Şimdi Ara

Sınıftaki Kimse Beni Sevmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben lise öğrencisiyim.

    Matematiği çok severim ve derste de ikide bir hocaya soru sorarım. Bazen sorduğum sorular konuyla alakasız olabiliyor ama matematikle mutlaka alakalı oluyor. Bazen de bir soruyu henüz öğrenmediğimiz bir yöntemle çözüp hocaya kendimi gösterebilmek için kendimi tutamayıp ders esnasında çözümümü hocayla paylaşıyorum.

    Hoca da son zamanlarda ben soru sorunca dersin bölündüğünü söylemeye başladı. Ben de hoca böyle dediği için kendimi daha çok tutmaya başladım fakat gerek hocada gerekse sınıf arkadaşlarımda benim hakkımda bir önyargı oluşmuştu bile.

    Öyle ki bugün ders esnasında hocanın çözüm yöntemiyle ilgili bir şey sordum "Aynı yöntemle bunu da bulamaz mıyız hocam? Şöyle şöyle yaparsak -2 çıkıyor da" şeklinde. Fakat hoca bana kızdı ve "Gel sen anlat o zaman" dedi. Üstelik başkaları daha detaylı sormasına rağmen onlara bir şey demedi. Daha sonra ben de ders bölünmesin diye bir şey demedim.

    Teneffüs zili çalınca hemen hocanın yanına gittim ve bana niye öyle dediniz hocam diye sordum (Sinirli bir hoca değildir bu arada.). O da benim sorularımla dersin bölündüğünü söyledi. Ben de benim
    sorduğum soruyla diğer çocuğun sorduğu soru arasında bir fark görmediğimi söyledim ve sorumu yineledim. Hoca ise beni yanlış anladığını söyledi. Hocanın anladığına göre "Aynı yöntemle bunu da buluruz" demişim. Fakat ben cümlenin sonunda "bulamaz mıyız?" diye soru sormuştum orada. Daha sonra hoca benden özür diledi.

    Fakat sınıftakilerin bu olay yüzünden benim hakkımdaki düşünceleri değişmişti (Bana öyle geldi yani.). Ben de onların bu konu hakkındaki düşüncesini merak ettim ve hoca da bana ne sinirlendi falan dedim. Sonra aralarından biri bana hak ettin dedi. Sonra birkaç kişi de ona destek çıkmaya başladı. Ben ise hocanın benden özür dilediğini söyleyecektim fakat nedense bunun hocayla benim aramda bir şey olduğunu düşünerek ve bunu söylemenin ayıp olduğunu düşünerek hiçbir şey demedim.

    Artık sınıftaki herkes bana bu önyargılarla farklı gözle bakacaklar. Ben böyle olmasını istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum.
    Bu olaydan önce kimse bana "gereksiz soru soruyorsun, ders bölünüyor" falan demedi. Fakat sırf hoca bana kızdı diye sorduğum soruya bakmadan direkt böyle tepki verdiler. Artık ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Çok kafaya taktım. Bir tavsiyeniz varsa ve söylerseniz çok mutlu olurum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Soru soran ogrencı hep goze batar,ogrencılerın cogu zaten anlamasada anladım der hoca bitirsinde gitsin kafasındadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorularla hep araya girmen hoş olmamış ama bunu bilinçli bir şekilde yapmıyormuşsun zaten. Soru sorman gerekiyorsa elbette sor, yalnız sırf soru sormak için sormuş olma. Sınıf içersinde böyle şeyler yaşanır, kimin ne düşündüğünü bu kadar kafaya takma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zebani var okumayın

  • Genel tavsiyem her şeyi bu kadar kafaya takmaman, beni seviyorlar mı, sevmiyorlar mı gibi insanların senin hakkında istesen de değiştiremeyeceğin düşüncelerini kafaya takmaman. Hocanın tek bir azarından bu kadar problem oluşturmuşsun kafanda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.