Şimdi Ara

Sinyal Seviyelerinde Bozukluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir Uydunet kullanıyorum ama sürekli olarak kesintiler yaşıyorum. Ne zaman bu kesintiler sırasında arıza kaydı versem hep aynı neden ile karşılaşıyorum. Sinyal seviyelerinde bozulma varmış. Sinyal seviyelerinden kastettikleri şey ise "Signal/Noise Ratio". Size şu adresten yapmış olduğum testin sonuçlarını yolluyorum.
    http://62.248.80.10/rtSubscriberStatus/

     Sinyal Seviyelerinde Bozukluk


    Şu anda sinyal seviyelerinde bir bozukluk yok. Fakat bozulma olduğunda genelde Upstream Signal/Noise Ratio 20 dB'nin altına düşüyor. Ayrıca biraz önce Downstream Signal/Noise Ratio 29 dB civarındaydı ve internet siteleri çok yavaş açılıyordu. Bu problemler çok sık tekrarlandığından artık bıkma noktasına geldim. Ama yine de TTNet'e dönmek istemiyorum. Bu problemi ne yapıp ne edip çözmek ve Uydunet'imi sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorum. Bu konuda biraz araştırma yaptım ve sinyal kuvvetlendirici ürünlerin olduğunu öğrendim. Merak ettiğim şey bu tarz ürünlerin benim problemimi giderip gideremeyeceği. Tabii diğer önerilerinize de açığım. Benim bulabildiğim birkaç ürün var. Onların da linklerini ekliyorum.

    Signal Booster Store
    Motorola Signal Booster BDA100







  • Günün belirli günlerinde bu oluyorsa onu konuşman gerekiyor.Sinyal sorunu yaşaığın zaman direk adamlarla konuş ve sinyal seviyelerini kontrol etsinler.Ayrıca bu durumdanda bahset (Şu saatte şöyle bu saatte böyle diye) Yardımcı olacaklardır.Benzer sorun bendede vardı.Günün belirli saatlerinde (eski evimde) sinyallerde oynama ve bununla beraber sorunlar oluyordu.Ana hat beslemelerinde sorun olduğu ortaya çıktı ve düzeltildi
  • @reLo
    Belirli saatlerde olmuyor bendeki sinyal bozukluğu. Zaten arıza kaydı verirken de defalarca söyledim; problemin sürekli tekrarladığını ve kalıcı bir çözüm bulmalarını istediğimi. Ama değişen pek birşey olmadı. Yine de sinyal sorunu yaşadığım zaman saatini not edeceğim ki sorunun sürekli aynı saatlerde yaşanıp yaşanmadığını kontrol edebileyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MdbK

    @reLo
    Belirli saatlerde olmuyor bendeki sinyal bozukluğu. Zaten arıza kaydı verirken de defalarca söyledim; problemin sürekli tekrarladığını ve kalıcı bir çözüm bulmalarını istediğimi. Ama değişen pek birşey olmadı. Yine de sinyal sorunu yaşadığım zaman saatini not edeceğim ki sorunun sürekli aynı saatlerde yaşanıp yaşanmadığını kontrol edebileyim.



    Sorun olduğu zaman sıcağı sıcağına işi halledersen daha iyi olur.Bendede aynı durum olduğunda bende kayıt bırakıyordum.Adamlar geliyordu ve sinyali ufak ayarlar çekip gidiyorlardı ve daha sonrada tabikide sorun devam ediyordu.O yüzden diyorum sıcağı sıcağına ara ve not et değerleri ve yukardıda modem sorunsuz yerde yazan hatayıda.Baktın sonuç alamıyorsun bağlı olduğun müdürlüğün yetkilisini istiyorum telefona de ve biraz diş göstedinmi hallediyorlar (en azından uğraşıyorlar gerçekten)




  • genellikle hangisattler arasında oluyor bu bozukluklar çünkü 2 haftadır sorun var uydunette aksam 18 gece 1 e kadar çok kötü durumda ana konudaki son sayfadaki testlere bakarsan bunu iyi anlarsın, bakalım ne zaman düzelicek önceden hiç böyle bir sorunum yoktu yakında düzelir inş.
  • @thorismund
    Son günlerde başlamış bir problem değil bu malesef. Uzun bir süredir bu problemi yaşıyorum. Biraz önce yine Upstream Signal/Noise Ratio 20 dB'nin altına düştü. Ekran görüntüsünü ekliyorum.

     Sinyal Seviyelerinde Bozukluk
  • dostum ara gelsinler sinyal seviyelerini kntrol etsinler gelip düzeltiyorlar kutudan....Ayrıca uydunet ana konusunda ki son sayfada resimler var onlara bi bak içler acısı
  • Arıza kaydımı verdim. Upstream Signal/Noise Ratio bir anda 20 dB'nin altına düşüyor. Birkaç dakika sonra ise normale dönüyor. Ekran görüntüsü ekliyorum.

     Sinyal Seviyelerinde Bozukluk
  • zayıflık varsa kendileri bina girişine koyuyorlar bu booster dediğiniz güçlendiricinin daha profesyonelinden.
  • snr arızası genelde bireysel değil genel arızadır. Portlar üzerindeki sorunlardan kaynaklı olur. Portlar nedir peki.

    Bir mahalle veya semtin toplandığı ortak noktadır.
  • Merhaba,

    SNR sorunu ile ilgili önce evinizdeki tüm konnektörlerin iyice sıkıldığını ve kablonun ucunda oynayıp oynamadığını kontrol edin.

    Konnektör gevşek ise kabloya zarer vermeden sıkın veya özel pense ile sıkılan könnektörden takın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.