Şimdi Ara

Sinerji bilgisayar kutusu açılmış diye iade almama sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sevgili DH okuyucuları,


    Sinerji bilgisayar adlı internet satıcısından yapmış olduğum satın alım ve sonrasında yaşanan süreç hakkında sizleri bilgilendirmek ve düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.


    21.12.2022 tarihinde Thermaltake TH360 Sıvı soğutucu siparişi verdim ve elime ulaştığında 2 gün kutusunda durduktan sonra kutusunu kontrol etmek amaçlı açtım ve kutusunda çıkarmadım poşetlerini de sökmedim. Tam emin olamadığım için kapattım ve araştırmalarıma devam ettim ve daha iyi performanslı daha uygun fiyatlı bir soğutucu buldum ve onu sipariş vererek bu ürünün iade işlemlerini başlattım.


    İade işlemlerinin de detaylarını vermek istiyorum. Çünkü bu kadar eski bir firmanın hala internetten siparişler kısmından iade alamıyor bir form dolduruyorsunuz size mail atıyorlar ve talebinizi bir not kağıdına yazıp içine bırakmanızı istiyorlar. Bence facia


    İşlemler sonrasında ise sms ile kargonun bana geri geldiğini anladım çünkü ne bir mail ne de bir bilgilendirme mevcut olmadığı için durumu böyle öğrendim.


    Arayıp sorduğumda ise kutunun açılmış olduğunu v bir şey yapamayacaklarını söylediler. Arkadaşlar kutunun açılması denilen şey önündeki minik bantın açılması ve tekrar kolayca bulunup yapıştırılabilir. Ürünü tekrar sıfır olarak satabilirler.


    14 günlük cayma hakkım olmasına rağmen ve montajı bırakın kutunun içinden çıkartmadığım bir ürün için uğraştığım durumlar içler acısı.


    Maillerinde kargonun iyice kargolanması hasar görmüş iyi sarılmamış iadelerin ise depoları tarafından teslim alınmayacağı yazıyor.


    İade ederken bana nasıl gelmişse kendi kutusunda resimlerde gördüğünüz üzere sadece 2 kere bant çekip gönderdim.


    Fakaaaat bana tekrar geri gönderilirken de bakın nasıl gönderilmiş resimlerde görebilirsiniz.


    Bu arada yapıcak bir şey olmadığını söyledikleri an tüketici hakem heyeti formunu doldurup gerekli işlemleri başlattım.


    Hepinize iyi forumlar diliyorum yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.



    GÖNDERDİĞİM HAL

    Sinerji bilgisayar kutusu açılmış diye iade almama sorunu

    GÖNDERDİĞİM HAL 2



    Sinerji bilgisayar kutusu açılmış diye iade almama sorunu

    BANA GERİ GÖNDERİLEN HALİ

    Sinerji bilgisayar kutusu açılmış diye iade almama sorunu


    Sinerji bilgisayar kutusu açılmış diye iade almama sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraculAlucard -- 4 Ocak 2023; 23:47:40 >







  • durum nedir bilgi verirmisiniz degisiklikler hakkinda bende daha dun aldigim ak400 islemci sogutucunu iade etmek istiyorum montaj yaptim ama sogutma yapmiyor islemciye

  • PCGamer45 kullanıcısına yanıt
    Tüketici hakem heyetine başvurdum. Savunmaları istendi ve savunmalarını da yapmışlar. Kararı beklemekteyim. Eğer montaj yaptıysan ve üretim kaynaklı bir problem varsa muhtemelen kabul ederler fakat sinerji bu konularda asla yardımcı olmuyor. Süreç ne kadar uzun şöyle bir resim bırakayım anlayabilirsin. Sinerji bilgisayar kutusu açılmış diye iade almama sorunu
  • DraculAlucard kullanıcısına yanıt

    of cok ugrastirici ya umarim halledersin ben vaz gectim gibi zaten bilgisayarim baya sikintili bide bunlarla ugrasamam satip kurtulmayi planliyorum ilerde

  • PCGamer45 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, umarım sen de halledersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.