Şimdi Ara

sınırsız içe içe kategorili resim galerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sınırsız içe içe kategorili resim galerisi
    sınırsız içe içe kategorili resim galerisi

    categories ve galeri isimli iki tablom var. tablo sütun ve yapısı ekran görüntüsü olarak ekte, ayrıca yazılı olarak da açıklamlarıyla yazayım, tablo sütunları şöyle:

    categories tablosu: kat_id(kategori id'si), category (kategori adı), parent_id (üst kategori id'si)

    galeri tablosu: id(rsim id'si), resimadi (resim dosyasının adı), resimbaslik (resmin altında yazacak başlık), resimaciklama (resim altına uzun açıklama) res_kat_id (resmin kategorisinin id'si)

    Sınırsız iç içe kategorisi olan resim galerisi yapmaya çalışıyorum, yönetim panelini yaptım, ama resimleri sayfada listelemeyi bir türlü beceremedim, php'de acemiyim. İstediğim en önce en üst kategorinin adını (veya kategorideki herhangi bir resmi) gösterip tıkladıkça alt kategorileri listeletmek, en iç kategoriye gelince de o kategorideki resimleri listeletmek.

    Yardım olursanız minnettar kalır, duacınız olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatunmori -- 2 Temmuz 2020; 22:5:1 >







  • internette bir dünya örnek var videolu, görselli, yazılı olarak araştırma yapmanı tavsiye ederim illaki bulursun ben aşağıya bir link atıyorum bu e-ticaret mantığında giden sınırsız kategorilemeyi gösteriyor herşeyiyle
    https://www.youtube.com/watch?v=J0KRSbFCZ6Q
  • İnternette bir dünya örnek var evet ama hepsi aynı şeyi anlatıyor. Mesajımda da yazmıştım. Yönetim panelini (yeni kategori ekleme, alt kategori açma, silme, güncelleme vs, panelden resim yükleme) hepsini yaptım. Bu gönderdiğiniz video da aynısını anlatıyor. İnternetteki bütün kaynaklar da aynı function ile bu işlemleri nasıl yapacağımızı anlatıyor. Tamam yönetim panelini yaptık, ama resimleri iç içe nasıl listeleteceğiz onunla ilgili bir tane kaynak yok. Yine de cevabınız ve ilginiz için teşk.

    Neyse uzun uğraşlar sonucu onu da yaptım. Merak eden olursa link ekte, kategori isimleri ile iç içe, tıkladıkça alt kategorileri açarak listeleme yapıyor, en sonda resimlerin olduğu dizinde lightbox olarak resimleri görüntülüyor. Kodlar ve lightbox için css ve js dosyaları ekte. listele.php?kat_id=0 linki ile ana kategori ile listeletmeye başlayabilirsiniz.

    Şu an kategori ismi değil de kategoriye ait bir resim ile listeletmek için uğraşıyorum, fikir veren olursa sevinirim.
    https://sanalkurs.net/files/1594105355.zip




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.