Şimdi Ara

sınırlı savaş karşıtlıgı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • savaş:dünyadaki kaosun enbüyük ve vaz geçilemyen yapı taşı.aynı zamanda en aptalca olanı.

    şu şekilde düşünülürse
    dünya üzerinde şu anakadar kişilerin askerlige harcadıgı zamanın ölen saaglıklı isnsanların topluma dokunıcagı faydaların silaha topa tüfege harcanan paranın ve iş gücünün,yaralıların iyileştirilmesi için harcanan paranın ve iş gücünün kaybı olmasydı dünya ne durumda olurdu

    bu işin maddi tarafı ama önemlisi bu deyil.kendimizi biraz daha savaş madurlarının yerine koyabilsek bu anlamsızlgı bu saçmalıgı daha net anlıyabiliriz.zaten önceden savaş karşıtlarını belirli bir ideoljik olguya otturtup suçlarken,savaştan zarar gören ülkelerin müslüman olmasındanmıdır bilinmez ülkede insanlar kendilierini daha fazla bu savaşın içinde hissediyor,karşı çıkyor lanet okuyor.

    bunu savaş madurları müslüman ülkeler deilkende hissedemezmiyiz? ne olursa olsun ben tüfek elime almam.alanları onaylamam diyemezmiyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 19 Temmuz 2006; 20:29:54 >







  • haçlı seferi arefesinde mi?
  • Haklısın ama insanlık oldukça bu savaşlar olucak kimse önüne geçemez bi gerçek
    Çünkü insan hırlarıyla yaratılmış bi varlık
  • Haklısın insanlar müslüman kardeşleri öldürülene kadar savaş hakkında bir düşünceleri yoktu.Ancak günümüzde öldürülen insanlar hakkında napalım yani katil ülke hakkını savunuyor,o öldürülenlerin dedeleri bize ihanet etti neden yanlarında olalım diyen yazarlar var.Dediğin insanlar ölenler müslüman diye olsa da savaşa karşı çıkıyolar .Onlara karşı çıkana ne demeli.
    İnsanlıktan nasibini almamış olmak lazım öyle bir zihniyet için savaş öldürmektir.Sadece öldürmek.Buna göre şekillenmeli savaş hakkındaki düşünceler.Orda çocuklar ölürken yok ben karşı değilim ne yapıyım,ölenler de hakediyordur gibi bir zihniyette olan insanlar ne kadar insandır onu tartışmalıyız.
  • köşelerini satmışlardan bahsediyorsun anladığım kadarıyla.. zaten saldıran ülkenin türkiye bürosuna üye onlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wineleven

    köşelerini satmışlardan bahsediyorsun anladığım kadarıyla.. zaten saldıran ülkenin türkiye bürosuna üye onlar..

  • insanların herbiri iyi değil ki

    iyi insanların olmadığı yerde savaş da kaçınılmaz olur

    gerektiği zaman elime topuda alırım tüfeği de
  • Her iki taraf ta kendince haklı nedenlere sahiptir ve ortada bir savaş varsa her iki tarafta da bu savaşı kazanıp mutluluğa erişeceğini uman kendince "iyi insanlar" vardır. Savaşta taraflardan hiçbiri "ben kötü adam rolünü üstleniyorum" demez. Toplumlar arasında çikar çatışmaları hep olacak ve bence savaşları önlemenin yolu (yada en azından insan toplulukları arasındaki çıkar çatışmalarını daha insani boyutlara getirmenin yolu) düşman dediğimiz kişileri anlamaya çalışmak olmalı. Belki onlar bizi, bizde onları "iyi-kötü" veya "üstün-aşşağılık" yerine kendimiz gibi siradan insanlar olarak isimlendirirsek, belki yine çıkarlar için mücadele edilebilir ama artık iyilerin çıkarları için kötüleri öldürme, asma, kesme, can yakma hakkı diye birşey olmaz. Çünkü onlarında kendimiz gibi siradan insanlar olduğunun bilincinde oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 20 Temmuz 2006; 12:11:27 >




  • savaş a her zaman karşı değilim. karşıyım diyen de gerçekçi değildir. çünkü tüm insanlar savaş karşıtı bile olsa savaşlar yine olur. geçmişten günümüze sistemler güç üzerine kuruludur. politika da böyle. poiltikanın işlevsizleştiği yerde savaş devreye girer. bu iyi dileğin gerçekçi olması için yeryüzünde uluslararası politik sistemin tümden değişmesi hatta yok olması gerekir. sınır , petrol , para oldukça savaş bitmez. bitemez.
    yani savaşa değil bunun maddi altyapısına komple karşı çıkmak gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    savaş a her zaman karşı değilim. karşıyım diyen de gerçekçi değildir. çünkü tüm insanlar savaş karşıtı bile olsa savaşlar yine olur. geçmişten günümüze sistemler güç üzerine kuruludur. politika da böyle. poiltikanın işlevsizleştiği yerde savaş devreye girer. bu iyi dileğin gerçekçi olması için yeryüzünde uluslararası politik sistemin tümden değişmesi hatta yok olması gerekir. sınır , petrol , para oldukça savaş bitmez. bitemez.
    yani savaşa değil bunun maddi altyapısına komple karşı çıkmak gerekir diye düşünüyorum.




    benim anlıyamadıgım savaş; analaşamayan devletlerden ,politik olarak haklı olanı deyil askeri olarak güçlü olanı belirler.ama nedense savaşmayı kabul eden insanlar hep ülkelerinin haklı olduguna inanır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 20 Temmuz 2006; 21:46:22 >




  • Hiçbir suçu olmayan zaten karınlarını zor doyuran insanların tepelerine bomba yağdırmayı nasıl haklı görebilirim?Bazı ülkelere göre politik çıkatlar insan hayatından önemli zaten bu nedenle kendilerini haklı görürler ve gösterirler her zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.