Şimdi Ara

Sinyal Gücü Sorunu ve Kaybolan Kanallar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese.

    En az 10 yıldır digitürk kullanıyorum. Son 7-8 aydır eurosport 1 ve 2 kanalları history channel gibi bazı diğer kanallarım yok oldu ve kesinlikle kanal listesinde gözükmüyor. Müşteri hizmetlerini arayıp güncelleme yaptırdım ve telefonda yaptıkları bazı değişiklik ve ayarlamalar rağmen bu durum düzelmedi ve teknik servis yönlendiriler. Ertesi gün gelen teknik servis bir sinyal ölçüm cihazı bağlayıp baktı ve sinyal seviyesi 10% kalite 80% çıktı. Bana 2 seçeneğim olduğunu söyledi. Ya 160₺ verip sinyal yükseltici alıcaksın dedi ya da elektrikçi çağırıp kabloları yeniliyceksin dedi. Ben bir sitede apartman dairesinde 1. Katta oturuyorum sizce sinyal yükselticisi mi almalıyım? Alırsam nereden itibaren takmalıyım bunu ve nasıl takmam gerekiyor? Yoksa elektrikçi mi çağırmam gerekiyor ve bu işi nasıl halletmesi gerekiyor? Başka bir çaresi var mıdır bu işi?

    Ayarlardan gelişmiş kurulumdan baktığımda 10% sinyal Gücü 99% kalite gösteriyor eulsatta. Kaybolan kanallar dışında mevcut kanalların hiçbirinde bir sıkıntı yaşamıyorum hepsi cam gibi yayın veriyor. Sadece kötü havalarda yayın gidiyor tamamen.








  • History Digiturk'ten ayrıldı
  • Erdoking kullanıcısına yanıt
    Catidaki antenden eve kadar gelen kabloda ekler vardir. Ara adaptorler var kablo gecislerini saglamak icin. En ustten yani antenin oradan evin kapisina kadar normalde tek kablo gelir. Evin girisinde duvarda kablo baglantilarinin oldugu plastik kapakli yerler olur. Oradan uydu anten kablosunu bulabilirsin. Elektrik kablolarina dokunup carpilma. Dedigim ara adaptorun baglantisi gevsemistir belki. Ona bir bak. Gerekirse komple kablolari cikar tekrar guzelce tak. Eve kablo girerken odalara dagilarak girebilir. Bulabilirsen o ek yerlerine de bak. Ama genelde sorun dedigim yerden cikar.

    Tabi digiturk un arkasindaki baglantiyi da kontrol et. Adaptor kabloya duzgun baglanmis mi diye. Muhtemelen sorun bunlardadir, yani ek yerlerinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.