Şimdi Ara

Sinyal var, kalite var ama görüntü ve ses yok Türksat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Aşağıda belirttiğim frekanslarda eski tv de takılı olan Goldmaster Hector uydu alıcısı ile görüntü ve ses alamıyorum. Her iki frekansın da kalite ve sinyal değerleri çok yüksek. 90 sinyal, 78 kalite bandında gidiyor ikisi de ama "uydu sinyali yok" hatası veriyor ve sinyal oldugu halde görüntü ve ses gelmiyor. Diğer tüm frekanslarda bir sorun yaşamıyorum. Yakın zamanda bir çanak anten yenilemesi yaptık ve değerler inanılmaz iyileşti ama bu kanalları kaybettik maalesef.


    12298V - H 4800


    12034 V 27500


    Uydu alıcının eski olduğunun farkındayım ama eski bir tv ye baglı oldugu için sorunsuz calısıyordu. Bu arada aynı LNB ye bağlı diğer tvlerde bu frekanslarda hiçbir sorun yok ve sinyal değerleri de aynı.


    Uydu alıcı mı arızalı acaba? Bilgilerinizi esirgemeyiniz. TKGS aktif bu arada. Eğer uydu alıcı arızalı olsa, eski çanak anten bağlıyken nasıl çalışıyordu anlamadım doğrusu.


    Diğer tv de Next 2023 ile aynı frekansları kontrol ettiğimde hiçbir sorun olmadığını görüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Aralık 2022; 17:21:12 >







  • LNB'yi hafifçe sağa ya da sola çevirip, tekrar tarama yapın. Muhtemelen sinyal gelecektir. Anten yenilediğiniz için ilk ihtimal burası görünüyor.

  • cihaz bumu hocam tüm kanaları silip tkgs güncellemesi bi yapın Sinyal var, kalite var ama görüntü ve ses yok Türksat 

    Sinyal var, kalite var ama görüntü ve ses yok Türksat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 30 Aralık 2022; 19:50:42 >
  • @serkanguzel_

    Çok teşekkürler hocam. Başka bir uydu alıcıyı aynı kablo ve tv ye takınca görüntü ve ses geliyor. Muhtemelen o uydu alıcıyla ilgili bir sorun var ama çözemedim ne olduğunu.


    @NewSphere


    Ta kendisi hocam. Çok eski yıllarda alınmıştı bu cihaz eski bir tv için :) Aslında iş görüyor ama sanırım miadı doldu diye hissediyorum. Bahsettiğiniz yöntemi denedim işe yaramıyor hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Ocak 2023; 0:1:57 >
  • Uydu alıcını diğer bağlantı noktalarında ve o bağlantı noktasında başka uydu alıcı dene, bazen çoklu lnb'lerde sorun olabiliyor. İmkanın varsa diğer uçlar bağlı değilken deneme de yap, lnb ve uydu alıcı cihazlar biraz tuhaf olabiliyor.

  • mavione kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Denedim hocam, ilgili uydu alıcıda sorun var maalesef. Sorunun kaynağını bilebilseydim keşke. Evde farklı yerlerde (diğer kablolarda) denedim ve sinyal ve kalite olduğu halde görüntü yok. Ancak diğer uydu alıcı olan Next 2023 de hiçbir sorun yok her kabloda yayın var yani. Ancak bu uydu alıcıyı hangi kabloya taksam da sinyal ve kalite olduğu halde görüntü ve ses yok yukarıda belirttiğim frekanslarda. Çok ilginç bir problem yaşadım.

  • merhaba adaptör lle çalışıyorsa adaptörü degiştirin lütfen

  • isomix42 İ kullanıcısına yanıt

    Merhaba. denemiştim ama olmamıştı hocam, ben de çöpe attım en son uydu alıcıyı maalesef.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.