Şimdi Ara

Sinyal Vermeme Kaza Kusur Oranı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sizin sollamaya başladığınız yerde kesik çizgi varsa kusur karşıya çıkar. kaldı ki çift şerit yol normal seyrinizde de olabilirdiniz sollamaya çıkmanın önemi kalmıyor gibi. adam da belirtmiş zaten sinyal vermedim diye ama mapste doğru baktıysam çok sollanacak bir yol değil gibi


    Sinyal Vermeme Kaza Kusur Oranı
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    hocam mekan burası doğru. Kenarlarda hep park halinde araçlar oluyor 1 şeriti kapatıyor zaten. Sollama için mecbur biraz taşmak gerekiyor.

  • dr0742 D kullanıcısına yanıt

    Bence kusur karşı tarafın. Sola dönecekse veya ilerde sola döneceğini düşünüyorsa sol sinyalini belli bir mesafede verip solu kontrol edip o şekilde geçiş yapar. Son anda yok benim sinyal vermeme fırsat vermeden gibi ıvır zıvır şark kurnazlığı gibi ifadeler pek iş görmez zannımca. Ayrıca ülkecek bu sinyal işini daha anlamamışız.

    Nasıl ki silecek senin camını temizleyip yolunu aydınlatıyorsa. Sinyalde arkadaki aracın yolunu aydınlatır. Bazen 100 metre öteden sinyal veririm hıyarın biri gelip saçmalamasın diye.

    Size de geçmiş olsun. Netleşince burada paylaşırsanız bizde mevzuyu tam anlarız.

  • Şimdi bu yol çift gidiş çift geliş mi? Yapmayın lütfen. Eğer çift devamlı çizginin solundan sollamaya kalktıysanız ihale size patlar.


    @dr0742

    Sinyal Vermeme Kaza Kusur Oranı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 24 Kasım 2021; 22:58:2 >
  • dr0742 D kullanıcısına yanıt

    hocam olay size patlayacak ya da 50-50 verirler gibi duruyor. araç kamerası olsa ve kesik çizgide sollamaya çıktıysanız %100 karşıya verirlerdi ama bu durumda size yıkarlar gibi, araç savrulmuş nerede sollamaya çıktığınıza dair kanıt koymak çok zor.


    ayrıca çift şerit bir yol değil burası, olay tamamen sizin sollamaya çıktığınız noktaya bağlı ama kanıt olmadığı için bence bu olayın ederi 50-50'dir iki tarafta da hata payı var. araç içi kamera bu yüzden önemli.

  • 2,5 yıl önce buna benzer olay başıma geldi. Sol şeritte ilerlerken (daha doğrusu sollarken), sağımdaki araç soldaki ara sokağa girmek için manevra yaptı ve bana çarptı. Sinyali de açıktı üstelik. Kusur oranı %100 karşı tarafa verildi.

  • Anladığım kadarıyla benim karşı şerite biraz da olsa taşmam asli kusurmuş (her ne kadar kaza ve hasar, gidiş şeritleri sınırları içinde vuku olmuş olsa bile). Belki çarpışma kesik çizgili yerden sonra olmuştur onu bilemiyorum tabi gece saatiydi. Karşının da sinyal vermeden dönmeye çalışması asli kusurmuş. Yolun en sağından sola dönmeye çalışmak da bir kusur tabiki. Büyük ihtimalle %50-50 bitecek. Tramerde zaten trafik şube gibi 25/75, 30/70 tarzı oranlar, asli tali kusur ayrımı yok. 0 50 100 var. 100 ağır gidebilir. Büyük ihtimalle 50 verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 25 Kasım 2021; 1:5:45 >
  • Sonuç ne oldu acaba merak ettim. Banada konu sahibi hatalı gibi geldi.

  • senged kullanıcısına yanıt

    hocam çift çizgiyi geçtiğim için kusuru bana verdiler. Sinyal vermeden önüme kırması hiçbir şeyi değiştirmiyormuş (orası zaten benim olmamam gereken bir şerit diye galiba).

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.