Şimdi Ara

Sinüzit ameliyatı oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    ilk teşhis konulduktan 8 yıl sonra ameliyatımı olabildim. Sizlere rehber olabilmesi adına özet geçiyorum.

    Bu zamana kadar direndim ancak bu kış maalesef ameliyat olmaya karar verdim. Öncelikle belirtmeliyim ki benim ki sadece sinüzit ve sağ delikte et küçültmesi şeklinde.

    Bende son zamanlarda artık haftada 1 kez günü birlikte nezle, neredeyse hergün kronik akıntı, hapşırmaya başlayınca 4-8-10 kez hapşırma, açık havalarda güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkamamak avm ler dahil, kafamda hergün bir baskı, gözlerim sürekli yaşarıyordu odaklanma sorunu gibi belirtiler mevcuttu. Her ay veya 2 ayda 1 antibiyotik ilaç ve alerjen alıyordum ancak onlarda artık fayda etmiyordu. Aferin sinüs hapını görmekten nefret etmiştim.

    Ameliyata girmede çok tereddüt ettim doktorum hastalığımın tekrar etmeyeceğini dahi taahhüt etti.

    Ameliyatım yaklaşık 1 saat sürdü sinüslerim tamamen boşaltıldı ve sağ burun deliğindeki et küçültüldü. 1 gece yatış gerçekleşti. Burun deliklerine tamponlar konuldu ve 3 gün sonra çıkarıldı.

    O tamponlar ki :) çıkarıldığında kafanızdaki baskı gidiyor ve dünya varmış diyorsunuz hür havayı içinize çekiyorsunuz. 2 ay boyunca sürecek özel bir jel damla ve serum fizyolojik tüpü günde 3 kez kullanıyorum.


    Bugün 20.gündeyim hafif rüzgar yediğimde burnum akmaya başlıyor(hergün) ama 4 duvar arasında iyiyim. Güneşli havalarda rahatça gezebiliyorum gözlük takmam gerekmiyor. Burnumdan sümkürünce neredeyse hergün bazen koyu kanlı, bazen açık, bazende sarı renkli iltihap akıyor.


    Edit; 1 ay bitti daha iyiyim kanlı akıntılar bitti sayılır sadece koyu sarımsı bir akıntı oluyor iltihap boşaltıyorum. Çok şükür normal hayati fonksiyonlarımın tamamına döndüm.


    Şu aşamada maalesef ameliyatı tavsiye edemiyorum şöyle birkaç ay sonra bu konuyu sizler için yeniden güncelliyor olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanbilisim -- 16 Nisan 2024; 11:43:54 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.