Şimdi Ara

Sinmiş sigara kokusundan nasıl kurturulur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
15.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • şöyle bi ürün varhttp://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/drmat-hijyen-sprey-sut-kokusu-giderici-arac-koku-giderici-260273977?rcp_action=rceProductClicked . Koltuğa dökülen süt için bugün sipariş verdim. Arabada hiç sigara içilmediği için sigara kokusu hakkında bi yorum yapamam ama bi inceleyin isterseniz.
  • Nedir beyler son durum sigara kokusuna çözüm bulabildiniz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım araçtada aşırı derecede koku vardı. Tavan sigara ve kirden simsiyah olmuştu. Detaylı temizlik yaptırdım tavan ve koltuklar yıkandı. Bir süre pencereler açık gezdim şimdilerde tertemiz oldu. Kendi yapabileceklerin bir yere kadar. En güzeli güzel bir yıkamacıya aracı temizletmen olur.
  • bıçaklayasım geliyor benimde arabada birisi sigara yakınca.
  • Biraz araştırdım ve bir takım yöntemleri bir yere toplayıp not aldım;


    ARAÇTAKİ KÖTÜ KOKULARI GİDERME YÖNTEMLERİ.

    1)Balık nakliyesi yapan araçlarda yapılan bir uygulama;
    Cezve içine bir miktar kahve koyup su koymadan ocakta iyice ısıtıp hemen arabada el frenini arkası v.b. orta noktada (tabanının eritmeyeceği birşeyin vasıtasıyla) müsait biryere koyun, bir süre bekleyin, arabadaki kötü kokular ortadan kalkacaktır ve mis gibi kahve kokacaktır.

    2)Aslında sigara kokusundan kurtulmak çok basit. İhtiyacınız olan yalnızca sirke,
    2 küçük havlu ve 2 plastik kase.
    Her kasenin içine birer havlu koyun.
    Havluları sirkeyle tamamen ıslatın.
    Sirkeyle dolu kaseleri ön ve arka taraftaki kül tablalarının yanına koyun.
    Aracın tüm camlarını ve kapılarını kapatın.
    Bir gece bekleyin.

    3)Arkadaşlar elma sirkesinden bahseden arkadaşlar allah razı olsun sayenizde inanılmaz bir pratik çözüm bulmuş oldum.Benim arabada sigara içilmemişti ancak aldığım galerideki çocuk son 10 günde feci sigara içimiş.Al sat yapan bir tipti.Elma sirkesi ile kabartma tozunu karıştırıp arabaya koydum.2 günde kokuyu tamamen yok etti.Aynı şeyi hafif havasız ve az rutubet bulunan evimin odalarında tekrarladım inanılmaz faydasını gördüm.Akşam eve girdiğimizde ilk karşılaştığımız hafif kötü koku tamamen kayboldu.Bu nasıl oldu tekniğini bilmiyorum ama evde sürekli uyguluyorum artık.Yanlız dikkat edin arabada kağıt bardağa koymuştum bardaklık alanında bir gecede bardağı eritip sızmış.Cam metal vb kullanın..Ayrıca ben sirke kokusundan nefret eden biriyim ama beni rahatsız etmiyor.

    4)1' e 2 oranında su ile (bir bardak sirkeye iki barda su olarak) karıştırıp; püskürterek aracın içinde sert yüzeyler ve camlar da dahil uygulanabilecek her yüzeye sıkın. (elektronik aksama ve çok hassas yüzeyli plastik yüzeylere zarar vermeden) Fazlalıklarını bezle hafifçe alıp, birkaç saat aracı bu şekilde havalandırın.

    5)Bir su bardağına bir poşet hamur kabartma tozu ekleyin ve üzerine köpürüp taşmaya neden olmaması için ağır ağır bardağın yarısına kadar elma sirkesini ekleyin. Bu karışımı sıgara içilen ortamda, örneğin dolap üzerine vs yüksekçe bir yere bırakın orada kalsın. Bu karışım buharlaşmaktadır, odadaki veya mekandaki sıgara içme sıklığına göre bu işlemi haftada bir yenileyebilirsiniz. Ortalama olarak yarım su bardağı elma sirkesi ve hamur kabartma tozu 1 hafta boyunca etkili olmaktadır. Daha küçük bardaklarla birden fazla hazırlayacağınız bu karışımı odanın çeşitli yerlerine yerleştirebilir daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

    6)Galerici değilim ama onlardan öğrendiğim şu dur ki denenmiştir. Aracı bir yıkamacıda koltuk ve tavanlarını bir güzel sildirin, alt döşemelerine kadar, kullandığınız deterjanda kesinlikle alkol içermesin (çünkü sonra daha kötü kokuyor) aracı iyice havalandırın bu havalarda biraz zor ama mecburen....
    ve gelelim işin can alıcı noktasına bildiğimiz vanilya varya hanımların pasta kek yapımında kullandığı onlardan yaklaşık 10 adet alın iki üç tanesini kül tablasına dökün ve kültablasını sürekli açık tutun, geri kalanlarıda koltuklara ve yer döşemeleri ile bagaja sepeleyin aracı yaklaşık bir hafta kadar böyle kullandıktan sonra tekrar oto yıkamacıda zemini ve koltukları süpürge ile çektirin ve kültablasında vanilya kullanmaya devam edin, deneyin göreceksiniz ayrıca bu vanilya konusunu sigara içen arkadaşlar içinde dehşetle tavsiye ederim aracınız hiç sigara kokmaz, bir de unutmadan aracınızın içine süt falan dökülürse yine aynı hemen üzerine vanilya dökün, haydi bakalım kolay gelsin.

    7) öncelikle aracın içini detaylı olarak temizleyin. içinde çok sigara içildiyse muhtemelen birçok yerde de kül kalmıştır; döşemelere vs. birçok yere yapışmıştır. önce bunların tamamen temizlenmesi lazım, detaylı olarak her bölgeyi özellikle paspasları, koltukları, tavan döşemesini temizleyin. hatta paspaslar eskiyse değiştirin gitsin. tavan döşemesi açık renkliyse leke bırakmadan temizlemeye çalışın, uygun ürünler var.

    8) Karbonat:döşemeleri, koltukları, tavan kumaşını ve koktuğunu düşündüğünüz her bölgeye; karbonat yayın. fırça ya da uygun bir bezle döşemeye/kumaşa iyice yedirin. tebeşirle boyar gibi. yaydığınız karbonat 3-4 saat o şekilde kalsın. ne kadar uzun beklerseniz o kadar iyi. sonra el süpürgesi ile çektirin ve hafif nemli bez ile tekrar silin.

    9) kahve kokusundan rahatsız olmuyorsanız, aracın içine çeşitli bölgelere dökülmeyecek şekilde kahve çekirdekleri koyun ve bir hafta aracı kahveli kullanın . kahve kokusu diğer bütün kokuları da bastırır. sütlü kahve seviyorsanız ne ala.

    10)Ozonlama yöntemi.

    11) Sonax Sigara-Koku Giderici 292241 500.Ml 40TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 19 Ocak 2017; 13:52:38 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.