı da bulunuyor linki paylaşıyorum.



    milliyet
    SON DAKİKA HABERLERİ: İndirimi görene iade hakkı! İşte detaylar...
    https://www.milliyet.com.tr/galeri/indirimi-gorene-iade-hakki-6671373/9




  • aynı olay başıma hb ile geldi cm nano macun aldım 200 kaç liraydı ya baya pahalıydı ve piyasada da öyleydi peki dedik.bu senede ama çok oldu birden firmanın biri ürünü 120 liraya mı ne düşürdü bana da kargo bir gün önce geldi.aradım dedim bu ne ya iki günde bu kadar mı düşer fiyatı 2 tane alırdık üzerine para kalırdı siz indirim savaşı yapacaksınız diye böyle olmaz kupon verin aradaki farkı dedim.dediler öyle bir şey yapamıyoruz iade edin.peki dedik kurye çağırdık iade ettik ama o ucuz fiyattan da almadım tekrar mx4 aldım.senin de yapacağın budur öyle şikayetvar mahkeme falan uğraşmadan iade ediyorsun ödediğin miktarı geri alıp ucuzlamış fiyatından nereden istersen alıyorsun.8 gün diyorsun çünkü şu anda iade edebilirsin.hani 2 ay önce alsan çünkü ben de x3d'yi haziranda mı ne aldım 8900 liraya şimdi çıksam desem ki bunun fiyatı düşmüş o zaman olmaz ama 14 günü geçmediysen uğraşmadan iade edebiliyor olman lazım.





  • İade edin, en ucuz neredeyse oradan tekrar satın alın.

  • hocam elektronik ürünlerde cayma hakkının kapsamını kısıtlamamışlar mıydı yakın zamanda?

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    2024'de tekrar görüşmek üzere ertelendi, seçim zamanı ağzımızın tadı kaçmasın diye

  • Tabii ki haklısın. Ama bu ülkedesin, yani geçmiş olsun...

  • iade etmesine edeyimde sinerjinin iade prosedürlerinde montajı yapılan ürün iade olmaz diye ibare var yasa hala geçerli kaldırılmadı cayma hakkı ama sinerji kabul etmeyecek yada teknik servis vs. bana ürün tekrar geri gelecek muhtemelen oda nasıl gelecek.en iyisi bence böyle durumlarda hem firma için hem müşteri için hediye kuponu veya farkın geri iadesi dürüst satıcıysa adil olanın bu olması lazım.

  • feinel kullanıcısına yanıt

    yanlışsın demiyorum ideal olanı söylüyorsun aslında ama ideal ile pratik aynı olmaz dünya'da hani sadece bizim ülke açısından değil.her üründe istisnai şartlarda satıcıya bu opsiyon verilmeli çünkü 5800x3d her gün alınıp satılan her gün ortaya çıkan bir ürün değil süt şeker gibi ve fiyatının da düşmesi beklenmiyordu.aslında güzel olurdu hem sen sök aynısını tak saçma şekilde uğraşmazdın hem satıcı uğraşmazdı o da dağıtıcıya gönderecek dağıtıcı da uğraşacak herkes uğraşacak ama kanun dediğim şekilde.senin dediğin gibi olsa ne olur biliyor musun herkes aldığı ürünün fiyatını gün gün takip eder kuruş düşse biz bu fiyata aldıydık diye kupon ister o zaman da satıcılar bir daha kuruş indirim yapamaz ürünün maliyeti sıfıra bile düşse.ondan sonra herkes black friday'da indirim bekler yani piyasa şartlarını perişan eder dediğin onu bi unut.


    senin yapacağın iletişime geç karşim beğenmedim ürünü iade etmek istiyorum de öyle montaj edilen parça iade alınmaz diye bir kanun yok ama bunu derlerse de cevap olarak al çıktısını o zaman git THH'ye.





  • bugün cevap geldi firmadan ücretle ilgili 1 gün içinde olsa yardımcı olunur sadece ürün fiyatlarındaki değişiklik üretici marka ile yapılan anlaşmaya göre indirime girebiliyor dediler,daha sonra iade etmek istediğimi söyledim mesafeli satış sözleşmesinde geçen açılan montajı yapılan bileşenler iade olmaz dediler şimdi cayma hakkı var sanıyoruz hala ama sanırım keyfi cayma değil şu anda olan kusurlu ürünlerde geçerli olabilir orada da bir belirsizlik var.

    yarın tüketici haklarına başvuruda bulunacağım her halükarda kaybedecek birşey yok en azından denemiş öğrenmiş oluruz süreci gelişme olursa yine buradan yazarım.

    ddr5 sistem toplayıp masrafa girmeyelim ekstradan derken böyle tatsız durum oldu gerçi bundan 1-2 ay önce almış olsam takılmazdım bile sonuçta işlemci ddr5 performansı veriyor,birkaç yıl sorun çıkmazsa işimi görür.1 hafta geç alsam daha iyi olurdu tabi.





  • Ben de 21 Eylül tarihinde 9.5'a almıştım. Biraz beklemedik böyle oldu. Yapacak bir şey yok benim için...

    İşlemcinin performansı mükemmel olduğu için canımı sıkmamaya çalışıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • feinel kullanıcısına yanıt

    netten alınan ürünlerde 14 gün cayma hakkı var oynadılar geçenlerde ama yürürlüğe girmedi diye biliyorum.ver THH'ye fiyattan bahsetme önceki işlemcimle bir fark göremedim memnun kalmadım iade etmek istedim şu kadar gün oldu ama mesafeli satış sözleşmesine göre dedikleri yazının çıktısını da göster yani öyle olsa her satıcı kendine sözleşme yapar tortuga'ya dönerdi burası.THH de çözmezse itiraz et.



    https://tr.wikipedia.org/wiki/Tortuga



    2022 yılı için; (01.10.2022 tarihinden itibaren)

    30.000 Türk Lirası altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe veya İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapılması zorunludur



    Tüketici hakem heyetlerinin kararlarına karşı itiraz edilebilir mi?

    Taraflar tüketici hakem heyeti kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde tüketici hakem heyetinin veya tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine, tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk mahkemesine karara karşı itiraz edebilir. Ancak daha önce karar veren tüketici hakem heyetine itiraz amacıyla yeniden başvuru yapılamamaktadır.



    https://ticaret.gov.tr/tuketici/tuketici-hakem-heyetleri/tuketici-hakem-heyetlerine-iliskin-bilgilendirme-metni




    https://www.bizimizmir.net/internetten-alisverise-dikkat-cayma-hakki-kaldirildi-52915





  • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 48. Maddenin 4. Fıkrası;

    Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.”



    Bu kanun hala yürürlükte devam ediyor bende aynen bu şekilde yolladım firmaya eğer bilgilendirmezlerse iade ile ilgili süreci 1 yıla kadar süre tanıyor hak. sinerji tamam iade alacağım derse gerek kalmayacak bu durumlara bende daha uygun fiyata alabileceğim tekrar.

    Birde şöyle birşey var diyelim mahkeme beni haklı buldu aradan süre geçti 3-5 ay o zaman fiyatların artıp artmayacağı da belli değil dövizin ne olacağı belli değil tüketici olarak bu şekilde kullanmaya devam etmek mi yoksa iademi uygun belirsiz bir süreç.





  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Aslında çok kişi o fiyatlardan almıştır bizim gibi,performansından dolayı fiyatını hakediyor açıkcası indirimli almak daha iyi olurdu ancak ddr5 sistem toplayıp aynı performansı almaktansa bu şekilde her türlü uyguna geliyor.



    ryzen 5 2600x'ten geçtim bende aradaki fark çok büyük, 3080 ti ekran kartını besleyemiyordu 2600x drop çok oluyordu , mesela rdr2'de 2k ultra aynı ayarlarda 2600x ile fps 50-80 arası değişiyordu 5800x3d ile 90-130 arası.

  • feinel kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışınız hocam işlemci tam canavar. Ddr5 sistemlere geçmek için bir kamyon para harcanıyor ve x3d işlemciyi anca geçiyorlar. Biz bu önümüzdeki nesli rahatça geçiririz gibi. O yüzden siz de çok canınızı sıkmayın derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • feinel kullanıcısına yanıt

    burada mı demiştim bir ideal olanı var bir pratik var diye.aslında başka şey olsa şimşek hızında çözüm bulan firmalar bu sorunda da hızlı hareket etmek istese mevzu olmaz aslında.devlet iade hakkını korur sonuçta iade edersin ama aynı ürünü kaç liradan alırsın bu işin sonucunda karlı mı yoksa zararlı mı çıkarsın onu devlet dahil kimse bilemez garanti edemez tamamen kumar.alırken de öyleydi kaybettin ben de kaybettim 8900'e aldım işte hazirandan beri kullandığıma sayıyorum ama sen şimdi uğraşır bir daha kaybedersen artık komik olur o yüzden garantiye oluyorsa iş o zaman uğraş, kafanı ağrıtacaksa boşver.doların ne yapacağı belli olmaz sene sonuna geliyoruz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.